בית פורומים עצור כאן חושבים

האם האמונה היא ממחלקת המצבים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2011 19:55 לינק ישיר 

יפה, דיון איכותי, פורה וענייני למדיי

תוקן על ידי מתעבשקר ב- 31/05/2011 19:57:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 19:56 לינק ישיר 

פרזנט,

תוקן עקב השתחלות מתעב שקר

תוקן על ידי ייתכן ב- 31/05/2011 19:58:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 20:16 לינק ישיר 

דייר כתב:
ייתכן הנוכחי ואלי ס
אתם די מזכירים לי ילדה מפונקת ששוכבת על הספה בסלון עם שתי רגליים על השולחן ומתעמרת בהוריה
אבל ביקשתי סוכריות רק בצבע ורוד מה פתאום אני מוצאת פה סוכריה לבנה
למה הבובה שקיבלתי עם שער בצבע שחור ולא בלונד
ביקשתי רק ענבים ירוקים מה פתאום אני מוצאת פה ענב שחור
ואת האבטיח רק בלי גרעינים.
וההורים המסכנים במקום להחטיף לה שתי סטירות ממשיכים לשרת את המרשעת הקטנה.
אל תיקחו את זה קשה אחד לאחד אבל הרעיון ברור.
אני רוצה לשמוע ממכם פעם אחת ולתמיד מה ההסבר שלכם לתופעות הבאות כולל הוכחות
1.כיצד נברא העולם?
2.איך עולם כל כך מורכב נוצר?
3.מה המטרה של היקום והאנושות אם יש כזאת בכלל?
4.איך נוצרה הדת היהודית?
5.מהיכן צמחו כל הסיפורים של יציאת מצרים מתן תורה כיבוש הארץ?
6.באיזה זכות מוסרית אנחנו יושבים בארץ הזאת?
7.איך נכתב התנ"ך מי ערך אותו מה הם מקורותיו.
8.איך נוצר העם היהודי?
9.למה שלמישהו או לקבוצה מסויימת יהיה אינטרס להחדיר בעם רעיונות כל כך
מופרכים לאותו זמן כמו אל אחד?
10.למה העם לא בעט באותה קבוצה לכל הרוחות ולא שלח אותה להסתכלות פסיכיאטרית.
11.איך העם היהיודי החזיק מעמד לכל אורך ההיסטוריה ולא נעלם?
12.למה ממשיכים עם הברית מילה כשלפי ההגיון זאת המצווה הראשונה שהיה צריך לזרוק.
טוב חברה נתתי לכם הרבה עבודה אני מצפה לתשובות טובות ומנומקות.

לי הרעיון בכלל לא ברור, אולי תסבירו אתה. לדעתי דומה הדבר לילדה קטנה ומפונקת שמחליטה מראש שהיא לא אמורה לחשוב ולתת תשובות לאף אחד רק בגלל שהיא מרגישה. את הרגשותיה שלה היא מנסה לכפות על הסובבים. 

להבנתי שלי, יש שאלה פשוטה מאוד. מי ברא את העולם. זוהי שאלה פשוטה מילולית ומסובכת לוגית. כל מי שטוען שהוא יודע את התשובה, - עליו חובת ההוכחה. ק"ו כשהוא מעוניין לכפות אחרים לדרכו!!!

ומכאן לשאלותיך.

1.כיצד נברא העולם?
דעתי שלי אינה רלבנטית לנידון. אני אוחז בשלב השאלות, לא בשלב התשובות. מכל מקום, להבנתי, איף אחד שיודע איך נברא העולם. יש כאלו שיאמרו "אבולוציה" אך הם לא יודעים מי יצר אותה. יש כאלו שיאמרו "אלוקים". הם שוב לא ידעו מי יצר אותו. (באותה מידה ניתן לומר שהוא היה מאז ומעולם ושהאבולוציה הייתה מאז ומעולם.) למעשה, תשובת כולם היא - אינני יודע.
2.איך עולם כל כך מורכב נוצר?
כנ"ל, בתוספת: ישנה אפשרות תיאורטית למתכנן תבוני, וישנה אפשרות תיאורטית לאקראיות. לי, כשלעצמי, לא ברור סטטיסטית איזו אפשרות הגיונית יותר.
3.מה המטרה של היקום והאנושות אם יש כזאת בכלל?
כל מי שטוען שיש מטרה, חייב להוכיח אותה.
4.איך נוצרה הדת היהודית?
דעתי שלי לא רלוונטית. אפשרויות: 1. ניתנה תורה ע"י המתכנן התבוני. 2. כמו כל שאר הדתות. מי שיטען את אפשרות 1. עליו נטל ההוכחה.
5.מהיכן צמחו כל הסיפורים של יציאת מצרים מתן תורה כיבוש הארץ?
אולי מאותו מקום שצמחו אגדות זאוס, אגדות האינדיאנים והאנשים שמאמינים שנחטפו בחללית?
6.באיזה זכות מוסרית אנחנו יושבים בארץ הזאת?
להניח הנחה ולשאול שאלה? ייתכן שאנו יושבים פה ללא זכות מוסרית, בדיוק כמו האמריקאים באמריקה. 
7.איך נכתב התנ"ך מי ערך אותו מה הם מקורותיו.
ראה תשובה ל4. תוספת: יש אפשרות שנכתב ע"י בני אדם בתקופת השופטים (ספר תורה נמצא בביהמ"ק). למסתכל מהצד, נראה כי הוא נכתב ע"י כמה כותבים, חלקם נבערים ובלתי מוסריים על פי הגדרותינו דהיום.
8.איך נוצר העם היהודי?
1. כבסיפור התנ"ך. 2. ככל העמים.
9.למה שלמישהו או לקבוצה מסויימת יהיה אינטרס להחדיר בעם רעיונות כל כך
מופרכים לאותו זמן כמו אל אחד?
1. כי זה נכון. 2. שליטה. 3. כי הוא האמין בזה. 4. מאותה סיבה שמישהו הכניס רעיונות מופרכים כמו אל השמש.
10.למה העם לא בעט באותה קבוצה לכל הרוחות ולא שלח אותה להסתכלות פסיכיאטרית.
1. כי זה נכון. 2. החדרה איטית. 3. כפיה. 4. העם היה בור וטיפש. 5. זה נשמע רעיונות יפים וקל היה לשכנע בהם. 7. למה עמים אחרים לא בעטו בשטויות שסיפרו להם, ולמה היום חדשות לבקרים, רוב העם מאמין בשטויות?
11.איך העם היהודי החזיק מעמד לכל אורך ההיסטוריה ולא נעלם?
1. כי הוא העם הנבחר. 2. מה זה אורך ההיסטוריה? 3. אקראיות. 4. הוא לא החזיק מעמד.
12.למה ממשיכים עם הברית מילה כשלפי ההגיון זאת המצווה הראשונה שהיה צריך לזרוק.
1. כי צווינו. 2. גם הערבים ממשיכים. 3. ולמה העבירו ילדים למולך 4. אנשים עושים בשם הדת דברים מטורפים בהרבה.
טוב חברה נתתי לכם הרבה עבודה אני מצפה לתשובות טובות ומנומקות.

ברשותך, לדעתי זהו שורש הויכוח של רוב האשכולות, ולדעתי הוא חשוב מעין כמהו. אני מעתיק הכל לאשכול חדש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 20:48 לינק ישיר 

איפה מואדּיבּ שיפנה אותנו לפסוק הרלבנטי בקובץ המשלים המזרחיים המיוחס לשלמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 18:57 לינק ישיר 

דייר,

הבנתי את הפואנטה.

כדי שלא יאמרו מדשתיק וכו' אני מנסה פעם אחרונה להבהיר לך את עמדתי. אם אשמע טיעונים מאתגרים אנסה להשיב עליהם ואולי אף אשתכנע.

את תגובתך לדברי כאן כתבת באשכול השכן. אני מעתיק לכאן.

ייתכן התשובות שלך בחלקן הן עלבון לאינטליגנציה אתה הרי כמו רוטווילר לא מרפה דורש הסברים והוכחות יצוקות בבטון אבל לשאלות שלי אתה עונה בלאקוניות מרגיזה.

מה לעשות והתשובה היחידה הכנה לשאלה החמורה "מי ברא את העולם"? היא "אינני יודע". מה אתה מצפה בדיוק, שאמציא תשובה, או שמא אכריז על עצמי כבורא עולם. כתבתי זאת בלאקוניות לא כדי להרגיז ח"ו, אלא כדי לחדד את דעתי בעניין.

אני שב ואומר. לצערי, אין לי, ולמיטב ידיעתי אין מי שיש לו, מושג וחצי מושג מהי הסיבה הראשונה לקיום. השאלה היא מה עושים במקרה כזה. תיכף נגיע לזה.

מעניין, אבל לא נס

כאן אולי קיצרתי במקום שהיה ראוי להאריך. אבל גם כאן רציתי להעביר את המסר כי לא כל דבר חריג, מוביל למסקנות מרחיקות לכת חריגות בהרבה ממנו עצמו. לשון אחר, הסבירות להישרדותו של העם היהודי גבוהה בהרבה מסבירות המסקנות שאתה רוצה לגזור מכך.

הפניה לויקיפדיה

הבהרתי כבר בתגובתי לאדם כי ישנם המון דעות על ידי מי ואיך התנ"ך נכתב ובאיזה תקופה. חוברו בנושא ספרים רבים. וכי מה אתה מצפה שאפרט כאן את כל השיטות. השורה התחתונה כי בעין ביקורתית אין בתנ"ך סימנים ליצירה לא אנושית.

(משוער)

דברים אלו נכתבו בתשובה לשאלה מהיכן צמחו כל הסיפורים של יציאת מצרים מתן תורה כיבוש הארץ? וכי הייתי על ערש צמיחת הסיפורים כדי שאוכל לומר דברים וודאיים. כאשר לנגד עינינו מיתולוגיה שאין לה תימוכין נוספים אין לנו אלא לשער כיצד נוצרה. אדרבה, בגלל זהירותי לא לקבוע דברים לא מבוססים אינני אומר כי הכול המצאה.

ועוד ועוד בקיצור אין לך שום דבר מוכח ביד הכול זה השערות.

מה שאני טוען שכמו שמי שמאמין צריך לבסס את מה שהוא טוען

כך גם הכופר צריך לבסס את דבריו אין פה איפה ואיפה.

אתה הולך לפי האינטואיציות שלך שאומרות אין כלום בדיוק כמו שאתה טוען נגד המאמינים

שהולכים לפי האינטואיציות שלהם אז מה ההבדל ביניכם?

הם מאמינים ואתה מאמין בלא להאמין.

חידדת היטב את הוויכוח.

אין כאן שום פרוטקציה או הליכה אחר אינטואיציות. אינני מאמין בלא להאמין. אני רק שואל מנלן.

אפתח בדוגמא. המשטרה עוצרת אדם בחשד שרצח את שכינו. האיש מכחיש כל קשר למקרה. כאשר הוא נשאל, אז מי כן הרוצח, תשובתו תהיה, אינני יודע. מה זה אומר? שכנראה הוא הרוצח?

אני מצהיר קבל פורום וגולשיו כי אין לי שום מושג מי ברא את העולם והאם יש משמעות בכלל למילים ברא, או אולי אין הבדל בין השאלה מי ברא את העולם לבין השאלה כיצד העולם ברא את עצמו.

זה המצב הבסיסי. באים אנשים ואני מכבד את זכותם ודעתם ומנסים לטעון לקיום בורא, להתעניינותו בחיים, לנתינת תורה על ידו לעם נבחר. כל זה מצריך הוכחות.

נחזור לדוגמא. לא יעלה על הדעת לדרוש מהחשוד לבחור בין להגיד מי הרוצח, לבין הודאה כי הוא הרוצח. אינך יכול להעמיד בפני את הברירה לקבל את כל הנחותיך, או להניח דברים חלופיים. אינני יודע זו תשובה לגיטימית לא פחות מהשערה ללא תימוכין.

וכי מי שאין לו הוכחה כי הפתק נ נח נחמ נחמן מאומן נכתב על ידי מישהו שחמד לו לצון, או יותר מכך, אין לו שום הסבר מניח מוכח או אפילו מניח את הדעת מי השליך את הפתק ואיך הוא חדר את החלונות הסגורים, הוא חייב לקבל כי הפתק נשלח משמים על ידי רבי נחמן? אמור לי אתה, חובת ההוכחה על מי. וותק האמונה וריבוי מאמיניה אינו מוריד ממנה את נטל ההוכחה.

אני לא רוצה להאריך שוב בטיעון כי פתרון האלוהים הוא לא יותר מהדחקה. מי ברא אותו? הוא למעלה מהמציאות? אולי הבריאה עצמה היא למעלה מהמציאות?

כל שאר השאלות הקשות והבעייתיות של התיזה אותה היהדות מציגה, הלא הם כתובים בראשית האשכול ובמהלכו ובאשכול "חשבונו של עולם" ו"דת השכונה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 19:12 לינק ישיר 

יתכן,

רק הערה קטנה. אני רואה שאתה מסתבך הרבה בענין של העולם ואלוהים, כלומר שאין טעם לתלות הכל באלוהים בלתי מושג לנו, כשאפשר לומר זאת על העולם עצמו. לתשומת לבך, לא מחוייב שאלוהים הוא עצם נפרד מהעולם. אפשר שהיינו הך. כמובן שבזה עצמו יש הרבה שיטות ואפשרויות. היכנס לויקיפדיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 19:16 לינק ישיר 

נכנסתי לויקיפדיה ויצאתי בשלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 19:21 לינק ישיר 

זה היה באמת הכפשה להפטרה... או, ליתר דיוק, הפצרה להכמנה...

אחד הדברים המדהימים בדת (היהודית הפרושית לפחות) שאין לה בכלל עקרונות אמוניים!

בעוד לייבוביץ' רואה בסיפור הבריאה הזייה פרועה, שמשמעותה היא אך ורק להדגיש שאלוהים איננו הטבע (כלומר בשום פנים ואופן לא פנאתאיזם), ושהמשמעות היחידה לקיומו היא רצונותיו מבני אדם (לא דאיזם)
מישהו אחר מוכן לומר שאלוהים הוא הטבע, ושהוא לא רוצה כלום אלא זה רק משהו שקיים במקביל לו או נכפה עליו (אין אופציה שלישית, כמה שתהפכו את זה), דבר שלייבוביץ' היה רואה אותך עליו ככופר בעיקר. והוא רואה את לייבוביץ' ככופר בעיקר על כפירתו במשמעות כלשהי (ותהי זאת מטאפיזית, שזה, בעצם, קיצור של הביטוי "אינני יודע ואינני רוצה לדעת" כמו שטוען הגרי"י) של סיפורי בראשית.
ויאללה מלחמת דת!!!

אחד טוען שמספר המלאכים הנוצרים הוא פונקציה של העומק בסנטימטרים שבו האישה דוחפת את הבד לתוך איבר מינה, או של מידת בליעת הקרינה האלקטרומגנטית בתחום האור הנראה ברצועות העגל הנכרכות על העור כל בוקר.
האחר טוען שאלו שטויות פגאניות שנוצרו בידי פגאנים - שחיו בתקופה כל כך מטומטמת עד שהם היו יחסית החכמים - בחלון הזדמנויות צר (או שמא מוטב לומר חרך) שבו ורק בו היה מותר לשנות את כל מה שיהווה עצמו אמר קודם. אבל מה לעשות ומאז אי אפשר לשנות, בגלל שרוב עם ישראל (רוב= 2.5%) לא מסמיך כרגע את ידי הרבנים לשנות?

הדבר היחיד שבו כולם מתכנסים הוא המעשים. קשירת רצועות עגל על העור כל בוקר ודחיפת הבדים הלבנים. חלקם מנחמים/מצדיקים את המעשים האלו בטענה שאם - היפותטית - ריבוע יהפוך למשולש, סליחה כל עם ישראל יבוא ויסמיך את מיקי אברהם או ישעיהו לייבוביץ' לעשות רפורמות מרחיקות לכת כולל איסור כרת על נישוק מזוזות, אמונה ואי אמונה בקיומם של שדים ורוחות, ועמדות ימניות ושמאלניות (בהתאמה), הם יפסיקו לעשות זאת.
כה לחי!
נחשו למה...

תוקן על ידי thepresent ב- 01/06/2011 19:31:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 19:27 לינק ישיר 

האם מתעב שקר זה אוהב אמת, או שלא בהכרח.

בהחלט, אפשר להגיד שאלוקים זה העולם, אפשר להגיד. אז מה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 19:36 לינק ישיר 

ניתן להסתכל על הפרדת העצמים אלוהים ועולם, כצמצום פרימיטיבי. למעשה יש מהות קיום אין סופית, שהיא המכונה אלוהים, ואחד מביטוייה הוא העולם הידוע לנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 19:40 לינק ישיר 

הוכחות בבקשה, מתעב שקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 19:47 לינק ישיר 

אלו מילים יפות. מאיפה אתה יודע זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 19:47 לינק ישיר 

אשכרה להתקפה - 

אם העולם הוא אלוהים - 
האם גם תרכובת הפחמן וכו' שלי היא אלוהים?
האם היא חלק מהישות שרוצה משהו?
האם יתכן שאלוהים רוצה שנשרוף חלק ממנו?
על ידי מי מופעלת היד שלי כאשר אני רוצח מישהו ומאיפה מגיע הרצון לכך? זה נתון לבחירה שלי באיזושהי דרך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 19:51 לינק ישיר 

לשאלות שטותיות נושנות והבנה אינפנטילית פרימיטיבית - לא מצופה ממני כנראה שאתייחס.

ייתכן ואלי-ס

הוכחה למה? לקיום? אתה מסתפקים שמא אין קיום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 19:52 לינק ישיר 

ולמי שהזכיר את הפתק:

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם האמונה היא ממחלקת המצבים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 22 23 24 לדף הבא סך הכל 24 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.