הועתק מאשכול הסרטונים
|
למיאמי מזרח יש קולות מהממים, אבל הם לא עושים בינתיים כלום.... (בהופעה שהיתה שנה שעברה בארה"ב בנות אמריקאיות שהלכו איתי להופעה אמרו שלמיאמי מזרח יש קולות יותר יפים ממיאמי ארה"ב,והם פחות "סנובים" ממיאמי ארה"ב... )
| | |
|
זה אולי נכון אבל ציפיתי למשהו יותר בסגנון כמו שקורה עם שירה חדשה.
| | |
|
מה, מבטא אמריקאי? לדעתי יותר יפה מבטא ישראלי, כמו שיש להם עכשיו... זה יותר אמיתי ומחובר אלינו, לא יודעת:)
| | |
|  | |
|
טוב זה מה שקורה כשאני אמריקאית.
| | |
|
אני דווקא אוהבת את המבטא האמריקאי. אבל לפחות שהמיאמי הישראלים ישירו בלשון הקודש ולא רק במבטא ישראלי ובעברית... ובאמת, מה קורה איתם?? (לא ראיתי שום פרסומים של הופעות שלהם וכו...)
| | |
|
לא הבנתי מה את כן אוהבת ומה את לא אוהבת?
| | |
|
אם בעינייני מבטא עסקינן אני אישית מעדיפה הברה אשכנזית. אבל אם הם שרים הברה רגילה לכל הפחות שישמרו על דיוקה למשל כך הם שרים: "... ה' שהוא אלוקינו אתה הוא עוסיד (עתיד) להיות..." או למשל: ישרואל (ישראל) שיחליטו היכן הם עומדים. ובלי קשר הילד בסוף לא מתאים לסולו שלו, צרחה עלובה...
| | |
|
אני אוהבת את המבטא האמריקאי,אבל אם הישראלים לא מסוגלים לשיר עם מבטא לפחות שישירו בהברה אשכנזית ולא בעברית...
| | |
|
פרעל, בזכותך יש לי רעיון לאשכול חדש. דברת על הברה אשכנזית.. לי יש בעיה איתה! אני כל פעם מוצאת את עצמי מברברת מילים שלא קימות בשום שפה ובשום לקסיקון! (ואני מדברת על כל המוזיקה החסידית אשכנזית) ולעניין מיאמי, אם הילדים שרים שיר מהמקורות, שיר שהמילים שלו מוכרות, אני מבינה מה הם שרים. אך לא פעם ולא פעמיים (ואני לא מדברת על שירים באנגלית.. המילים דווקא מובנות לי הרבה יותר) יש שירים שירחמיאל חיבר את המילים ומערבב בהם יידיש ואנגלית וכו'.. או שהמילים מן המקורות אבל הפחות מוכרים.. ואני מוצאת את עצמי לא מבינה חלק נכבד מן השיר! אז הרעיון שלי הוא (ואפשר לפתח, לשנות, לקצץ, לעבד וכו'..) אלו שירים של מיאמי פחות מובנים לנו, ההברה האשכנזית יותר מידי מודגשת וחורגת מגבול הנורמל. ואני אתן דוגמא: (בבקשה בלי גיחוכים!!) השיר מהדיסק מי לה' אלי: יש שם איזה קטע.. באמצע.. ה' שהוא.. שהוא אלוקינו..... הוא עתיד להיות ה' אחד.. שמע ישראל עשו ישראל? ארצו ישרואל? שמע ישראל ____ ישרואל????? זה פשוט לא מובן!
| | |
 |
|
|