|
|
| נשלח ב-22/5/2011 22:54 |
|
| |
ובירושלמי פ' הרואה גרסינן: המינין שאלו את ר' שמלאי ...
חזרו ושאלו אותו [המינין את ר' שמלאי] מהו ההן דכתיב מי גוי גדול אשר לו אלהים קרובים אליו?
אמר להם כה' אלהינו בכל קראינו אליהם אין כתיב כאן, אלא בכל קראינו אליו. [מכאן שיש רק אלהים אחד]
אמרו לו תלמידיו רבי לאלו דחית בקנה. לנו מה אתה משיב?
אמר להם קרוב הוא בכל מיני קריבות [בכל סוגי הקירבה, שאם נראה לך רחוק וגבוה מעולמו בכמה ריחוקים, קרוב הוא לשמוע תפילתך, ומתקרב אליך בכל מיני קרבות]
דאמר ר' פנחס בשם ר' יהודה בר' סימון. ע"ז נראית קרובה ואינה אלא רחוקה. מה טעם ישאוהו על כתף יסבלוהו וגו' סוף דבר אלוהו עמו בבית והוא צועק עד שימות ולא ישמע ולא יושיע מצרתו. אבל הקב"ה נראה רחוק ואין קרוב ממנו, דאמר רבי לוי מהארץ עד לרקיע מהלך חמש מאות שנה. וכן לכל רקיע ורקיע, ואמר רבי חלבו ורבי ברכיה בשם רבי אבא סמוקא אף טלפי החיות מהלך חמש מאות חמש עשרה מנין ישרה, ראה כמה גבוה הוא מעולמו, ואדם נכנס לבית הכנסת ועומד אחורי העמוד ומתפלל בלחישה והקב"ה מאזין את תפלתו שנאמר וחנה היא מדברת אל לבה רק שפתיה נעות והאזין הקב"ה תפלתה. וכן כל בריותיו שנ' תפלה לעני כי יעטף כאדם המשיח באוזן חבירו והוא שומע, וכי יש לך אלוה קרוב מזה שהוא קרוב לבריותיו מפה לאזן ע"כ.
לפי התורה וחז"ל, הקב"ה שומע תפילה ללא צורך במתווכים, והוא קרוב לאדם בכל סוגי קירבה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 05:26 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 07:14 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | שותףסוד, טענותיך:
1. הקב"ה הוא אינסופי ולא גשמי.
2. לא ניתן להבין קשר בין יצור סופי וגשמי לאינסופי ולא גשמי.
3. צריך להתפלל לקב"ה (כלומר לתקשר איתו).
תוצאה: סתירה.
תשובתך: יש יצורי ביניים (נאצלים) שיכולים מצד אחד לתקשר עם האינסוף ומצד שני יצורים סופיים וגשמיים יכולים לתקשר איתם ובאמצעותם עם הקב"ה.
האם הנאצלים הם גשמיים או לא? האם הם אינסופיים או סופיים? כפי שרמז בעל בעמיו תשובתך לחלוטין לא מניחה את הדעת (בייחוד דעתו של מי שרגיל בדיון אנליטי בטענות (מתמטיקה)). |
|
זאת איננה תשובתי.
א. הנאצלים אינם "מתקשרים" עם האינסוף. הם דבוקים ואחודים בו בשיא הקרבה ששייכת בין בורא לנברא.
קשר במובן שלנו שייך רק בין שניים שנפרדים זה מזה באופן עקרוני, ומתגברים על הפירוד באמצעות אותו הקשר.
ב. הנפרדים אינם "מתקשרים" עם הנאצלים ואח"כ (בשלב שני כביכול) עם הקב"ה.
זו היתה עבודה זרה לפי הגדרת הרמב"ם את המין החמישי לעיל.
הנפרדים פונים אך ורק אל הבורא האינסופי, ועושים זאת משום שהוא מתגלה בגילוי סופי באותם הנאצלים, גילוי שאותו הם יכולים לתפוס.
לסיכום: הנאצלים הם בעלי גוף ותמונה, והם מחודשים בזמן וסופיים במרחב.
מעלתם היא שהבורא מתייחד איתם בשיא הקרבה השייכת, ובכך מאפשר לנו לפנות אליו (ורק אליו) דרכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 07:21 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | | מצטרף לשאלה. אם אתה מניח כסתירה, אפשרות לקשר בין אינסופי לסופי, הכיצד פתרת הסתירה באמצעות שלב ביניים, שגם הוא, או סופי - ולא יכול לתקשר עם האין סופי, או אין סופי, ולא יכול הסופי לתקשר עימו. |
|
לא אמרתי שאין אפשרות למערכת יחס בין הסופי לאינסופי, אלא שאז יחס זה נקרא דביקות ואחדות.
הנאצלים, שהם סופיים, דבוקים בבורא, ושוב אינם צריכים "קשר". היחס ביניהם קיים תמיד.
הנפרדים, שהם סופיים, אינם דבוקים בבורא, והם צריכים קשר. הקשר ביניהם משתנה בהתאם.
קשר זה (של נפרד עם בוראו) הוא בלתי אפשרי בלי פרוטוקול תקשורת שמותאם לשני הצדדים המשתמשים בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 07:29 |
|
| |
שותף כתב: <קשר זה (של נפרד עם בוראו) הוא בלתי אפשרי בלי פרוטוקול תקשורת שמותאם לשני הצדדים המשתמשים בו.>
אתה תקבע לקב"ה איזה קשר אפשרי ואיזה לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 07:38 |
|
| |
| ארתח_זוטא כתב: |  | משפט אחד מהפע"ח שמוכיח את הדבר: "אמנם סוד כ"ד אלף תלמידי ר"ע שמתו עד ל"ג בעומר.. והטעם שמת רשב"י ביום ל"ג בעומר, כי הוא מתלמידי רבי עקיבא הנ"ל, שמתו בספירת העומר הנ"ל".אם לא תרצה להחשיב את האר"י או את רח"ו הנ"ל בטועים בדבר משנה הנ"ל, תהיה חייב להודות שמי שכתב את הדברים הנ"ל הוא ע"ה דאוריתא ודרבנן, שהרי רשב"י לא היה מתלמידי רבי עקיבא שמתו, אלא מהתלמידים ששנה להם רבי עקיבא אחרי שהיה העולם שמם ממיתת הקודמים. ואין שום קשר בין פסיקת מיתתם, ובין מיתת רשב"י שנים רבות לאחר מכן (ולדבריו מת רשב"י בחיי רבי עקיבא, והוא דבר מוכחש ובלתי אפשרי, כי לפי זה רבי יהודה הנשיא שלמד אצל רשב"י בתקוע, חי גם הוא בימי רבי עקיבא, אע"פ שביום שמת ר"ע נולד רבי). |
|
בנית תילי תילים על המשפט הזה אבל הרב לא אמר בו שרשב"י מת יחד עם הכ"ד אלף באותה תקופה.
כל מה שאמר הרב הוא שאותה סיבה שגרמה לפטירת הכ"ד אלף (והיא היות ימי הספירה ימי דין, ימי בדיקת סוטה לבעלה לקראת קבלת התורה המחודשת בשבועות כמבואר בזהר) גרמה שנים אח"כ גם לפטירת רשב"י בתקופה זאת, שהרי גם הכ"ד וגם הרשב"י היו מתלמידי ר"ע (שהוא שורש הגבורות שבדעת כמבואר שם) ונידונים יותר בתקופה כזאת.
לעצם העניין,
אחינו האשכנזים (החסידים) מדגישים את עניין פטירת הרשב"י בל"ג בעמר.
ואחינו הספרדים מדגישים את עניין ההסמכה שהסמיך ר"ע את חמשת תלמידיו ביום זה.
ואלו ואלו מודים שיום שמחה הוא לישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 07:45 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | שותף כתב:
<קשר זה (של נפרד עם בוראו) הוא בלתי אפשרי בלי פרוטוקול תקשורת שמותאם לשני הצדדים המשתמשים בו.>
אתה תקבע לקב"ה איזה קשר אפשרי ואיזה לא? |
|
אני אקבע ? מה עניין...
אינך מסכים שצריך "שמות" כדי ליצור קשר ? שמות הם חלק מפרוטוקול תקשורת, כמו המילים והשפה בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 07:47 |
|
| |
שותף עוד הפעם, רבש"ע אינו זקוק לך כדי שתקבע לו באיזה פרוטוקול תקשורת להתקשר על מישהו כאן. אם היית טוען, כך קבלתי מרבותי, מילא, אבל לטעון שצריך פרוטוקול, אולי TCP/IP ?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 08:01 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | שותף
עוד הפעם, רבש"ע אינו זקוק לך כדי שתקבע לו באיזה פרוטוקול תקשורת להתקשר על מישהו כאן.
אם היית טוען, כך קבלתי מרבותי, מילא, אבל לטעון שצריך פרוטוקול, אולי TCP/IP ? |
|
אז אם אתה באמת לא מבין- כך קבלתי מרבותי, או יותר נכון מהגננת שלימדה אותי שלקב"ה קוראים כך וקוראים לו גם כך.
