|
|
| נשלח ב-24/5/2011 15:48 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | אני לא מבין את משמעות המשפט "ספירת החסד היא עצם הגדרת מושג החסד".
אני לא מבין איך הקב"ה מתלבש בספירות (במידה וזה מובן זה נראה לי אלילי).
אני לא מבין מדוע מובן/נתפס יותר שהחסד 'זורם' מהקב"ה לעולם דרך הספירות יותר מאשר ישירות (עיין ערך אשכולו של דפל שקישרתי אליו לעיל). |
|
רבותינו משתמשים במשל של אור השמש הממלא את כל החלל. אור השמש מתגלה לתוך החדר ע"י התלבשותו בחלונות שונים. כשהוא עובר בחלון צהוב האור מתגלה כצהוב, כשהוא עובר בחלון אדום אותו האור עצמו מתגלה כאדום וכו'.
כך המאציל האינסופי מתגלה לתוך עולמנו דרך הספירות. במעבר אורו כביכול דרך ספירת החסד (חלון צהוב) מתגלה הנהגה מסויימת של חסד בעולם, דרך ספירת הגבורה מתגלה הנהגת הגבורה בעולם וכו'.
אם לא נשתמש ב"חלונות" כאלה לא נבין מה המחלק בין ההנהגות השונות של הבורא בעולם ומה החלוקה של שמות שונים ביחס אליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 16:03 |
|
| |
אז יש מציאות לספירת החסד?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 16:10 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | אז יש מציאות לספירת החסד? |
|
בודאי. מה התחדש פתאום ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 16:30 |
|
| |
אם היא הנהגה מדוע צריך שתהיה לה מציאות?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 16:31 |
|
| |
שותפי, מקבל את הביקורת, ומתנצל על הניסוח המוגזם.. אבל לא מקבל שהיא עונה על שאלתי, בסופו של דבר מקובלים רבים מדי (אפילו אם מדובר רק באחד ולא היא) התייחסו למשלים בעזרתם ניתן לדעת את הבורא כדבר מחויב מצד עצמו, ולא באופן התקשרות מסוים שעקרונית אפשר להתבוננן בו גם באופן אחר. וממילא קושיית מנשה שהופנתה אל ישעיהו בשעתו תקיפה ביחס אליהם, ואני מסופק למי מהם יש תשובה. (להבדיל מישעיהו שלפי הגמרא בהחלט היתה לו תשובה)
|
| נשלח ב-24/5/2011 16:36 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | שותפי,
מקבל את הביקורת, ומתנצל על הניסוח המוגזם..
אבל לא מקבל שהיא עונה על שאלתי, בסופו של דבר מקובלים רבים מדי (אפילו אם מדובר רק באחד ולא היא) התייחסו למשלים בעזרתם ניתן לדעת את הבורא כדבר מחויב מצד עצמו, ולא באופן התקשרות מסוים שעקרונית אפשר להתבוננן בו גם באופן אחר.
וממילא קושיית מנשה שהופנתה אל ישעיהו בשעתו תקיפה ביחס אליהם, ואני מסופק למי מהם יש תשובה. (להבדיל מישעיהו שלפי הגמרא בהחלט היתה לו תשובה) |
|
האם אתה מתכוון שהיו מקובלים שחשבו שהקב"ה "מוכרח" להשתמש במערכת מסויימת של גילויים דווקא ?
לא שמעתי ולא ראיתי כאלה. אבל לא ראיתי איננה ראיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 16:39 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | אם היא הנהגה מדוע צריך שתהיה לה מציאות? |
|
הנהגה מסויימת של בורא אינסופי היא רק כאשר מצמצם כביכול את גילויו למהלך מסויים, ומגביל את השפעתו ע"פ מערכת חוקים מסויימת (הפרוטוקול המפורסם). המהלך הזה יש לו מציאות. למציאות הזאת אנחנו קוראים ספירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 16:55 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 24/05/2011 20:42:54
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 16:58 |
|
| |
שותפי, לא, אני מתכוין לכאלו שטוענים שההגדרות האלו מוכרחות ואין בלתי ומוכרחים להשתמש דוקא בהם בדוקא.
|
| נשלח ב-24/5/2011 17:50 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | פְּרוֹטוֹקוֹל (נקרא בעברית גם פרטי כל)
הוא המסמך הנכתב במהלך דיון שבו משתתפים אחדים, ומסכם את שנאמר באותו דיון, ובכך מהווה בסיס להמשך ההתייחסות לדיון.
מרכיבי הפרוטוקול:
מועד קיום הדיון (תאריך, ולעתים גם שעה) כותרת הדיון, למשל "ישיבה של ועדת הכספים לדיון בהורדת מסים". רשימת המשתתפים בדיון. לעתים נעשית הבחנה בין משתתפים קבועים ובין אורחים שהוזמנו לדיון מסוים. זיהוי רושם הפרוטוקול. רושם הפרוטוקול הוא לעתים אדם שמקצועו בכך, ואף שהוא נוכח בדיון, הוא אינו משתתף בו. פעמים אחרות רושם הפרוטוקול הוא אחד ממשתתפי הדיון, הרושם את הפרוטוקול בנוסף להשתתפותו..
תוכן הדיון.
זהו לבו של הפרוטוקול והוא מציג את שנאמר בדיון.
לשותף
מאחר שאתה מייחס לקב"ה דיון יוצא שבגלל בורותך אתה בעצם מאמין בשיתוף. |
|
חבל שאי אפשר להתגלגל על הרצפה מרוב צחוק באמצע ימי הספירה.
דרגה כזאת של ניתוק מהסוגיה עוד לא ראיתי בפורום.
גדולים דברי חכמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 18:05 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 24/05/2011 20:53:53
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 20:24 |
|
| |
מי אמר שאסור לצחוק בספירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 20:39 |
|
| |
ספירה בחיריק וספירה בצירה לגזירה שווה. אני פורש מהדיון בינתיים, כרגע אני במצב שבו עייפותי מהטיעונים המשתנים והלא מובנים עולה על הרצון להוכיח טעויות ברורות (כך נראה לי) בדברי פותח האשכול או לחילופין להבינם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 20:56 |
|
| |
מאד אפייני למנהלי המשנה למחוק לגמרי את תגובתי אבל להשאיר את תגובתו השובניסטית והשגויה של השותף.
מדיניות של איפה ואיפה ..כבר אמרו את זה קודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 21:12 |
|
| |
שותף לא השתמש במילים "בורותך" ו"טיפשותך" בתגובתו.
|
|