בית פורומים עצור כאן חושבים

האם בקבלה יש ח"ו חשש מינות או ע"ז?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/5/2011 12:11 לינק ישיר 

שותף
אני ה' =אני לשון יחיד,

בעל
העולם שלנו הוא לא רע-  בעולם יש רע, כמו שיש בה טוב. למרות שחושך ועור ניגודים- בורא אחד ברא אותם,
כי העולם לא יכול להתקיים בלי חושך, האדם לא יכול לחיות בלי חושך,( תנסה ותסע לאיסלנד ללפלנד בעוד חודש)
כך הרע והטוב.  האור והחושך הרע והטוב אלו יצירותי של ה'- את המינון - קובעים האנשים, איש לזולתו ואיש לעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 12:19 לינק ישיר 

הבריאה היתה בבריאה.
אבל לא היתה הבחנה בין עולם הבריאה לעולם העשיה.
(אני מניח שמקובל רגיל היה אומר שהאמירה שם "טוב מאד" היא מצד האצילות או הבריאה, למרות שזה די נכון אני חושב שעדיף לצאת מהטרמינולוגיה הקבלית שיכולה להתפרש לכמה פנים, אל המשמעות שעומדת מאחריה אותה ניתן להגדיר טוב יותר אם נתנתק מהמשמעויות הקודמות שמועמסות על המושגים הקבליים שלעתים עלולות לבלבל או להטעות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 14:56 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שותף
אני ה' =אני לשון יחיד,

מתגובותיך אני לא מבין האם אתה מבין את טענתי.
השם הוא אחד יחיד ומיוחד, אין על זה שום ספק שבעולם.
השם מנהיג את העולם בכמה הנהגות במקביל לצורך הגעה לתכליתו (של העולם).
כל המושגים בקבלה מתייחסים להנהגותיו השונות והשילובים ביניהם.
השם יוצר אור, זו הנהגה אחת שלו.
השם בורא חושך, זו הנהגה שניה שלו.
השם עושה שלום, זו הנהגה שלישית שלו.
השם בורא רע, זו הנהגה רביעית שלו.
וכך הלאה ביחס לכל הכינויים והתיאורים שאנחנו מתארים את השם האחד היחיד והמיוחד.
האם זה ברור ?
האם זה מוסכם ?
האם יש כאן בעיה כלשהיא ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 15:19 לינק ישיר 

שותף
אני מבין בהחלט את מה שכתבת- אני פשוט לא מסכים  לכך שאתה פורט את ה' לפרוטות-הנהגות-
יחודו של ה' הוא בזה שהוא מיוחד ויחיד, בכל ההנהגות שלו, הוא לא מחולק למחלקות הנהגות- הכל יחד זו יחידה אינטגרלית לא מחולקת. החלוקה הזו להנהגות היא חילון בעיני. היא צמצוום של האלוקה- היא הזעיר אנפין- מה שאני לא מקבל.
משה רבנו ביקש מה' הראני נא כבודך- ה' אמר לו. אי אפשר- אז אתה מנסה לדעת ולפרט את כבוד ה'. מה אתה יותר ממשה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 15:26 לינק ישיר 

וגם לו נניח שיש לו הרבה הנהגות, מה הקשר "לאחד" אותם???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 15:50 לינק ישיר 

למה להניח? מה הוא בן אנוש שיש לו הנהגות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 16:50 לינק ישיר 

ירוחם,
עכשיו נגעת באחת הנקודות היותר חזקות בטיעון נגד הקבלה, לענ"ד. 
            לענ"ד התשובה היא שבאמת כל הרמות התחתונות אינם האלוקות עצמה כלל, אלא רמות שונות של התבטאות המציאות האלוקית , אבל זו אמירה שסותרת את התפיסה המרכזית של הקבלה. (לפחות החל מקבלת האר"י)
        בכל מקרה קשיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 16:51 לינק ישיר 

שלום רב.
לירוחם ואלי ועוד. יש לי שאלה פשוטה.
 האם הקב"ה מעניש?
האם הקב"ה מביא את האדם לידי עניות?
האם הקב"ה מביא גם צרות, מחלות ושאר ייסורים?

אני חושב שהתשובה גם פשוטה: ודאי שכן!

ואני שואל: היתכן? הרי בודאי שהקב"ה הוא טוב, ואם הוא טוב, אז מסתבר שזה בתכלית הטוב! אז למה הוא עושה זאת??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 18:12 לינק ישיר 

הצורך לאחד אותם פשוט מאד. מכיוון שיכולה הנהגת ה׳ להיתפס כב׳ או יותר רשויות יש צורך ברור לשוב ולהדגיש את יחודו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 19:16 לינק ישיר 

קושטאי
הקב"ה הוא לא טוב הוא לא רע הוא הכל. כבר הבאתי את הפסוק הרלונטי 

ישעיהו פרק מה   (ז) יוֹצֵר אוֹר וּבוֹרֵא חֹשֶׁךְ עֹשֶׂה שָׁלוֹם וּבוֹרֵא רָע אֲנִי יְקֹוָק עֹשֶׂה כָל אֵלֶּה: ס

יש לי חדשות בשבילך- הוא לא עובד בקבלנות אצלך-  הוא לא כפוף למה שטוב אצלך ומה שרע,- אגב גם את הטוב ואת הרע הוא משאיר לידי האנשים. והם הם אחראים בדרך כלל- על גורלם ומצבם.
אחת הטענות שיש לי כנגד הקבלה היא הניסיון הנואל להבין ולהכתיב את דרכי ה'. כאילו הם יודעים בדיוק את דרכיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 22:38 לינק ישיר 

יוצא א"כ, שהויכוח בינינו הוא כזה:
אני טוען שהקב"ה הוא אחד! הוא יחיד! הוא רק טוב!

