בית פורומים עצור כאן חושבים

האם האמונה היא ממחלקת המצבים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/6/2011 20:33 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
  מקס,

דומני כי בסיבוב האחרון עמדותינו מובהרות היטב לכל מעיין.

בעניין מאכלות אסורות כתבת כמה פעמים את הסברך. אני מצטט. למה לא לסמל לי כל הזמן שאנו צריכים להיות יותר מוסריים בזה שלא נאכול חלב עם בשר ונאכל רק אוכל שבאים מחיות טהורות שלא יכולים לחיות בלעדינו, מנין לי רשות מוסרית לאכול בעלי חיים שמסתדרים ושורדים בלעדינו,

עכשיו ממש לא בא לי להתחיל שרשור בלתי פוסק עם כל מיני החרגות. אם זה העיקרון בא נלך אתו עד הסוף.

מנין לך רשות מוסרית לאכול דגי ים? ציפורים? יונים?

מדוע אינך אוכל בשר גמל? חמור? סוס? חזיר?

אין לי כוח לבדוק את כל הרשימה. הקריטריון הוא לא ביתיות.

וזה עוד לפני שבודקים מי בוית, איך ומתי.

תסמוך אלי שיש לי הסבר רציונלי בכך, אבל אני לא רוצה לקבל שוב את הדייייייייייי כמו של "אלי, באשכול הסמוך, אז אני מוותר להסביר,

ואתה כבר יודע שבדבר שאין לי הסבר אני מוכן למחוק, על דרכם של חז"ל שבעתיד יבטלו רוב וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 20:33 לינק ישיר 

מה הבעיה שלך עם השואה? אכן, לא כל ארוע אפשר להוכיח אחרי אלף שנה. אז מה???

אם היה מוכח כי עם ישראל התנהגו בדיוק באותה הצורה מאז נתינת התורה ועד להיום, וכי לא היו בעיות באמצע, וכל כך הרבה סתירות, זו הייתה התחלה יפה. הבעיה הינה, כפי שאתה יודע, שזה לא קרה.

התגלות? מישהו התגלה אליך? אתה בטח מתכוון למתן תורה. אתה לא חושב שאנחנו בדיוק עוסקים בהוכחה למאורע הזה?

מאורע שקצת אחריו לפי התנ"ך עצמו רוב העם כבר עבד עבודה זרה? התגלות???
כאשר בתנ"ך עצמו כתוב ש"מצאו" את ספר התורה?

תנסה לעשות אמת עם עצמך, ותגיד לי שאם היית נוצרי, היית נהיה יהודי רק בגלל ה"הוכחה" הזו. אל נא תהיה מגוחך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 20:36 לינק ישיר 

מקס,
ההתחמקות האלגנטית, לא מתאימה לך.
אם יש לך קריטריון אחיד, אשמח לשמוע. בדוחק אפשר גם לקבל יותר מקריטריון אחד.
מה שאינך מבין אני מזמין אותך לאכול על חשבוני. בלי התחמקויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 20:41 לינק ישיר 

איזה סתירות איזה בעיות בבקשה בוא תערער את המסורת תגיד לי איפה לא ידעו איפה היה הנתק אני
ממש מתעניין.
מה זה קשור בכלל לזה שהעם עבד ע"ז?
הבחירה נתונה לכל אדם לעשות כטוב בעיניו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 20:45 לינק ישיר 

אלי-ס,

לא יודע למה אתה מכניס כאן קושיות כאלה שאינן קושיות. עבודה זרה של חלקים מהעם רק מראה שהתורה לא הגיעה מתוך התרבות הטבעית של העם, אלא דווקא בניגוד לה, וזה תומך דווקא באלוהיות התורה.

מציאת ספר התורה (שלפי המחקר מכוון רק לספר דברים בערך כפי שהוא לפנינו) אינה מראה כלום, כי אותו ספר שמספר לך על כך, הוא גם מספר לך שהתורה היתה הרבה לפני כן, ראה הסיפור על חזקיהו וכל שאר הספר מלא בזה. גם הנביאים ישעיהו עמוס והושע ואחרים שהיו עוד הרבה זמן לפני מציאת ספר התורה, מוכיחים את העם ומכוונים אותו לקיים את התורה. גם ספר משלי שלמה מדבר כל הזמן על תורת ה'. כך שאין כאן שום שייכות לענין.

