בית פורומים עצור כאן חושבים

האם האמונה היא ממחלקת המצבים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/6/2011 19:58 לינק ישיר 

מתעב,

אנא אל תסובבני בכחש.

אחת היא לי אם אלוהים הוא העולם או העולם הוא אלוהים או שמא הם זו"נ.

השאלה היא מה המשמעות כלפינו.

אם יש לך תובנה חכמה בעניין אשמח לקרא.

אם לא. אמשיך לחיות (אולי אני בכלל אלוהים או לפחות אחד מביטוייו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 20:03 לינק ישיר 

ייתכן,

אינני יודע למה אתה חושב שעצם קיומו של משהו המכונה "אלוהים", אמור להיות לו משמעות כלפיך.
זהו באמת ענין נפרד לחלוטין.

בסך הכל אמרתי, שבתוך כל החשיבה הכללית על יחסי אדם-עולם-אלוהים, הרבה פעמים מפריעה ומבלבלת הדוֹגמה הישנה של הפרדת העצמים הנ"ל, והתובנה שהעליתי עשויה לסלק את ההפרעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 20:09 לינק ישיר 

מתעב,

אם היית טורח לקרא קצת באשכול זה ועוד לא היית חושד שנעלמה משנתו של שפינוזה מחברי הפורום.

האשכול דן באלוהים דתי.

אלוהים פילוסופי אינו רלוונטי מבחינה מעשית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 20:17 לינק ישיר 

יפה אמרת. אלא שאיני כבול דווקא לתיאור השפינוזיסטי. איני רואה בעיה בהתאמה של אלוהים=עצם הקיום עם אלוהי המקרא, כמובן שלשם זה יש צורך בהגדרה על יצירת המקרא ומשמעות הכתוב בו.

גם אינני מבין מהו "אלוהים דתי" - אלוהי המקרא? הרי אילולי המקרא לא היית רואה אותו כ"דתי", אז השאלה לא נמצאת בקטע של בירור מציאות האלוהים, אלא בקטע של מעמד המקרא. ההובנתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 20:38 לינק ישיר 

מתעבשקר כתב:
לשאלות שטותיות נושנות והבנה אינפנטילית פרימיטיבית - לא מצופה ממני כנראה שאתייחס.

ייתכן ואלי-ס

הוכחה למה? לקיום? אתה מסתפקים שמא אין קיום?

הוכחה לכל דבר פוזיטיבי שתטען. תטען שיש בידך ידע כלשהו שלנו אין? תוכיח. שאתה יודע מה ואיך? תוכיח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 20:40 לינק ישיר 

מתעבשקר כתב:
יפה אמרת. אלא שאיני כבול דווקא לתיאור השפינוזיסטי. איני רואה בעיה בהתאמה של אלוהים=עצם הקיום עם אלוהי המקרא, כמובן שלשם זה יש צורך בהגדרה על יצירת המקרא ומשמעות הכתוב בו.

גם אינני מבין מהו "אלוהים דתי" - אלוהי המקרא? הרי אילולי המקרא לא היית רואה אותו כ"דתי", אז השאלה לא נמצאת בקטע של בירור מציאות האלוהים, אלא בקטע של מעמד המקרא. ההובנתי?

אני לא הבנתי
תניח את הא-ל באיזו צורה שתבחר. תגדיר לנו את הדברים מסודר ואח"כ את ההקשר בינו לביננינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 20:40 לינק ישיר 

הנפחה להקרצה

שפינוזה, מכוח המסקנה הפנתאיסטית שלו, הגיע למסקנה שבהינתן פנתאיזם - אלוהים דתי הוא מופרך לוגית. למעשה אלוהים עם מודעות באופן כללי.
אבל דתיים יכולים לדבוק בפנתאיזם, או באלוהים שהוא גם זכר, גם נקבה וגם טרנססקסואל, גם אגנוסטיקן וגם אתאיסט, ולהשתמש בג'וקר האינפנטילי (לא משתמש במילים האלו, אבל אתה מגדיר את גבולות השיח) "אנחנו לא מבינים" :)
אם אתה פותר חורים וסתירות לוגיות בטענה "אנחנו לא מבינים" אין שמץ של קורטוב של משמעות לכל מה שתאמר נקודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 20:55 לינק ישיר 

אלי-ס

למה אתה חושד בי שיש לי איזשהו ידע שלך אין? האם טענתי כך? סתם נטפלתם אליי, רבותיי. אני מבין את תיסכולכם, אך לא אני הכתובת.

בסך הכל הערתי הערה קטנה וצדדית. אתם כולכם יכולים להמשיך מכאן הלאה בדיוניכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 21:10 לינק ישיר 

אלי
וידעת היום והשבות אל לבבך:
הפורום הזה מתחלק לכמה סוגים:

1. הבנש"ק ודינזאורוס, וגם מיקי אברהם (שגם הוא לבוש כמו חרדי-מזיע!!!). מחב"תים מצויים עם טענות מהסוג המקובל בשיח לוגי או אמפירי. דא עקא - שגויות , חסרות בסיס, סתירתיות, לא רלבנטיות או נון-סקוויטור-יות. אלו ישתמשו הרבה גם בדמגוגיות ובניסיון לפגוע בבטן הרכה או מתחת לחגורה (תלוי מהו מינך ואם את/ה בהיריון) - למשל להציג אותך כבּוּר בגלל שלא שמעת על האפולוגוטיקה האחרונה מבית היוצר של המכון הגבוה לפסאודו-מדע שע"י אוניברסיטת בר מצווה, ללעוג למוצאך, לגילך ולצבע עיניך, וכשצריך גם רדוקטיו אד היטלרום הולך. 
אותם אפשר למצות ולראות שאין בהם ממש (לדעתי).
 אמנם, הילד הקטן שבכל אחד מאיתנו תמיד יטריד אותנו במחשבה: מה, כל המבוגרים לא צודקים? והם הרי חכמים! ופיזיקאים ופרופסורים! וכתוב עליהם בוויקיפדיה (ע"י מעריציהם השוטים) שהם מומחים ללוגיקה! וכי יעלה על הדעת ש היבחוש בן שלולית בן דומן, בן למשפחה חרדית מזיעה (טוב, לא בדיוק), thepresent, הראה שהם מבלבלים את השכל?
אפשר להתמודד עם התחושה הזו משתי זוויות:
between: כידוע לך גם הפילוסופים הדגולים ביותר הגנו על אמונה מופרכת כמו השילוש הקדוש (האמת שלאור הניאו-פנאתאיזם, שלא לומר ניאו-פגאניזם, המיוצג באשכול זה - היא לא נראית כל כך מופרכת). צורך דת יגרום לאנשים חכמים להשתטות.
within: אותם אנשים חכמים עצמם, מגנים גם על דברים מחוץ לדת שנראים לך הזויים לחלוטין. למשל מיקי מוכיח לוגית (או לפחות טוען שברמה סבירה) את קיומם של שדים ורוחות וגם אמפירית על בסיס סיפורי ספתא של אשתו, ונדב שנרב מתנהג כאוהד ביר ממוצע כשהוא בא להגן על עמדותיו הפוליטיות. אז את אותם משתנים עצמם תוכל לייחס גם להגנה על הדת (כפי שתיאר זאת מיקי עצמו - ראה בערך שלו בוויקיפדיה - את ההבדל בין החשיבה הסינתטית המובילה לתאיזם-דתי-ימני לבין אתאיזם-שמאלני. בעובדות אני מסכים איתו, אלא שאני מתייחס אליהם בצורה שונה, בפרט לאור העובדה שהחשיבה הסיתטית יכולה להוסיף לשרשרת גם אמונה באסטרולוגיה ובפסיכואנליזה ובסיינטולוגיה [הייתי אומר גם בשדים ורוחות אבל זה אשכרה אמיתי])

