|
|
| נשלח ב-25/5/2011 18:41 |
|
| |
לקבלת עול מלכות שמים ולחינוך דתי אתה קורא "לעשות מעצמם"?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 18:51 |
|
| |
מקסמן אני מתפלא עליך שניתן אמון בדורות הקודמים הרי כל כך היה קל לשטוף להם את המוח ולהאכיל אותם בלוקשים הם לא היו אינטיליגנטים ולא גלשו לפורום עצכ"ח כמונו. אנחנו צריכים לחקור בשכלנו להגיע למסקנות הגיוניות ונאורות ורק אז לבצע. ייתכן מזכיר לי כל כך את החכם במעשה מחכם ותם של רבי נחמן שזה פשוט מדהים. .
|
| נשלח ב-25/5/2011 18:54 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | לקבלת עול מלכות שמים ולחינוך דתי אתה קורא "לעשות מעצמם"? |
|
מזה עול מלכות שמים ? עול מלכות שמים זה בדיוק עול הטבע וחוקיו, כמו דעת הרמב"ן הידוע לך כבר והנה שוב,
רמב"ן ויקרא פרק י ולדעתי בדרך הפשט אין צורך לכל זה, כי דבר השם, גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו, והדבור יאמר בכל אלה,
|
| נשלח ב-25/5/2011 18:57 |
|
| |
לא הסברת מה חסר בתרבות ובמוסר השוויצרי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 19:02 |
|
| |
דייר, אם אינני טועה גם אתה לא מקבל את החבילה החרדית כמות שהיא. יכול להיות שזה מזכיר את מעשה החכם והתם? מקס, לי דווקא ידוע כי זו לא דעת הרמב"ן ואינני מסכים כלל עם פרשנותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 19:06 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | לא הסברת מה חסר בתרבות ובמוסר השוויצרי |
|
אתה רוצה לשמוע עכשיו ביקורת על הנאורות ?
תשמע, אני מוכן לתרום לאנושות "עשר ילדים" אך ורק אם הם יהיו כולם טובים, הרי רצוני לתרום ולא להזיק ח"ו,
אבל אני לוקח סיכון כי יש לי דרך דיי מוצלחת (צריך לתקן הרבה ואתה יודע את דעתי בעניין)
אבל שכני (הגוי) למשל לא מעיז לעשות כך, כי אצלו הסיכון יותר גבוה, והוא יודע זאת, ולכן הוא מוליד אחד או שנים,
ומשקיע את כל כוחו לחנך אותם ולא להיות מושפע מחוליגנים ברחוב,
אני משקיע את אותו כוחות בעשר ילדים,
אבא שלי גם עשה כך, ואילו לא ח"ו ?! אני לא הייתי נולד כלל, אז קודם תודה לו על כך,
וילדי העשירי גם יגיד לי תודה (אני מקווה בכל זאת זה סיכון, במיוחד אם לא נתקן ונשמיד את כת ההשקפה)
|
| נשלח ב-25/5/2011 19:09 |
|
| |
עברנו לדיון על תכנון משפחה? אתה באמת לא יודע למה לשויצרי יש רק 2 ילדים?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 19:13 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | מקס, לי דווקא ידוע כי זו לא דעת הרמב"ן ואינני מסכים כלל עם פרשנותך. |
|
תשמע צדיק אתה יכול לגנוז את הרמב"ן הזה אתה יכול לומר שתלמיד טועה כתב,
בתכלס זה מה שהרמב"ן אומר שחור על גבי לבן, אין כאן פרשנות הוא מדבר על פשט הפשוט ביותר,
אגב: אין לך מושג איזה מהפיכה עשיתי עם הרמב"ן הזה בקהילה, לפעמים אלוקים מחייך אלינו, אמר פעם ביבי ראש הממשלה,
וכמה שהוא צודק,
הוא אמר זאת בנפילת ברק אחרי שילטון של שנה רק, המראיין שאל אותו מהו אומר על זה ?
ביבי: יש אלוקים
המראיין: רק עכשיו נודע לך שיש אלוקים ??
ביבי: לא לא רק שלפעמים הוא מחייך אלינו,
תוקן על ידי maxmen ב- 25/05/2011 19:22:33
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 19:19 |
|
| |
כבר כתבתי שבימינו כל קשר בין חרדיות ליהדות הוא מקרי בהחלט וזאת ממש לא הייתה כוונת המשורר אבל מה זה קשור למעשה חכם ותם? אתה מערער על הכל אין ואין ואין הכל זה פולקלור ותרבות כלום לא מחייב נעשה מה שבא לנו ושלום על ישראל.
|
| נשלח ב-25/5/2011 19:29 |
|
| |
אל תגיד לי שהקטע הבא לא תפור עליך כאילו רבי נחמן ראה אותך וכתב את הסיפור.
תוקן על ידי דייר ב- 25/05/2011 19:29:37
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 19:46 |
|
| |
תוקן על ידי maxmen ב- 25/05/2011 19:56:29
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 19:54 |
|
| |
[quote] עברנו לדיון על תכנון משפחה?[/quote]
תשמע צדיק, הנאורות גם עברה את אותו התפתחות תבונית אבוליציונית, חוקי שוויץ לא נולד מעצמו, זה עמלם של קודמיהם, ולכן כל אזרח הגון מכבד את קודמיו ומנסה לקדם ליותר טוב,
וזה גם תפקידינו כחרדים לעשות בחברה שלנו,
לא בא בחשבון לבגוד בחברתי לרוץ לחברה יותר טובה, כי אם אבותיהם של שוויץ היו עושים כך ?! כלומר בורחים להם למדינות יותר נאורות ?! אז האומה השוויצי היו נשארים מאחור כלומר אומה פנאטי,
וזה מה שקרה לנו היהודים, במקום לתקן את האומה מבפנים ?! ברחנו לאומות אחרות, כך זה בכל ההיסטוריה תראה בנביאים הנה אחד מהם ירמיהו פרק ט (יח) כִּי קוֹל נְהִי נִשְׁמַע מִצִּיּוֹן אֵיךְ שֻׁדָּדְנוּ בֹּשְׁנוּ מְאֹד כִּי עָזַבְנוּ אָרֶץ כִּי הִשְׁלִיכוּ מִשְׁכְּנוֹתֵינוּ מפרשים חז"ל בושנו מאד כי עזבנו ארץ: זו ארץ ישראל,
במיוחד בזמן ההשכלה, מזל שקמה לה הציונות והיציל קצת יהודים מהתבוללות, ראה כאן מה קורה היום רח"ל http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/243/823.html?hp=1&cat=875&loc=101 יום המילואים בכנסת: "כבר לא צבא העם" בדיון מיוחד שקיימה ועדת החוץ והביטחון לרגל יום המילואים בכנסת, הציג ראש אכ"א נתונים לפיהם רק 10 אחוזים מחייבי הגיוס עושים "שירות משמעותי"
ראה שם עוד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 21:08 |
|
| |
Übermensch (נעים להכיר!)
איך יסביר רבי שמואל בן חופני את התגשמות נבואתה הקונקרטית, מוגדרת אופרציונלית היטב ועומדת בקריטריון ההפרכה של אשת האוב, בניגוד לרוב נבואותיהם של נביאינו המופלאים (כולל משה)? ג'סט קואינסידנס?
יש איזו נטייה לחשוב שאם משהו נאמר לפני 1000 שנה אז כללים זניחים כמו עקביות עם המקורות הקדומים יותר לא חלים עליו. וזה פשוט שגוי. אם מה שהרמב"ם או גאונים או חז"ל לא עקבי עם המקורות הקדומים אז הוא נשאר כזה גם אם עברו 1000 שנה, ואם הוא עקבי אז הוא כזה גם אם אדם בן דורנו אומר אותו. זה מעצבן כשאתה שואל מהתנ"ך אז מגיע לך איזה אויבער חוכעם ואומר לך: "בורות! בורות! אפילו הרמב"ם... / האבן-עזרא... / איזה מדרש נידח... !" זה לא פקטור - אם התשובה מספקת את הדעת אתה יכול להמציא אותה בעצמך ואם אין אז מה אכפת לי שאני לא הראשון ששם לב לבעיה?
|
| נשלח ב-25/5/2011 21:15 |
|
| |
קודם כל התנ"ך בעצמו לא עקבי, ושנית כל העורך האחרון הם אותו חז"ל,
|
| נשלח ב-25/5/2011 21:33 |
|
| |
thepresent (תודה. לחיצת יד וירטואלית!...)
שים לב, אני לא באתי לעסוק ב"בעיה" שכותב ספר שמואל האמין כנראה בממשות האוב. לכן גם לא מעניין אותי כרגע לעסוק בשיטת רשב"ח או אחרים בפרשנות הענין.
כל שבאתי הוא, להראות גישות שונות ופתוחות למקרא ולשאר 'סבל הירושה' שלנו, אצל אוטוריטות קדומות ונכבדות, המשתייכות לצמרת הזרם המרכזי של היהדות. ויתכן שבכך תועלת רבה יותר מאשר עצם הרעיונות של הקדמונים, כי לפתור בעיות או לפרש סתומות גם אנחנו יכולים, לפעמים אפילו טוב יותר מהם. מה שדרוש לנו הוא, היציאה מהקיבוע המסכן והנכה שנקלענו אליו בתהליך של מאות השנים האחרונות. בשביל זה, ובשביל לקבל הרגשת ביטחון שזוהי הדרך הטבעית והמתבקשת שנהגה מעולם בין החכמים, כדאי ומועיל לראות את התייחסויות הקדמונים כגון זו שהבאתי.
|
|
|
|
|