בית פורומים בחדרי חרדים

דרמה בבריסק: הגרא"י סולוביציק קם ועזב את השיעור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/5/2011 17:38 לינק ישיר 

פליימען כתב:

'אמריקה איז טרייף'
ירושלים כיום היא חצי אמריקה, כל השכונות והדירות החדשות מאוכלסות ע"י אמריקאים, רח' מלכי ישראל מרכז הקניות לציבור החרדי שונה עד ללא היכר בשנים האחרונות, חנויות רבות סטייל אמריקה נפתחו בזה אחר זה בשביל למשוך קונים 'חוצניקים' לתוך החנויות, המחירים עלו והמודרניזציה השתלטה (רח' רבי עקיבא בב"ב לא נראה כך).
אין צורך להפליג ולטוס עד אמריקה בשביל לראות ולהפנים את הנזקים הרוחניים והגשמיים שנגרמו בגלל וע"י האמריקאים, הצחוק הפרוע והלבוש הנועז שרואים אצל יוצאי אמריקה גם אצל נשות רבנים חשובים גורמת לבחילה ומיאוס אצל כל איש היישוב הישן, שאיפתם של כל ישראלי ולאו דווקא חרדי היא להדמות לאמריקה בפתיחות ובשיכלול.
וגם אם דברי הרב מבריסק דאז אינם רלוונטים להיום עדיין יש מספיק סיבות בכדי להתרחק מהשפעת אמריקה ותרבותה.

בדק בית, האמריקאים אוהבים קיצוניות ואולי כאן המקום להזכיר את מאמר חז"ל "כשעולים עולים עד לרקיע" ואכן בני התורה יוצאי אמריקה יכולים ללמד אותנו הישראלים דבר או שנים בהתדבקות לחכמים ובהתבטלות לתורה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2011 17:41 לינק ישיר 

לא נראה לי שיש הבדל גדול בזה, בין אמריקאים לאלו מאנגליה.

יש פתגם (מוסמך) מהגרי"ז ז"ל, שאפילו אם יתנו לי מליון דולר מיד בירידה מהמטוס, ואוכל לחזור מיד, לא אסע לאמריקה.
הוא חשב שהאוירה של ארה"ב הוא כל כך ספוג בעולם הזה, בעליונות של הדולר, שאפילו שהייה של כמה דקות באדמת ארה"ב ישפיע עליו לרעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2011 18:00 לינק ישיר 

OldBrisker כתב:
לא נראה לי שיש הבדל גדול בזה, בין אמריקאים לאלו מאנגליה.

לדעתי, דוקא יש הבדל גדול בין אמריקאים לאנגלים וארופאים בכלל, זה נכון שמבחינת רשות הרבים, אירופה הרבה יותר מתירנית מאמריקה, אך מבחינת נימוסים והליכות, גסות נהנתנות והשתוללות מופרעת ברחוב, אירופה מצטיינת בזה עוד יותר מהישראלים. נראה לי שלזאת התכוון הכותב שציטטת.

יש להסתייג ולומר, כי ההשתוללות האמריקאית כאן בארץ אינה מצביעה בהכרח כי התנהגותם בארצם - בארה"ב היא עד כדי כך, מאחר וכאן הם בתנאי חופשה של תיירים, אך יש בה כדי ללמד על נטיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2011 18:06 לינק ישיר 

אני מעיין בפורום הזה לעתים רחוקות ורק כעת ראיתי שיש תגובה לדבריי.

באמת תגובה מצחיקה ואף הזויה! יש להגיב עליה מפנים רבות מאד. מלבד העובדה המשעשעת שאחת הסיבות שאמריקאיות מסתובבות באיזור גאולה וכו' היא לא אחרת בגלל שהאברכים לומדים בבבריסק! הרי כל ההנחה שגויה.

