בית פורומים עצור כאן חושבים

האם האמונה היא ממחלקת המצבים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/5/2011 18:36 לינק ישיר 

וולזי, יש כל מיני אנשים בעולם עם כל מיני מערכות ערכים. אתה באופן אישי יכול להעיד שבמערכת הערכים האישית שלך קיום ההלכה (איזו הלכה? איזו פרשנות? אבל נעזוב את זה) הוא הערך העליון.

אבל זה ממש לא אומר בהכרח שזה המצב אצל יתר המשתתפים בדיון או אצל רוב המאמינים. אצל כמעט כל המאמינים לדעתי הערך של אמונה באלוקים עומד הרבה מעל קיום ההלכה, אצל כמעט כל המאמינים אם תהיה להם התגלות אלוקית שהם יהיו משוכנעים ב-100% שהיא אמיתית אז הם יעשו כל מה שאלוקים יורה להם גם אם הוא סותר את חז"ל ואת הרבנים דהיום.

ורוב היהודים כיום לא שומרים על ההלכה כפי שאתה יודע, וזה עוד לפי הגדרה מצומצמת של יהודים, בפועל הרי ישנם בעולם עשרות מיליוני צאצאים של יהודיות מתבוללות שלא מגדירים את עצמם כיהודים או אפילו לא יודעים שהם יהודים. אבל אפילו בקרב המיעוט שמודע ליהדותו, הרוב הגדול לא שומר תומ"צ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 18:50 לינק ישיר 

לא הבנתי איך אתה סותר אותי. הרי במפורש התייחסתי בהודעה שלי לסוגי ערכים שונים. הטענה שלי הייתה שהביקורת הזאת לא רלוונטית למי שהערך שלו הוא ההלכה. הטענה השנייה שלי  היא שמרבית האורתודכסים הערך שלהם הוא קיום ההלכה לפני עבודת ה'. אבל זה הנקודה הפחות חשובה.

בכל מקרה לא הבנתי איך זה סותר דבר אחד ממה שאמרתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 19:06 לינק ישיר 

וולוזי 
נראה שהתחרפנת לגמרי
איזה ערך יכול להיות להלכה מלבד שזהו רצון האל? 
קשה לי להאמין שיש מישהו בעולם שמקיים את ההלכה בגלל שככה בא לו (ערכים אינם ניתנים להנמקה רציונלית. שם, שם) ולא בגלל שהאל אמר לעשות זאת (וחז"ל הגדירו לך שגם אם הוא יאמר אחרת בעתיד זהו רצונו האמיתי, משהו כזה)
לדעתי גם רוב המאמינים לא יעשו מאומה ללא הבטחות לשכר ועונש שמיימי ולמיעוט קטן שלהם מספיקה תחושה מוסרית של הכרת הטוב (שני דברים שמצריכים קיומו של אל שרוצה בכך). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 19:08 לינק ישיר 

וולזי,

תן דוגמא נוספת שאנשים בוחרים בעול מסוים ללא שום סיבה.

אני מכיר את טיעונו של לייבובייץ על הבחירה להיות מוסרי. אין הזמן גרמא להאריך בזה, אבל למוסריות יש יותר מהנמקה אחת ולא משנה עד כמה היא קבילה בעיני לייבוביץ.

אתה בא ואומר אני בוחר לעבוד את האל, בלי לבדוק אם הוא קיים והאם זה רלוונטי לעבדו. אני בוחר לעשות זאת דרך איקס פעולות, בלי להתעניין במשמעותן. למה? ככה.

עוד לא התייחסתי לכך שאנו יודעים, איך נוצרה ההלכה, ומאיזה סיבות. אתה אומר, לא מעניין אותי. אני "בוחר" לקיים את ההלכה, למרבה הפלא, את אותה הלכה בדיוק, אותה כוננו כאלה המכונים בפי לייבוביץ, שוטים גמורים במקרה הטוב ועובדי עבודה זרה במקרה הפחות טוב.

טיעונו של לייבוביץ, אודות ההלכה כמגדירה את גבולות פנים הגדר של היהדות, נכון אולי ברמה הפרקטית. פרשנותו, מרחיקת לכת ולטעמי גם לא נכונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2011 21:03 לינק ישיר 

וולזי, רוב המאמינים לא מעוניינים לקיים את ההלכה אלא אך ורק בגלל שזהו רצונו של האל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2011 22:04 לינק ישיר 

"פסוק המפתח לכול הוא לדעתי: "כל הגדרה של אלוהים חייבת להיות כזאת שאפשר לייחס לו את מתן תורת משה לבני האדם".  זוהי הבחינה התיאולוגית של מה שאני נוהג להציג כעיקר מבחינה אנתרופולוגית דתית: ש"היסוד המעמיד" של היהדות ההיסטורית, על זרמיה השונים (אף המנוגדים זה לזה) אינו ידע מסויים אודות אלוהים אלא הכרה בחיוב של עבודת ה' בהתאם למצוות התורה" ( רציתי לשאול אותך פרופ' ליבוביץ ע' 129

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2011 22:08 לינק ישיר 

אליו
כל אלו המקיימים את ההלכה בגלל שזו ההלכה- אינם מאמינים בה' .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2011 23:02 לינק ישיר 

עבודת השם כמו של לייבוביץ  ועוד יכולים להביא את האדם להגדיר חיילי צה"ל כנאצים ?! זה זה הע"ז שאלוקים נגדם !!
אני לא מדבר על הרגש שבעניין,
אני מדבר על הסתירה הפנימית שבעניין,
אנו מכירים את האלוקים דרך האדם ושכלו ותבונתו, במילא לא יכול להיות שאלוקים לפני האדם,
כלומר טובת האדם חייב להיות לפני טובת האלוקים,
וכל מי שעובד את האלוקים בזמן שזה נגד האדם, הוא בעצם עובד ע"ז,
שאני רואה קנאי שמשפיל כל אדם שהוא, אני שואל אותו האם אתה עובד אלילים,
רק עובד אלילים יכול לעשות כך, כי כשקר אפשר הכל, להרוג להשפיל ולרקוד על דם חברו וכדומה,
רבי מורי סיפר לי היום שהוא צטט לתלמיד חכם רמב"ם, הוא ענה לרבי מורי שהרמב"ם ישרף,
ושצטט לו אבן עזרא הוא ענה לו שהאבן עזרא ישרף,
רצה לצטט לו תנ"ך אבל מיד עצר את עצמו, כי אז יגיד שהתנ"ך יש,,,,,,,
ומדובר באדם שלומד כל היום ומכיר את כל סוגיות בגמ' (כנראה רק הסוגיות של הישיבות)

האדם מרגיש שהוא עובד את האלוקים לפי השקפתו אז מותר כבר לשרף את הרמב"ם ואת האבן עזרא,
הרי בוודאי האלוקים איתו ועם השקפתו איך אפשר אחרת,
ולכן גם את חיילי צה"ל שליבוביץ השפיל והתיר את דמם, באים מי אותו עבודת השם כביכול,

במילא אני חושב שמי שאוהב את האלוקים ורוצה לעובדו באמת שילמד את האשכול הזה בעיון רב,
והנה מהי עבודת השם מול (להבדיל) עבודה זרה ??
(נכון שאני כתבתי את זה, אבל תחשבו שכתב את זה איזה קדמון, לא למעני רק למענכם, כי אני במילא וירטואלי ואין לי מזה כלום)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2011 23:33 לינק ישיר 

האדם לפני האלוקים?אם אבא אומר לבנו לחלל את השבת כי אם לא אין לא מה לאכול כל השבת ,אסור,אין לאדם מחוייבות לאדם אם לא שהקבה אמר שיש לו ערך,
הרי בריאות אחרות אתה אפילו אוכל ,ופרחים אתה קוטף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2011 00:29 לינק ישיר 

צדיק מחללים שבת וכיפור בשביל האדם על מה אתה מדבר ??

תוקן על ידי maxmen ב- 29/05/2011 00:31:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2011 00:40 לינק ישיר 

צדיק רק בשאלת מוות ולפי המשנה ברורה לומדים גם במוות רוחני,וזה רק מלימוד בתורה או הסברא של בטל שבת אחת כדי וכו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2011 00:47 לינק ישיר 

ומקסמן ,אני שוב אמור להעלב על חוסר התיחסות על 6 הודעות שכתבתי במשחק בקוביה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2011 00:48 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
צדיק רק בשאלת מוות ולפי המשנה ברורה לומדים גם במוות רוחני,וזה רק מלימוד בתורה או הסברא של בטל שבת אחת כדי וכו,

ואם ברור לנו שימות תוך יום במילא, או מה תענה בכיפור אם לא יחיה עד כיפור הבא,

אבל תעזוב זה פשוט שאדם לפני האלוקים כי האלוקים לא צריך כלום,
מי שדואג לאלוקים על חשבון האדם הוא פשוט עובד ע"ז מה לי לאלוקים מה לי לע"ז ממש, שניהם עבודה זרה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2011 01:02 לינק ישיר 

