בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

חברי הפורום,קראו בעיון והגיבו.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2011 14:19 לינק ישיר 
חברי הפורום,קראו בעיון והגיבו.

שלום לכולכם,

השבוע פרסמתי כאן את קיומה  של שבת חזנות השבת 'בהר' בבי"כ עץ חיים,בהשתתפות החזן ישראל גולדפריינד.

היום בלכתי ברחובות רמת גן,צדה את עיני המודעה ובה פרסום על תפילת ליל שבת סגנון קרליבך באותו בי"כ.ולא היה שום 

אזכור לגבי תפילת שבת בבוקר.הדבר נראה תמוה בעיני, 

בדקתי עם מי שבדקתי,ומסתבר: השבת עם החזן ישראל סוכמה די מזמן,והיום נאמר לחזן ע"י הגבאים (-אגב,בשיחה שהוא

יזם עמם) שהשבת כבר בוטלה מזמן,כשלמעשה לחזן עצמו לא נאמר דבר! והוא מבחינתו היה הולך מחר להתפלל שם!

האם זו הדרך לנהוג בחזנים?

האם לא היה ראוי לבטל את ההסכם בצורה מכובדת?

חושבני שזו זילות בחזנים,ובפרט שהיו בעבר מקרים דומים באותו בי"כ,לכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול מיוחד בענין.

אשמח לתגובותיכם.

נ.ב נשמע השבת בבית הכנסת הגדול בעירנו את  החזן צבי גרינהיים.בהצלחה.

שבת שלום

נחמן.

תוקן על ידי דביר_קדשו ב- 13/05/2011 14:20:42

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 14:24 לינק ישיר 

מהנהלת הפורום אבקש למחוק את האשכול שפתחתי בסמוך המדווח על קיומה של השבת.

תודה רבה

נחמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 15:01 לינק ישיר 

זה שגבאי בתי כנסת מזלזלים בחזנים ולא מתנהגים בהגינות זה ממש לא חדש. אולי במקרה הספציפי הזה טוב שפורסם הדבר וידעו חזנים לא להתקרב למקום מושחת כזה.

מן הדין הם חייבים לשלם לו את הכסף שסוכם מראש, בין אם יש חוזה חתום ובין אם אין. הוא יוכל לכאורה גם לזכות בבית משפט בתביעה נגדם. אך הגבאים יודעים שהוא לא יעשה כלום. גם מטוב ליבו, גם מנאיביות, וגם כי הוא מצפה שיזמינו אותו שוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 15:32 לינק ישיר 

גבאי בית הכנסת "עץ  חיים" :האם אתם דוברים אמת ( שביטלתם את שבת החזנות מזמן ) או ,,,משקרים
בלינק להלן ,פירסום רשמי של עיריית רמת גן המתפרסם מידי חודש (
פורסם לפני שבועיים )נרשם על תפילתו של החזן :  http://www.ramat-gan.muni.il/תרבות+ופנאי/תרבות+תורנית/default.htm 

אם כך - מי דובר שקר ?

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 13/05/2011 15:33:27

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 13/05/2011 15:38:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 15:37 לינק ישיר 

בעולם אומרים שבעל תשובה מפסיק להחשב בע"ת אם הוא מדבר באמצע חזרת הש"ץ....
וכנסתכל על חצי הכוס המלאה אפשר לשמוח שיחד עם התחדשות שבתות החזנות הפשוטים והטובים שמתפללים חזנים באופן קבוע בבתי הכנסת (ולא רק הופעות חזנות בתפילות השבת) הרי שמתחיל יחד עם זה אותם בעיות מיתולוגיות של החזן והגבאי.

תוקן על ידי עתהזמיר ב- 13/05/2011 15:52:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 15:49 לינק ישיר 

מי שיכול מוזמן להתקשר למחלקה לתרבות תורנית בעיריית ר"ג ולמחות על כך
עיריית רמת גן המחלקה לתרבות תורנית - 03-6757418, 03-6757465

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 16:27 לינק ישיר 

אכן, כך לא ראוי לנהוג בחזנים. אם שבת חזנות מבוטלת- צריך להודיע על-כך לחזן מבעוד מועד.

