בית פורומים עצור כאן חושבים

אלוקים משחק בקוביה (ראיה מהתנ"ך וחז"ל)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/5/2011 16:17 לינק ישיר 

אתייחס רק בעניין הלוטט,התכוונתי שהמספרים בתוך הקופסה כתובים מראש רק הם מעורבבים,והגורל הוא כשיוציאו מהקופסא,אותו דבר לדעת חזל גורל האדם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 16:28 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
אתייחס רק בעניין הלוטט,התכוונתי שהמספרים בתוך הקופסה כתובים מראש רק הם מעורבבים,והגורל הוא כשיוציאו מהקופסא,אותו דבר לדעת חזל גורל האדם

לא זה מה שחז"ל אומרים, חזל אומרים שהכל קבוע מראש, וזה פירוש מזל כלומר האדם נולד במפת כוכבים X יהיה חולה למשל, אז ההורים יכולים למנוע זאת ממנו,

כלומר לפי מפת הכוכבים אני יכול לבחור לילדי מזל יותר טוב, אפי יכולים לארגן את הדקה עם ניתוח קיסרי למשל,
אבל שוב  אנו יודעים היום שזה לא נכון אין השפעה של הכוכבים אלינו,
חכמי קדם בנוי את התורה הזאת על פי ססטיקה כמו קווי היד וחכמת הפרצוף,
השיטה לעבוד לפי ססטיקה מקובלת עד היום אבל רק בתנאי שעוד לא יודעים את הסיבה האמיתית,
כלומר הססטיקה היא רק זמנית עד שנדע שזה כך או לא כך באופן מדעי מוכרח,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 16:38 לינק ישיר 

מקס
האם לזה כוונתך?

ילקוט שמעוני קהלת רמז תתקפט

לא לקלים המרוץ, אתמול וישא יעקב רגליו, והיום ויאסוף רגליו, ולא לגבורים המלחמה אתמול ויגש יעקב ויגל את האבן כאדם שמעביר פקק מן הצלוחית, והיום וישאו בני ישראל את יעקב אביהם אפילו כלי קטן אינו יכול לסבול, ולא לחכמים לחם, אתמול ויזבח יעקב זבח בהר, והיום שובו שברו לנו מעט אכל, לא לנבונים עושר, אתמול ויפרץ האיש מאד מאד מלמד .

השכל והמזל הלכו לטייל- כשהתעיפו ישבו לנוח- השכל התישב בצד הכביש- המזל התישב במרכז הכביש.
אמר השכל למזל- מדוע אתה מסכן את עצמך ויושב באמצעה הכביש? השיב המזל כאן טוב לי-.אמר השכל אתה טיפש.
לפתע הגיחה משאית כבדה וראתה מישהו יושב על הכביש- לא יכל לבלום- ולכן לקח את ההגה חזק ימינה- ודרס את השכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 16:43 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקסהאם לזה כוונתך?

ילקוט שמעוני קהלת רמז תתקפט לא לקלים המרוץ, אתמול וישא יעקב רגליו, והיום ויאסוף רגליו, ולא לגבורים המלחמה אתמול ויגש יעקב ויגל את האבן כאדם שמעביר פקק מן הצלוחית, והיום וישאו בני ישראל את יעקב אביהם אפילו כלי קטן אינו יכול לסבול, ולא לחכמים לחם, אתמול ויזבח יעקב זבח בהר, והיום שובו שברו לנו מעט אכל, לא לנבונים עושר, אתמול ויפרץ האיש מאד מאד מלמד .השכל והמזל הלכו לטייל- כשהתעיפו ישבו לנוח- השכל התישב בצד הכביש- המזל התישב במרכז הכביש.אמר השכל למזל- מדוע אתה מסכן את עצמך ויושב באמצעה הכביש? השיב המזל כאן טוב לי-.אמר השכל אתה טיפש.לפתע הגיחה משאית כבדה וראתה מישהו יושב על הכביש- לא יכל לבלום- ולכן לקח את ההגה חזק ימינה- ודרס את השכל.

תודה לך ירוחם היקר גם חז"ל הזה אבל נדמה לי יש חז"ל מפורש אני יחפש,

לגבי המשל שלך:
אבל אנו כצופים מהצד יודעים שהשכל נהרג בגלל המזל הדפוק הזה שהתייבש על הכביש,
כלומר לשכל לא היית לו הרבה שכל כי ברגע שראה את המזל מתיישב על הכביש ?! היה צריך לברוח משם ולהבין מה יכול לקרות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 21:12 לינק ישיר 

מקמסמן,מתוק שלי יראו עיניך מה שידיך כותבים,שחזל אומרים שהכול קבוע מראש,אז למה את מעשי ההורים אתה לא לוקח בחשבון,ואז שוב הכול גורל.נתחיל בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 21:34 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
מקמסמן,מתוק שלי יראו עיניך מה שידיך כותבים,שחזל אומרים שהכול קבוע מראש,אז למה את מעשי ההורים אתה לא לוקח בחשבון,ואז שוב הכול גורל.נתחיל בזה.

צדיק נראה לי שאתה מגדיר גורל לא כפי שאני מגדיר אותו, אתה לדעתי חושב שמזל וגורל חד הם, ולא היא, (אני מודע שבשפה זה קיים הבילבול),

אני מגדיר "גורל" כהכרעה, כמו בחלוקת הארץ,
גורל פירושו שאין התערבות טבעית ואלוקית בעניין, כי ברגע שיש התערבות אז לא עשיתי גורל רק שאלתי את האלוקים וענה לי,

ואני מגדיר "מזל" כחוק טבע, כלומר כמו אש ששורף כך מי שנולד בכוכב X הוא נולד עם תכונה X
נכון שאנו גם אומרים מזל וגורל במובן אחד, אבל לא זה כוונתי באשכול הזה,
האשכול דן האם אלוקים משחק בקוביה, כלומר נותן ליקום ולאדם להתפתח לבד לטוב או לרע,
או שלא משחק בקוביה כמו זעקתו של איינשטיין כלפי נילס בוהר שהשיב לאיינשטיין תפסיק לומר לאלוקים מה לעשות עם הקוביות שלו,

תחשוב אל מצב כזה האם אלוקים נותן לעולם להתנהל לבד ואז הוא משחק בעצם בקוביה,
או שכמו טענת איינשטיין שאין אלוקים משחק בקוביה בדיוק כפי דעת חז"ל לגבי המזל,
ואני דווקא מביא ראיות באשכול הזה שהנה אלוקים בונה עולמות מחריבן והנה גורל הנחלה לשבטים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 21:36 לינק ישיר 

ובוא נמשיך,גורל הוא דבר שאין לי שליטה עליו,גם מי שנולד אין לו שליטה על איך ומתי ,וזהו גורל,כלומר כך עלה בגורלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 21:38 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
ובוא נמשיך,גורל הוא דבר שאין לי שליטה עליו,גם מי שנולד אין לו שליטה על איך ומתי ,וזהו גורל,כלומר כך עלה בגורלו.

לא ולא גורל היא דבר שאין לאף אחד שליטה עליו אחרת אמרתי יש סיבה ותוצאה אז אין כאן גורל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 21:43 לינק ישיר 

אם הכול קבוע מראש למי בדיוק יש שליטה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 21:45 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
אם הכול קבוע מראש למי בדיוק יש שליטה ?

זה שקבע את הכל מראש,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 21:49 לינק ישיר 

אתה זה שעירבת עכשיו את אלוקים בסיפור,אז גם גורל הארץ קבועה מראש,ואל תיכנס עכשיו לידיעה ובחירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 22:13 לינק ישיר 

בוא צדיק אני הסביר בקצרה מה הולך כאן,

חכמי האומות והרבה מחכמי היהודים בכל הדורות חשבו ובצדק שכל היקום והבריאה היא סיבה ותוצאה,
כלומר הכל קבוע מראש, אין מצב של אין הכרעה כל תוצאה יש לה סיבה קודמת,
והחז"ל הנ"ל של המזל ועוד חז"לים כמו עשרה דברים נבראו בבין השמשות ושלמה המלך בקהלת אין חדש מתחת השמש, חשבו באותו דעה שהכל קבוע מראש,

ההסבר לזה היא פילוסופית (כן שלמה המלך היה פילוסוף גדול, תלמד קהלת בעיון בלי מפרשים ותראה) 
כי אייך אפשר שאלוקים לא תכנן למשל את קריעת ים סוף, כלומר אם עשה חוק במים כפי שהם ושאי אפשר לעבור דרכה,
אז אייך התחרט בזמן הצורך לבני ישראל לעבור את הים,
והיות שאי אפשר שאלוקים לא חשב או לא ידע שיצטרך לעשות זאת, לכן אומרים חז"ל שכל הניסים בעצם נבראו בבין השמשות במעשה בראשית,

עד שהמדע גילה את תורת הקוונטים, ששם רואים שיש מצב שאין הכרעה לכאן או לכאן ושכל הכוחות שקולים, ובכל זאת נבחר לו דרך בלי סיבה, 
למשל שאני מגיע לצומת T ואני לא יודע לימין או שמאל, ואין לי שום דבר שאני יכול להחליט לאן לנסוע,
אז אני עושה גורל, שזה אומר שאין כאן סיבה, אבל בכל זאת בחרתי לי דרך לפי הגורל,
כלומר אין זה קבוע מראש הרי למדנו בתורת הקוונטים שיש מצבים שאין הכרעה, כלומר אין סיבה ובכל זאת יש תוצאה,

אז נזעק הרב איינשטיין זצ"ל שאיך יכול להיות שאלוקים משחק קוביה ? כלומר הוא כביכול לא יודע להחליט לאן לנסוע ולכן עושה כביכול גורל,
טענת איינשטיין היא שאין מצב שאלוקים מגיע לצומת T ולא יודע להחליט, כי לכל תוצאה חייב להיות סיבה,
ובגורל אין סיבה הרי בגלל זה עושים גורל כי אין לי סיבה להחליט לאן לנסוע,
ענה לו נילס בוהר אל תאמר לאלוקים מה לעשות, כלומר אלוקים כן יכול להחליט שהוא בונה עולם ששם יש מצבים שאין סיבה ובכל זאת יש תוצאה, 

ואני באשכול זה רוצה להוכיח שמגורל של חלוקת הארץ נראה לכאורה שאלוקים כן משחק בקוביה,
כי עצם זה שאלוקים כפשרה אמר לנו לעשות גורל ?! אז כנראה יש מצב כזה בטבע,

ואל תאמר שאלוקים מתערב בגורל, כי אם כך ? אז למה גורל שפשוט יגיד מי יקבל מה, ונגמר הסיפור, בשביל מה המשחק הזה,  

תוקן על ידי maxmen ב- 25/05/2011 22:22:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 22:23 לינק ישיר 

נראה שהתייאשת או התעצבנת,ברגע שתגיד שכשמחר יהיה שמש זה לא גורלי אסכים איתך שאסטרולוגיה לא גורלית,כלומר אם תגיד לי שאין בשמש התערבות אז גם לא באסטרולוגיה,כי הקביעות מראש באסטרולוגיה בם כללים בדיוק כמו קביעות הכללים בשמש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 22:30 לינק ישיר 

ואגב המפרשים מדברים על הגורל וידיעת אלוקים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2011 22:35 לינק ישיר 

נס יוצאת מתורת הקוואנטים,איינשטיין לא בדק נס וחוץ מזה זה סוכם עם הים מראש ,ויש תהליכים כאלה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אלוקים משחק בקוביה (ראיה מהתנ"ך וחז"ל)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext