|
|
| נשלח ב-17/5/2011 08:45 |
|
| |
| אריה99 כתב: |  | מסקרן אותי לדעת מה דעתן של בנות ישראל על גברים חרדים שיצאו לשרת בצבא?
אינני מדבר על כאלו שנשרו מהדרך לגמרי.
אלא על חברה עם ראש שבגלל אילוצים או רצון לתרום משרתים בצבא.
האם ועד כמה זה ייפגע להם בשידוכים ו/או באיכות הבחורה שיציעו להם?
|
|
בס"ד
זה כבר מראה שהם לא חרדים.לפחות לא בלב.
כיוון שאת בני הישיבות מלמדים שהתרומה הטובה שהם יכולים לתת למדינה ולשלום ישראל הוא לימוד התורה
וקיום המצוות.
ע"י כך עמ"י מוגן ונשמר מכל גזירות רעות ומחבלים.("והיה אם שמוע...").
לעצם השאלה,
בעיקרון כמו שיש בחורים שעושים צבא כך יש גם כאלו בנות שלא איכפת להן לקחת בחור חייל.
אבל, אומר לך בכנות, אף בחורת סמינר לא תרצה מלכתחילה בחור שמשרת בצבא!
ולמה?
ככה חינכו אותן מינקותא והסבירו להן על הזכות המיוחדת שמגיעה לבחורה שזוכה להינשא לבן תורה.
נ.ב.
אני לא רואה בן ישיבה ,בחור טוב באמת שהולך לשרת בצבא.(לפני החתונה)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 08:52 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  |
והבעיה הזו לא מיוחדת לבחורים אלא גם לנשואים שמשרתים...
כפר, מסכימה איתך. אבל בכולופן נשואים זה קצת שונה:
דבר ראשון- כי כבר יש לו אישה ;)
דבר שני- הם יותר יודעים לשמור על עצמם, פחות מושפעים.
דבר שלישי- יותר מקובל.
דבר רביעי- יש להם סיבות מוצדקות יותר. |
|
בס"ד
לא נכון!!!!
דבר ראשון +שני: אז מה אם יש לו אישה? כמו שיש לו אישה יש לו גם עיניים לראות ולפזול....
ואין אפוטרופוס לעריות...
דבר שלישי:שונאת את המשפט הזה!!1
מה זה מקובל?? מי קובע מה מקובל ומה לא???
ואם אני אפתח משהו חדש ואצהיר עליו קבל עם שמעכשיו זה יהיה מקובל,יקבלו את זה כמקובל??
דבר רביעי:יתכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 10:26 |
|
| |
למה תמיד צבא מתקשר עם עריות? וכי זה המקום היחיד במדינה שאפשר לפגוש אישה? (מה עוד שלחרדים יש מסגרות מיוחדות בצבא) לפעמים עדיף שהגבר ילך לצבא לנח"ל מאשר אשתו (בוגרת הסמינר) תסתובב במשרד רו"ח עם עוד עשרות חילונים. (וזה משום מה כן מקובל)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 10:53 |
|
| |
בס"ד
לא רק צבא מתקשר עם עריות אבל צבא בהחלט מתקשר עם עריות. ואם היית בצבא אתה אמור להבין לבד. סיפרו לי הבנות אצלינו במשרד שמה שהולך בסופי שבוע בצבא..אלוקים ישמור!!
אין קשר בין עבודת האישה במשרד חילוני לבין עבודת הגבר בנחל. כל מקרה וגופו הוא.
אפחד לא אמר שעבודה במקום חילוני אצל אישה נעשה כדבר מקובל... זה שבנות עובדות במקום כזה זה רק מחוסר ברירה וחוסר עבודה ולא משום ששם נח להן יותר וזה מקובל. הסיבה שעומדת מאחורי זה היא שחובת הפירנוס חלה על האישה (במידה והיא רוצה בעל שילמד) ואם אין קמח אין תורה. אם אין עבודה,עובדים בכל מקום.
ומ"מ עדיף שהאישה תעבוד במקום מעורב ולא תשלח את בעלה למקומות מעורבים. (כי גברים הם עם..)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 13:08 |
|
| |
איזה בעיה ישנה בזה שחייל משרת בנח"ל החרדי ? הבחורה הכי קרובה למקום הזה נמצאת במרחק של שבועיים הליכה במקרה הטוב
החרדים היחידם שהם לא מוגנים מבחינת בנות בצבא הם אלו אותם הנשואים שמשרתיים בבסיסים מעורבים או ש75% מהנפשות בבסיס הם חיילות ומקובל יותר גבר נשוי בצבא מאשר בחור?? הנשוי יכול להיכשל הרבה יותר כי בשפה איפה שהוא משרת או ישרת יש בנות ואיפה שרווק חרדי משרת אין בנות בכלל ולמי שטוען שאין אפוטרופוס לעריות ולכן לנשואים כן אפשר שישרתו?? לכן אנחנו מתפללים לפני קריאת התורה "אב הרחמים..... ויגער ביצר הרע מן הנשואים" האם הנשואים לא יותר קרובים לפיתוי מאשר הרווקים????
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 14:08 |
|
| |
| טיע כתב: |  | לא רק צבא מתקשר עם עריות אבל צבא בהחלט מתקשר עם עריות.
ואם היית בצבא אתה אמור להבין לבד. סיפרו לי הבנות אצלינו במשרד שמה שהולך בסופי שבוע בצבא..אלוקים ישמור!!
|
|
אני חושב שאת מדברת על הצבא החילוני כי בחרדי אין אפשרות כזאת ואצל החילונים זה לא חדש, כבר בתיכונים הם מקפידים על המצווה הראשונה בתורה..
ואם את מדברת על מה שעושים בסוף שבוע מחוץ לצבא, זה לא קשור למסגרת..
נ.ב. בקשר לפיסקה האחרונה, במקום לצטט מה שאומרים ברחוב תצטטי את חז"ל: "נשים דעתן קלה" 
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2011 22:13 |
|
| |
אדם, לגבי הקישור שהעלת, אתה מבין לבד שזה סיפור של אחד למיליון.
אם זה לא היה ככה, לא היו רואים לנכון לדבר על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2011 13:17 |
|
| |
| אריה99 כתב: |  | אם מלמדים בסמינרים את הבנות שיחפשו את הראש ישיבה מדוע כל המכללות מלאות בחרדים (בני 30+ "") כמה אחוז מאותם בחורי ישיבה ימשיכו לשבת בכולל???? הרוב מחפש לעבוד וזה מוכח
אז רק אלו שעושים צבא בבעיה?? דווקא אלו הם יזכו להתייחסות שונה? |
|
אתה צודק שהמכללות מלאות בבני 30+, אבל רובם נשואים. חוצמזה, בחור שהגיע לגיל 30+ והוא לא נשוי, זה כבר יותר קשה לשבת וללמוד, ויותר מקובל שיוצאים לעבוד בגיל הזה.
אפ'חד לא אומר שהם ישבו ללמוד כל החיים, אבל לפחות בחלק הראשון -כן. ורובם נאלצים לצאת לעבוד ולא מחפשים לצאת לעבוד. יש הבדל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2011 13:52 |
|
| |
הודעה מאת shira88:
האנשים הנשואים שאתה רואה במכללות הם ישבו תק' מסויימת בכולל אחרי החתונה ורק אח"כ בשביל להתפרנס בכבוד יצאו ללמוד במכללה/ לעבוד בשוק החופשי/ להתגייס לצבא. אבל כל זה לאחר שבנו את עצמם ואת הבית שלהם. וגם אם יש אנשים שנמצאים בישיבה והם רק בגדר של "נמצאים" תמיד יש להם את האופציה להתחיל ללמוד ברצינות, כי ברגע שיוצאים מהישיבה כמעט ואין דרך לחזור אליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 02:31 |
|
| |
אני לא יודע מאיזה נתונים אתם ניזונים אבל במקומות להכשרה שמיועדים לחרדים אתן יכולות למצוא שם בחורים שרחוקים מגיל 30 ב10 שנים או קרוב לזה רוכשים מקצוע בזמן שהם לומדים סדר ביום באחת מהישיבות "החשובות" בארץ.. למה אתם לא מסתכלים על התמונה האמיתית אלא מנסים להציג את ההכל וורוד שיש תיכנסו למכללות ותיראו מה קורה שם אין שם רק נשואים יש שם יותר צעירים ממבוגרים איפה מלמדים להיסתכל על המציאות מזווית אחת בלבד ????
