בית פורומים פשוט מוזיקה

הזמרים יודעים לשיר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/5/2011 19:40 לינק ישיר 
הזמרים יודעים לשיר?

בס"ד

כידוע, לשיר - בדיוק כמו לנגן - זה לא עסק כל כך פשוט.

פיתוח קול נועד לתת לזמרים את האפשרות להשתמש בקול באופן הנכון ביותר - לנשום נכון, להחזיק את האוויר, מאיפה ואיך להוציא את הצליל בהתאם לסוג השירה המבוקש, ועוד.

כשזמרים שרים נכון, זה מורגש - תחשבו על אברהם פריד, למשל, או על אוהד. עלייה נכונה, ירידה נכונה, אין צרחות.

כשזמרים שרים לא נכון, זה גם מורגש... אני לא אתן כאן דוגמאות, אבל בלי ספק תוכלו למצוא כאלה.

גם במקהלות ילדים קורה אותו דבר: קחו לדוגמא את פרחי לונדון: אילו עליות נכונות ומרשימות! אילו צלילים מדוייקים!

לעומתם, תוכלו למצוא מקהלות אחרות שבהם הילדים צורחים כדי לעלות לטונים שפרחי לונדון היו לוקחים ממקום אחר לגמרי.

מה דעתכם:

האם אכן רוב הזמרים לא משקיעים מספיק בפיתוח קול? או שלדעתכם רוב הזמרים כן שרים נכון?
ומה הסיבות לזלזול? חוסר מחשבה? או שאולי הם חושבים שלמאזינים זה מספיק...?

פורום_פרחי_מיאמי_החדש

אוהדי מיאמי, מעניין אצלנו.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2011 13:14 לינק ישיר 

מעניין. אף פעם לא שמתי לב לנושא.
יכול להיות שבתת מודע זה גורם לי לאהוב / לא לאהוב שירה של זמר מסוים.

בגדול, נראה שמי שלא למד פיתוח קול לא שם לב לכל הניאנסים האלו.
מה שכן - שמים לב לעוצמה בשירה, לרגש, ולחוסר זיופים.

בכל אופן, זלזול מצד הזמרים זה לא. מי שלא למד יתקשה להבין מה התועלת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/5/2011 17:11 לינק ישיר 

יש זמרים שאכן לא יודעים לשיר.
ויש גם שיודעים אבל לא תמיד משתמשים בידע הזה........
ויש שהבעיה בכלל זה המפיקים.

ואנילא רוצה לנקוב בשמות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/5/2011 19:58 לינק ישיר 

המפיקים?
מה פירוש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2011 21:36 לינק ישיר 

לפעמים האיכות של האלבום ובכלל זה השירה של הזמר תלויה אם המפיק רואה לפניו את הסמל הזה:
או את הסמל הזה : $

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/5/2011 12:33 לינק ישיר 

ת'אמת אני לא יודע על מה את מדברת,
כל הזמרים הגדולים לא ממש צריכים להשקיע בפיתוח הקול, הם יכולים כבר ללמד אחרים פיתוח קול
והזמרים שלא יודעים לשיר???
הם לא זמרים בין אם הם ישקיעו בפיתוח קול או לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 12:36 לינק ישיר 

עט - זה ודאי.
השאלה היא מה הם מרוויחים מבחירה דווקא של זמר שלא יודע לשיר - זה דווקא אמור להוריד להם את הרווחים מהאלבום...

ואריאל - אם הם למדו ויודעים, הם יכולים ללמד.
אם הם לא למדו - הם לא יודעים, ולא משנה כמה הם מפורסמים...

תוקן על ידי אידי ב- 24/05/2011 12:39:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 12:56 לינק ישיר 

אל תשלו את עצמכם, גדולי הזמרים למדו פיתוח קול. לדוגמא: אברהם פריד - אני יודעת בבירור שהוא למד פיתוח קול, יתרה מכך, הוא גם למד ריקוד, כן כן, איך לרקוד על הבמה!!!!

יש זמרים שנולדו עם קול וטונים מושלמים, כן כן, ממש כך!!!

ויש כאלה שצריכים להתייגע בכדי להגיע לטונים מסוימים אך משקיעים בזה.

ויש שלא - ושומעים את זה!

לגבי מקהלות ילדים - אין ספק, אין על פרחי לונדון. ראיתי את השיטה, קרוב משפחה היה חבר במקהלה זו משך תקופת זמן. הפוקוס הראשון שם זה לגרום לילדים לשיר, להכיר את השיר, להרגיש נח עם השיר ורק אז מתקדמים הלאה!

למרות אהבתי העצומה לפרחי מיאמי, אין אפס, הם צועקים שם והרבה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/5/2011 13:12 לינק ישיר 

מסכימה איתך שיש כאלה שנתוני הפתיחה שלהם גבוהים יותר - אבל פיתוח קול לא מיותר לאף אחד, ותמיד אפשר להשתפר. תשווי לדוגמא בין אלבומים ישנים של פריד (כמו "זה הזמן") לבין ביצועים נוכחיים - אין מה להשוות בכלל, כמו שפריד עצמו אמר שהוא לא אוהב להקשיב לביצועים ישנים שלו.

