בית פורומים עצור כאן חושבים

האם האמונה היא ממחלקת המצבים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/6/2011 22:03 לינק ישיר 

דייר כתב:

1.
השמיטה שעל זה באו 70 שנות גלות בבל
היכן יקירי מוזכר קישור כזה בסיפרות הנביאים? ולמה לדעתך היו 70 שנות גלות בבל? אפילו הגמרא הייתה צריכה להתעקם הרבה בשביל להגיע ל70, שלא לומר חוקרים עם מודעות היסטורית כלשהי

2.
בירמיהו מפורש דיני שילוח עבדים
הופה... מצווה מוסרית ו... דויטרונומיסטית... (דברים ט"ו)

(ואיפה באמת יש אזכורים של מצוות מספר ויקרא כמו למשל) גאולת שדה?

3.
דוד המלך רואה את בת שבע והיא מתקדשת מטומאתה שזה ברור שמדובר על טבילת נידה.
ומה חשבת? שבבבל לא התקדשו נשים מ"טומאתן"?

4.
והמצורעים בשער שומרון
אה, המצורעים הולכים החוצה בגלל שהקב"ה אמר... חוק בלי טעם... ממש פרה אדומה...
ברור לך שמאז ומעולם העיפו את חולי המחלה המדבקת הזו אל מחוץ לעיר

5.
מחיית עמלק ע"י שאול ולהעמיד מלך
 משם ראיה? עיין בהודעה הקודמת

6.
ולבנות את בית הבחירה.
מה? וכי לא ברור שהאל צריך מקדש? ומה עם טאג' מאהל? איפה כתוב שזה ציווי של משה או משהו כזה?

7.
והחטא של דוד שמנה את העם ובאה המגפה 
שוב ראיה לסתור... עד כמה מטומטם בנאדם יכול להיות אם כתוב 'ולא יהיה נגף' כדי לעשות את אותו הדבר בדיוק? ואיפה גד ונתן שיסבירו לו?

בקיצור על כל צעד ושעל יש אזכורים לדינים פרטיים שמופיעים בתורה.
לא... התורה (המאוחרת) כותבת איסורים על מה שהיה כבר נהוג ומתכתבת עם כל מה שקרה קודם לה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 22:06 לינק ישיר 

כנראה לא שמת לב שהתייחסתי

thepresent כתב:

חוקים, חקים, מצוות, חק, חוק, צוה, צויתי - נאדה (רק אצל מלאכי באותו אזכור, וערמה שלמה של "צויתי" בספר ירמיהו - המתייחסת לצווי על עבודת האל וגם שבת, ולא עולה וזבח - בפשטות סתירה. אגב מצאתי באותה ערמת אזכורים, בהשגחה פרטית ממש, לפחות 3  מטבעות לשון דויטרונומיסטיות. נסו את כוחכם!)

על שאר דבריך לא אטרח להגיב שכן הם כוללים לוגיקה מעגלית במיטבה (לגבי הספר הנמצא - יש סיבה להאמין לתיאור האירוע שכן 1. זה סותר את האג'נדה שלו 2. יש הסבר ברור למה הוא היה חייב לכתוב את הארוע הזה - הוא היה מחויב להסביר מאיפה צצה התורה החדשה שאף אחד לא הכיר 3. אני לא מאמין שהוא מצא אלא שהוא זייף...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 22:26 לינק ישיר 

1. אם זה סותר את האג'נדה שלו, למה הזכיר זאת?
2. ולמה לא המציא זאת על חזקיהו שגם הוא ביצע ריכוז הפולחן?
3. אתה מתייחס ל"סתירה" בנוגע לקרבנות, למרות שאין שום סיבה לחשוב שיש בזה סתירה, ומתעלם מההתאמה שציינת?
4. ידוע הדבר שירמיהו הכיר והושפע כבר מספר דברים, ואין כאן שום גילוי.

על מה שכתבת לדייר:

1. שילוח עבדים מוזכר גם בספר הברית (תחילת פרשת משפטים), ולהיפך ירמיהו משתמש בביטוי 'לקרוא דרור' שנמצא דווקא בספר ויקרא. גם ירמיהו ב ג למשל משתמש במטבעות לשון וענין של המקור הכוהני.
2. על שאר תשובותיך שגם בבבל נהגו כך וכדומה, הבא בבקשה הוכחה על כך. וגם אם כן, לא הפרכת את הסברה שסיפורים אלו מתייחסים לקיום מצוות התורה. לכל היותר תוכל לומר, שאינך רואה זאת כהוכחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 22:29 לינק ישיר 

ועד כמה מטומטם העם שהוא מקבל אזהרות חמורות מכאן ועד להודעה חדשה לא לעבוד  ע"ז
ולאחר זמן קצר הוא טס לעבוד ע"ז?
אז מה גם זה מאוחר וגם זה לא נכתב בזמן לא מצליח להבין את השיטה הזאת.
וממתי נשים בבבל היו טובלות לנידתן יש לך מקור לזה?
לגבי הקורבנות הם מוזכרים אין ספור פעמים וברור שירמיהו מתאונן על זה
שהקורבנות הפכו לעיקר והעם זנח את המוסר ואת דרך ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 22:46 לינק ישיר 

[quote]1. אם זה סותר את האג'נדה שלו, למה הזכיר זאת? ראו סעיף  2
2. ולמה לא המציא זאת על חזקיהו שגם הוא ביצע ריכוז הפולחן? בשביל חוק אחד והגיוני לא  צריך תורה שלמה. מלבד זאת כל הסיפור עם חזקיהו לא ברור ונראה שכותב דברי הימים עשה בלבול קט, ועל אמינותו של ספר זה כבר דנו בעבר כאן
ן
3. אתה מתייחס ל"סתירה" בנוגע לקרבנות, למרות שאין שום סיבה לחשוב שיש בזה סתירה למה?, ומתעלם מההתאמה שציינת לגבי שבת? כתבתי וכתבתי תשובה
4. ידוע הדבר שירמיהו הכיר והושפע כבר מספר דברים, ואין כאן שום גילוי. מי הושפע ממי, ממי? זו השאלה

על מה שכתבת לדייר:

1. שילוח עבדים מוזכר גם בספר הברית (תחילת פרשת משפטים), ולהיפך ירמיהו משתמש בביטוי 'לקרוא דרור' שנמצא דווקא בספר ויקרא מעניין, טוב לדעת!. גם ירמיהו ב ג למשל משתמש במטבעות לשון וענין של המקור הכוהני. לא הבנתי למה אתה מתכוון. טרמינולוגיה דומה יש דווקא בדברים כ"ב ט'
2. על שאר תשובותיך שגם בבבל נהגו כך וכדומה, הבא בבקשה הוכחה על כך. לא מכיר - אני בטוח שברוב תרבויות העולם התייחסו באופן שונה לאישה המדממת (או כמשהו אלוהי או כטומאה, תלוי בסוג התרבות) וגם אם כן, לא הפרכת את הסברה שסיפורים אלו מתייחסים לקיום מצוות התורה. לכל היותר תוכל לומר, שאינך רואה זאתו כהוכחה. ברור, זו כוונתי (חוץ מהאירוע עם דוד שספר את העם וכן המקורות מספר שמואל). מי חשב אחרת?

[/quote]

יאללה נמאס לי. חפש לך פראייר אחר. אל תשכח להתנות איתו מראש שהוא צריך לסבול את ההמצאות שלך וכן את זה שאתה תלך כמו טמבל לדיונים שבהם הוא משתתף ולכתוב שם שהוא מחרב את הפורום. ביי :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 23:07 לינק ישיר 

1. אין תשובה על עצם חוסר ההיגיון שבאפשרות זו.
2. אותם חוקים ותיאורים מוזכרים בעיקרם הן אצל חזקיהו והן אצל יאשיהו (אלא אם כן אתה מקבל פתאום לצורך הענין שלך את דברי הימים...)
3. אין תשובה מספקת.
4. הדברים ברורים וידועים במחקר, מי הושפע ממי: ירמיהו מספר דברים.

1. אין שם שום דבר קשור. אולי טעית. אני דיברתי על הפסוק בירמיה: קֹדש ישראל לה' ראשית תבואתֹה.
2. א. "לא מכיר - אני בטוח ש..." - אלו בדרך כלל טענות המאמינים! לא מתאים, מה באמת הכל זה בעצם מה שנוח ומתחשק לך? לא חשבנו אחרת. 
ב. אם לא הפרכת, אין לך זכות לתקוף את המאמינים, הם מאמינים בדבר הגיוני ואפשרי.

לא כתבתי בשום מקום שאתה "מחרב" את הפורום, אתה מבלבל ביני ובין אחרים. אין לי גם שום ענין מיוחד בפורום, הוא ללא קדוש לי (אכן יש בו דברים יפים). אני שמח שנמאס לך, יש לי יסוד לחשוד גם מדוע... אינני מחפש פראיירים, אני רק מחפש לסתור שקרים שחשוב לי לסתור אותם, כך שאם לא יהיה "פראייר" שמתנדב להעלות אותם - לא אצטרך לענות כלל. תצליח בחייך ותיהנה מהם.

תוקן על ידי מתעבשקר ב- 05/06/2011 23:17:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 23:14 לינק ישיר 

אזהרה : WARNING

ההודעה מעליי מכילה שקרים של ממש בנוגע לעובדות, בדיוק כמו ההודעות הקודמות שאת השקרים בהן הוכחתי שחור על גבי מסך.
כנראה שיופיעו עוד שקרים ויבואו לכאן ערמת מלקקים שיתחילו לחזק את השקרים.

לא התחייבתי מעולם להפריך אותם ולכן ההנחה שאם לא הגבתי כנראה שאני מסכים - אינה נכונה, ולא תהיה נכונה לגבי אף אחד מההודעות של מתעבדבריעצמו זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2011 00:36 לינק ישיר 

מקס,

נניח שאין לי הסבר מדוע להתלבש, נו, אז אצא ערום לרחוב? המשטרה תעצור אותי. עד שתגיע, כל הילדים יתאספו סביבי וישליכו עלי אבנים. אם אעשה זאת בשכונה חרדית אני מסתכן בגדיעת אבר.

אין לי גם אינטרס להחזיר את הגלגל אחורה ולקפוא מקור עד שצאצאי צאצאי יצמיחו שערות ופרווה.

מה לזה ולהימנעות טוטאלית מאכילת בעלי חיים מסוימים ללא נימוק?

קראתי על מסעדות בהן המלצריות לא ממש לבושות. אני לא בטוח כי הם מאפשרים  גם נוכחות סועדים שלא בלבוש סביר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2011 23:46 לינק ישיר 

ייתכן

נגיד שהאמונה ממחלקת מצבים.
נגיד שאלה שאינם רואים זאת פרימטיבים פחדנים מקובעים אנא ערף.

אולי פשוט תראה את זה כתופעת טבע בעיתית ? הרי לא תשנה את המציאות. 
כמו הכור בפוקשימה... בעיה וזהו נקסט.

כלומר, מדוע הצורך בלשכנע, אם כבר מסיון ל"נאורות" בלי הרבה מאמץ.
זו לא שאלה קנטרנית אלא אימוץ אלטרנטיבי בהסתכלות על הדת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם האמונה היא ממחלקת המצבים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 22 23 24 סך הכל 24 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.