בבקשה, אל תערב דברים שאינם שיייכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 20:49 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
מקס, ההתחמקות האלגנטית, לא מתאימה לך. אם יש לך קריטריון אחיד, אשמח לשמוע. בדוחק אפשר גם לקבל יותר מקריטריון אחד. מה שאינך מבין אני מזמין אותך לאכול על חשבוני. בלי התחמקויות.

צדיק אתה לא מכיר אותי, אני לא התחמק מכלום, פשוט אין לי כרגע עצבים לזה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 20:51 לינק ישיר 

אני ממתין בסבלנות.
הזמנתי והתחייבותי לארוחה על חשבוני, של מאכלות אסורות להן לא תמצא הסבר, בתוקף עד סוף יוני.

תוקן על ידי ייתכן ב- 05/06/2011 20:52:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 20:53 לינק ישיר 

מתעב מה שאומר בעצמו -
ממש לא!
היכן הנביאים מוכיחים על אי קיום מצוות התורה?
הרוב מדובר על עבודת אלוהים אחרים ומצוות מוסריות-הומניסטיות. מעט מאוד על ריטואלים דתיים, ורק הגדולים והחשובים שבהם (למשל שבת) שהיו קיימים גם בעמים אחרים ומסתבר שהיו קיימים בשבטים הישראלים גם קודם לרפורמות השונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 21:00 לינק ישיר 

פרזנט,

פתח בבקשה קונקורדנציה או מוטב חיפוש פשוט בתוכנת איחזור, ובדוק כמה פעמים כתוב בכל הספרים שציינתי, תורה, מצוות, חוקים, או משה (בהקשר של מצוות).

ויישר כוח על הרמה האנושית הגבוהה שאתה מפגין בדיונך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 21:17 לינק ישיר 

thepresent כתב:
מתעב מה שאומר בעצמו -
ממש לא!
היכן הנביאים מוכיחים על אי קיום מצוות התורה?
הרוב מדובר על עבודת אלוהים אחרים ומצוות מוסריות-הומניסטיות. מעט מאוד על ריטואלים דתיים, ורק הגדולים והחשובים שבהם (למשל שבת) שהיו קיימים גם בעמים אחרים ומסתבר שהיו קיימים בשבטים הישראלים גם קודם לרפורמות השונות.

איזה רפורמות אולי תרחיב קצת.
לגבי מה שכתבת על מצוות אחרות דווקא יש אזכורים מפורשים על השמיטה שעל זה באו 70 שנות גלות בבל
בירמיהו מפורש דיני שילוח עבדים וגאולת שדה.
דוד המלך רואה את בת שבע והיא מתקדשת מטומאתה שזה ברור שמדובר על טבילת נידה.
והמצורעים בשער שומרון 
מחיית עמלק ע"י שאול ולהעמיד מלך ולבנות את בית הבחירה.
והחטא של דוד שמנה את העם ובאה המגפה 
בקיצור על כל צעד ושעל יש אזכורים לדינים פרטיים שמופיעים בתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 21:18 לינק ישיר 

יתכן
יוני? ושם אלוהים אחרים לא תזכיר, לא ישמע על פיך!
תמוז!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 21:22 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
אני ממתין בסבלנות. הזמנתי והתחייבותי לארוחה על חשבוני, של מאכלות אסורות להן לא תמצא הסבר, בתוקף עד סוף יוני

בינתיים שלא תבוא גם אתה בריק אז תביא לי הסבר רציני למה אנו לבושים עם בגדים, (לא חבל ? הרי היה לנו (לפני מיליוני שנים) עור עבה ושערות שהגנו עלינו מקור וחום, מאז שהאנושות התחיל ללבוש בגדים נהפכו העור שלנו לאט לאט לעור עדין וקר לנו בחורף)

שכחתי את העיקר בלי תשובה אתה בא ערום למסעדה, ובלי תשובה מצידי אני אוכל איתך במסעדה,

תוקן על ידי maxmen ב- 05/06/2011 21:46:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 21:33 לינק ישיר 

באשכול של החוזרים בשאלה מישהו הביא שני לינקים עלבחור נחמד
שלמד בחברון וחזר בשאלה מביקורת המקרא הוא מזכיר שם פסוקים מפורשים בספר
שופטים שגרמו לו לשנות את דרכו מישהו יכול להסביר לי מה הוא מצא שם קראתי את הפסוקים
ולא מצאתי כלום אולי מישהו יפתור לי את התעלומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 21:44 לינק ישיר 

משה לפי הקונקוקדנציה ( לא מחפש חוקים מצוות תורת - חיפוש 'משה' חייב לכלול את כולם, אי אפשר לדבר בלעדיהם
http://www.snopi.com/ToraSearch/torasearch.asp תעשו חיפוש מורפולוגי 'משה'

אין בנבואה הקדומה (אני מתכוון לספרי הנבואות ולא לספרי ההיסטוריה) שום אזכור לתורת משה!
(רק אצל מלאכי, שהיה בתקופת גלות בבל. בישעיה ובמיכה יש אזכור ליציאת מצרים ומשה)
כלומר אף אחד מהם לא הוכיח את העם על תורת משה.

חוקים, חקים, מצוות, חק, חוק, צוה, צויתי - נאדה (רק אצל מלאכי באותו אזכור, וערמה שלמה של "צויתי" בספר ירמיהו - המתייחסת לצווי על עבודת האל וגם שבת, ולא עולה וזבח - בפשטות סתירה. אגב מצאתי באותה ערמת אזכורים, בהשגחה פרטית ממש, לפחות 3  מטבעות לשון דויטרונומיסטיות. נסו את כוחכם!)

מה יש כן? בספרי ההיסטוריה.
מלכים נכתב לכולי עלמא על ידי ירמיהו (או לאחר מכן), וכן דברי הימים ע"י עזרא או לאחר מכן, שלקטו סלקטיבית מאורעות מספרי היסטוריה קדומים והוסיפו להם פרשנויות לפי האג'נדה שלהם (שוב אזכיר שאילו בעליסט - ולא יהוויסט - היה כותב את ספר מלכים, הוא היה עושה את הקישור בין עבודת הבעל של אחאב להצלחתו הכלכלית והמדינית ובין הרפורמה היהוויסטית של יאשיהו לבין מותו הבזוי, ומתעלם מהמקומות בהם הקשר הזה מאותגר, בדיוק כפי שעשה הכותב היהוויסט).
מה נשאר? יהושע ושמואל.
בשמואל, אגב, יש שוב סתירה-לכאורה (שהוא כועס על רצונם למלך, דבר שתורת משה והרב אורי שרקי רואים כמתבקש). הוא אף לא מזכיר את הציווי להשמיד את עמלק, אלא ממציא נבואה חדשה בעניין! שוב סתירה לכאורה.
יהושע - ובכן רוב החוקרים מתארכים אותו מאוחר בהרבה (כלומר עבר עריכות) ולדעת רובם מדובר בפנטזיה פרועה.בכל מקרה התיאורים של מה אמר להם יהושע הם לא תיאורים סינכרוניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 21:55 לינק ישיר 

פרזנט,

1. לא דיברתי רק על נביאי הכתב, אלא גם על ספרי ההיסטוריוגרפיה (שאם אתה מפקפק במסורותיהם, עליך גם לפקפק בסיפור מציאת התורה נשוא הדיון, ואם כן כל הדיון מיותר. אה - זה כן נוח לך לקבל?...).

2. לא הבנתי מה ההתחמקות האלגנטית והאגבית הזו. מה עם תורה מצוות וחוקים וכדומה (וכל שורש צו"ה בהקשר לאלוהים) שנזכרים בכל פרק בדברי נביאי הכתב?
ידוע לך על תורה/מצוות/חוקים (במיוחד בקשר לאלוהי ישראל) אחרים? אתה מצפה שאנחנו נקבל טענה כזו?

כנראה הם הוכיחו את העם על תורת מפלצת הספגטי שלך, או על חוקי חמורבי. דיי לזיבול.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם האמונה היא ממחלקת המצבים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 22 23 24 לדף הבא סך הכל 24 דפים.

bholext