| נשלח ב-18/5/2011 17:24 |
|
| |
החזן הענק שלמה גליק "וכל החיים"
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2011 18:06 |
|
| |
התפאורה עתיקה מאוד יפה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2011 18:31 |
|
| |
תזכורת למי שמעוניין לשמוע השבת את החזן שלמה גליק

|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2011 20:10 |
|
| |
שלום וברכה
החזן שלמה גליק כאדם : תלמיד חכם, ירא שמים, בעל רגש, בעל נוסח יפה, ונוח לבריות.
בתור חזן בעמוד התפילה: הוא כובש ברגש ובנוסח הישיבתי החזני שלו. ובהשקעה הרבה שנותן למען הקהל.
בתור חזן על במת הקונצרטים: קצת פחות, הוא צריך עוד להשתפר בעמידה, בדיקציה,בקצב, בהשתלבות בדואטים,
יש קצת הרגשה של בוסר, אמנם לא פסלתי אותו אבל בכדי להיות מושלם צריך עוד עבודה. בהצלחה רבה.(הלוואי על כל אחד סייעתא דשמיא כמו שלו בלי עין הרע )
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2011 20:48 |
|
| |
מצטרף ליוס, ובאמת בהקשר לאשכול אחר, לא כל אחד ראוי לתוארים מפוצצים, וזה גם לא נחוץ ולא מוסיף אפילו לא לחזן עצמו.
|
| נשלח ב-18/5/2011 21:38 |
|
| |
אני מסכים עם קנטור יוס בדברי השבח, החזן שלמה גליק מתפלל כמעט כל שבת בבית כנסת אחר, ובעיה"ר הוא בין החזנים המבוקשים ביותר. אולם אני חולק עליך לגבי קונצרטים, אני מגיע כמעט לכל קונצרט בו החזו גליק מופיע, והוא כובש את הקהל. לא מזמן הוא הופיע עם הלפגוט בתיאטרון ירושלים ותגובת הקהל כלפיו היתה מדהימה. החזן שלמה גליק הצליח בצורה מטאורית יחסית לזמן הקצר שהוא פרץ לקדמת הבמה, ועתידו מובטח בשורה הראשונה של מובילי החזנות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 06:02 |
|
| |
| cantor_yo2 כתב: |  | החזן שלמה גליק כאדם : תלמיד חכם, ירא שמים, בעל רגש, בעל נוסח יפה, ונוח לבריות.
בתור חזן בעמוד התפילה: הוא כובש ברגש ובנוסח הישיבתי החזני שלו. ובהשקעה הרבה שנותן למען הקהל.
בתור חזן על במת הקונצרטים: קצת פחות, הוא צריך עוד להשתפר בעמידה, בדיקציה,בקצב, בהשתלבות בדואטים,
יש קצת הרגשה של בוסר, אמנם לא פסלתי אותו אבל בכדי להיות מושלם צריך עוד עבודה. בהצלחה רבה.(הלוואי על כל אחד סייעתא דשמיא כמו שלו בלי עין הרע ) |
|
בס"ד
בתור בן-אדם - אין חולק כי מדובר בתלמיד-חכם, ירא-שמים, בעל רגש ונוח לבריות. לא תשמע אותו אומר מילה רעה על מאן-דהוא (בניגוד ל....)
בתור חזן בעמוד התפילה - אכן הוא כובש ברגש ובנוסח החזני-ישיבתי שלו ובהשקעה שהוא נותן את כל-כלו בתפילה. לא סתם הוא מופיע כל שבת במקומות שונים בארץ.
בתור חזן על בימת הקונצרטים - שלמה גליק הוא כוכב עולה ויעידו על כך לוי כנס, שדואג תמיד להזכיר ששלמה היה בין חזניו, וד"ר מרדכי סובול, ששלמה נמצא ב"סידרת הקונצרטים הטובה בעולם" ומופיע בה שנה שלישית ברציפות, בנוסף לקונצרטים והופעות שונות אחרות ששלמה מוזמן להופיע בהם. ההופעה שלו מרגשת וכובשת ותמיד הקהל נהנה ממנו ויוצא עם טעם של עוד.
תוקן על ידי JJ888 ב- 19/05/2011 06:03:14
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 08:22 |
|
| |
שלום וברכה
זיכרמוביץ & JJ888 :
אכן בתור אדם הוא נפלא כמו שכתבתי ובזה אני משער שאין חולקים.
ענין החזנות :
שמתי לב שבתגובותיכם לא התייחסתם ואפילו במקצת לענינים הדרושים לנו כדי להגיע להיקרא ״חזן״
זה שהקהל מוחא לו כפיים והוא מוזמן לקונצרטים של יובל זה הכל טוב ויפה אבל זה לא הופך אותו לחזן.
אם תקחו למשל את החזן **** **** (מפני שאני חושש מבאלגן נוראי אני מסתיר את שמו והמבין יבין, והעיקש ישלח לי באישי.) מדובר בחזן שבפי העולם העממי הוא נחשב כבר שנים כאחד החזנים הטובים בעולם אם לא הטוב שבהם,
אל אף שאין לו הרבה מה למכור מעבר לקצת צעקות וביצועים מכפישים שאינם עולים על רמת מתחיל.
ובכל זאת הוא נמצא באחת מהמשרות הטובות בעולם, ובכל זאת הוא מופיע רבות הן בשבתות והן בקונצרטים.
עוד דוגמא טובה לזה הוא הזמר שוואקי ויש עוד רבים שהעויילם גויילם מכתיר אותם לטובים ביותר.
זיכרמוביץ & JJ888 :
אתם הגדרתם את גליק כחזן שנותן הרבה שואו והקהל פשוטי העם
רק אם תחשבו מעט מה היה קורה אם גליק היה נולד לפני שמונים שנה, אז אף אחד לא היה מתייחס אליו !
הבעיה היא שכיום החזנות הפכה למסרחה ולמסחרה חזן כמו גליק ועוד רבים צעירים שיש לו עוד הרבה מה להשקיע אינם מרגישים צורך לזן מפני שהקהל כבר אוהב אותם,
תחשבו על זה.
סיכומו של ענין לשלמה גליק יש הרבה מה למכור והוא חזן נפלא רק שיש לו עוד פערים להשלים בעבור להיות חזן בכל מובן המילה והוא לא הצעיר היחיד שכך
וכל כוונתי באשכול זה, הוא רק לתת לו את הדחיפה להמשיך וללמוד ולא לזרוק את זה בגלל שכבר מוחאים לו כפיים.
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 09:21 |
|
| |
שמעו נא רבותי .... וכו'
אמנם אין אדם מעיד על עצמו, אך כאחד שאין לו מחויבות לאף תלמיד או חזן, כתבתי במקומון הגפן לאחר
שבת החזנות בז"י לפני מס' חודשים: "עפ" מדד הקישקעס של חובבי החזנות בז"י שלמה גליק הוא מגדולי החזנים של העת החדשה". התכוונתי לכל מילה, ועפ"י רשימת השבתות בפורום, נעים לי להבין שמדד זה פועל כנראה בכל רחבי ארצנו הקדושה. והאמינו לי, יש לי במחשב קטעים לשמיעה של כל גדולי החזנים, גם מלפני שמונים ותשעים שנה.
שלכם,
אלכס בהרב, ז"י.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 09:29 |
|
| |
עכשיו קראתי מעט יותר בעיון את מה שכתב קנטור ין-2 לפני
להלן תגובתי: ר' חיים פייפל המורה הנערץ ע"י תלמידיו, איתו אני אוהב מאד לשוחח, אומר לי פעמים רבות את התןפעה שציינת, על חזנ"צים שמתלהבים מתגובות הקהל וכו..., אך ידידי: דווקא את ידינו שלמה גליק הוא מציין כאחד שמשקיע ומשקיע.
שלך בכבוד, אלכס
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 10:08 |
|
| |
אין ספק שהחזן גליק הינו חזן נפלא עם קול יפיפה, אבל אני חושב שמקומו בעיקר הוא ליד עמוד התפילה ששם הוא מצליח להפיק מעצמו את המירב.
ובכלל אני חושב שלא כל חזן מתאים גם לתפילות וגם להופעות, שלגבי תפילות מלבד הצורך והיכולת לבצע את הקטעים צריך חזן לדעת נוסח טוב ושיהיה לו יכולת לשתף את הציבור באוירה של התפילה, (כך שירגישו שהוא השליח שלהם) ואף חזנים גדולים היום שממלאים את הקונצרטים והשבתות אינם יודעים כלום בנוסח. ולעומת זאת בהופעות שנדרש הדיוק המירבי והמוזיקליות וכו' הרי שיש חזנים שטובים יותר שם.
הכלל העולה: אין צורך לכל חזן להשקיע להיות מושלם בדבר שאין זה ההתמחות שלו.
ואגב מר שכתבו קודמי ששלמה גליק סוחף בהופעות זהו רק משום האוירה של ההיימישקייט שהוא מכניס בהופעות אבל אין סחף כ"כ גדול מעצם הביצוע.
|
| נשלח ב-19/5/2011 10:13 |
|
| |
אני לא אוהב להיכנס לתוך הויכוחים שלאחרונה מתרבים בפורום בקשר לשלמה גליק אני חושב שבקשר לעמידת במה, דיקציה וקצב אין לו כל בעיה לפחות בקטע שהועלה כאן. יש שיאהבו את קולו ויש שלא יאהבו, אישית אני חושב שהוא מבצע נפלא כמעט כל קטע, ויושב יפה על הטונים הגבוהים דבר שנותן לו אפשרות לביצוע קטעים שלא כל חזן יכול לבצע. בקשר לויכוחים שיש בפורום, אני חושב שלפני 80 שנה לא היו קוטלים חזן ברבים כפי שיש כמה שעושים זאת, תמיד היו זקנים משועממים שעומדים מחוץ לבית הכנסת ומרכלים , אך כיום יש תופעה של כמה אולי חזנים משועממים שאין להם עבודה, ועיניהם כלות לראות חזן מצליח כמו שלמה גליק וחושבים שבזה שהם קוטלים חזנים אחרים זה הופך אותם למומחים בחזנות. מה עם לשה"ר והלבנת פנים, או במקרה הזה שהדברים אינם אמת זה לא בגדר לשה"ר אלא הוצאת שם רע. העוילם אינו כל כך גוילם ואני מאחל לשלמה גליק שימשיך להופיע ולהצליח על אפם וחמתם של הקנאים למיניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 10:46 |
|
| |
בהלכות לשון הרע מובאת הלכה שאסור לשבח אדם במקום בו השבח עלול להיות מופנה כנגד המשובח, נדמה לי שזו הדוגמה הקלאסית לכך, לא היה שום צורך להכניס כותרת בומבסטית כזו בעוד יכולותיו וסגנונו של הנשוא שנויות במחלוקת זה עידן ועידנים. אישית אני ממש לא אוהב את הסגנון והגישה, לדעתי החסרונות מרובות מאוד, אך אני מודע שפשוטי העם והאנשים שמשלמים עבור כרטיס לקונצרט לא מסכימים איתי, ושייערב להם (ללא צליל זלזול). כל שאר הדיון נלעס ונטחן עד דק לפני ואחרי הפסח דהשנה ודאשתקד. הביצוע הזה כפי שהוא נראה לי בוצע מזמן ומאז ועד עתה ייתכן שהחזן השתפר או התדרדר, בכל אופן לא הייתי קופץ למסקנות על סמך ביצוע זה. לא נראה לי שאחרי זמן כה רב על בימות עדיין אפשרי מקצועית ואסטתית להשתמש בGLIS כדי לעבור מצליל לצליל בטיסיטורה גבוהה, לא ייתכן לקחת נשימה באמצע פראזה ובאמצע מילה, אם החזן גליק הגיע לאן שהגיע כנראה שהוא שיפר את יכולותיו מאז. אם ישנם תובנות מקצועיות בעניין שטרם נתחדשו אשמח לשמוע ולהחכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 13:34 |
|
| |
"ענק" ?! לא להגזים. שמעתי. נהנתי. אבל כדי להתקרב לביצוע המקורי... הדרך עוד ארוכה מאד מאד... כדי לא להיכנס לדיבורים לא רצויים - לא אפרט, אבל לא כל מי שחפץ יכול להניח כתר על ראשו...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 15:28 |
|
| |
אמר לי פעם אחד המפיקים הגדולים של המוסיקה החסידית על אותם אומנים שהתחילו בקטן וב"ה הצליחו בגדול והצליחו לשמור על אנושיות ודרך ארץ. שאותם קנאים שהרגישו שהם דורכים במקום ואף נסוגים אחורה לא מסוגלים לראות הצלחה של קולגה למקצוע. כשאני קורא פה תגובות של אבא לתאומים מאלעד או לחזן בעל משרה בכירה בארץ שכל כך מבינים גדולים בחזנות ונותנים חו"ד כל כך מקצועית על קונצרט לא מקצועי שמלווה ע"י חזן מצוין אבל בטח שלא פסנתרן מקצועי אני מייד נזכר בסיפור של אותו מפיק. כמי שעוקב אחרי שלמה בשבתות האחרונות בפרט ובקונצרטים הגדולים בכלל אני תמיד נחשף לרגש ,ליכולת להגיש את מילות התפילה , ליכולת להביא ליידי ביטוי את התוכן היהודי הפנימי והטהור (מוצר נדיר מאוד בעולם החזנות) לפני הקהל אני רואה תוצר כמעט מוגמר של חזן מושלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 15:41 |
|
| |
שלום וברכה
אין ספק שמבין החזנים הצעירים כיום גליק הינו מהטובים ביותר, ארק לכל אחד יש עוד מה להשתפר כדי להגיע לפסגה
|
|
|
|