בית פורומים עצור כאן חושבים

עולם האצילות- החידוש הגדול של הרשב"י שהסתיים ביום ל"ג בעמר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/5/2011 17:34 לינק ישיר 

שותפי

כאשר כותבים לך

היה ה', לא תפסנו אותו
אז הוא ברא מערכת חלופית
עכשיו אנחנו תופסים אותו
ואם ישאל השואל, והרי זה מערכת חלופית ולא הוא?
תשובה: המערכת זה הוא, והוא זה המערכת.

אז חזרנו לנקודת ההתחלה.

העוקץ נמצא בשורה האחרונה, חזרנו לנקודת ההתחלה.

כאן אתה אמור לבאר מה ההבדל בין המערכת לבין נקודת ההתחלה ה'.
כאן אתה אמור להרחיב על המערכת בכדי לבאר את שיטתך.

ואם לדעתך הכל נתבאר, אז ב"ה הכל ברור וצהיר, ואין צורך להאריך לשווא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2011 17:34 לינק ישיר 

שותפי,
כאן מתבטאת עוד יותר הבעייתיות שבניסיון להיכנס לנעליו של הקב"ה.
הוא ברא אותנו ככה כי הוא רצה וכו'.
 להכניס את רצונות הבורא לתפיסות הקטנות שלך, וכמובן לתלות בו את האשמה בכך שבמקום להרחיב ולהגדיל את דעתך בחרת להקטין אותה...
             איך אומרים ב"מקובלת" לכפות את ה"מוחין דקטנות" שלך על הקב"ה ורצונו...
                    וכמאמר נישטאיך "עולם הפוך ראיתי".         

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2011 23:36 לינק ישיר 

דרום,
אחרי הכל אני חושב שהשאלה שלך לא נוגעת רק ביחס לקבלה ועולם האצילות אלא בכלל בנוגע לתורה מוגדרת אל מול יחס ישיר וספונטני כמו שהיה ככל הנראה לאבות.
אמנם צריך להקדים ולהסכים שהתורה אינה הקב"ה כמובן, אלא רק מאיתו. (חז"ל המשילו את התורה לבת של הקב"ה כביכול) 
      ובכל זאת בשביל מה כללים מוגדרים ? מה רע בקשר ספונטני ?
              דומני שזו שאלת יסוד שעומדת ברקע לפחות מימי החסידות והמאבק ה"מתנגדי" בה (ואח"כ גם עם הופעת החילוניות וה"מאמין בלב" המפורסם וכיו"ב) אבל תשובה מסודרת ומבוררת אני מסופק אם יש. (למעט תשובות שמתאימות למסגרת חשיבה שראש מיוסדת על ההנחה ש"אין שיור רק התורה הזאת" דהיינו שאין לנו גישה אל הקב"ה אלא ע"י התורה, גישה שאגב אני ממש לא שולל על הסף, אם כי גם היא מצריכה בירור)
            בכל מקרה נראה לי שזה שווה עיון לעצמו.  בתור רמז אפי מקדים אציין שחלק מהתשובה יכולה להינתן ע"י הבחנה בהבדל בין ספר בראשית לספר שמות. 
                        אם מישהו רוצה לפתח את הענין ישמח ליבי גם אני.

שותפי, 
עוד הערה קטנה בנוגע לדבריך הקודמים , אני מניח שלא שמת לב, אבל לא הזכרתי בשום מקום את חטא אדם הראשון בדוקא, ואם כבר אדרבה התכוונתי בפרט לחטאי ישראל שהביאו לחורבן הראשון, אם כי כמובן יש קשר בין מגוון החטאים המוזכרים במקורות. אדם הראשון , קין ואולי גם קצת הבל בעקיפין, דור אנוש, דור המבול דור הפלגה, אנשי סדום, בני יעקב , בני ישראל ועוד כהנה וכהנה, אבל זה דורש ליבון בפ"ע, ובכל מקרה זו טעות לטעות את כל טעויות האנושות בחטאי אדם הראשון, שם היה אמנם שורש השבר, אבל בפועל זה התפלג במשך הדורות לכל מיני סעיפיים ותתי סעיפים שמחייבים לימוד כדבעי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 05:53 לינק ישיר 

איש ציפור

מרוב התכתבות כנראה כבר שכחת את העוקץ של הדיון, וכעת הפכת את הדיון כאילו הוא עוסק באיזו שהיא תופעה זניחה במרחבי העולם היהודי.

ידידי הנכבד, ה' אלהי ישראל אינו הפקר, אסור להזכיר את שמו לשווא, וגם אסור לסבור כלפיו דעות נפסדות.

משה רבינו טרח לכתוב בתורה ה' אלהינו ה' אחד, לכאורה מה משנה, ה' אחד, ה' שתים, ה' שלש, העיקר שמאמינים, זאת בדיוק הנקודה, יש יסודות אמונה, ואסור לסבור אחרת.

גם מי שסובר שה' גוף, או שיש בו ממאורעות הגוף, הוא אינו מאמין בה' כלל וכלל, הוא מאמין בדמיון, אולי אתה חושב לא משנה, העיקר שהוא מאמין במשהו, אבל זאת בדיוק הנקודה, אמונת ישראל אינה הפקר, אסור לסבור על ה' דעות נפסדות, והסובר אותם הרי הוא כופר.

למעלה כבר כתבת, מה השימוש במילה כופר, זה לא נכון, זה מוגזם, בסה"כ הוא סובר דעה כל שהיא, הרבה תלמידי חכמים סברו כאלו דעות, ידידי הנכבד, אם אתה אינך מקפיד על אמונתך, אז עד הסוף, מה זה משנה, לעבוד את ה', לעבוד עבו"ז, אבל היהדות בנויה אחרת, היא גזרה עונשים חמורים על העובד עבו"ז.

מרוב דיון, כבר שכחת שאמונת ישראל אינה הפקר.

מי שכותב שה' מתייחד עם נבראים כהתעברות גוף ונשמה, מייחס לה' מאורעות הגוף, וזאת כפירה, והוא אינו מאמין בה'.

"יש נבראים הנקראים נאצלים (מלשון אצלו) אשר איתם מתייחד הבורא בחיבור עצום ונורא כדוגמת גוף ונשמה."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 08:36 לינק ישיר 

ד"ח
ומי קובע מהי אמונת ישראל?
אתה יודע היטב שרבים רבים מגדולי בעלי ההלכה היו מקובלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 09:24 לינק ישיר 

בעל בעמיו

מי שחושב שאמונת ישראל היא אמונת גשמות, כך הוא סובר.
ב"ה עם ישראל מחזיק מהרמב"ם, ויסודי האמונה שלו התקבלו, ואיסור גשמות הבורא הוא דבר מוסכם.
מי שמאמין בגשמות הבורא כך הוא סובר, ובזה תם הדיון עמו. 
מי שמאמין באלהים גשמי, מאמין בפסל, אבל הוא אינו יודע זאת, מחמת חוסר עיון.

תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 27/05/2011 09:41:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 15:28 לינק ישיר 

דרום_חוקר כתב:
עצמות ה' אינה נגלית לאף אדם, כי לא יראני האדם וחי, אבל ה' מראה לבני אדם מציאות ברואה שיכולה להמחיש לבני אדם את גדלות הבורא, ואז האדם יודע, כעת ראיתי נברא עצום ונורא, אבל עצמות ה' ונראותו גדולים מזה לאין ערך, ואין ערך ודמיון ביניהם כלל.

היוצא מהנ"ל, האדם לא ראה את ה' כלל וכלל, וה' לא מתגלה לבני האדם קצת, אבל האדם רואה נבראים שבעזרתם הוא יכול להבין קצת מגדולת הבורא. 

נראה לי שאתה מתמקד בפעולת הראיה לגבי הבורא (האם שייך בו יראה (בחיריק) או יראה (בצירי)).
האם השם שומע ?
כשאתה אומר ברוך אתה השם אינך מתכוון לדבר אליו ממש ?
אתה מתכוון לדבר עם איזה "נברא עצום ונורא" ?
אתה מתכוון לעבודה זרה ממש ?

אז כמו שהדיבור שלי מגיע ל"אזניו" כך המראה שלי מגיע ל"עיניו" של הבורא ממש. 
וכמו שהוא רואה אותי גם אני רואה אותו (בתנאים הנדרשים ובהתאם לדרגות הרוחניות וכו'). 

דע מה למעלה ממך- עין רואה ואזן שומעת וכל מעשיך בספר נכתבים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 15:44 לינק ישיר 

ברור שהוא לא שומע הוא גם לא למד שפות, וברור שהוא לא רואה כי אין לו עיניים,

תבין שדרום היקר למד את המורה (וגם חסיד שלו כנראה) ולכן רק אם תלמד את המורה תבין על מה הוא מדבר,

זה נראה לי דיון של חרשים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 16:40 לינק ישיר 

שותפי

דיוק הוא סוד העיון, אתה עובר מנושא לנושא ואינך מבחין.

יש מראה ומחזה לנביא, ויש פניה לה' כתפילה וזעקה.

כאשר פונים לה', פונים אליו ישירות, ברוך אתה, אתה הוא ה', לא נאצלים שה' התחבר עמם כגוף ונשמה.

לעומת זאת כאשר ה' מראה לנביא במחזה, הוא לא מראה לו את עצמותו, כי לא יראני האדם וחי, גם לא במחזה, ולכך כתבנו שה' מראה לנביא מציאות ברואה, ולא את עצמותו.

לג,יח ויאמר:  הראני נא, את-כבדך.  לג,יט ויאמר, אני אעביר כל-טובי על-פניך, וקראתי בשם ה', לפניך; וחנתי את-אשר אחן, ורחמתי את-אשר ארחם.  לג,כ ויאמר, לא תוכל לראת את-פני:  כי לא-יראני האדם, וחי. 

ע"כ שיטת הרמב"ם ורס"ג וחז"ל, ועוד המון מחכמי עמנו הפשטנים, הדברים פשוטים וקלים, צריך רק קצת עיון.

אבל אתה בחרת לך דרך אחרת בעקבות המקובלים, לדעתך ה' מראה לנביא את עצמו, ואז עמדה בפניך השאלה כי לא יראני האדם וחי, ואז יצרת פיתרון קסם, נאצלים (מלשון אצלו) אשר איתם מתייחד הבורא בחיבור עצום ונורא כדוגמת גוף ונשמה.

כעת ישפטו הקוראים מה עדיף, האם להקטין את המחזה של הנביא, שלא ראה את עצמות ה', או להקטין את עצמות ה', כאילו אותה עצמות התחברה לנבראים.

והבוחר יבחר.

ועוד הערה, אתה שואל אותי האם אני פונה בתפילה לאיזה נברא עצום ונורא, חוששני שהשאלה מופנית לשיטתך, כי אתה הוא זה שסובר שהבורא מחובר עם נבראים חיבור עצום ונורא, אבל לשיטתי תמיד פונים רק לה', ומעולם לא התחבר ה' עם שום נברא. 

תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 27/05/2011 16:43:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 17:26 לינק ישיר 

דרום,
דוקא הגישה הלוחמנית שלך מראה שבתוכך אתה סבור שהשם א-להי ישראל כן הפקר, שהוא נזקק לך כדי שתילחם את מלחמתו, הלא כן ? (או שאתה גדול ממנו ואז נפתרה קושייתי... ;-) )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 18:09 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
דרום,
דוקא הגישה הלוחמנית שלך מראה שבתוכך אתה סבור שהשם א-להי ישראל כן הפקר, שהוא נזקק לך כדי שתילחם את מלחמתו, הלא כן ? (או שאתה גדול ממנו ואז נפתרה קושייתי... ;-) )

האם הרעיון הנשגב (שכל מי שלוחם את מלחמות ה' מוכיח שבתוך תוכו הוא סבור שאלוקי ישראל הפקר )הוא רעיון קבלי או רעיון מתורת הנגלה?

(או שאתה הגדול שהמצאת את זה  ואז נפתרה קושיתי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 18:51 לינק ישיר 

איש ציפור

בנוגע ללוחמנות, יש לי רגש לדת, ואני לא חושב שהדת הפקר, בטח לא ביסודות האמונה, כי בזה תלוי הכל.

אני שמח שכתבת את הודעתך, כי יש עוד מה לומר על ההגשמה, מעולם לא חשבתי שאצטרך לבאר זאת, אבל כנראה זה נצרך. 

בנוגע להגשמה, עד שאתה שואל אותי מנין לי שה' לא גשם, אשאל אותך מניין לך בכלל שיש ה'???

תשובה: העולם מוכיח על מנהיג ובורא, כדור הארץ מסתובב סביב עצמו וסביב השמש, יש מרחק מכוון ומדויק בין כדור הארץ והשמש, לא יותר ולא פחות, יש מנהיג הגורם לאטומים שבכל חומר להתקיים במתכונתם, וכל כיוצא בכך בדברי החכמה המוכיחים שיש מסובב שמסובב, כי דבר לא מסתובב מעצמו, ולא נוצר מעצמו.

כיון שכן, מה נצרך מהבורא? שלא יהיה כמו הנברא. הנברא הוא גשם מוגבל ומונהג, והבורא אינו מוגשם ולא מוגבל, אלא כל יכול.

היוצא מהנ"ל, מי שאומר שה' הוא גשם, בכלל לא הבין מה הקטע של מציאות ה', אצלו מציאות ה' היא עוד חציל במערכת החצילים, או פסל בין הפסלים, אבל עד שלמות מקסימלית של בורא כל יכול הוא לא הגיע.

שמת לב ידידי מהם יסודי האמונה, העם היהודי סובר שיש מנהיג לבירה, מנהיג כל יכול, שברא את העולם, המקיים את העולם במתכונתו בכל יום, והדבר היותר נצרך לאותו מנהיג, שהוא אינו מוגבל, ולא מגושם, אלא נעלה ושלם, מנהיג כל יכול, מנהיג יחיד ומיוחד, שלם ומושלם, אין בלתו ואין דומה לו, ואף אחד מהנבראים אינו כמותו ואינו ברמת יחס אליו כלל וכלל.

זאת היא אמונת ישראל.

והבוחר יבחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2011 22:19 לינק ישיר 

דרום_חוקר כתב:
בעל בעמיו

מי שחושב שאמונת ישראל היא אמונת גשמות, כך הוא סובר.
ב"ה עם ישראל מחזיק מהרמב"ם, ויסודי האמונה שלו התקבלו, ואיסור גשמות הבורא הוא דבר מוסכם.
מי שמאמין בגשמות הבורא כך הוא סובר, ובזה תם הדיון עמו. 
מי שמאמין באלהים גשמי, מאמין בפסל, אבל הוא אינו יודע זאת, מחמת חוסר עיון.

תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 27/05/2011 09:41:54

ד"ח
נניח לצורך הדיון שאמונת ישראל היא נגד הגשמה.
נניח שקבלה היא הגשמה.
רבים מגדולי ישראל, כולל בעלי הלכה מרכזיים שלאורם אנו הולכים, היו מקובלים.

כיצד תפרנס את המשפטים דלעיל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2011 22:26 לינק ישיר 

בעל
גם אהרון הכהן עשה את העגל. מכאן אין כל ראיה. הגמרא והתנ"ך מלאה בסיפורים על גדולים שטעו וחטאו

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 28/05/2011 22:28:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2011 22:33 לינק ישיר 

הודעת מנהל: את העצבים שלך תוציא במקום אחר (ספורט, אולי?) ואילו לכאן תגיע רגוע.

הבהרה: גם אם תיכתב יצירת המופת של הדור, אך היא תכיל משפט אחד בודד של התקפה אישית ואני אשים לכך לב, כל יצירת המופת תימחק מדין אוי לרשע ואוי לשכנו. ראו הוזהרתם.

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 29/05/2011 00:49:33

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עולם האצילות- החידוש הגדול של הרשב"י שהסתיים ביום ל"ג בעמר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.