וכל ההכללה המוזרה הזאת. איזו אמריקאית בכלל נמצאת בארץ, בדרך כלל בנות עשירות שיש להם כסף ומחזיקים אותם, והם מטבע הדברים מודרניים (והם גם המשלשלים לכיסו של הרא"י שלא יצטרך לזוז מעמדות חס ושלום לא לדרוך על אדמת אמריקא הטמאה), ומזה מקצה הקרחון של האמריקאים כבר בנו פרופיל. באמת באם לא הייתם עקשנים בלתי הגיוניים והייתם באים לבקר בארה"ב, הייתם רואים שיש שכונות כמו וויליאמסבורג מונסי שאינם מביישיפ את הישוב הישן בנשים לרבבות צנועות (אמנם טרם חבשו כאן רעלות, אך שאלים מעילים כבר כן), ואם בשכונה הליטאית לייקווד שעולה בצניעותה על בני ברק הישראללית חסרת אמריקאיות עשרות מונים! (וזאת למרות שהן נוהגות במכוניות)

מאידך, בביקור קצר באה"ק לפני זמן לא רב במקומות שמעטים אמריקאיים נבהלתי  מהמודרניות בכל המובנים. (כמעט ואין רחוב חדרי כאן כמו רחוב בן עקיבא בבני ברק צפוף ופרוץ).

כמו כן,  כאילו באירופה החסודות וצניעות שולטות! כמה מגוחך.

סוף דבר כל ההידרות מארה"ב מרכז היהדות התורה והחסד (בזמו שאירופא הטמאה המתועבת - כשרה) - מוזר ואף נגוע בצביעות אופיינית. אך אויז האט דער זיידע גזאגט! (בשלמא האבא זה מצות כיבוד אב אך דער זיידע).

לגבי סגידה לכסף בארה"ב. מעניין, תנסו לסחוט דולר מיותר מגביר אירופאי שבכלל אינם יודעים מה זה לתת צדקה לעומת גביר אמריקאי! ומי זורם כסף לבריסק עם לא מכספי עבודה זרה של אלו העושים כספם אלילם (וזה חשש ע"ז לקחת כספם...).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2011 19:04 לינק ישיר 

אתנחתא, אמת. אמריקה היא מלכות של חסד. אמריקה כעם, הרבה יותר דתית מאירופה וגם הרבה פחות מתירנית וטמאה מאירופה.

למרות כל זאת, הציווליזציה והחומרנות האמריקאית מאיימת על הדת הרבה יותר מאירופה. תאמין לי בעניין הזה אפשר לסמוך על המוסלמים, על איראן, על בן לאדן, מדוע הם חוששים מאמריקה יותר מאשר מאירופה, נכון שהם שונאים את אמריקה גם בגלל היותה מלכות של חסד התומכת בישראל (עד שעלה לנשיאות, המוסלמי אובמה), אבל בעיקר הם חוששים מאמריקה משום היותה איום ממשי על הדת.

יכול להיות שהסיבה היא הפוך על הפוך. באמריקה, אתה יכול להשאר דתי, אבל הדת מאבדת את כל המשמעות מול חיי החומרנות והנהנתנות. באירופה, הכפירה גדולה יותר, המתירנות גבוהה יותר, אבל היא לא מסכנת את הקהילה הדתית, שכן היא במוצהר היא פילוסופיה חילונית, ואדם דתי בוחר בפילוסופיה דתית. הם שם ואני כאן. לעומת החומרנות של אמריקה, שבעצם הוויתה היא מרוקנת מתוכן את הדת.

נכון שאמריקה החרדית, עברה שיפור ניכר מאז ימי הרב מבריסק ועד להיום, אך עדיין אמריקה מהווה איום על הדת. אין מה לעשות, גם בני דודנו המוסלמים חושבים כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2011 03:38 לינק ישיר 

אתנחתא כתב:

באמת תגובה מצחיקה ואף הזויה! יש להגיב עליה מפנים רבות מאד. מלבד העובדה המשעשעת שאחת הסיבות שאמריקאיות מסתובבות באיזור גאולה וכו' היא לא אחרת בגלל שהאברכים לומדים בבבריסק! הרי כל ההנחה שגויה.

בניגוד לאחרים אני ראיתי לנכון להתייחס לחלק הזה שבתגובתך.
אלפי ומאות האמריקאים המתגוררים בארץ הם ברובם הגדול לומדים בישיבות ובמקומות אחרים ולא בבריסק, רובם של תלמידי בריסק חוזרים לאמריקה בעיקר בתקופת השידוכים ובפרט אחרי החתונה, מעטים מהם נשארים ללמוד בישיבה גם אחרי החתונה ובודדים ממש עוברים להתגורר בדרך קבע בארץ ישראל.
כל ילד ירושלמי זוכר את מודעות הענק של תושבי שכונת בית ישראל ועסקניה שמחו נמרצות ויצאו למערכה חסרת פשרות בנושא השכרת דירות לבחורי ישיבת מיר המעטירה שהפכו את כל השכונה למרכז בליינות ובילוי, כל הרחובות הסמוכים למיר מלאות ועמוסות בחנויות ומסעדות כי מחינת בעלי העסקים אין יותר מתאים לפרנסתם מאשר עשרות רבות של ריקים ופוחזים, שיכורים ולעיתים אף שיכורות הגורמים נזק רוחני בלתי הפיך לשכונה התורנית והמפורסמת, לא ראיתי מעולם מערכות ותופעות דומות באזור זכרון משה המלאה ג"כ בדירות לבחורי ישיבות בריסק, לא שמעתי אף פעם על ראש ישיבה כזה או אחר שבשיחת פתיחת הזמן מזהיר ומבכא על בחורי הישיבה שהורסים והרסו את כל השכונה ולדעתי את כל העיר, רנ"צ פינקל מודע היטב לבעיות הגדולות שנוצרו ע"י הבחורים האמריקאים שאין להם גבול ורסן ועושים ככל העולה על רוחם.
מצחיק מאד להאשים את תלמידי ישיבת בריסק בהפיכת ירושלים לעיר הדומה לתל אביב רק בלבוש חרדי, רא"י בוחר בקפידה רבה את תלמידיו ועומד על המשמר תמיד בכדי למנוע תופעות דומות ובהצלחה רבה הוא מוכיח לנו שהוא כן יכול לשמור על הישיבה ועל כל האזור כולו שישאר כמקום תורה ויראה, ובמקום שיפתחו חנויות מזון נפתחים שם חנויות ספרים ובתי כנסיות.
למותר לציין את העובדה שבישיבת מיר אין אף אחד שיודע מי נמצא ומי לא, מי לומד ומי מסתובב רח"ל במקומות מפוקפקים ועל אף עשרות אנשי הצוות והמשגיחים שבמיר רא"י מצליח לבד ובכוחות עצמו ליצור אוירה של קנאת סופרים ואין צורך בוועדות דיור בשביל להשכיר דירות לבחורים.
האמריקאים מהסוג הבזוי ביותר שהתחילו בהרס שכונה אחת קטנה אך חשובה כמו בית ישראל עם השנים הצליחו להפוך את כל העיר לאמריקה אחת קטנה, הם לא ממש אותם אברכי משי העושים ימים ולילות על התורה ועל העבודה בישיבת בריסק ובעוד ישיבות טובות ומפורסמות בירושלים.

תוקן על ידי פליימען ב- 20/05/2011 03:48:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2011 04:15 לינק ישיר 

פליימען
אני משער שאתה מתגורר בישראל, אבל אולי בכל זאת תסביר לי משהו על הציבור האמריקאי בבריסק.
אני פוגש בארה"ב רבים שעברו דרך ישיבות בריסק. ובלי יוצא מן הכלל (איני יודע מה קורה בליקווד) הם אנשי מקצוע עם תארים אקדמיים (מקצועיים כמו ראית חשבון וכיו"ב) ועוד יותר מכך לא קנאים בעניין ציונות וישראל למרות שכולם יודעים לצטט (תוך כדי גחוך )משעורי החומש שהציונים חשודים על רציחה.
איך מישהו שלומד בבריסק שומר על העצמאות הזו? מצד אחד מעריצים את משפחת סולובייציק ומצד שני כל כך רחוקים מהקנאות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2011 09:01 לינק ישיר 

אייל
בארץ חיים בבועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2011 10:51 לינק ישיר 

אשכול מעניין.
בטעם של פעם.

אמנם נדמה לי שהגרא"י שליט"א לא גולש כאן באתר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2011 22:12 לינק ישיר 

איל25 כתב:
פליימען
אני משער שאתה מתגורר בישראל, אבל אולי בכל זאת תסביר לי משהו על הציבור האמריקאי בבריסק.
אני פוגש בארה"ב רבים שעברו דרך ישיבות בריסק. ובלי יוצא מן הכלל (איני יודע מה קורה בליקווד) הם אנשי מקצוע עם תארים אקדמיים (מקצועיים כמו ראית חשבון וכיו"ב) ועוד יותר מכך לא קנאים בעניין ציונות וישראל למרות שכולם יודעים לצטט (תוך כדי גחוך )משעורי החומש שהציונים חשודים על רציחה.
איך מישהו שלומד בבריסק שומר על העצמאות הזו? מצד אחד מעריצים את משפחת סולובייציק ומצד שני כל כך רחוקים מהקנאות

בניגוד לחסידויות בריסק איננה מיסיון להשריש אורח חיים והשקפות לבאים בשעריה, עוד מימי הרב מבריסק ידעו כל אנשי ירושלים שהדלת פתוחה לכל דורש, גם היום אפשר לראות אצל הגרא"י אנשים שלא כ"כ מישרים קו עם ההשקפה של בריסק ועדיין רואים לנכון להגיע לבקר ולהתייעץ, הדוגמא הטובה ביותר היא העובדה שפוליטיקאים למיניהם עולים בחול המועד לבית הגרא"י ומתקבלים שם בסבר פנים יפות למרות שבבריסק לא משתתפים בבחירות.
כל תלמיד ואוהד מקבל שם את מה שהוא חפץ לקבל בעניין השקפה ודרך חיים, ההתמקדות של הגרא"י הוא בשיטת הלימוד ומסירת התורה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2011 00:43 לינק ישיר 

10eli כתב:
אשכול מעניין.
בטעם של פעם.

אמנם נדמה לי שהגרא"י שליט"א לא גולש כאן באתר.

אינני מצליח להבין מה זה משנה אם רא"י יראה את האשכול הזה או לאו?

בכל מקרה, אם מישהו מוטרד מהעניין, אז איך שאני מכיר את החברה בבריסק, אין צורך לדאוג. יהיו הרבה מתנדבים שיידאגו להניח לו בתיבת הדואר העתק מאשכול זה.

תוקן על ידי בדק_בית ב- 22/05/2011 00:45:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2011 18:40 לינק ישיר 

בדק
הם ישימו את זה בתיבת דואר כי הם רוצים להכאיב לו? או כי הם רוצים שידבר על זה בשיעור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2011 21:29 לינק ישיר 

יראה את זה או לא יראה את זה????

שמתי לב שבתגובות האחרונות אנשים מתמקדים בפרט השולי ולא המשמעותי אם הרא"י יראה את הנכתב או לא, אני ממש לא מצליח להבין למה זה חשוב ולמה זה מעניין, גם אם נניח שהוא יראה את כל האשכול במלואו זה לא ממש יזיז או ישנה לו משהו, עצם העובדה שהוא מנותק ואפילו די מוחרם מכל במה תקשורתית כזו או אחרת היא הנותנת לו את האומץ והביטחון להגיד את האמת שלו ולצעוד איתה בדבקות לאורך כל השנים.

