איזו אסוציאציה עולה בראשכם כאשר אתם שומעים את המלה "לקוי שמיעה"? לא מן הנמנע שאצל רובכם תעלה דמותו של אדם מסכן, מוגבל, לא עצמאי, או שהוא מדבר עם סביבת חירשים באמצעות שפת הסימנים כמו מפגר, ובהחלט לא אחד שיכול להשתלב במערכת כזו או אחרת.
אדם שלא ניחן ביכולת שמיעה גורם לרובכם לגלות כלפיו תחושת רחמים. זהו הטבע האנושי. בתגובה זו שלפניכם אשתדל לחשוף ולו במעט את עולמו של הלקוי שמיעה. עולם מלא וגדוש. בנוסף לאנשים אחרים כמוני, זהו גם עולמי שלי.
אחד מצד הצופים שמתעניין לקרוא את האשכולות והתגובות המרשימות (וחלק לפעמים מגוחכות... לפעמים זה קורה, לא?), לא יצא לי רצון וחשק רב להשתתף בפורום שלכם למרות שאני בשידוכים כבר הרבה שנים בדיוק כמוכם, מה שכן, נמנעתי לתת לאצבעותיי להקליד במקלדת את כל מה שעולה בראשי בכדי להשתתף איתכם בנושאי שידוכים, מכיוון, אני נשמע "עוף מוזר" לטענתכם, למה? מה לא ברור לכם, חברים חביבים? הרי אני היחיד הלקוי שמיעה מביניכם.
עכשיו, זה הזמן להתעורר ולקרוא את התגובה שלי לאשכול המעניין של הניק המוכשרת אחת_מעל.
אני בחור חרדי לקוי שמיעה, מתקרב לגיל 30, נואש בחיפושים אחר כלה כבר הרבה שנים, ומודה להקב"ה להרחיק ממני את הייאוש עד שאמצא את האחת והיחידה שראויה לי.
היות ואני לקוי שמיעה, נולדתי וגדלתי ללא שמיעה באוזניים, לא זכיתי לשמוע אף קול אחד ברגע שהגעתי לאוויר העולם, אי שמיעה בשתי אוזניים לא נתנה לי להבין את הדיבור של אחד שעומד מולי או להשתתף עימו בשיחה, ובעקבות החירשות אני מתקשה להגות מילים או צלילים בצורה ברורה ומדויקת, משום שאני לא מצליח לדבר ברור כמו כל בנאדם שומע, מאחר ותינוק נולד מתחיל לזהות את השמיעה, בין הדיבור ובין הקול שהתרחש בסביבה, עד שהוא גדל, מצליח לקלוט את השמיעה ומנסה להבין שזהו הקול שהוא מכיר, ובעזרתם של קול ודיבור שנכנסים לאוזנם הרכות של התינוק ומבין את העניין, משתלב יחד עם הדיבור שהוא מוציא מפיו, ועם זאת הוא גדל ומכיר את המילים והקולות בזכות השמיעה בשתי אוזניו המעניקים לו לשמוע בהנאה. לעומת חירש שכמוני, אני מתאמץ לקרוא את תנועות שפתיים במקום להבין דרך האוזניים, עד שגדלתי, ולאחר בדיקות ממושכות, קנו לי מכשירי שמיעה שיעזרו לי לשמוע את הסביבה, אבל.. אבל, הדיבור שלי נשאר כפי שהיה, אין לזה עוד שיפורים בדיבור.
למרות מוגבלותי בשמיעה, גדלתי, התבגרתי, השכלתי, התפקחתי, ואוהב לשלב יחד עם סביבת שומעים, וכך אני מצליח! אין דבר שהחירשות משפיעה על חיי השומעים.
עד שהגעתי לפרק שידוכים...
למען האמת, החירשות מורידה לבנות שנפגשו איתי בעבר להרצות להמשיך איתי, רק בגלל סיבה אחת, זו אי תקשורת והבנה נובעת מקושי דיבור, אם הבחורה הייתה אמיצה ומעוניינת להמשיך עוד פגישה, זה יכול להשתנות המון. והנני באופן אישי מתגבר על האכזבה והכישלון של הבחורה שהחזירה תשובה שלילית.
שתדעו לכם, חברים יקרים, חירשות – זה חיסכון אחד מחמשת חושים שהבריא הקב"ה לכל אדם ואדם שמגיע לאוויר עולם. בלעדיה, אפשר להסתדר!
אין בזה חוכמה להוריד שידוך משום שהוא "סוחב" עימו מכשיר שמיעה שאליהם הוא הולך איתו, מה בכלל המכשיר או הדיבור מפריע לכם? (אל תדביקו ישר לסטיגמות לחייכם) יש לכם הרבה מה ללמוד מחירשים, אין לכם מושג עד כמה הם חכמים ומוכשרים בכל תחומים לפליאה! ובמיוחד הם מצליחים להקים בית נאמן בישראל.
אף אחד לא מושלם, כבר אמרנו?
אליכם, חברי הפורום היקרים, ובמיוחד אלה מביניכם שסובלים מבעיה כזו או אחרת, יש לי רק דבר אחד לומר: אל תתעטפו ברחמים עצמיים, ואל תחפשו את מבטי החמלה. קומו, צאו, עשו. הסיפוק שיהיה מנת חלקכם בסופו של יום – בלתי ניתן לתיאור, ואני מאמין שהשתדלות הזאת תורמת לכם המון ומקל עליכם למצוא את הזיווג המיוחלת במהרה, וכמובן בזמן המתאים.
תגובתי נכתבה בלשון זכר אך פונה לבנים ובנות כאחד.
בהצלחה!
אישית, אני לא יודעת איך להגיב. כשפתחתי את האשכול העלתי שאלה תיאורתית. אני לא באמת מכירה בחור עם בעיה בריאותית. לכן, לשמוע את זה בצורה כ"כ עוצמתית מהצד השני זה נותן לי עוד כמה נקודות למחשבה.
מה שיש לי להגיד לו, שבע"ה, מיד יזכה להקים בית, ולמצוא את האחת, שתדע להעריך את האשיות שלו. ולא איך שהוא נשמע.
שיהיה לך המון הצלחה וסיעתה דשמייא...