ואתה מפרט זאת לפרטים וטוען - הוא הכל. כלומר, הוא גם טוב, גם רע, גם יוצר אור, גם בורא חושך.

תוקן על ידי קושטאי ב- 16/05/2011 22:41:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2011 23:09 לינק ישיר 

קושטאי,
הקב"ה לא רע אלא בורא רע (בין השאר), לענ"ד ואליבא דהרמב"ם גם לא נכון לומר שהוא טוב, באשר אלו תארים יחסים לעולם, שאינם חלים על הבורא, אבל זה כבר ענין אחר.
       בנוגע לשאלה של ירוחם נראה לי שאפשר לעשות אוקימתא לדברי הקבלה כמלמדת על דעת האדם והאופן בו האלקות מתגלה כלפיה (טענת היסוד היא שהאלוקות מתגלה לאדם דרך דעתו , ואין כאן מקום להוכיחה אם כי דומני שגם כאן תימצא התאמה/הקבלה מעניינת לשיטת הרמב"ם, גם אם ודאי לא זהות), ולא על האלקות עצמה , כך ביחס לאדם/עולם האלוקות מתבטאת באופנים מסוימים, אך ביחס למציאות השם  עצמו "עין לו ראתה א-להים זולתך", וזהו דבר שאין לנו השגה של ממש בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 09:10 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שותף
אני מבין בהחלט את מה שכתבת- אני פשוט לא מסכים  לכך שאתה פורט את ה' לפרוטות-הנהגות-
יחודו של ה' הוא בזה שהוא מיוחד ויחיד, בכל ההנהגות שלו, הוא לא מחולק למחלקות הנהגות- הכל יחד זו יחידה אינטגרלית לא מחולקת. החלוקה הזו להנהגות היא חילון בעיני. היא צמצוום של האלוקה- היא הזעיר אנפין- מה שאני לא מקבל.
משה רבנו ביקש מה' הראני נא כבודך- ה' אמר לו. אי אפשר- אז אתה מנסה לדעת ולפרט את כבוד ה'. מה אתה יותר ממשה?

טוב, לכל הפחות הגענו למדרגה של "חילון" (?) וזה כבר לא מינות או ע"ז (אני מקווה).
אולי נחכה למיימוני ונשמע את הגדרות המינות שלו ואת שייכותן לסוגייתנו.

הגמרא בברכות אומרת כשרציתי (בסנה) לא רצית, כלומר היה שייך אז "לראות את כבודו" אבל כעת (במדבר סיני) כבר לא.
ועוד יש לחלק בין ראיה (מוחשית) לידיעה (מופשטת) שבה אנחנו עוסקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 10:16 לינק ישיר 

שותפי,
דא עקא שחילון האלוקות הוא שורש העבודה הזרה אליבא דחז"ל על הפסוק "אז הוחל לקרוא בשם השם". (והרמב"ם מפתח את הנושא)
            כמובן אין בדברי כדי לפסול את הקבלה , רק לחדד שאכן יש אמת שלא ניתן לבטל בהבל פה וללא טיעונים ברורים ומסודרים בדברי הקובלים כנגדה. (בדיוק כמו שלא ניתן מהצד השני לבטל את חשיבות הקבלה בהבל פה וללא טיעונים ברורים ומסודרים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 11:51 לינק ישיר 

קןשטאי
טעות אני איני פורט זאת לפרטים. נהפוכו- הוא הכל יחד הוא העולם והוא הכל מה שיש בעולם . רע וטב אור וחושך,
אתה לא מבין איך יכול להיות טוב ורע יחד?
אבל אתה חייב להבין שאנחנו מוגבלים בהבנתו אותו- אין לנו מושג קלוש ביותר בהבנתו. זה בלתי אפשרי לנו להבינו ולהשיגו.
וזו היא בעצם  טענתי הטרומית כנגד -ההו"א  של הקבלה, המנסה להבין דברים שאי אפשר להבינם.
הרבי מקוצק אמר- לא הייתי רוצה לעבוד אלוקים שאני מבין אותו. 
אני לא בטוח שהייתי חותם בשתי ידי על אמירה זו. אבל על עקרונו כן.

שותף
למרות שאני חושב שגם היום כמו בכל יום בעבר היו אנשים בדרגתו של משה רבנו או כל הגדולים האחרים,
משה רבנו לא הצליח לקבל את מבוקשו בנושא של הכרת ה', אין כל הגיון שאתה תצליח,
מה עוד- יש מאמר רומאי- מה שמותר ליופיטר אסור -לפר. בתרגום לתלמוד- המותר לרבי- אסור לשפחה.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 17/05/2011 11:55:11

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם בקבלה יש ח"ו חשש מינות או ע"ז?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext