| נשלח ב-23/5/2011 00:39 |
|
| |
בעיות רפואיות - דיון
כולנו אנשים. ש כאלו בריאים 100% ויש כאלו שהקב"ה חנן אותם בבעיה בריאותית קשה או קלה... בעולם הכלל של- "בעיה ילך לבעיה" רווח... ז"א, למשל... לבחור שלו יד קצרה מהשניה- יציעו בחורה בעלת צלקות בגופה בגלל שריפה ל"ע. מה הקשר? לא ידוע... וכי בחור בעל צליעה קלה- שווה פחות מבחור שרגליו שלימות אבל המידות...
הוא/היא אשמ/ה במצבו/ה?
רציתי לפתוח דיון על הנושא. איך הייתם מגיבים כאשר היו מציעים לכם בחור/ה עם בעיה? האם אצליכם הכלל "בעיה תלך לבעיה" זה כלל ברזל? האם בחור/ה כלילת המעלות עם בעיה י/תדחה על הסף כי יש לו/ה בעיה?
אבל, מכיוון שהנושא רחב ויש אלפי סוגי בעיות בריאותיות.אבקש להתיחס בתשובתכם לכמה קריטריטונים: בעיה תורשתית- לא תורשתית. בעיה חיצונית- פנימית בעיה שתחלוף עם הזמן- בעיה לתמיד בעיה שמפריעה לתפקוד היומיומי (כמה?) ובעיה שולית בהנחה שאלו בעיות שהם גזירה מהקב"ה, והבחור/ה לא יכולים לשנות את המצב. ובהנחה שאלו אינם בעיות נפשיות. ובהנחה שאנו אנשים בריאים. שמציעים לנו בחור/ה עם בעיה...
הבמה שלכם, בבקשה...
תוקן על ידי אחת_מעל ב- 23/05/2011 00:44:08
תוקן על ידי אסיק_good ב- 23/05/2011 15:30:56
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 00:44 |
|
| |
ממש שאלון מפורט שמת לנו פה.
בציבור החרדי בד"כ אין היכרות מוקדמת לפני הפגישות כמו אצל מגזרים אחרים ולכן מהתחלה בחורים "מושלמים" (המרכאות הכוונה, בחור בעל מידות רעות יכול להיות פי מליון יותר גרוע מבחורה קצת צולעת) לא יכניסו ראש בריא ל"מיטה חולה" (כנ"ל).. לפעמים צריך להכיר יותר את הנפש מאחורי הגוף כדי להתגבר על הרתיעה הראשונית, ולמעט כמה בחורים נדירים אולי עם מידות נאצלות במיוחד, אף אחד לא ייכנס לזה אלא אם "אין לו ברירה".
כמובן בשוק הפנויים/ות זה כמו בשוק הרכב. זתומרת מום חיצוני יותר גרוע מפנימי, תורשתי אפשר אולי להסתיר וכו'...
זה קצת מעניות דעתי על רגל אחת, יש מספיק נושאים בהודעה שלך לעשר אשכולות לפחות...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 00:53 |
|
| |
גם כשבעיה היא לא מפריעה לתפקוד היומיומי והיא "רק" חיצונית, אז תמיד יפסלו בגלל: מה יגידו.. ככה אנחנו
בשביל דבר כזה כנראה שבאמת צריך מידות נאצלות.. לא יודעת כמה יש כאלו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 01:41 |
|
| |
אישית, בעיה שלא מפריעה ל-י. והיא לא תורשתית - לא מזיז לי מה יגידו. והתנסיתי כבר.
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 19:10 |
|
| |
תודה לכולם,
אדם- אז אתה אומר, שלבחור עם בעיה אין הרבה סיכוי בציבור שלנו... לעומת זאת בחור עם בעיה ברוחנית- יתקבל בסלחנות יותר. נקודה למחשבה- האם היית שומע על בחורה שיש לה צליעה קלה? לפי דבריך לא. אז, מי אמר לך שכל חייה היא תוכל ללכת על 2 רגליים בריאות? הבטיחו לך את זה? ח"ו, ח"ו, ח"ו... חסר תאונות? ולא תתגרש בגלל זה, נכון? זה מראה לנו, שצליעה היא כלל לא בעיה. וזה בכלל לא מיטה חולה, (כאמור, אנו לא מתיחסים לבעיות נפשיות.) מה כן בעיה? ה: "מה יגידו..." לדוג' "חיים כל כך מוצלח ולקח בחורה עם צליעה... "
לורין, את צודקת. אך ראי מה כתבתי לאדם, האם אנו כל כך חיצוניים? לפי דברייך כבר עדיף בחור עם בעיה נפשית או מידה לא טובה (שלא רואים) מאשר בחור עם צליעה ומידות נאצלות... ?!?!?! אבל לפי דברייך, את אומרת שמי שתקח בחור עם מידות טובות ובעיה חיצונית- יש לה מידות נאצלות. אז כנראה הוא ראוי לה, והיא לו... ועם זה אני מסכימה.
אנני מוס- כבר לפני שכתבת את זה חשבתי על אם זה לא תורשתי- אז לא נורא... ובסוף החלטתי שהמחשבה שלי טיפה מרושעת... כאילו מה? מתחתנים כדי להביא ילדים לעולם ו...לבעל יש בעיה אז לא נורא... אנחנו התחתנו כדי להביא ילדים...? אם במקרה יציעו לי בחור עם בעיה ואסכים, אז זה יהיה מתוך הזדהות עם בעיתו, לכאוב את כאבו. ולהבין שאני הולכת לחיות עם בחור שיש לו בעיה, לחיות זה אומר- לחיות 24 שעות... לא להתעלם מזה, "העיקר שלא יעבור לילדים..." זה מחייב אותי. ולא להחליק מעל הבעיה ולומר- שלו תהיה בעיה. מה אכפת לי, העיקר שזה לא עובר לילדים...
מקווה שהובנתי. אני מחכה לעוד תגובות ולהזדהות או חוסר הסכמה עם דעתי... תודה!
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 19:19 |
|
| |
בגדול, לפני החתונה עדיף לי להתחתן עם מישהי שהיא מוגדרת 'חלק' ללא שום בעיות. ולמה זה כך, כי אני יודע שאני 'חלש' ו'מה יגידו' בקטע הזה מאוד תופס אצלי... למרות שאני חתכתי על הרבה מהמקובעות של החברה החרדית.
אחרי שאני מתחתן עם מישהי שהחלטתי שהיא הכי מתאימה לי, אזי מה שלא יהיה לה- אני יהיה איתה. גם אם יתברר שזה משהו שהיא הסתירה, כל עוד זה לא תורשתי וודאי שאפשר להתגבר, ויתכן שזה המבחן שלנו.
הרבה בריאות והצלחה לכולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 19:32 |
|
| |
| אחת_מעל כתב: |  | תודה לכולם,
אדם- אז אתה אומר, שלבחור עם בעיה אין הרבה סיכוי בציבור שלנו... לעומת זאת בחור עם בעיה ברוחנית- יתקבל בסלחנות יותר. נקודה למחשבה- האם היית שומע על בחורה שיש לה צליעה קלה? לפי דבריך לא. אז, מי אמר לך שכל חייה היא תוכל ללכת על 2 רגליים בריאות? הבטיחו לך את זה? ח"ו, ח"ו, ח"ו... חסר תאונות? ולא תתגרש בגלל זה, נכון? זה מראה לנו, שצליעה היא כלל לא בעיה. וזה בכלל לא מיטה חולה, (כאמור, אנו לא מתיחסים לבעיות נפשיות.) מה כן בעיה? ה: "מה יגידו..." לדוג' "חיים כל כך מוצלח ולקח בחורה עם צליעה... "
|
|
לא ראיתי איפה כתבתי את הדיעה שלי. אודה ולא אבוש, אם היו מציעים לי מישהי עם בעיה חיצונית כלשהי (או נפשית, הרבה יותר קשה להסתדר עם בעיה נפשית מאשר בעיה פיזית) כנראה שלא הייתי שומע. לעומת זאת אם הייתי מכיר אותה ממזמן ויש ביננו קשר כלשהו יש סיכוי שזה היה הולך (כמובן כל מקרה לגופו, אני לא אפרט פה את אינדקס הבעיות הרפואיות עם הערה מה הייתי עושה בכל אחד מהם). זה בטח עונה לך גם על אשתי...
נ.ב. נראה לי שאני פה מספיק זמן כדי שתדעו שהדבר האחרון (כמעט) שמעניין אותי בחיים זה "מה יגידו"..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 20:05 |
|
| |
| קרונפלקס כתב: |  | בגדול, לפני החתונה עדיף לי להתחתן עם מישהי שהיא מוגדרת 'חלק' ללא שום בעיות. ולמה זה כך, כי אני יודע שאני 'חלש' ו'מה יגידו' בקטע הזה מאוד תופס אצלי... למרות שאני חתכתי על הרבה מהמקובעות של החברה החרדית.
אחרי שאני מתחתן עם מישהי שהחלטתי שהיא הכי מתאימה לי, אזי מה שלא יהיה לה- אני יהיה איתה. גם אם יתברר שזה משהו שהיא הסתירה, כל עוד זה לא תורשתי וודאי שאפשר להתגבר, ויתכן שזה המבחן שלנו.
הרבה בריאות והצלחה לכולם. |
|
קרונפלקס, יש לי שאלה... במקרה ויציעו לך את הבת של... קלילת המעלות... בלה בלה בלה... רק מה- בגיל 7 עברה תאונה אשר גרמה לרגל אחת שלה להתקצר בכמה ס"מ... או היתה מעורבת בפיגוע ל"ע שבו שמיעתה הפכה מוגבלת והיא נזקקת למכשיר שמיעה ועדין לא שומעת 100%... אז מה? תגיד לא תודה? רק כי "מה יגידו?"
