מסקרן אותי לדעת מה דעתן של בנות ישראל על גברים חרדים שיצאו לשרת בצבא?
אינני מדבר על כאלו שנשרו מהדרך לגמרי.
אלא על חברה עם ראש שבגלל אילוצים או רצון לתרום משרתים בצבא.
האם ועד כמה זה ייפגע להם בשידוכים ו/או באיכות הבחורה שיציעו להם?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 16/05/2011 12:44:37
נשלח ב-16/5/2011 13:01
קודם שאלה לי, האם באמת קיימים בחורים שהם ברמה רוחנית טובה שמשרתים?
נשלח ב-16/5/2011 13:03
ישנם בחורים חרדיים ברמה רוחנית טובה מאוד ששירתו ומשרתים אבל בציבור יש סטיגמה על זה שהוא סוג ד' כי הוא היה בצבא האם אני טועה?
נשלח ב-16/5/2011 13:07
אני יודעת על חרדים שיוצאים לשרת אחרי החתונה לא לפני.
זה לא מוריד את הבחור לסוג ד', אלא מניח אותו בקטגוריה אחרת. אתה מסכים איתי שבחור שעשה צבא הוא לא כמו בחור שלא עשה. זה מראה על סגנון אחר. כמובן שהבחורות שיציעו לו הן בהתאם לקטגוריה שלו.
נשלח ב-16/5/2011 13:15
אתה מסכים איתי שבחור שעשה צבא הוא לא כמו בחור שלא עשה.
זה מראה על סגנון אחר. כמובן שהבחורות שיציעו לו הן בהתאם לקטגוריה שלו..
איזה סוג של בחורות כלולות בקטגוריה הזאת?
נשלח ב-16/5/2011 13:21
לרוב בחורים כאלו לא יושבים ללמוד אחרי החתונה. אז הבחורה גם צריכה לרצות שבעלה לא ילמד.
בכלל זה עולם אחר של בחורים. זה בא לידיי ביטוי בהכל. זה בחורים יותר פתוחים שצריכים בחורות יותר פתוחות. בד"כ זה לא יהיו בחורות סמינר סטנדרטיות כי אותנו מחנכים לדברים אחרים. (גם את הבנים וגם את הבנות)
נשלח ב-16/5/2011 13:26
למה לא בחורת סמינר סטנדרטית אמנם זה בחור עם ראש יותר גדול בנושאים כאלו ואחרים אך עדיין הוא חרדי תקראי לזה מודרני יש בו פסול בזה שהוא יעבוד ויקבע עיתים לתורה?
נשלח ב-16/5/2011 13:27
לרב הבחורות שלומדות בסמינר יחשב לפוסל הקטע של הצבא.
נשלח ב-16/5/2011 13:30
ומדוע זה כך ממה זה נובע?
נשלח ב-16/5/2011 13:31
שיר852 כתב:
לרוב בחורים כאלו לא יושבים ללמוד אחרי החתונה. אז הבחורה גם צריכה לרצות שבעלה לא ילמד.
בכלל זה עולם אחר של בחורים. זה בא לידיי ביטוי בהכל. זה בחורים יותר פתוחים שצריכים בחורות יותר פתוחות. בד"כ זה לא יהיו בחורות סמינר סטנדרטיות כי אותנו מחנכים לדברים אחרים. (גם את הבנים וגם את הבנות)
את מתכוונת לומר שכמעט לכל בוגרות הסמינרים אם הן יתחתנו עם מישהו שלא יושב כל היום ב"כויילל" זה מבחינתן כישלון?
נשלח ב-16/5/2011 13:35
בבקשה לא להגיד דברים שלא אמרתי.
אמרתי, שאם אתה מתכנן על צבא ואח"כ על בת סמינר יכוליות מאד שזה לא יקרה, כי הן מחונכות למשו אחר. ממילא רובן לא ירצו את זה.
לא אמרתי כישלון, ולא הבעתי דעתי לגבי שרות בצבא לכאן או לכאן.
נשלח ב-16/5/2011 13:38
שיר ישנם אנשים שלא תיכננו צבא ונאלצו לעשות ולמרות הכל רוצים בחורה טובה הם לא ראויים לזה יותר כי הם אולצו לשרת בצבא?
נשלח ב-16/5/2011 13:40
מה יכול לאלץ בחור לשרת?
נשלח ב-16/5/2011 13:40
ומה זה בחורה טובה?
נשלח ב-16/5/2011 13:48
שיר852 כתב:
בבקשה לא להגיד דברים שלא אמרתי.
אמרתי, שאם אתה מתכנן על צבא ואח"כ על בת סמינר יכוליות מאד שזה לא יקרה, כי הן מחונכות למשו אחר. ממילא רובן לא ירצו את זה.
לא אמרתי כישלון, ולא הבעתי דעתי לגבי שרות בצבא לכאן או לכאן.
אמרת שצריך למצוא בחורה ש"תסכים" לבחור שלא יושב ולומד. (לא הזכרת צבא) עכשיו אולי אני טועה, אבל אני מדייק מדברייך שברירת המחדל של (כמעט) כל בחורת סמינר שהבעל ישב וילמד (כל היום?) אחרת זאת "התפשרות"...
נשלח ב-16/5/2011 13:48
אריה99 כתב:
שיר ישנם אנשים שלא תיכננו צבא ונאלצו לעשות ולמרות הכל רוצים בחורה טובה הם לא ראויים לזה יותר כי הם אולצו לשרת בצבא?