כיום כל ראש ישיבה גדול ככל שיהיה עסוק ומפחד מה'טייטל' שלו ביתד או בעיתון אחר וגם אם יש לו ביקורת על המערכת הוא בחיים לא יגיד את זה מהפחד שלמחרת זה יתנקם בו בעיתון, כל איש ציבור חושש ממאבק נגדו ושוקל את דבריו ומעשיו לפי מבחן הקהל והעסקנים, לא כן רא"י שמצעירותו לא מתחשב ולא עסוק במה יאמרו ומה יגידו, הוא העיז לדבר בפומבי נגד רבנים ואנשי ציבור וכמובן פוליטיקאים בלי לחשוב לרגע מה יכתבו או לא יכתבו עליו בעיתון וזה יסוד ההצלחה שלו ומכאן כח היכולת שלו, אז בודאי שלא ממש מעסיק אותו מה כתבו כמה אנשים אנונימיים באתר וגם אם יהיה איזה טיפש שיגרום להביא לו את הנאמר והנכתב כאן בפורום וגם אם נניח שיהיה לו זמן בין עשרות השיעורים שהוא מוסר לקרוא את זה הוא בטח ישכח ולא יזכור חצי דקה אח"כ מכל מה שראו עיניו ובודאי שלא יגיב או ידבר ע"כ מילה וחצי מילה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2011 23:06 לינק ישיר 

מנחתאלעזר כתב:
בדק
הם ישימו את זה בתיבת דואר כי הם רוצים להכאיב לו? או כי הם רוצים שידבר על זה בשיעור?

לא זה ולא זה, כפי שקיים רצון עילאי בין תלמידיו למצוא חן בעיניו, להרשים אותו, להיחשב חריף בעיניו, דבר שלא קיים בסדר גודל שכזה בשום מקום אחר. כך קיים רצון להיטיב עמו, להשביע את רצונו, את סקרנותו ואגב, הוא סקרן לא קטן בכלל. 

בהחלט יש להאריך הרבה בשורש התופעה הזו של תלמידיו, ברצון להרשים אותו או להיחשב בעיניו לחריף, או אפילו ל'החציף' לפניו במרכאות (לכל אחד בבריסק יש כמה סיפורים מדוייקים במהלך השנים על כך שהראש ישיבה אמר לו כך והוא ענה לו כך וכו' ואז הוא חייך וכו'), או ניסיון להידמות לו עד כדי חיקוי, עד שניתן לומר שיש כאלו שזה כמעט פסגת שאיפותיהם. בכלל כל 'הסגידה לחריפות' שקיימת במשפחת סולובייציק, טעונה תיאור מפורט. אך אין לי הכח להמשיך ולתאר את כל הלך הרוח הבריסקאי.

מלבד הסגידה לחריפות, יש עוד כמה וכמה עניינים שיש להאריך בהם המאפיינים את רא"י ומשפחתו הרחבה, למשל המושג  לעשות 'ארויס האבען', כלומר, לקלוט פרופיל של בן אדם על פי הראיה בלבד.

הערכה רק למי 'שיודע ללמוד' והזלזול הלא רשמי ל'מתמיד' שאינו למדן. 

המניע ליחס של ביטול מוחלט לסיפורי מופת ומיסטיקה של חוגים אחרים, לעומת אמונה יוקדת ותמימה בסיפורי מופת ומיסטיקה של אבות המשפחה.

היחס האבסולוטי לרופא טוב, או בכלל הכבוד לרופאים, כל הציבור החרדי סובל מייחס של חולשה לרופאים כמו "והרופא התרשם מאוד מדבריו של הרב שך" או "והרופא ייצא מגדרו מהתפעלות מכח הסבל של האדמו"ר מגור", הרי שאצל בריסק הדברים חמורים שבעתיים.

ועוד ועוד 

אך כאמור, לא עכשיו. אולי בהזדמנות נרחיב בדברים. 

תוקן על ידי בדק_בית ב- 22/05/2011 23:49:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2011 00:00 לינק ישיר 

הדבר שבאמת יפריע או "יזיז" להגרא"י הוא - אם יצא נגדו מישהו מתלמידיו המובחרים של אביו זצ"ל
והדבא כמדומני היה כבר לעולמים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דרמה בבריסק: הגרא"י סולוביציק קם ועזב את השיעור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.