|
|
| נשלח ב-29/5/2011 15:04 |
|
| |
שמעתי ידידי ולא מבין מה אתה רוצה ממני,
אין חולק שצריך לחנך את החיילים וכדומה,
אני לא מדבר על עצם העניין שצריך באמת לעניש את החוליגנים המגיע להם אם יש כאלה,
אני מדבר על חכם וענק רוח שמוציא את האוויר של צדקתינו על הארץ הזאת וצדקתינו להילחם על זה, כי העיקר זה עבודת השם ?!
שיסלח לי הענק הרוח הזה שאני אומר לו (כן, הוא כבר לא כאן ואני מדבר על הדעות שהם הרלוונטי לנו כרגע)
אתה עםארץ גמור ולא מבין באלוקים ולא מבין בהאדם,
זה לא היית רק כלפי החיילים זה היית גם הגוואתנותו נגד שחקני כדור רגל "החוליגנים" כהגדרתו אותם,
מה שאני טוען היא, שעבודת השם כזו מביא לגאוותנות, ולחוסר סבלנות לצעירים וצרכיהם, אם זה משחקי כדור רגל
ואם זה אצלינו בכת ההשקפה, נגד מופעי זמר, בקיצור עבודת השם עליונה בכדי להתיר את דמם של ההמון,
שאדם מגיע לעליונות מחשבתי שכאילו הוא מבין את האלוקים ואת הקבלה וכדומה, אז הוא מוכן לדרוך על דם של אחרים,
וזה הסיבה שאלוקים נגד אלילות וע"ז
כי אין גבול לגאוותנות, כי אפי' לעביר את בנו למולך מוכן אדם שכזה,
ראה את העיתונאי הבכיר ביותר בארץ ישראל,
ששמעתי את ההספד שלו בלוויה של בנו שנהרג בפיגוע,
חשבתי לעצמי שהאדם הזה מטורף לגמרי ועובד ע"ז (=האג'נדה) לשמה,
חשש הוא לרגע שאולי הימניים בארץ מחכים לשמוע אולי חרטה על דעותיו השמאלניים,
אז חייב היה בלוויה של בנו לומר לכל בית ישראל ולרמז להם שלא היא ושהוא ממשיך עם דעותיו השמאלניות ??
תשמע מה שהוא אמר:
"בני היה כזה טוב ונאור שאפי' לא היית לו שנאה להערבי שהתאבד עליו" (משהו כזה אמר, לא זוכר בדיוק)
וכל התקשורת בארץ ישראל יצאו מגדרם לשבח את הנאור הגדול הזה, שאפי' בעת צרה לא כופר בנאורות\בע"ז,
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 16:10 |
|
| |
ודיון לגופו של אדם כן מקומו בפורום, או שזה רק לגבי מי שנפטר מן העולם -
האם כבוד המנהל מבחין באיזה קשר בין הדברים שהובאו בשם ליבוביץ לצורך הבהרת דעתו, קרי ש"היסוד המעמיד" של היהדות ההיסטורית אינו ידע מסויים אודות אלוהים אלא הכרה בחיוב של עבודת ה' בהתאם למצוות התורה- לדעתו על מדיניות הכיבוש בשטחים?
|
| נשלח ב-29/5/2011 16:20 |
|
| |
עד כמה שידי מגעת, אני מוחק הודעות הכוללות ירידות אישיות של חברי הפורום האחד על השני תוך כדי דיון. לעומת זאת, לביקורת (אפילו חריפה) על הוגים ואנשי ציבור יש מקום. לא מקום בלתי מוגבל, אבל כן מקום מסויים (הנתון לשיקול דעתי).
יש שתי בחינות שונות שונות ל-"לגופו של אדם":
האחת בחינה לוגית, שטיעון אד-הומינם הוא בטל. זאת לא בעיה של מנהלי המשנה. ניתן להעיר למי שמשתמש בטיעון כזה "מה שאמרת הוא לגופו של אדם ולכן לא רלוונטי".
הבחינה השניה היא בחינה תרבותית. אנו חפצים לשמר תרבות דיון מסויימת. ירידות אישיות של המתדיינים האחד על השני, טונים גבוהים וכן הלאה פוגעים בתרבות הדיון. לכן הודעות החוטאות בכהאי גוונא תימחקנה.
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 29/05/2011 16:22:43
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 16:48 |
|
| |
| יוסקהלייב כתב: |  | הודעת מנהל: ירידות אישיות, אין מקומן בפורום תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 29/05/2011 15:40:46
|
|
מנהל היקר:
לא היית צורך ומקום למחוק אותו כי לא פגע בי, חשב הוא שאני מבין אותו וטען שהבנתי, אז מה ?
עכשיו אני מבין אותו טוב מאוד, הוא חשב שמעניין אותי פוליטיקה או מה, ולא היא,
באותו דרך הייתי יכול להביא דוגמא של אותו עבודת השם של הרב שך, שהתיר את דמם של אלפי חסידי חב"ד ואת דמו של רביהם,
הכל בשם האלוקים ועבדותו כביכול,
אין לי עניין בליבוביץ ולא בכל אדם אחר,
יש לי ביקורת על עבדות השם על חשבון האדם, שלדעתי זוהי עבודת אלילים ולא עבדת השם,
זה הביקורת שלי ותו לא,
איתכם הסליחה
max
|
| נשלח ב-29/5/2011 19:53 |
|
| |
אני מנסה להחזיר את האשכול לנושא המקורי. נשאלו שאלות והתגובות היו מגוונות. חלקן מפתיעות. היו מי שהתרעמו על עצם העיסוק בשאלות. מה להם פה ומי להם פה? היו מי שניסו לרמוז על מניעים לא כשרים. קבלו את האמת ממי שאמרה. היו מי שהתלוננו על הסגנון. לא זכיתי להבין כוונתם. היו מי שטענו כי אין מטרתי לקבל תשובה. נניח. אני משוכנע כי יש גולשים שכן מעוניינים לקבל תשובה. היו מי שאמרו שצריך להעמיק ולחקור. נו. לא זה מה שמנסים לעשות כאן? אז השאלות, למי שסבור כי מותר לשאול וכי כל טיעון זקוק להוכחה, בקיצור נמרץ. הקדמה. "הבא לשפוט בין שתי השקפות נגדיות צריך להשתחרר מכל דעה קדומה ומכל משפט קדום לצד אחד מהן". (מתוך "תוכן הפרקים" מו"נ מהדורת קאפח פכ"ג). 1. האם יש אלוהים? 2. ההוכחה? 3. האם יתכן בכלל אלוהים משגיח ומצווה? האם אין זה סתירה למושג האלוהים? 4. מנין לנו אם הוא רוצה בכלל משהו? 5. נניח שכן. מניין לנו מה הוא רוצה? 6. האם כאשר התשובה לשאלה 1 שלילית יש משמעות לדת? אם כן מהי? 7. האם כאשר התשובה לשאלה 1 לא ידועה, אין זה אומר כי אין לכך משמעות, כל זמן שמציאותו של אלוהים אינה מוכחת באופן סביר? "כאשר משווים שתי השקפות נגדיות שלא הוכחה אחת מהן, יש לברר את שהקושיות נגדה פחות. יש גם לשקול את חומר הקושיות ולא רק את מספרן". (שם). 8. האם כאשר התשובה לשאלה 5 לא ידועה יש משמעות לדת? 9 . אם כן מהי? מי שרוצה לדון בלגיטימיות הדיון אנא שיעשה זאת באשכול "עצור כאן חושבים? http://www.bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2894770&forum_id=1364 מי שרוצה להתייחס לאחת מהשאלות כדאי שיצטט את השאלה ולא יסתפק בציון מספר. ניתן בהחלט להתייחס גם לשאלות שלכאורה תלויות בשאלות קודמות. יש ערך לדיון על ההתגלות גם במנותק מדיון על קיומו או היתכנותו של אלוהים. לנוכח התגלות משכנעת וחד משמעית ייתכן כי ההיגיון ייאלץ להרכין ראש.
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 20:30 |
|
| |
ייתכן יש לי משהו להגיד לך אם זה מגעגע כמו ברווז ויש לו נוצות של ברווז ומקור של ברווז אז זה כנראה ברווז אתה מתעקש לטעון שזה חתול. ולא רק זה גם אם תראה את הברווז אתה תטען שזה חתול שהתחפש לברווז. הראיות הנסיבתיות הן רבות מספור רצף המסורת ההיסטוריה היחודית התופעות הלא טבעיות של ארץ ששומרת אמונים לעמה ועל עם שבדרך הטבע כבר מזמן היה אמור להיעלם הנבואות שכתובות בתורה שהתגשמו בין לטוב ובין לרע. ההשפעה האדירה שהייתה ועודנה לתנ"ך שחורגת מכל סיפור אנושי . הרעיונות המפכניים שבתורה שבכלל לא מתאימים לתקופה שבה הם ניתנו כשכל העולם שטוף באמונות הבל ושטויות וכאן יש בשורה של אל אחד מופשט שין לו גוף ולא דמות הגוף. אמות המידה המוסריות שהפכו לאבן יסוד לכל חברה אנושית נאורה. עשרת הדיברות. ואפשר להמשיך ולהמשיך בלי סוף אבל אין מה לעשות מי שבוחר להתעלם שום דבר לא יעזור לו. זה כמו שאני אנסה לשכנע אותך שהשמש זורחת ואתה תוכיח לי באותות ומופתים שאין שמש ומדובר באשליה אופטית.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 20:36 |
|
| |
דייר זה כמו שאני אנסה לשכנע אותך שהשמש זורחת ואתה תוכיח לי באותות ומופתים שאין שמש ומדובר באשליה אופטית.
תן לי להבין אתה טוען כי הוכחת את טענותיך כשמש בצהרים- לא פחות ולא יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 20:38 |
|
| |
השמש זה רק משל לזה שגם בדבר ברור אפשר להתעקש ולהתנגד ולא תהיה גם שום דרך לשכנע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 21:01 |
|
| |
דייר איזה משל זה? שמש אפשר לראות ולהרגיש- כל אדם בכל מקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 21:05 |
|
| |
אז גם את זה אפשר לראות בעיני השכל הישר כמו שמי שיזכה 4 פעמים בלוטו רצוף בפרס הגדול תפתח נגדו מייד חקירה משטרתית. אבל למה זה יכול לקרות מה לא קרו דברים מעולם? או אם תחזור הביתה והבית כולו הפוך לא תגיד שבאה רוח סערה והפכה לך את הבית ובמקרה הייתה לה חיבה מיוחדת לתכשיטים של אשתך. אני חושב שהבנת את הרעיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 21:07 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  |
כל הכבוד על ריכוז השאלות והסוגיות המתפרשות על פני אשכולות רבים למקום אחד. 1. האם יש אלוהים?
כן.
2. ההוכחה?
לכל דבר גבולי במרחב יש גבול גם בזמן, וממילא קדם לו ההעדר.
חייב לקדום לכל זה דבר שאין לו גבול בזמן, וממילא אין לו גבול במרחב.
3. האם יתכן בכלל אלוהים משגיח ומצווה? האם אין זה סתירה למושג האלוהים?
בודאי שיתכן. אין שום מניעה שהבלתי גבולי יתייחס לגבולי, הנמוך ממנו במימדיו.
4. מנין לנו אם הוא רוצה בכלל משהו?
חוינו יחד את יציאת מצרים ומעמד הר סיני.
5. נניח שכן. מניין לנו מה הוא רוצה?
כנ"ל תשובה ל-4.
6. האם כאשר התשובה לשאלה 1 שלילית יש משמעות לדת?
משמעות של חוק אנושי, שניתן להחליפו בכל רגע.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 21:23 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | . 1. האם יש אלוהים?
יש בוודאי, התבונה תוכיח, 1+1= 2 השאלה שלך בוודאי איזה אלוקים יש ? אז לדעתי אין אלוקים אישי כי כך הוא קבע, למה ? אין לי מושג,
2. ההוכחה?
התבונה,
3. האם יתכן בכלל אלוהים משגיח ומצווה? האם אין זה סתירה למושג האלוהים?
התבונה משגיחה, ואין כאן שום סתירה, כל מי שהולך נגד התבונה מפסיד לו ולדורותיו ולסביבתו, ומי שהולך עם התבונה רק מרוויח והמאות האחרונות יוכיחו, כמה שהאנושות יותר טוב במוסר וערכים אז יש זמן לעסוק בטוב ולרפות מחלות ולאריך ימים,
4. מנין לנו אם הוא רוצה בכלל משהו?
הוא לא רוצה כי אם רוצה היה כבר, הטבע רוצה, וגם לא, אם תזריע אז החוקי הטבע תעזור לך להצמיח עץ פרי, וכך בכל העניינים,
5. נניח שכן. מניין לנו מה הוא רוצה?