2. מיימוני ודומיו - יערבבו לך את השכל עד שתצא נשמתך באחד (מתוך 14 הסעיפים שאף אחד מהם לא רלבנטי)

3. אישציפור, אדם עליון ודומיו - מדברים במושגים מעורפלים כאילו הם מסתירים סוד כלשהו, מתעבים לוגיקה יבשה, ונעלבים כל שני וחמישי.
המוח (או ה"נפש", אם תרצו) האנושי אוהב סודות. הוא גם נוטה לאמונה באנשים. לכן תמיד תטריד אותך המחשבה האובססיבית אולי יש במה שהם אומרים משהו.
אבל ככל שהדברים מראים, הם בני אדם כמוני וכמוך (עם שערות בחזה, הולכים לשפוך את תרכובות הפחמן פעמיים ביום ויתכן ש, רח"ל, אפילו מאוננים מדיי פעם), ואין שום סיבה לחשוב שהם מחזיקים סודות מיוחדים. בפרט שקל לראות שהם בהחלט ניחנו באותם משתנים המהווים את ההסבר האלטרנטיבי לטיעונים מיסטיים (אי שימוש בחשיבה לוגית מסודרת, מסיבות כאלו ואחרות), ושבדברים מסוימים שהם הסכימו לחשוף חלק מהסוד הכמוס לפרה ולסוס התגלה שלא דובים ולא יער ואפילו לא ציפור אלא הכל עורבא פרח.

בסופו של דבר אתה מול עצמך עם הידיעה שאין שמץ של קורטב של שבריר של ראיה או הוכחה ויתירה מכך זה לוקה במיליון בעיות וסתירות לוגיות.
אבל...
קול מבפנים צועק לך: אולי יש בזה משהו, בכל זאת? אולי הם צודקים ואני יודע ומאמין רק עובד על עצמי בגלל תאייוועס? ואחרי זה אני אשרף בגיהינום? או כולם יהיו בגן עדן ואני לא? והרתיעה ה"טבעית" מלהזיז את המתג של האור בשבת...

האופציות הן:
1. לראות את הקול הזה כשריד ילדותי מפוחד, ולהרים את המתג. קשה, מפחיד, מעורר הרבה ייסורי מצפון (לפחות בתחילת התהליך), אולי - לך תדע - גם יזיק לך בעתיד, אבל מתבקש ובוגר.
2. לא להכריע מחמת הקושי, ולנסות להתנהל בלי להפריע לאף אחד - למצוא את הדרך (לא חייבת להיות לוגית במיוחד - בפסיכולוגיה של הרגש עסקינן) איך התורה לא תחייב אותך לעשות דברים שלא מוצאים חן בעיניך או לוקים בחשש א-מוסריות. לנסות לחיות את החיים בלי לעצבן את אלוהים, משהו כזה, ולנצח תלווה אותך התחושה שנכנעת לפחד ילדותי.

תחזור להודעה הזו אחרי שתתדיין כאן כמה חודשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 21:11 לינק ישיר 

תשמע ייתכן אני לא קוסם ואין לי שפנים לשלוף לך מהכובע
במקרה של היהדות לדעתי בשפת המשפטנים יש קייס לא רע בכלל.
יש פה עם שלם עם מסורת לאירועים שאירעו לאותו עם והוא מעביר אותם מדור לדור עד ימינו אלה.
יש פה היסטוריה בהחלט לא שגרתית יש פה ספר עם רעיונות ששינו לחלוטין את העולם.
אין לי סיבה מיוחדת לפקפק באמינות כי אף אחד כולל אותך לא ערערו פה שום דבר.
וכמו שאתה טוען המוציא מחברו עליו הראיה אני טוען בדיוק אותו דבר.
וכמו שכבר אמרתי הבחירה נתונה לכל אחד יראה הרואה וישפוט.
באמת כבר אין לי כוח לטחון פה מים.
אבל אני מציע לך להתעמק בסיפור של מעשה מחכם ותם יש שם תובנות של רבי נחמן
שחבל על הזמן הוא הרי חי בתקופה שבה התחילה ההשכלה והחילון ואחת המסקנות שלו
שאין מה לעשות צריך לקפוץ למים ולתת אמון למרות שלא הכל ברור וידוע ובסוף הכל מתבהר
לעומת זאת מי שמתעקש להבין בשכלו ולחפור לא יוצא מזה.
וכמו שאבותינו אמרו(למרות שאתה לא מאמין בזה) נעשה ואחר כך נשמע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 22:06 לינק ישיר 

פרזנט
תרגיע - הזעה והלבוש הם לא נוגדים לענין. תשתה כוס מים ותחזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 22:10 לינק ישיר 

על המילה האחרונה הייתי מוותר. אלא אם כן יהפוך כושי וגו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 22:41 לינק ישיר 

יש לי פה מעריצים!!!

לטובת אנשים שלא למדו ציניות בישיבה החסידית -
אני לועג לקבוצת האנשים שמרגישים נאורים מעצם היותם דתיים לאומיים, כאשר הם בדיוק כמו החרדים עושים בדיוק מה שאבא ואמא שלהם לימדו אותם ולא מחזיקים בחשיבה ביקורתית על מה שלימדו אותם (שזו בעיניי הגדרה של נאורות ואינטלגנציה), לעיתים גם יותר בקיצוניות מהחרדים (למשל בגישה ימנית בפוליטיקה), כך שההבדל בנאורות יכול להתבטא אך ורק בעובדה שאבאמא שלהם הרשו להם לראות יותר סרטים ממה שאבאמא חרדים מרשים, או ללבוש חולצת טריקו ושאר זוטות מעין אלו. וזה לא מפריע להם לנפנף ב"עליונותם" זו בכל רגע מצוי.

מה נשמע באמת הכתמה להרטבה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 23:17 לינק ישיר 

מתעבשקר כתב:
אלי-ס

למה אתה חושד בי שיש לי איזשהו ידע שלך אין? האם טענתי כך? סתם נטפלתם אליי, רבותיי. אני מבין את תיסכולכם, אך לא אני הכתובת.

בסך הכל הערתי הערה קטנה וצדדית. אתם כולכם יכולים להמשיך מכאן הלאה בדיוניכם.

סליחה. כך השתמע מדבריך. עימי האשם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 23:27 לינק ישיר 

thepresent כתב:
יש לי פה מעריצים!!!

לטובת אנשים שלא למדו ציניות בישיבה החסידית -
אני לועג לקבוצת האנשים שמרגישים נאורים מעצם היותם דתיים לאומיים, כאשר הם בדיוק כמו החרדים עושים בדיוק מה שאבא ואמא שלהם לימדו אותם ולא מחזיקים בחשיבה ביקורתית על מה שלימדו אותם (שזו בעיניי הגדרה של נאורות ואינטלגנציה), לעיתים גם יותר בקיצוניות מהחרדים (למשל בגישה ימנית בפוליטיקה), כך שההבדל בנאורות יכול להתבטא אך ורק בעובדה שאבאמא שלהם הרשו להם לראות יותר סרטים ממה שאבאמא חרדים מרשים, או ללבוש חולצת טריקו ושאר זוטות מעין אלו. וזה לא מפריע להם לנפנף ב"עליונותם" זו בכל רגע מצוי.

מה נשמע באמת הכתמה להרטבה?

יש לך איזה פאטיש לחולצות טריקו??
משהו שאנחנו לא יודעים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם האמונה היא ממחלקת המצבים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 19 20 21 22 23 24 לדף הבא סך הכל 24 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.