בית פורומים עצור כאן חושבים

האם האמונה היא ממחלקת המצבים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/5/2011 13:25 לינק ישיר 

ייתכן,
כלפי פנים זו הכרעה שלך, כלפי חוץ גם אבל נראה לי , מה שבטוח שערבוב בין הפנים הלא מבורר דיו והחוץ (שגם הוא לא מבורר מעצם טבעו) הוא מתכון לנזקים קודם כל לך. וחבל.

צענע,
מי קבע שאבד עליו הכלח ?
       זה שהמידע חשוף לכל לא הופך את כל או רוב הקוראים בו למבינים בו, שלא לדבר על אלה שאפילו לא קראו אבל מדברים כאילו הם מביני דבר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 13:46 לינק ישיר 

לאישציפור

ניקח אותך לדוגמא.
אתה שייך להמונים או ליחדי הסגולה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 13:53 לינק ישיר 

צענע,
אני פסול מלהעיד על עצמי, וגם נבוך מעצם הענין שלענ"ד קצת חורג מדרכי הנימוס הראויים.
                    איך זה קשור לנושא ?       

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 14:06 לינק ישיר 

יתכן,
זו כבר שאלה פרטית יותר. אני כשלעצמי נוטה לומר מכמה סיבות שיש להישאר בינתיים בתוך המרחב של המסורת, אם כי מומלץ לאמץ את הגירסאות המתונות שלה. ובכלל, לפתוח את השכל וללמוד כל הזמן. הרי זה לא ענין של 'הכל או לא כלום'. לומדים כל הזמן, וזה משפיע גם למעשה.

צענע,
אני מודע להתקדמות הרבה של האנושות בכמה שטחים. אך למרבה הצער, בתחום קניית החכמה וכישוריה עדיין לא חלה שום התקדמות מבחינת התפשטותה בהמונים. יש היום אמנם הרבה ידע של פרטים, ועוד יותר מלל והבעת דעות בגרוש. אך מבט כולל על הבעיות הגדולות בחיים, ירידה לעומק העניינים, יכולת להבנת מורכבויות וכיו"ב - עדיין הם נדירים ביותר.
לא הפרעתי למישהו לנהל דיון כאן, ואינני מתנגד או פוסל את הפורום. להיפך, השתמשתי בפורום כדי לייעץ מנסיוני לאדם שהציע את התלבטויותיו, ובתוך כך הבעתי דעתי שכדי לקבל מענה מקיף ועמוק לא יוכל להסתמך על הפורום. זה אינו פוסל את הפורום, ובטח ניתן ליהנות ואפילו להשכיל הרבה גם בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 14:07 לינק ישיר 

לאיש ציפור

"מי קבע שאבד עליו הכלח "-כך כתבת.

השאלה שלי נועדה להוכיח לך שאתה טועה.
והעובדה שהתקשית לענות לא נובעת מכך שהשאלה לא מנומסת(שהרי ברור שאינך יחיד סגולה ) אלא שהיום החלוקה הזאת אינה תקפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 14:14 לינק ישיר 

צענע,
צר לי אבל לענ"ד כל מהלך ההוכחה שלך לא תקף.
       אם כי אני לא רואה צורך אמיתי לעסוק בכך, בפרט שהדבר עלול לפגוע בבטחון העצמי המופרז וחסר הבסיס שלך, מה שכמובן יחזור בכעס/איבה/זלזול כלפי, כך שאני מוותר מראש.
               כשתרצי באמת להחכים אני בטוח שתמצאי את הדרך, עד אז מהדיון הזה איתך לכל הפחות אני פרשתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 14:18 לינק ישיר 