(גם אני אמור הייתי להופיע השבת עם המקהלה [נ.י.] באיזשהו מקום, ורק אתמול נזכר להודיע לי מי שנזכר, כי שבת זו בוטלה... נו נו נו!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 18:16 לינק ישיר 

זה לא רק "לא יפה" ו"נו נו נו". זהו גזל ממדרגה ראשונה. כאשר מזמינים שרות, גם אם  לא משלמים מראש ולא חותמים, יש אחריות כספית כלפי נותן השרות. הוא התכונן, ואין לו כבר אפשרות להשיג עבודה חילופית.

לכן חזנים התעוררו- אל תקחו שום עבודה ללא חוזה חתום מראש. זה אפשרי וזה מקובל, וזה ישים סוף להפקרות של הגבאים הגזלנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 18:32 לינק ישיר 

דביר קודשו ביקש תגובות
ואני מסכים עם גוי גמור שיש תמיד לחתום חוזה מסודר
חזן אי שם היה יכול לקרוא כאן בפורום שהשבת של המקהלה שלו עם מוצן באלון שבות בוטלה
בשביל זה יש פורום ...............
אבל למרות הכל אני חושב שגם החזנים צריכים להיות יותר רצינים
ואחרי שחותמים חוזה הם צריכים להגיע לחזרות עם מקהלות
ובודאי שחייבים לבוא להופעות ולתת מה שהם יודעים
שמעתי על חזן שפעם היה חולה ולא יכול להגיע ופשוט לא הגיע בלי להודיע למארגנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 19:23 לינק ישיר 

זה שיש פה ושם חזנים חסרי אחריות לא מתקן את העוול של הצד השני. חוץ מזה אין להשוות את ההפקרות מצד בתי כנסת וגבאים, לחוסר אחריות של חזנים. כנראה שהגבאים מרגישים שאין זו אחריותם, כי הם הרי רק מייצגים את הציבור. בכל מקרה הרבה הרבה יותר נפוץ שבית כנסת יחפף חזן מאשר הפוך.

ובאשר לענין ההגעה לחזרות, ולתת את המירב, זה נושא קצת שונה. כך חזן יודע למה הוא מסוגל ולכמה חזרה הוא זקוק. לפעמים החזן קצת עצלן מידי, ולפעמים הצד השני קצת להוט מידי לקיים חזרות לשווא או להרגעת המנצח.

בכל אופן, גם זה אמור להיות מעוגן בחוזה- כמה חזרות וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2011 21:05 לינק ישיר 

באמת אתה גוי גמור , מה עם תוספת שבת , עד 5 דקות לפני השקיעה אתה כותב תגובות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2011 21:17 לינק ישיר 

וכל זה בתקופת העומר  בה כידוע 34000 מתלמידי  ר"ע  מתו  כי  לא  נהגו  כבוד  זה בזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2011 22:17 לינק ישיר 

עיניים שלי, לתוספת שבת אין שיעור. זה היה 8 דקות לפני השקיעה. חוץ מזה הכל בסדר אצלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2011 22:28 לינק ישיר 

גוי גמור
אינך  יודע  שהכל  תלוי  במראית העין ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2011 22:53 לינק ישיר 

לא הבנתי כלום, ומשהו נראה לא ברור בסיפור הזה, אנו הייתי שמח באם הייתם נותנים הזדמנות לגבאי בית הכנסת להגיב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2011 23:54 לינק ישיר 

יברכו החזנים שלא זקוקים לפרנסתם של הגבאים אני מכיר לפחות אחד שמופיע הרבה ללא פרסום ולא זקוק לכסף וב"ה הקב"ה מוסיף ויוסיף לו כהנה וכהנה.
אני מכיר את ההרגשה כאשר מבקשים את התמורה זה פשוט מבייש.
חבל על הזמן ועל המאמצים הדרישה לחזנים בתשלום פוחתת והמחיר שואף לרדת רק עוד בבתי כנסת שישנם מבוגרים שאינם יכולים להתפלל הם משלמים שיבאו להתפלל שם ולקרוא בתורה .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > חברי הפורום,קראו בעיון והגיבו.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext