|
|
| נשלח ב-16/5/2011 16:23 |
|
| |
אני רוצה לומר שוב את דעתי בצורה מסודרת.
אז ככה: יש בחורים שזה יכוליות נפלא בשבילם לשרת בצבא. לא שללתי את האפשרות הזו.
לעניין התייחסות הבחורות, אז לרובן זה לא מתאים כי הן מחונכות למשו אחר. ובכל כלל יש יוצאים מן הכלל.
לחץ חברתי- נכון, קיים לחץ חברתי כמו בכל דבר שהוא שונה מהנורמות החברתיות המקובלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 16:28 |
|
| |
כפר, מותק, ואדם ראשון- תודה על ההסבר כיצד יכולים לאלץ בחור.
האמת, שזה נשמע לי קצת הזוי.. כאילו אנחנו בתקופת הקנטוניסטים...
מעניין אם באמת לא קיימות דרכים להיחלץ מזה. או שזה מצב נח לאותם החיילים. מודה, לא כ"כ מכירה את נושא הגיוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 16:31 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אני חייב לומר שאני מופתע לשמוע שהן יגיבו כך. גם בישן המורה היתה מגיבה ככה? =)
בישיבות היו מתייחסים למי שהלך לצבא כמעט כמי שהתפקר... |
|
עוד 1 מאלה שחיים ע"פ סטגמות...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 16:35 |
|
| |
הודעה שקבלתי לפרטי:
תגידי להם גם שבחורים שמשרתים בצבא נחשפים לדברים ולאנשים שלא נמצאים בסביבה הסטרילית- הישיבתית הסטנדרטית. דבר שפוגם בהם מאוד
תגובה של בת סמינר דווקא עם ראש פתוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 16:37 |
|
| |
ע"פ רוב אכן יכולים להיחלץ ממצב ביש זה, אך לא תמיד. לפעמים יהיה לאותם אלה שבצה"ל רצון להראות שהם מצליים לגייס חרדים וילכו ראש בראש...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 16:38 |
|
| |
| כפראברכים כתב: |  | אני חייב לומר שאני מופתע לשמוע שהן יגיבו כך. גם בישן המורה היתה מגיבה ככה? =)
בישיבות היו מתייחסים למי שהלך לצבא כמעט כמי שהתפקר...
עוד 1 מאלה שחיים ע"פ סטגמות... |
|
אני אומר לך מה הלך הרוח היה, לא הבעתי שום דיעה אישית..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 16:40 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | הודעה שקבלתי לפרטי:
תגידי להם גם שבחורים שמשרתים בצבא נחשפים לדברים ולאנשים שלא נמצאים בסביבה הסטרילית- הישיבתית הסטנדרטית.
דבר שפוגם בהם מאוד
תגובה של בת סמינר דווקא עם ראש פתוח. |
|
חשבתי על זה והטעם שלא הכנסתי את זה בתגובתי הראשונה מפני שאנו מדברים כאן על בחורים שעושים צבא.
מדוע להם זה לא טוב.
והבעיה הזו לא מיוחדת לבחורים אלא גם לנשואים שמשרתים...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 16:43 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | הודעה שקבלתי לפרטי:
תגידי להם גם שבחורים שמשרתים בצבא נחשפים לדברים ולאנשים שלא נמצאים בסביבה הסטרילית- הישיבתית הסטנדרטית. דבר שפוגם בהם מאוד
תגובה של בת סמינר דווקא עם ראש פתוח. |
|
גם בחיים נחשפים לדברים, א"א להישאר סגור כל הזמן בתוך בועה.. (אלא אם תישאר 20 שנה בכולל ואשתך תעשה הכל במקומך). שנית, ההכרח לא יגונה. דוד המלך היה מעדיף להמשיך לרעות את צאן אביו במקום לכרות את ראש גולית, אבל לא תמיד יש ברירה...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 16:44 |
|
| |
זה בעצם חלק ממה שהופך אותם ללא מתאים לבחורות סמינר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 16:48 |
|
| |
מי אמר שזה משפיע עליהם? הכרתי בחורים מהצבא שהיו חזקים באמונתם יותר מבחורי ישיבות סטנדרטים (ואת זה לא בוחנים בישיבה מול הסטנדר אלא מתי שבאמת אין מי שמסתכל עליך, כמו בחופש הגדול למשל) וכן להיפך. כל מקרה לגופו...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 16:59 |
|
| |
אפ'חד לא בקש שתישאר בסגור בבועה! אבל זה שאולי יום אחד תצטרך לצאת ממנה, זה לא סיבה ליזום את היציאה. וגם אם יוצאים השאלה עד כמה. לבנות סמינר לא מתאים בחור שיצא כ"כ רחוק מהבועה עד לצבא.
ואם זה מוכרח, אז למה אתה צריך דווקא את הבת סמינר, יש כאלה שזה יותר מתאים להם?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 17:01 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | מי אמר שזה משפיע עליהם? הכרתי בחורים מהצבא שהיו חזקים באמונתם יותר מבחורי ישיבות סטנדרטים (ואת זה לא בוחנים בישיבה מול הסטנדר אלא מתי שבאמת אין מי שמסתכל עליך, כמו בחופש הגדול למשל) וכן להיפך. כל מקרה לגופו... |
|
שמעת על הרב קובע? זה קורה גם פה. רב אלו שיוצאים מושפעים. רב אלו שספונים בהיכלי הישיבות שמורים יותר. ובל נשכח את- בכל כלל יש יוצא מן הכלל (כדי שלא תתפסו אותי על המילה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 17:06 |
|
| |
| כפראברכים כתב: |  | והבעיה הזו לא מיוחדת לבחורים אלא גם לנשואים שמשרתים... |
|
כפר, מסכימה איתך. אבל בכולופן נשואים זה קצת שונה:
דבר ראשון- כי כבר יש לו אישה ;) דבר שני- הם יותר יודעים לשמור על עצמם, פחות מושפעים. דבר שלישי- יותר מקובל. דבר רביעי- יש להם סיבות מוצדקות יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 21:29 |
|
| |
ישנם כאלו הספונים בישיבות
אך מחשבתם מטיילת במקומות אחרים לגמרי!
ב
לפני כחודשיים בחורים בני 28 ומעלה
קיבלו פטור משירות בצבא!
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 23:44 |
|
| |
אם מלמדים בסמינרים את הבנות שיחפשו את הראש ישיבה מדוע כל המכללות מלאות בחרדים (בני 30+ "") כמה אחוז מאותם בחורי ישיבה ימשיכו לשבת בכולל???? הרוב מחפש לעבוד וזה מוכח
אז רק אלו שעושים צבא בבעיה?? דווקא אלו הם יזכו להתייחסות שונה?
|
|
|
|
|