קרונפלקס, היה צורך יצוני לשאול את הרב, כל הנוגעים בדבר היו בטוחים שהרב יאמר כן. ולא כי זה נראה רק כלפי חוץ... אבל כמו שאמרתי, הבחור הציג את הדברים באור שבודאי היה גורר שלילה.. ולא רק אצל הרב הזה. רק הרב הספציפי הזה לא שינה את דעתו לאחר שניגשתי אליו אני לעדן את הדברים, הוא התקבע מקצת.
אחת מעל, מדובר בגדול דור. ואת צודקת.
נשלח ב-19/5/2011 21:42
אחת_מעל כתב:
אם זה רב אמיתי, ואני חוזרת ואומרת א-מ-י-ת-י
יש איזה טסטים לקבוע איזה רב הוא "אמיתי"?
נשלח ב-19/5/2011 21:44
אנוני_מוס כתב:
רק הרב הספציפי הזה לא שינה את דעתו לאחר שניגשתי אליו אני לעדן את הדברים, הוא התקבע מקצת.
את רואה שלך בעצמך היתה מחשב בהתחלה שאולי הוא טועה...
נשלח ב-19/5/2011 21:56
יש הבדל בין הקביעה שהוא טעה, למחשבה שאולי לא הובהרתי מספיק.
וההבדל זה במי האשמה.
נשלח ב-19/5/2011 23:19
לא הבנתי מה הקרש בין התלהבות לבין פסילת השידוך. כאילו, מה הרב רצה? שהוא לא יתלהב?
נשלח ב-19/5/2011 23:21
הרב רצה שיציג את זה מתוך ריאליות ולא מתוך תמימות כזו.. הרב לא מכיר אותנו ולא יודע מה הלך שם.. אז באופן טבעי כשמישהו נשמע מתלהב יותר מידי זה נשמע חשוד...
נשלח ב-20/5/2011 01:22
אם את חושבת שהוא לא באמת מכיר אתכם.. אז חשוב שתלכו ותגידו לו את הענין מכל הכיוונים.. ודרך אגב בענינים כאלו מתיעצים עם אדם גדול שמכיר אתכם באמת ולעומק.. רב גדול לא אומר לזוג שלא מסתדרים ללכת להתגרש ושזה לא מתאים. הזוג הולך לאיש מקצוע ולאחר מכן הולכים לרב לקבל את ברכתו.. אני חושבת שיש כאן משהו אחר. יש איזה משהו שכנראה לא כתבת שהוא מפריע יתכן שהרב קיבל את הרושם שיש איזו בעיה, לא אמר סתם. רב לא אומר סתם שלא מתאים רק בגלל שהבחור מדי מתלהב.. יש משהו מאחורי הדברים..
נשלח ב-20/5/2011 01:25
אז זהו. שהיה משהו כזה. ולכן הלכנו פעמיים. פעם הבחור לבד והציג משהו מסוים בצורה לא מבוקרת. התייעצנו עם ת"ח שמכיר אותנו וייעץ לנו לחזור לרב עם התיקון. הרב אמנם שמע, אבל אז הוא אמר שלא זה העניין, אלא הוא הגדיר את זה שהבחור נמצא בתוך "שק" וכשיהיה בחיי היומיום "הימים האפורים" הוא יגלה שהמציאות שונה.
נשלח ב-20/5/2011 02:49
סיפור יוצא מן הכלל, רב שמייעץ להוריד, כאשר הבחור מציג לו בועה של התלהבות.
בדרך כלל רבנים שבאים להתייעץ איתם,מחליטים לפי הרושם שהבחור או הבחורה מספרים להם, ובהחלט הייעוץ של הרב הוא פיתרון לחוסר האומץ של האנשים להחליט בעצמם.
נשלח ב-20/5/2011 13:27
לא היה לרב עניין להתרשם, הוא ראה את הצורה בה הדברים הוצגו, וכבר הובן שהכל זה עורבא פרח.. כך זה היה מבחינתו.. הוא אמר כמה מילים שהבהירו את המצב של עכשיו כך, בחיים היומיומיים יהיה אחרת.
ו.. חבר'ה אני לא יכולה לומר מה הסיבה שהביאה אותנו לרב, זה לא היה קשור בהחלטה שלנו..
נשלח ב-22/5/2011 09:36
ברור שעדיף לשאול רב שסומכים עליו, ושהוא מקובל על הבחור ועל הבחורה. אפשר להגיע לחתונה בלב שקט. נכון, הרבה פעמים קשה לנו לקבל בלב שלם את מה שהרב אומר, כי אנחנו מאד רוצים שהוא יאמר את מה שאנחנו רוצים לשמוע.
נשלח ב-22/5/2011 20:36
יש לי חבר שהיינו בטוחים שהוא מתארס...
ומשום מה הרב אמר לו להוריד, את הפרטים אני לא יודע. אבל זה טרי טרי.... יותר מהאשכול הזה.
נשלח ב-22/5/2011 21:20
לך תדע מתי הוא סיפר לך שהרב אמר לו? אולי זה אותו סיפור? :P
נשלח ב-22/5/2011 22:31
ע"פ מה שאני יודע הוא דיבר עם הרב בחמישי בלילה... האשכול נפתח בחמישי בבוקר.