| נשלח ב-24/5/2011 11:47 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  |
אני מבין (בניגוד למה שהבנתי מהודעתך הפותחת) שהבעיה היא רק טכנית, מציאת הדרך לתקשר עם הא-ל.
למה לא נגיד שאנחנו מדברים והקב"ה שומע, בלי שנבין איך הוא שומע? אם תאמר שהבעיה היא שאנחנו לא מסוגלים לתפוס זאת (למרות שאיני מבין לגמרי למה), אני גם לא מבין מה זה "יצורים סופיים וגשמיים שדבוקים באחדות מופלאה עם הבורא". |
|
התפיסה הפשוטה שאנחנו מדברים והקב"ה שומע היא בודאי אמיתית.
כך מחנכים ילדים בגן, וכך אפשר להישאר ק"כ שנה.
חוסר תפיסה תמיד יישאר בנקודה כלשהיא, כדבריך.
אמנם היות ובורא עולם רצה שההטבה שהוא משפיע עלינו תיעשה בשיתוף פעולה מצידנו (זו מניעת הנהמא דכיסופא המפורסמת), הרי ככל שאנחנו יודעים יותר מבינים יותר ועוקבים יותר אחר התהליכים שבינינו לבין בוראנו ממילא אנחנו שותפים יותר למה שנעשה ונהנים יותר מתוצאות פעולותינו.
לכן תיקנו חז"ל תפילה מפורטת (בפשט ובסוד) ולא הסתפקו בשריקות הרועים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 12:10 |
|
| |
ותפילת חנה היא שריקת הרועים או שהיא חלק מפרוטוקול תקשורת?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 12:24 |
|
| |
מדבריך אני לומד כי השאלה על תפילות דוד -ליכא. כי הרי הוא היה רועה צאן, ותפילתו ודאי היתה שריקת הרועים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 13:46 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  |
התפיסה הפשוטה שאנחנו מדברים והקב"ה שומע היא בודאי אמיתית.
כך מחנכים ילדים בגן, וכך אפשר להישאר ק"כ שנה.
חוסר תפיסה תמיד יישאר בנקודה כלשהיא, כדבריך.
אמנם היות ובורא עולם רצה שההטבה שהוא משפיע עלינו תיעשה בשיתוף פעולה מצידנו (זו מניעת הנהמא דכיסופא המפורסמת), הרי ככל שאנחנו יודעים יותר מבינים יותר ועוקבים יותר אחר התהליכים שבינינו לבין בוראנו ממילא אנחנו שותפים יותר למה שנעשה ונהנים יותר מתוצאות פעולותינו.
לכן תיקנו חז"ל תפילה מפורטת (בפשט ובסוד) ולא הסתפקו בשריקות הרועים. |
|
השאלה מה הרווחנו על ידי הוספת היצורים הנאצלים, מה נהיה מובן יותר או נתפס יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 13:51 |
|
| |
מטפחת, לענ"ד הרווח הוא תפיסה מופשטת יותר של המציאות שבה למציאות האלקית יש ביטוי ניכר יותר מאשר בעולם הזה. (הבהרה : אין בדברי כדי לומר שזו דרך הנכונה לילך בה מבחינת התורה, אדרבה עקרונית דעתי הפוכה, אבל קודם צריך להבין היטב את ההווא אמינא.)
|
| נשלח ב-24/5/2011 14:06 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  |
השאלה מה הרווחנו על ידי הוספת היצורים הנאצלים, מה נהיה מובן יותר או נתפס יותר? |
|
קבלנו כלים לעקוב ולהכיר את הנהגות הבורא:
הנהגת הייחוד, הנהגת היראה, הנהגת התשובה, הנהגת המשפט, הנהגת המקבלים.
איך הן עובדות בטור ובמקביל, איך הן נרמזות בתורה ובמצוות, איך הן מלמדות על העתיד.
ככל שאנחנו מכירים ומבינים יותר אנחנו שותפים ונהנים מעמל כפינו וראשנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 14:13 |
|
| |
שותף, שים לב. התחלת עם מה שהיה נראה כבעיה (אמיתית), איך עובד הקשר בין הבורא האינסופי והלא גשמי לאדם הסופי והגשמי. תשובתך הייתה הצעת יצורי ביניים - נאצלים. והנה עכשיו מתברר כי אין בהוספת היצורים האלו פיתרון לבעיה אלא אתה רק טוען כי זו האמת שקיימים יצורים אלו.
כשלעצמי, לא שוכנעתי בקיומם, לא בצורך בהם ולא בכך שהם פותרים בעיה כלשהי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 14:21 |
|
| |
מדוע לשם הנהגת הייחוד והנהגת המשפט אנחנו צריכים יצורי ביניים? היד ה' תקצר?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 14:23 |
|
| |
כמה אומללה היתה חנה. לא היו לה כלים לעקוב אחרי הנהגת הייחוד, הנהגת התשובה, הנהגת המשפט הנהגת המקבלים והנהגת הנותנים. לא היה לה מושג איך הן עובדות בטור ובמקביל ,איך הן מלמדות על העבר ההוה והעתיד.
ובכל זאת היא זכתה שבנה יהיה שמואל הנביא.