"קורס ריקוד על במה" נשמע ממש ממש מוצלח, ולא יזיק בכלל לכמה מבַצעים לקחת משהו כזה. אמנם גם כאן משולבים בלי ספק חינניות וכישרון טבעיים, אבל כל אחד יכול להשתפר.

העניין הוא לאו דווקא הטונים - גם בס או בריטון יכול לשיר נכון ומשובח, בטונים שלו. אם כי אני מסכימה שהבעיה מחריפה בעלייה בלתי מבוקרת...

פרחי מיאמי - אני דווקא לא חושבת שהם צועקים, ולא רק בהשוואה למקהלות אחרות שקיימות בשוק. (בלי לדבר על פרחי לונדון...)
שומעים איכות שירה של המקהלה כמקהלה - זה מתקבל נעים לאוזן ולא צרחני, וגם כבודדים - הסולנים לא מקבלים סולואים שהם מחוץ למנעד שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 13:19 לינק ישיר 

לגבי פרחי מיאמי ( אולי נעביר ת'שיח לשם:) אני לגמרי לא מסכימה איתך. יש לי כמה וכמה הוכחות, אך לרוב ההוכחות הן מהופעות חיות אשר רוב העם לא שמע ולא ראה. עם טכנולוגיה, בפרט של היום אפשר להקליט ילד שר סולו חמש פעמים ולעבד את הכל ביחד שיישמע קטע סולו אחד.

YBC בהחלט צווחנים אך תתפלאי, למרות הצווחות אין כל כך הרבה זיופים! כאב ראש, מקסימום. אבל הם ילדים והם חמודים וילדים הם תמימים וגורמים לקהל לחייך ולהזיל דמעה כאשר רואים ילדון קטנטן שר מכל הלב. וכאשר קהל היעד - המאזינים - הם ילדים, אז בכלל...........מהזה משנה אם הם צורחים או לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/5/2011 11:03 לינק ישיר 

אידי כתב:
וגם כבודדים - הסולנים לא מקבלים סולואים שהם מחוץ למנעד שלהם.

את רומזת ל-YBC?

זה נכון לגבי ההופעות שלהם, חלק מהסולנים לא מצליחים להגיע לקצה המנעד שלהם בהופעה חיה.
באלבום זה שונה, כי בשירה באולפן אפשר להגיע לתוצאה מירבית.

אבל בהחלט גורמים להם להגיע לתו המקסימלי במנעד שלהם.
אבל אני לא רואה בזה בעיה. כל עוד זו לא הופעה, זה יוצא טוב. (לדוגמא: הסולו של יעקב מרדכי גרסטנר בקטע המעבר של 'אם עוונות' יחד עם החבר'ה. יש לו שם 'צרחה' מטורפת, אבל מדהימה)

YBC
אין כמו Yeshiva Boys Choir

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/5/2011 18:56 לינק ישיר 

דניאל - כשמדובר בצרחות צריך להיזהר, כי הגבול בין צרחה יפה לצרחה שצורמת הוא דק מאד. לכן YBC צריכים קצת יותר להיזהר בנושא הזה, כי לפעמים זה ממש לא נעים לשמוע אותם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 16:18 לינק ישיר 

פסנתר_כנף כתב:
את רומזת ל-YBC?

זה נכון לגבי ההופעות שלהם, חלק מהסולנים לא מצליחים להגיע לקצה המנעד שלהם בהופעה חיה.
באלבום זה שונה, כי בשירה באולפן אפשר להגיע לתוצאה מירבית. 

לא הייתי שופטת לפי הופעות, מה גם שלא הייתי בשום הופעה חיה של YBC. (ואגב, גריני, בקשר לטענה שלך לגבי ההופעות של מיאמי - הייתי ב4 הופעות של מיאמי בארץ (מההופעה ביד אליהו ואילך) - ואף אחד לא "צרח".)

ונחזור לYBC - הם מדהימים בלי ספק. אבל אם תיקח, לדוגמא, את התאומים קוגן עם העליות שלהם - הם היו יכולים לעשות את זה הרבה יותר רך ונכון אם היו משקיעים בפיתוח קול.

תוקן על ידי אידי ב- 27/05/2011 16:19:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2011 12:06 לינק ישיר 

פרחי מיאמי - אין עליהם.
אבל עפעס, הפריצות של ירחמיאל ביגון באמצע השירים, מאוד חסרות לי. (באלבומים האחרונים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 01:52 לינק ישיר 

גם לי...

פורום_פרחי_מיאמי_החדש

אוהדי מיאמי, מעניין אצלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פשוט מוזיקה > הזמרים יודעים לשיר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext