| נשלח ב-16/5/2011 20:57 |
|
| |
סולואים מאפיינים
באשכול הזה נסכם את הסולואים המאפיינים - הבולטים והידועים אצל הסולנים הגדולים במקהלה -
במילים אחרות: מהו הסולו ה"היסטורי" של כל סולן. (מקווה שהגדרתי נכון...)
כמה דוגמאות: (ותוסיפו אתם עוד)
ארי רוזנר - ממקומך
יאיר קניג - עזור נא
יושי בנדר - ירושלים
עודד קריטי - ביום ההוא
יוסי שיק - פתח ליבי
אייזיק בן ישי - לא ברוח ה'
(עדכנתי את הכותרת. אידי)
תוקן על ידי אידי ב- 20/05/2011 00:18:32
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 21:09 |
|
| |
השאלה שלי היא מה בהגדרתך סולו היסטורי?! סולו שמביחנך הוא טוב, או שכך רוב הקהל חושב... כי יתכן ויהיו חילוקי דעות בענין, עם רוב השמות אני מסכימה אבל בהחלט לא עם כולם!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 21:21 |
|
| |
אני חושבת שחדווה התכוונה לסולו מאפיין, שכשרוצים להסביר מי הסולן הזה אומרים "זה ההוא ששר את..."
חדווה, ממש ממש אהבתי את הרעיון!!
שאול אלסון - כי אתה הוא (במחרוזת) דייויד הרשקוביץ - מעם ה'
אי"ה כשיהיה לי זמן אשב למצוא עוד...
באיזשהו שלב זה גם יוכל להיכנס לוויקי. (חבר'ה, תזכורת - הוויקי! בחופש הגדול כולנו מתגייסים להריץ את העניין, בעז"ה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 21:25 |
|
| |
למה ארי רוזנר ממקומך ולא אני מאמין?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 21:27 |
|
| |
חשבתי על זה באמת כשהזכרתי את שאול ב"כי אתה הוא"... השאלה אם אנחנו מתייחסים לסולו היסטורי כסולו באלבום מקורי או כסולו בביצוע לצפייה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 21:47 |
|
| |
חדווה צל''ש גדול על הרעיון!!! ( עשית היסטוריה בפורום!) הסולו ההיסטורי שעולה כרגע בדעתי הוא נחום סטארק ששר את "שמע ישראל" ארי גולדוואג ב"ברוך הגבר"(באמת היסטוריה....) ומהימים ההם לזמן הזה... רבינא ששר את הקול השני ב"אשא עיני" (ובעצם במחשבה שניה גם ב "מהרה") וגורקין ב "קול מצהלות."... עד כאן סיעור המח(ות) הראישוני..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 21:49 |
|
| |
לדעתי, יוצא שהסולואים ההיסטוריים יצאו גם בשיר וגם בצפיה וזה בעצם גרם שהם יהיו יותר מפורסמים.
לגבי דיויד ושאול קצת התלבטתי, אבל גם אני חושבת שדיויד 'עשה את זה' בעיקר ב'מעם השם'. ובכל מקרה זה סולו שהיה שלו גם באלבום וגם בהופעה בניגוד לסולואים אחרים וכמובן שהוא ביצע אותו מקסים בשניהם.
ארי רוזנר, למרות שהוא שר לבד בצורה הכי מושלמת את כל השיר "אני מאמין" וזה גם הופיע ב'מסביב למדורה', בכל זאת חשבתי ש"ממקומך" יותר מאפין אותו כששר שם את הפזמון ואת הסיום, אבל זה כמובן פתוח לשיקול דעתכם.
אותו דבר שאול, התלבטתי מה לבחור כי נכון ש"כי אתה הוא" גם מאד מפורסם, אבל יש לו עוד הרבה סולואים מפורסמים ואני חושבת שהייתי בוחרת דווקא את "זעקתי" ששם הוא גם מאד מאד בולט. מה אתם חושבים? (אני חושבת ככה לא בגלל שאני יותר אוהבת שהוא שר את זעקתי, ההפך, אני אוהבת אותו כשהמבטא והשירה 'מהאף' פחות בולטים, כמו בשירים קצביים - רווח וכד', אבל לדעתי זעקתי זה פשוט הסולו הבולט וההסטורי שלו...)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 22:01 |
|
| |
כבר אמרתם כמעט הכל! והסולו המאפיין של ארי, באמת נראה לי יותר מתאים ״ממקומך״, למרות שגם ״אני מאמין״ מאפיין אותו מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 22:14 |
|
| |
| CHEDVA כתב: |  |
תודה על המחמאות ועל ההשתתפות של כולם.
את השירים הישנים האלו אני לא מכירה, למרות שאני מכירה את נחום וארי כמובן, |
|
חדווה את לא מכירה את CD לצפייה "On the road to yerushalayim" ????
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 22:39 |
|
| |
| MILKI100 כתב: |  |
חדווה את לא מכירה את CD לצפייה "On the road to yerushalayim" ???? |
|
לא, אני מכירה רק את ירושלים הרגיל.
את נחום וארי גולדוואג אני מכירה מהמופע הראשון של מיאמי לצפיה, ולא ראיתי אותם בעוד מקום. לשמיעה יש לי מהתקופה ההיא את בסיעתא דשמיא, כלל ישראל, תורה טודי, מן השמים והלאה...
עכשיו מצאתי את ברוך הגבר בדיסק שלא כל כך שמעתי של שירים מהופעה ישנה, אז זה ארי גולדווג ששר שם?
תוקן על ידי CHEDVA ב- 16/05/2011 22:44:01
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 22:57 |
|
| |
אכן, ארי גולדוואג שר את ברוך הגבר. ובמחשבה שניה בצפייה הסולו יותר עוצמתי, ולגבי "השמע ישראל" את יכולה לצפות בנחום ששר את הסולו שוב בתור מבוגר במיאמי25 .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 23:29 |
|
| |
עודד קריטי - ימלוך ה'
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2011 19:38 |
|
| |
איך שכחתם איצי בשיר הזמן קצר
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2011 21:26 |
|
| |
איצי ספינר - לא נראה לך יותר שמתאים לשים לו את "סאנשיין" - שהוא גם שר את זה כבוגר במיאמי 25?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2011 22:03 |
|
| |
שיר יפה וגם ביצוע טוב אבל אני אהבתי יותר את זה !! אבל אני בטוח שאם תראי שוב את הקטע הזה תתחרטי (אקספרינס 4 חלק 2
|
|
|
|
|