וכשהצבעתי יפה ושאלתי למה כך וגם כך ענתה לי שלפעמים פונים אליו כך ולפעמים פונים אליו כך, ואידך זיל גמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 08:18 |
|
| |
איך שאני מבין את זה, המחשבה היא הנאצל הקרוב והרגש והגוף הוא הנפרד, ולכן, השמות הם במחשבה והם דבוקים בבורא, לעומת זאת ההרגשה היא שאנחנו מופרדים, מקום התפילה הוא בהרגשה הסופית שלנו והכיוון של התפילה הוא לשמות שבמחשבה שבו אין פירוד, ואידך זיל גמור
|
| נשלח ב-23/5/2011 08:59 |
|
| |
שותף (בנימה מעט הומוריסטית, אבל ברצינות) הגננת שלי היתה יותר דתיה. היא חשבה שה' כל יכול ויכול להתאים את השקע אצלו לכל תקע אתה מכפיף את ה' ל"פרוטוקול תקשורת שמותאם"
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 11:42 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | שותף
(בנימה מעט הומוריסטית, אבל ברצינות)
הגננת שלי היתה יותר דתיה. היא חשבה שה' כל יכול ויכול להתאים את השקע אצלו לכל תקע
אתה מכפיף את ה' ל"פרוטוקול תקשורת שמותאם" |
|
כי הילדים אצלכם לא שאלו למה יש לו שני שמות ויותר.
גם בגן של הרועה של הבעש"ט (ששרק בתפילה) לא שאלו.
אצלנו בגן מוסיה ברמת גן היו ילדים מחוננים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 12:00 |
|
| |
שותף, לא פשוט יותר לומר שהפרוטוקול הזה (אם נקבל את המינוח שלך) נצרך בשבילנו ולא בשביל הקב"ה ?
|
| נשלח ב-23/5/2011 13:32 |
|
| |
אנסאזי
איקון ירוק
איש ציפור
כתבת:
אם לדייק התפיסה שיש מתווכים אינה קשורה לע"ז כלל (למעשה לדעת כולם העולם מתנהל באמצעות כל מיני כוחות שאינם האלוקות עצמה), רק התפיסה שיש לעבוד את המתווכים האלו היא ע"ז. ואני בא לדייק ולחלוק. מי הם "כולם" שזו דעתם? מה הם "כוחות"?
למשל, לפי מה שמקובל לחשוב בפיזיקה ובמדע המודרני, אין בכלל "כוחות". יש רק חוקי טבע, שהפלא הגדול ביותר הוא שיש כאלו חוקים והעולם מתנהג לפיהם (איינשטיין, בפרפרזה שלי).
לכן אני מרשה לעצמי לחלוק עליך: אין כוחות, אין זו דעת הכל שיש, ואם יש איסור לעבוד אותם זה לא רק בגלל שה' רצה שלא יעשו זאת, אלא בגלל שזו גם טעות.
*** ארתח
רחוק אני מלהתמצא במקורות אלו, אולם מי שכתב, אם כתב, שרשב"י מת בלג בעומר בגזירה של תלמידי ר"ע אפשר שהתכוון לא באותו זמן אלא שאותה גזירה "נמשכה" אחר כך. ולזה אפשר לצרף הסברים רבים, דמיוניים יותר ופחות. ואפשר שלזה כיוון גם שותף סוד שלנו.
*** שותף
כתבת:
בגן שלך היו ילדים מחוננים.
וזו לדעתי נקודה מהותית.
לפעמים יש ילד מחונן שמציג שאלה מטעה. ועליו ללמוד שיש קטגוריות של שאלות. (האם יש משמעות לשאול מה הצבע של השעה 11, או מדוע שולחן כתיבה דומה לעורב?)
דווקא הכשרון והתשוקה לדעת יכולים להביא לכשלון, ואולי אף לעבודה זרה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 13:46 |
|
| |
מיימוני, זה לא ענין של דעות, זה ענין של מציאות. עובדה היא שלאש יש כח לשרוף, אם אתה לא משוכנע בכך אתה מוזמן להכניס את ידך לתוך כבשן של אש. וכן ביחס לחשמל, מים, ומה לא. כך הטבע פועל, אפשר לומר שיש חוקים מופשטים יותר שעל פהים הכוחות פועלים אבל להגיד שאין בכלל כוחות זו הכחשת המוחש (עד שיוכח אחרת) ואם זה אני ודומני שאף אדם בר דעת לא יכול להסכים. (ואגב גם הרמב"ם טפח על קודקודם של ה"מדברים" בגלל שהמציאו הגדרות שעל פניו לא מתיישבות עם המוחש)
|
|