אגב. אנו נוטים להאשים הכל ב"מקובעות של החברה החרדית" לדעתי, גם בחברה החילונית לבחורה צולעת יש קצת בעיה... אני צודקת?
|
| נשלח ב-23/5/2011 20:09 |
|
| |
| אחת_מעל כתב: |  | | קלילת המעלות
|
|
אהבתי 
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 20:10 |
|
| |
אדם. את דעתך כתבת למעלה, וזה מה שהבנתי. סורי אם הבנתי לא נכון... בכ"א, גם אני בן אדם, וגם אני חושבת המון על המה יגידו בכל מיני נושאים... אבל משום מה נראה לי שבנושא הזה זה מוטעה לחשוב כך. כי יתכן שנפספס כמה יהלומים בדרך... שהרי זו החלטה לכל החיים שלך- ולא של השכנה שושנה... והדוד אפריים... וכו'...
|
| נשלח ב-23/5/2011 20:20 |
|
| |
פספסת 2 מילים חשובות בתחילת ההודעה הראשונה שלי באשכול זה: "בציבור החרדי". לא דיברתי ספציפית על עצמי.....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 20:28 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | פספסת 2 מילים חשובות בתחילת ההודעה הראשונה שלי באשכול זה: "בציבור החרדי". לא דיברתי ספציפית על עצמי..... |
|
אופס... יצאתי מנקודת הנחה שכל מי שכאן מכליל את עצמו תחת הגדרה של "ציבור חרדי" אבל, בתכלס. גם אתה כותב שאתה לא יודע אם היית שומע...
אבל, נראה לי, כמו שכתבתי למעלה, שאנו סתם נוטים להאשים את ה"ציבור החרדי" בכל תחלואנו... מסתמא שבחורה צולעת גם בציבור הכללי לא היתה מתקבלת בתשואות חן...
|
| נשלח ב-23/5/2011 20:42 |
|
| |
| אחת_מעל כתב: |  | | אנני מוס- כבר לפני שכתבת את זה חשבתי על אם זה לא תורשתי- אז לא נורא... ובסוף החלטתי שהמחשבה שלי טיפה מרושעת... כאילו מה? מתחתנים כדי להביא ילדים לעולם ו...לבעל יש בעיה אז לא נורא... אנחנו התחתנו כדי להביא ילדים...? אם במקרה יציעו לי בחור עם בעיה ואסכים, אז זה יהיה מתוך הזדהות עם בעיתו, לכאוב את כאבו. ולהבין שאני הולכת לחיות עם בחור שיש לו בעיה, לחיות זה אומר- לחיות 24 שעות... לא להתעלם מזה, "העיקר שלא יעבור לילדים..." זה מחייב אותי. ולא להחליק מעל הבעיה ולומר- שלו תהיה בעיה. מה אכפת לי, העיקר שזה לא עובר לילדים..._______________
|
| אחת, התורשה מפריעה לי כי אני לא רוצה שאח"כ הילדים שלי יבואו אלי בטענות אם לא היית מתחתנת איתו לא היינו במצב כזה. נכון, זה תיאורתי, אבל זה רגשות אשמה לכל החיים. בפרט שזה לא משהו הדדי..
ומה שלא תורשתי, ודאי זה אחרי שחשתי את כאבו כאילו זה היה בבשרי. ואני מדברת מניסיון.
תוקן על ידי אנוני_מוס ב- 23/05/2011 20:44:27
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 20:43 |
|
| |
אני מדבר בכלליות על הציבור, זתומרת על רובו. גם "בחורים טובים" שהזכרתי בהודעה הם מהציבור החרדי, אבל במיעוט. את צודקת שגם אצל הציבור החילוני יש את הבררנות הזאת, אבל ההבדל הוא כמו שאמרתי למעלה, ברגע שאתה מתוודע לאישיות של הבחורה (או מעלות אחרות ) אתה מוכן לוותר על מום כזה או אחר... אבל בציבור החרדי שדוגל בהפרדה מלאה בין המינים החל מגיל 5 ו-3 חודשים, איזה סיכוי יש לבחורה שלרוע מזלה יש לה בעיה רפואית? עד כדי כך שבציבור החרדי יש משרדי שידוכים ל"בעייתיים". סכיזופרנית עם פוזל -> ענבי הגפן בענבי הגפן (אל תשאלי אותי למה) בציבור החילוני אני לא חושב שזה כ"כ מודגש (באמת רק בציבור החרדי אם אתה רואה חתן/כלה עם בעיה כלשהי אתה יכול להמר בבטחה שגם לצד השני יש בעיה כלשהי. זה נראה לך בסדר?)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 23:08 |
|
| |
מה שנכון,נכון.
|
|
|
|