|
|
| נשלח ב-25/5/2011 22:40 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | נראה שהתייאשת או התעצבנת,ברגע שתגיד שכשמחר יהיה שמש זה לא גורלי אסכים איתך שאסטרולוגיה לא גורלית,כלומר אם תגיד לי שאין בשמש התערבות אז גם לא באסטרולוגיה,כי הקביעות מראש באסטרולוגיה בם כללים בדיוק כמו קביעות הכללים בשמש. |
|
חלילה לי וח"ו,
כן אפי' האסטרולוגים לא חשבו שהשמש עושה לפי בחירה או מה, וכן הכוכבים הם ידעו שהמזלות מוכרחות מאז הבריאה,
רק חשבו שהם משפיעים עלינו, כמו שהשמש נותן לנו אור כך מזל (=מפת כוכבים מסויימת) נותן לנו יופי או בינה יתרה וכדומה,
לא שמפת כוכבים מחליט לבד, בוודאי שלא, רק מי שיוצא מבטן אימו בזמן שמפת הכוכבים היא X אז מקבל כביכול השפעה X
ואם X זה עושר למשל, אז הוא יהיה עשיר,
איך הם הגיעו לטירוף הזה ?? פשוט ראו שכך וכך נולדים במפת X הם עשירים,
פשוט עשו ססטיקה, כמו היום במדע, שאין לנו סיבה לתוצאה ויודעים שחייב להיות סיבה, אז עושים ססטיקה ורואים שרוב מעשנים סיגרים למשל סובלים מסרטן ריאות, אז כנראה הסיגרים היא הסיבה לתוצאה\לסרטן,
אז תשאל אז למה האסטרולוגים לא צודקים אם המדע בעצמו עושה כך,
תשובתי היא
1, לא היה להם מידע רק מקומי, כלומר לא ראו את כל הנולדים בכל העולם, רק בדקו לפי מקום מסויים,
מה שאין כן היום יש לנו מידע על כל הנולדים בכל העולם ורואים שזה לא נכון הססטיקה כלל,
כלומר הססטיקה היית לא נכונה,
2, זה נהפך לאמונה ומסורת, כלומר במקום לבדוק את הססטיקה מחדש ?! הם המפגרים ממשיכים עם מסקנתיהם של החכמים הקדומים שכאמור הססטיקה שלהם לא היית נכונה כלל,
וגם המפות לא נכונות כלל, כלומר אפי' מפת הכוכבים לא נכונה היום,
למשל מזל עקרב: אין היום מזל עקרב, כמה שזכור לי כדור הארץ עובר במזל עקרב רק כמה ימים ספורים בחודש חשוון,
אז למעשה מי שנולד בחודש חשוון הוא מזל חדש שהקדמונים לא הכירו כלל,
|
| נשלח ב-25/5/2011 22:40 |
|
| |
סורי חשבתי שברחת לכן חשבתי שהתעצבנת
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 22:46 |
|
| |
תיכף אני יסביר לך למה אני לא מסכים איתך לגבי זה שזה סטטיסטיקה,אבל קודם שאלה ,מי קבע מראש שהשמש תזרח מחר או שיהיה גשם?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 22:54 |
|
| |
ניגשתי פעם לרב חשוב שהיה מתנהג בדיוק כמו בן דוד שלי ,צוחק בדיוק כמוהו מחייך באותו הבעת פנים שנולד בשבט,שאלתי אותו נולדתם בשבט?הוא היה המום,איך אתה מסביר את זה,מופת סטטיסטי?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 22:56 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | תיכף אני יסביר לך למה אני לא מסכים איתך לגבי זה שזה סטטיסטיקה,אבל קודם שאלה ,מי קבע מראש שהשמש תזרח מחר או שיהיה גשם? |
|
לפי הדעה היום ודעת חז"ל ושלמה, פשוט חוקי הטבע, כלומר אין ספק שיש סיבה כאמור ולכן מחפשים אותה,
תבין, כמו שמחפשים כל תרופה למחלה וכמו שאתה עולה למטוס, הכל באים מהדעה שאנו יודעים או יכולים לדעת את הסיבה,
אחרת בשביל מה לחפש תרופות פשוט נבקש מאלוקים ואם ירצה יתן ואם לא ח"ו לא יתן,
|
| נשלח ב-25/5/2011 23:00 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | ניגשתי פעם לרב חשוב שהיה מתנהג בדיוק כמו בן דוד שלי ,צוחק בדיוק כמוהו מחייך באותו הבעת פנים שנולד בשבט,שאלתי אותו נולדתם בשבט?הוא היה המום,איך אתה מסביר את זה,מופת סטטיסטי? |
|
לא הבנתי האם הם קרובים או נלדו באותו מזל ?
אם הם קרובים אז זה פשוט גנטי,
ואם נולדו באותו מזל, אז מה הבעיה שלך, בדיוק כך הקדמונים הגיעו למסקנותיהם,
אבל שוב הבעיה היית כפי שאמרתי לך קודם, שהסקר היית מקומי כמו שאתה עושה עם הרב הנ"ל,
אבל אם תבדוק בכל העולם שנולדו באותו מזל ותראה שלא דובים ולא יער,
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 23:00 |
|
| |
אני אפילו לוקח את האסטרולוגיה כהוכחה לקיום האלוקים,כי אם זה נכון ולא סטטיסטי לא שייך להמציא את זה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 23:07 |
|
| |
אז זריחת השמש מחר יהיה גורל או לא?ומה אני יעשה ,אני לא לוקח את הסיפור של הבן דוד שאין לא שום קשר משפחתי עם הרב,כמובן מאליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 23:08 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | אני אפילו לוקח את האסטרולוגיה כהוכחה לקיום האלוקים,כי אם זה נכון ולא סטטיסטי לא שייך להמציא את זה |
|
אייך אתה מגיע לזה כלל ? מה הקשר, לא הבנתי,
אם זה סטטיסטי אז אין אלוקים ח"ו ??
תבין כל המושג של הסטטיסטיקה היא כל זמן שאנו לא יודעים את הסיבה אז בינתיים בודקים עם סקר,
אבל יכול להתברר לנו שהסקר נכון כלומר יכול להתברר שעישון היא הסיבה האמיתי לסרטן,
כך יכול היה להתברר לנו שהאסטרולוגיה היא אמיתית, נכון שעד שידענו שזה אמיתי בדקנו אותו עם סקר,
אבל מצטער לאכזב אותך שהתברר לנו שלא רק שזה לא אמיתי גם הסקר לא היית נכונה כאמור,
וגם המפות לא נכונות היום,
(אני מאוד אהבתי בישיבה את הנושא הזה, והתאכזבתי נורא בהמשך)
|
| נשלח ב-25/5/2011 23:12 |
|
| |
חס ושלום,אני אומר שאם האסטרו היא לא סטטיסטיקה פשוטה ,יש ראיה לקיום האלוקים כי לא שייך להמציא את זה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 23:14 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | אז זריחת השמש מחר יהיה גורל או לא?
לא בוודאי שלא, יש חוק טבע שכופה עליו לזרוח, (אגב: הוא לא זורח כדור הארץ מסתובב על צירו)
ומה אני יעשה ,אני לא לוקח את הסיפור של הבן דוד שאין לא שום קשר משפחתי עם הרב,כמובן מאליו.
אז חפש סיבה, הנה אתה אומר שחייב להיות סיבה, ואז תאמר האלוקים הוא הסיבה, ואני ישאל אותך כן בוודאי האלוקים הוא הסיבה אבל באיזה דרך האלוקים עושה זאת, כלומר בוודאי הוא לא עושה את זה עכשיו בידיו כביכול, הרי זה חיסרון מהאלוקים לומר שהוא עובד כל הזמן, אפי' התורה נתן לו רק שבוע זמן ולרמב"ן זה הרבה מידי ולכן הוא אומר שהכל נברא ביום הראשון
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 23:15 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | חס ושלום,אני אומר שאם האסטרו היא לא סטטיסטיקה פשוטה ,יש ראיה לקיום האלוקים כי לא שייך להמציא את זה |
|
מה לא שייך להמציא ? לא הבנתי
|
| נשלח ב-25/5/2011 23:20 |
|
| |
אתה לא אומר המחדש בטובו בכל יום תמיד וכמדומני שגם רשי,אומר כמו הרמבן
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 23:26 |
|
| |
לא שייך להמציא אסטרולוגיה אם זה לא סטטיסטיקה,ואם היא נכונה אז זה מסורת כמו תורה מסיני,ואני מבין מדבריך שאין בחירה חופשית,אם הכול זה סיבתיות או קוונטים,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 23:28 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | אתה לא אומר המחדש בטובו בכל יום תמיד וכמדומני שגם רשי,אומר כמו הרמבן |
|
כן בוודאי שלנו זה נראה מחדש אבל כלפיו אי אפשר לומר זאת, זה חיסרון, אימא מולידה ילד והכל הולך בסדר הגדילה וכדומה, אבל אלוקים צריך לחדש כל יום ?? זה החיסרון,
וכן על זו הדרך בכל עניין ועניין יצרן המכונית לא צריך לחדש כל יום את המכונית,
|
|