צענע,
צר לי, אך אינני יכול להימנע מלהעלות חיוך. הסתכלי קדימה ואחורה, ימינה ושמאלה, בפורום זה ובאתר זה ובכל אתר ואתר. כמעט בכל מקום רואים טיפשות, בורות, צמצום, רוע, ניוון ערכי, ועוד ועוד. כל עצכ"ח נוצר (בין היתר) כריאקציה לכך, ורוב האשכולות בו מלאים בדוגמאות רבות לכך. האם ניתן לומר שההבדל בין יחידי הסגולה להמון איננו תקף בדורנו? חיוך מר עולה בי.
כמובן שאין הכוונה לסגור דלת בפני מי שמבקש לדעת ולהשכיל, להפך, אם לזה התכוונת - בוודאי התקדמנו, שימי לב: ההתקדמות היא בנגישות למקורות ידע; באפשרות למי שמוכשר ומעוניין בחכמה - להתקרב אליה. אך רוב האנשים אינם מעוניינים בחכמה, אינם מודעים לקיומה ולמשמעותה, וכנראה שגם חסרים כישורים להגיע אליה.

אם כן, נראה שנוכל להגיע להסכמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 15:00 לינק ישיר 

לאדם העליון

כנראה שההגדרות שלנו שונות

יחידי סגולה לפי הגדרתי כשמם כן הם :הם יחידים ענקים שמשפיעים על אנשים רבים ואינם מושפעים ממה יגידו או מעסקנים סביבם.

ואכן אנשים כאלה נדירים היום לצערינו עד למאד.

היום כשארונות גדושים בספרים נמצאים בכל בית חרדי אין לדבר יותר על המון במובן של אז.
היום יש נושאי ספרים ויש חמורים נושאי ספרים.

ולא די להיות נושא ספרים כדי להיות יחיד סגולה.

ןלכן לאיש ציפור לא היה מקום להעלב כאשר אמרתי לו שהוא אינו יחיד סגולה (ואם הוא נעלב  סימן שלא הסברתי את עצמי ועימו הסליחה) מפני שלדעתי בפורום הזה אף אחד מהמשתתפים אינו יחידי סגולה ומצד שני אף אחד מהמשתתפים  אינו נכנס לקטגוריה של המון (במובן של אז).

.

תוקן על ידי צענערענע ב- 24/05/2011 15:05:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 15:09 לינק ישיר 

צענע,
קודם כל יישר כח על הרגישות.
לעצם הענין, נזהרתי מלהגדיר את עצמי כיחיד סגולה בדיוק בגלל שזה תלוי הגדרה. (וגם בגלל שעיסוק בעצמך הוא דבר שעלול לסבך בזכות עצמו)
בכל מקרה אם נגדיר יחידי סגולה כאנשים שמבינים את המציאות באופן נכון ושלם יותר , הרי שיש (אמנם מעטים) כאלו, ואחת הבעיות בדורינו (ולא רק גם בדור ערב חורבן הבית ובמובנים רבים בעוד הרבה דורות) לענ"ד היא שמגיעים מתוך נקודת הנחה ש"כולנו חכמים כולנו נבונים כולנו יודעים" בפרט אם כולנו קראנו את הספר, וממילא לא מתאפשרת התקדמות תפיסתית אמיתית, למרות שטכנית יש את הכלים לעשות אותה.
 את הסבטקסט הזה ראיתי בדבריך , וכיון שיש בו תסמין לתופעה נפוצה ומזיקה , ראיתי לנכון לא להשתתף בפיתוחו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 15:16 לינק ישיר 

צענע,

יפה כתבת. אך תקוותי שאינך מתנגדת שגם יחידי הסגולה יורשו להתבטא כאן לפעמים. ואם לחזור לתגובתי למר יתכן, הצעתי לו שאם הוא רוצה ומסוגל - שישקיע באמת ויהיה מיחידי הסגולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 18:36 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

דייר,

אני מביא את דבריך באדום ותגובתי בשחור.

התשובות ידועות יש מסורת על האירועים. מסורת היא דבר חיובי באופן עקרוני ואף חביב. אני דן כאן על הדת בכלל ועל היהדות בפרט כדת במובן שהיא מחייבת. כדי ליצור אצל אדם מחויבות צריך שהוא ישתכנע שיש לכך סיבה חזקה או התגלות המחייבת מתוקף עצמה. זה מה שאני טוען כל הזמן. הביאו הוכחה לתורה מן השמים.  

יש מצוות שנועדו לשמר את הזיכרון כמו קורבן הפסח סיפור יציאת מצרים פטר חמור ועוד.

אין לי שום בעיה עם שימור זיכרון תרבותי

ההיסטוריה של העם היהודי היא ייחודית בכל קנה מידה שרק תבחר.

אני נוטה להסכים. מה זה אומר בנוגע לשאלות על האמונה והדת?

יש פה דורות על גבי דורות עד ימינו אלה שקיימו את התורה ומסרו את נפשם עליה.

ואם יתברר כי הם טעו? האם עצם העובדה שדורות על גבי דורות קיימו את התורה ומסרו את נפשה אומרת משהו מעבר לזה שהם כנראה האמינו בזה בכל ליבם? וכי עוד אלפיים שנה של דורות אחרי דורות בהם החרדיות תפרח זו תהיה הוכחה לצדקת הדרך החרדית?

יש לנו את התנ"ך שהוא הספר המשפיע ביותר בעולם.

שוב, אני נוטה להסכים. מה זה אומר בדיוק? אגב, כיום השפעתו מוגבלת בעיקר למסרים המוסריים האוניברסליים

יש לנו אלפי ספרים מהמשנה תלמוד ראשונים אחרונים ספרי הגות ומחשבה שכולם נועדו לפרש את התורה ולהסבירה טובי המוחות עמלו עליה אז אתה טוען שהכל היה לריק סתם התעסקו בכתבים שאין להם שום בסיס אלוקי.

אנחנו יודעים שרוב העוסקים בכל הספרות היהודית האמינו בכל ליבם בתורה מן השמים. מה זה אומר? זה מוכיח שזה אלוקי?

ההיסטוריה מראה שמי שעזב את התורה סופו שעם הזמן אבד לעם ישראל לנצח.

נניח. שוב, אז מה? זו הוכחה לאמיתות הדת או לכך שזו הצורה לשימור העם?

אתה בוחר להתעלם מכל זה וטוען שהכל שטויות הכל במקרה ואין שום טעם

אינני מתעלם מכלום. ידוע שאלפי שנים החשיבה האמונית דתית שלטה בעולם. דברים התקדמו, התפתחו והשתנו.

מישהו מעלה על דעתו לאמץ את כל החשיבה הפילוסופית והמדעית שעליה עמלו אלפי אנשים חכמים? מתייחסים לעבר בכבוד, מנסים ללמוד, בודקים. מה שנראה הגיוני מאמצים בחום. מה שנראה לא סביר מעדכנים.

ביהדות כנראה שרוב רובו של העם לאורך ההיסטוריה חושב אחרת.

האם אתה מציע ללכת אחר הרוב? מה עם רוב העולם? מה עם רוב העם היהודי כיום?

לגבי האובות והע"ז זה מה שרווח באותם ימים אז אתה רוצה שהתורה תתעלם מזה???

א.      מתורה מהשמים אני בהחלט מצפה להעמיד את האנשים על טעותם. אלא אם כן נאמר שההתגלות לא הייתה ברמה מספיק משכנעת כדי לשנות לאנשים את אמונתם היסודית.

ב.      האם אינך שם לב שאתה מחזק את הטיעון כי האנושות הייתה קרקע פורייה לאמונות תפלות?

ג.       מי הכריח את כותב ספר שמואל לספר על העלאה באוב?

ד.      מה עם חז"ל?

לגבי ההגשמה הרי דיברה תורה כלשון בני אדם כדי שנבין ולהיפך הרי יש פסוקים מפורשים מפני עשיית תמונה ופסל ושלא להתפתות לתאר את ה' כעוד אליל.

זה רק על קצה המזלג

אבל אם מישהו רוצה להוכיח אחרת עליו חובת ההוכחה ולא על מי שבוחר להמשיך במסורת.

העובדה שזה החינוך שקיבלתי בבית, היינו דת השכונה, אינה אמורה להשפיע על שיקול דעתי. כיוון שכך כל מי שרוצה לטעון בעד אמונה או דת כלשהי חובת ההוכחה דווקא עליו

ומילה אחת לשוללי השימוש בשכל.

עם מה אתם ממליצים כן להשתמש? עם הרגש? של מי? או שמא עם השכל של מישהו מסוים.

כל אחד יכול להאמין ולחוות את כל מה שלבו חפץ. כאשר אנו עוסקים בדת מחייבת לכלל הציבור יש לקבוע את הכללים לבירור ולבדיקה.

אינני מתיימר לקבוע אותם. אני רק שואל מה הם הכללים, כדי שאוכל לנסות להבין ולהתמודד.

אימוץ אוטומטי של דת השכונה, לא מספיק בכדי לקבוע דת מחייבת.

אתה מיתמם או שאתה עושה את עצמך????
המצוות נועדו לשמר את הזיכרון ההסטורי של יציאת מצרים הניסים הגלויים והנס הגדול של
יציאת עם של עבדים שלא בדרך הטבע מהאימפריה הגדולה באותם זמנים.
זה יסוד האמונה לא מדובר באיזה פולקלור נחמד כדי שנאכל קנידאלאך בליל הסדר
ונשיר מה נשתנה,
וכל זה נועד כדי ליצור מחויבות לה' ושנקבל את מצוותיו שנדע במי מדובר ולא נזלזל.
אני פשוט מתחרפן מאופן הצגת הדברים שלך אתה בטוח שלמדת את יסודות
האמונה?
עדיין לא הבנתי מה הבעיה עם האובות?
התורה מתנגדת לחלוטין באופן החמור ביותר לכל מיני העבודה זרה לא אובות לא מולך לא פסלים
ולא שום דבר אז מאיפה אתה לוקח את הטענות שלך.
הפוך בדיוק האנושות היתה שקועה באמונות הבל בשטויות בהקרבת קורבנות אדם בזנות ובניאוף
והכל לע"ז ובאה התורה והוציאה אותנו מזה.
לגבי תורה מהשמים יש את המסורת שנמסרה מדור לדור שהיא נתנה משמים
יש את נבואות החורבן שבשבת שעברה קראנו אותן שהתגשמו אחת לאחת בימי בית ראשון.
יש הבטחות מפורשות שהתגשמו בין לטוב ובין לרע.
ההסטוריה היהודית מוכיחה שיש לעם הזה שמירה מיוחדת שהוא לא נעלם כדרך הטבע כמו
שאר העמים העתיקים.
זה שהעם חזר לארצו שנשארה שוממה שלא כדרך הטבע והפריח אותה אין לזה שום תקדים בעולם.
אז בסדר כל דבר אתה יכול לתרץ אבל כל מכלול הדברים מראה שיש פה מישהו שמשגיח
ומנווט את הענינים.
השאלה הגדולה אם אתה בוחר לראות באמת את המציאות או שאתה בוחר להתעלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 19:42 לינק ישיר 

אדםעליון כתב:
. אך רוב האנשים אינם מעוניינים בחכמה, אינם מודעים לקיומה ולמשמעותה, וכנראה שגם חסרים כישורים להגיע אליה.אם כן, נראה שנוכל להגיע להסכמה.

איזה מן גאוותנות, מילא הרמב"ם והאבן עזרא ועוד באמת היו להם עסק עם עםארצים,
אבל היום שיש חוק חינוך חובה ואפשר ללמד חכמה לכל ילד, ובמקום זה מלמדים אותם טיפשות וטמטום ותורת כת ההשקפה והשקפת שמידל ועיתון יתד ובלוי ועוד כמה מטורפים ירושלמים שנדבקו להרב אלישיב,

תורתינו הקדושה היא לא בשמים ולא מעבר לים היא כאן ומובן לכל תלמיד,
מי הם הליצנים שעשו מהתורה ע"ז ומשהו אלילי ומסטי שאי אפשר ללמוד אותו ?? אלה שרוצים לגנוב ולעבוד על ההמון העם שהם בעצמם לא נותנים להם חכמה,
הרי מתחילה כת ההשקפה לא נותנת להם חכמה כי מיד שילמדו חכמה אז הלך להם כל הבלוף וכל העבודה זרה שלהם,
שמורים עליהם מכל משמר שח"ו לא ילמדו אפי' לא ללמוד מקצוע, נכנסים לחובות לחתן אותם ולתת להם דירות והעיקר שח"ו לא יראו את הרחוב, שמה יבינו את השקר הגדול של כת ההשקפה,

היום מי שטוען שיש ההמון ועםארצים, זה אך ורק בגלל שרוצים בכך, כמו בכל חברה דיקטטורי, וזה בדיוק מה שכת ההשקפה עושה לדור שלנו ולכמה דורות לפנינו, ולכן הפסדנו 90% מהאומה בזמן ההשכלה,

(סליחה הייתי חייב להגיב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 20:12 לינק ישיר 

היי שכחתי להוסיף: שנכון שפעם היו כאלה מפגרים שהיו חייבים לתת להם להרגיש חכמים מול כביכול ההמון,
אחרת לא הרגישו חכמים, הרמב"ם במורה נהג בשיטה הזאת לפנק את הקורא בספרו כאילו הוא (הקורא בספרו) החכם וכולם הם ההמון ועםארצים,

אבל היום לא צריך את זה היום יש פסיכולוגים והם יכולים לפתור את הבעיה, 

תוקן על ידי maxmen ב- 24/05/2011 20:45:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 12:29 לינק ישיר 

דייר,

אינני יודע מדוע אתה "מתחרפן".

וכי אתה מופתע לראות כי הדיון הוא על כל הקופה ומהשורש?

אין הוכחות לא ליציאת מצריים באופן נסי ולא על מתן תורה בהתגלות. אם יש לך הוכחות כאן המקום להציגן.

על "המסורת מדור דור" נכתב כאן הרבה. כיום קל יותר להבין באיזה קלות בלתי נסבלת ניתן לשכנע את ההמון בכל מה שרוצים. בפרט כאשר הדברים מסתדרים עם מה שמקובל. כפי שכתבת האנושות הייתה שקועה ושטופה בהבלים ושטויות, עבודה זרה ואמונות תפלות.

אני מסכים שזה יסוד האמונה ולכן כל זמן שזה לא הוכח היסוד רעוע.

סיפור העלאתו של שמואל באוב מוזכר בתנ"ך בטבעיות כמשהו ממשי וטבעי.

מכלול השאלות העובדתיות והפילוסופיות על האמונה מכריע בהרבה את מכלול השאלות שהצגת. הבחירה הטבעית היא לקבל את האפשרות הסבירה יותר ולתרץ את כל מה שנראה פחות סביר ולא להיפך.

אני חושב שמי שבוחר לראות באמת את המציאות רואה את השאלות ומי שמתעקש להתעלם מהן הוא זה "שבוחר להתעלם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 12:46 לינק ישיר 

כתב ייתכן:

"הבחירה הטבעית היא לקבל את האפשרות הסבירה יותר ולתרץ את כל מה שנראה פחות סביר ולא להיפך"

כמדומה שלשיטתך יותר מדוייק לכתוב "
הבחירה ההגיונית היא לקבל את האפשרות הסבירה יותר ולדחות את כל מה שנראה פחות סביר ולא להיפך"

טבעי יותר להשאר במסורת מתוך אמון / נוחיות / מנוס מחופש (כשם ספרו הנודע של פרום המוקדש לנושא)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם האמונה היא ממחלקת המצבים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 לדף הבא סך הכל 24 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.