רואים מה נפסד ומה נשכר בחוקי הטבע, ואז נפעל שהכל בטבע יבוא למצב של נשכרים ולא ח"ו נפסדים,
ובעיקר לא לשכוח את הרמב"ן הידוע שצטטי לך הרבה פעמים והנה שוב,"ולדעתי בדרך הפשט אין צורך לכל זה, כי דבר השם, גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו, והדבור יאמר בכל אלה, דברתי אני עם לבי (קהלת א טז), חשבתי מחשבה זו. וזה הדבר אשר מל יהושע (יהושע ה ד), זה הענין, על דבר הכסף (בראשית מג יח). וכן ותהי אשה לבן אדוניך כאשר דבר ה' (שם כד נא), גזר" |
|
אני מקווה שעזרתי לך
תוקן על ידי maxmen ב- 29/05/2011 21:58:50
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 22:10 |
|
| |
אני מביא הוכחות לא רק מהתורה אלא גם מההסטוריה מזה שכל הנ"ך הוא בעצם השתקפות של מה שמובטח בתורה החטא ועונשו. מזה שעם שהיה אבק אדם הפך להיות תוך 60 שנה מיני מעצמה אדון נוכחי פשוט תפתח את העיניים קצת קומץ של יהודים בתוך מיליארד ערבים ששונאים אותנו שנאת מוות עם 5 מלחמות ועדיין משגשגים ומהווים דוגמא לכל העולם תגיד לי אתה זאת התנהלות טבעית רגילה או משהו כאן קצת לא נורמלי? כמו שבן-גוריון אמר פעם מי שלא מאמין בניסים הוא לא ראלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 22:42 |
|
| |
thepresent
יחזקאל קויפמן כבר הראה שהחידוש באמונת המקרא אינו באחדות המספרית של האל, שכן את זה כבר עשה אחנאתון בדת השמש שלו. החידוש הבאמת מדהים שבמקרא, הוא הניתוק המוחלט של האל מכל המערכת האנושית והטבעית, בניגוד זועק לכל שאר התרבויות הקדומות (ובעצם גם הנוהגות היום בהמון). זה שהאל אינו כפוף לטבע ולאדם או לאלים אחרים, זה שהוא נבדל לחלוטין מכל הקטע המיני, והעולה על כולם: דרישתו לצדק ומשפט, והצהרתו על עצמו כמחויב לצדק ולמשפט ולטוב. זהו החידוש העצום שבאמונת המקרא בהתחשב בכל מה שהיה מקובל בכל התרבויות הקדומות. דבר שני: סיפורי מעשי בראשית לא נועדו להיות נכונים מבחינה מדעית (מטרה שלא היתה קיימת כלל בתודעת האנושות דאז), הם נועדו להעביר מסר שהעולם כולו הוא יצירת האל ובשליטתו, ושהוא יצר אותו בטוב ובחכמה. וכן הלאה. קרא את פירוש קאסוטו כדי להבין איזו מלחמה מנהל קובץ הסיפורים הללו עם כל המיתולגיות האליליות. יפה מאוד שאתה קורא את כל התנ"ך באופן משוחרר ועצמאי, אך תיטיב לעשות אם גם תצרף לזה את מיטב ספרות המחקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2011 22:56 |
|
| |
thepresent
אינני מבין מה הקשר בין הסיפור על חזקיהו ובין יאשיהו והרפורמה שלו. והעיקר: דווקא סיפור זה נתמך יפה בממצאים ארכיאולוגיים. סנחריב עצמו מתפאר שעלה על חזקיהו למלחמה, הרס לו ערים רבות, "כלאתי אותו כציפור" בתוך ירושלים, ו...שקט. לא כלום. כאן נגמר הענין. לא נכנס לעיר, לא הרג, לא הרס, וגם לא שבה את חזקיהו. האם אתה מחכה ליותר מזה כדי לתמוך את הפרט העיקרי שבסיפור המקראי ובנבואת ישעיהו (נגד כל הסיכויים), שסנחריב נכשל ולא הצליח להבקיע אל העיר, ולמעשה שב לביתו בושת פנים?
ובכן, אפשר כמובן להיתפס לפרטים האגדתיים שבסיפור העממי ולהרבות לעג (ובאמת למה לא לקבל שיש בזה גרעין מציאותי? יש לך הוכחה נגד?), מה שעושה היסטוריון וחוקר אמיתי, וכן תיאולוג המחפש את האמת: מפריד עיקר מטפל, מתייחס לרעיון ולא לקישוטים הצדדיים שאינם משנים לעצם הענין. וחילופיהם ב...
|
|
|
|
|