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 08:29 |
|
| |
העניין בבחור שיצא לצבא לעומת אחד שלא- זה המושגים אליהם נפתח.
גם אם הבחור ישרת בסביבה חרדית - הוא עלול להחשף בצורה שונה ממה שבחור חרדי נחשף (אני לא מכלילה) לעולם שבחוץ.
בחורת סמינר בד"כ עובדת על עצמה הרבה, על האופי, הרוחניות כדי להשיג את מה שהיא חונכה - בעל שילמד.
גם הבחורה הכי צדיקה לא יודעת איפה בעלה יהיה בסוף, אם בכולל עד סוף חייו או שיצא לעבוד - ללמוד מקצועות חיצוניים.
אני אישית נפגשתי עם יוצא צבא, ואני חרדית לגמרי. רק שקיבלתי עליו המון מחמאות על המידות. ולא, זה לא זה.
בחורה רוצה ערכים מסוימים בבית שלה, וזה לא מספיק מושרש אצל מי שעבר את השלב שנקרא "צבא". גם כאן אני לא מכלילה, אבל הולכים לפי הרוב.
בחור שהיה בצבא זה לא גדר של מודרני, אלא זה סטייל אחר. צריך מישהי שתהיה עם ראש פתוח לקבל את זה. אולי כאלה שהערכים בבית שלהם על הצבא זה גאווה.. מה שהיה לפני 20 שנה....
בקיצור,בחור יוצא צבא ירצה בת סמינר - הוא יצטרך לעבור כברת דרך מסוימת כדי להגיע לזה.
בהצלחה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 21:07 |
|
| |
| אריה99 כתב: |  | כל המכללות מלאות בחרדים (בני 30+ "")
|
|
בס"ד
אני אשמח להכיר אותם... נראה לי ששגית בהצהרה. מדובר אומנם בחרדים אבל לא בבחורים.
ולענין הצבא.
אתה צריך להבין שבחורה שסיימה לימודים ב 2-4 השנים הראשונות היא עדיין תחת האופוריה
של החינוך השמרני שקבלה. וטבעי הדבר שחייל או בוגר צבא ולא משנה נחל חרדי או צבא רגיל
הוא לפחות סוג ב' עבורה.
בוא נשאל ככה-
לאחר מעשה האם תעודד את בניך ותחנך אותם לעשות צבא??
תחשוב על זה.
כל בחור חרדי ממוצע מודע להשלכות של דרך חיים כזו במיוחד אם הוא נשמע להוראות גדו"י המקובלים בדור.
שכידוע לא מכוונים לחינוך של צבא אלא רק במקרה של צורך.
מגיל 25 ואילך אם בחורה לא זכתה להתחתן היא כבר במקום שונה.היא נחשפה לעולם הגדול (וגם כאן תלוי במקצוע שלה ובסגנון החיים שלה) היא התמודדה עם פתויים וכו' ולכן בד"כ היא כבר לא מזדעזת מהמילה "צבא".
היא כן תברר בקצת יותר חשדנות מהרגיל, מה הסיבה שהוא נאלץ לשרת ובאיזו יחידה ומה הרמה הרוחנית שלו וכו'
בדיוק כמו שהיא נפתחת לאופציות נוספות מעבר לבחור ישיבה רגיל.
אבל גם זה נוגע לממוצע מסוים, תמיד יש בנות סמינר משובחות מאוד שהן שמורות לגמרי או כמעט לגמרי,
הן ברובן מורות והן מגיעות ממשפחות מאוד מאוד חרדיות, שבכל מצב הן לא תתאמנה לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2011 03:00 |
|
| |
יש הבדל מהותי למה הבחור הלך לצבא, האם הוא התגלגל לשם? או שהלך מטעמים אידיאולוגים,שלא כל כך מצוי בציבור החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2011 09:47 |
|
| |
לא נראה לי שזה משנה למה הוא שם. כי התוצאה של שינוי המושגים, לא קשורה בנסיבות ההגעה לצבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2012 19:34 |
|
| |
הקפצה באמת מעניין לשמוע את הדעות של האנשים כאן
|
|
|
|