יתכן
אישית אני חושב ששאלות מכל סוג הם האמצעי העיקרי של האדם להתקדם ולהגיע לבירור האמת שאנחנו מחויבים בו ומהסיבה הזאת אני אכן נמצא כאן בשביל התועלת האישית שלי, וכאן באמת המקום להודות לך על החלק שאתה תורם לעניין,
ההסתייגות שלי הייתה מהסגנון, בזה שנראה לי [-תקן אותי אם אני טועה] שאתה יוצא מתוך הנחה שכל עוד ה' לא נגלה אליך אישית בצורה מילולית שאי אפשר לפרש אותה בצורה אחרת אתה לא רואה את עצמך מחויב לכלום לא לדת לא לדעת ולא לחכמה ואת הנקודה הזאת לפי דעתי הגמרא ההיא באה להעמיד ולחדד

בקשר לשאלה עצמה בעניין יבום -
שאלת איך יתכן שהתורה שבאה להיטיב עם הבריות תתאכזר כל כך לאנשים?
דבר ראשון יסוד גדול בתורה הוא האומר על קן ציפור יגיעו רחמיך משתקין אותו שאין התורה רחמים אלא גזרות
אמנם "ורחמיו על כל מעשיו" וזה באמת הסיבה במצווה של שילוח הקן ומכאן באמת נלמד שצער בעלי חיים דאורייתא ובכל זאת הרחמים היא תכונה של פסיביות אמנם מוסרית אלא שלא זו היא תכונת התורה ותכונת ה' שמתגלה בה כיון שהמטרה המוצהרת שלה הוא לתקן את העולם בצורה אקטיבית שיש בו מיגור הרע שנעשה על ידי מיגור השקר שקיים בעולם
ולעצם העניין -
ביבום ישנם שני חלקים עשיית חסד עם החיים ועם המתים ודבר נוסף שהמטרה שלו היא לא עצמית אלא שהיא קיימת והיא הזיקת יבמין שהוא קשר האישות שקיים בין היבם ליבמה גם בלי שיעשו בשביל זה כלום ואת הדבר הזה אי אפשר להפר אלא על ידי מעשה שנעשה על ידי שני המעורבים - והמעשה הזה שנעשה בשביל להתיר את הקשר הוא דבר עקרוני
הגמרא אומרת על הזיקה הזאת "ומה אישה שקנה אסורה על כל העולם אישה שהקנו לו מן השמיים על אחת כמה וכמה"
- הצורה הזאת של הקנייה של אישה שהוא הדרך היחידה להתיר את ביאתה הוא אמנם דבר מזולזל מאוד כיום ולכן קשה לראות בו במבט שטחי דבר עקרוני כל כך ובכל זאת מבחינה תורנית מי שמפר אותו הוא מקלקל את העולם כל כך שהוא ראוי למיתה - אין כל ערך לחיים שלו ולכן טוב מותו מחייו
הדברים ארוכים ובכל זאת אכתוב כאן מעט - 
ישנה צורת חיים שהעוגן שלה הוא בדעת ובמחשבה ולעומת זאת בצורת חיים אחרת העוגן נמצא דווקא בתחושות ובהרגשות המוחשיים ועל ידי כך ההפשטה המושגית שבדעת נדחקת רק לעדיפות השניה המשמעותית פחות
הקשר האנושי בין אנשים בנוי בשני שכבות בצורה של הכרה מודעת ובצורה של תחושה מוחשית של נוכחות
הצורה הראשונה מחזקת את רגש הבושה והוא דבר שמביא את המודעות העצמית של האנשים לאחרים ועל ידי כך גם לעצמם לעומת זאת בצורה השנייה שמקדימה את התחושות המודעות והדעת נדחקים לקרן זוית
כהמשך לנ"ל כיון שבנוכחות של שני המינים יחד ישנו חיוניות באופן טבעי, לכן בלי שהקשר הזה יהיה ממומש קודם על ידי קשר קבוע מחייב הדבר יכול לגרום [והוא אכן גורם] לאדם להגדיר את עצמו [בתת מודע] קודם כל כיצור חי ורק אח"כ כיצור מודע והוא הסכנה הגדולה ביותר על האמת כמציאות חיונית יחידה לאדם כדבר שעליו יהיה בנוי היחס שלו לעולם בצורה כללית [יש המשך ואולי בפעם אחרת]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2011 01:08 לינק ישיר 

מקסמן לגבי פקוח נפש יש את הפסוק של וחי בהם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם האמונה היא ממחלקת המצבים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 22 23 24 לדף הבא סך הכל 24 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.