רחמנא ליבא בעי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 14:38 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | שותף, שים לב.
התחלת עם מה שהיה נראה כבעיה (אמיתית), איך עובד הקשר בין הבורא האינסופי והלא גשמי לאדם הסופי והגשמי.
תשובתך הייתה הצעת יצורי ביניים - נאצלים.
והנה עכשיו מתברר כי אין בהוספת היצורים האלו פיתרון לבעיה אלא אתה רק טוען כי זו האמת שקיימים יצורים אלו.
כשלעצמי, לא שוכנעתי בקיומם, לא בצורך בהם ולא בכך שהם פותרים בעיה כלשהי. |
|
יצורי הביניים, כמו שאתה קורא להם, הם האופן שבו יכולים אנחנו לתפוס איך הבורא האינסופי מתגלה בהנהגות סופיות, וזה ע"י התלבשותו כביכול בהם, וכמ"ש הרמח"ל שהם בבחינת לבושי המלך אשר דרכם הוא נתפס לעמו.
אם אתה מבין בדרך אחרת איך מתייחסות ההנהגות הסופיות לבורא האינסופי אשמח לשמוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 14:58 |
|
| |
אני לא מבין איך מתייחסות (או מתלבשות) הנהגות הבורא בנאצלים יותר מאשר בסתם בני אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 15:00 |
|
| |
שותפי, אתה סתם מסבך ומסרבל , אין שום יצורי ביניים, ישנה הפשטה של המציאות שלנו שעל גבה ניתן לדמות את מציאות השם, והוא הוא מעשה מרכבה, ישעיהו דימה אותו לאדם היושב על כסאו לפי שהיה כבן עיר הרואה את המלך (שעוד לא גלו ישראל מארצם) , יחזקאל דימה למערכת שלימה לפי שהיה כבן כפר (לאחר החורבן והגלות) ואילו משה שהיה כבן נאמן לפני המלך לא נזקק לכל זה ולכן לו נאמר "כי לא יראני האדם וחי". (וידועה הגמרא ביבמות על המלך מנשה וישעיהו בהקשר הזה.) והמקובלים דימוהו לעולם האצילות פרצופים וכיו"ב. השאלה היחידה היא אלו מקובלים באמת הבינו על מה הם מדברים (הערכה שלי לא הרבה) , ואיך מבינים נכון את הדימויים שהם נתנו. השאר פטפטת מצויה מהסוג שכ"כ אוהבים להפוך בה בפורום הזה.
תוקן על ידי עצכח ב- 31/05/2011 01:35:14
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 15:27 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | אני לא מבין איך מתייחסות (או מתלבשות) הנהגות הבורא בנאצלים יותר מאשר בסתם בני אדם. |
|
אברהם היה מרכבה למידת החסד, כלומר אם היית רוצה לראות את החסד המושלם אברהם הדגים אותו.
וכך היה יצחק מרכבה למידת הדין, ויעקב מרכבה למידת האמת, וכך הלאה.
עכ"ז צדיקים אלה היו בשר ודם, צאצאי אדם הראשון, שנגזרה עליהם גזירת המיתה של חטא עץ הדעת.
מעין זה, והרבה יותר מזה, אפשר לומר על הספירות הקדושות.
ספירת החסד (שהיא מהנאצלים שבאצילות) היא הכלי שבאמצעותו מגלה הבורא את חסדו בעולמות. היא עצם הגדרת מושג החסד (אשר אברהם התחתון שמש רק כהדגמה שלו).
כל ספירה וספירה היא בעלת אופי אחר, זו מגלה את הגבורה וזו את התפארת וכו', ובסה"כ יש כאן עשרה מושגים חדשים של ההנהגה הכללית של הבורא.
היות וזו הנהגת הבורא עצמו אנחנו מדברים על הייחוד העצום שבינו ובין הנהגותיו, משא"כ בינו לבין הנפרדים.
כלומר התלבשות הבורא בספירות היא עצם יצירת מושג החסד וכו'.
התייחסות הבורא אל הנפרדים (אברהם וכו') היא כמי שמייצג את החסד בעולם בצורה המיטבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 15:33 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | השאלה היחידה היא אלו מקובלים באמת הבינו על מה הם מדברים (הערכה שלי לא הרבה) , ואיך מבינים נכון את הדימויים שהם נתנו.
השאר פטפטת מצויה מהסוג שכ"כ אוהבים להפוך בה בפורום הזה. |
|
קשה לי עם גישה שאוחזת ש"אני בוודאי כן מבין" ו"מעניין אם מישהו מהמקובלים גם הבין את מה שאני מבין".
כולם הבינו לא פחות (אלא ודאי יותר) ממני, ואני משתדל להבין את כל דבריהם וליישבם על לבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 15:35 |
|
| |
אני לא מבין את משמעות המשפט "ספירת החסד היא עצם הגדרת מושג החסד". אני לא מבין איך הקב"ה מתלבש בספירות (במידה וזה מובן זה נראה לי אלילי). אני לא מבין מדוע מובן/נתפס יותר שהחסד 'זורם' מהקב"ה לעולם דרך הספירות יותר מאשר ישירות (עיין ערך אשכולו של דפל שקישרתי אליו לעיל).
|
|
|
|
|