|
|
| נשלח ב-26/5/2011 00:58 |
|
| |
חוץ מזה לפי הבקיאות שאתה מראה אתה גם מודע על החזלים של אין מזל לישראל או השגחה כללית שלא תלוי במזל מה שאין כן הפרטית,כך שגם לדעתם זה לא חד משמעי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 01:04 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | חוץ מזה לפי הבקיאות שאתה מראה אתה גם מודע על החזלים של אין מזל לישראל או השגחה כלליתשלא תלוי במזל מה שאין כן הפרטית,כך שגם לדעתם זה לא חד משמעי |
|
בוודאי שיש חז"לים חלוקות בכל עניין ועניין,
אבל קח לך כלל גדול בתורה,
ש"אין לדיין אלה מה שעניו רואות"
והיות שיש מחלוקת בין חז"לים אז אין עניין לאמין בשניהם הרי זה שני הפכים,
רק אנו כדיינים שרוצים לשפוט בין הדעות, פשוט בודקים מה עינינו רואים,
ולכן לא מספיק לצטט חז"לים, צריך לבדוק מה אנו יודעים היום ואיזה חז"ל תואם לפי זה נחליט מי צודק,
ואז תשאל מה כוונת החז"ל הנגדית,
אז אני ינסה לרדת לסוף דעתו אולי כיוון לחינוך או למשל וכדומה,
|
| נשלח ב-26/5/2011 01:08 |
|
| |
דברת על אתאיסטים,ואני באמת לא מכיר מי שאסטרולוגיה הביאה אותו לאלילים בדורינו,ואדרבה הם רק נהיו יותר מאמינים.אין חדש תחת השמש,על משקל מה שהיה הוא שיהיה,ושכר ועונש בעולם הזה,על פנינו זה נראה הפוך על הפוך,וסתם מעניין בפסוק ומשלם לשונאיו וכו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 01:10 |
|
| |
בוא נתחיל מזה שאני אשאל אותך מה הבעיה בע"ז ואלילות וכישוף וכדומה, למה אלוקים נגד זה ??
|
| נשלח ב-26/5/2011 01:14 |
|
| |
הדיינים שעיניהם רואות לא אמרו לך שכך צריכים להיות מסקנותיך לגבי חזל,אבל יש לך רמבם לשיטתך ,אין אפס בכלל
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 01:17 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | הדיינים שעיניהם רואות לא אמרו לך שכך צריכים להיות מסקנותיך לגבי חזל,אבל יש לך רמבם לשיטתך ,אין אפס בכלל |
|
לא ולא אני ואתה עכשיו הדיינים לא הרמב"ם ולא חז"ל אני ואתה וכולנו היום לומדים את כל הדעות ובודקים לפי המציאות וכך אנו פוסקים,
גם בהלכות שבת וחילול שבת וכיפור סומכים על המציאות העכשווית ומדעי הרפואה העכשווית,
כך זה בכל עניין ועניין
|
| נשלח ב-26/5/2011 01:21 |
|
| |
שאלה יפה,האמת שבתורה כתוב לפעמים,לא יהיה לך ולא תשתחוה וכו אשר לא ציוה השם,אז אם נשאל לפי למשל הבעל התניא שיש אלוקות בכל דבר,ונשאל אם כן תשתחוה לספסל,התשובה היא אשר לא ציוה ה,למה ה,שולל את זה,פשוט,כי לא יקיימו אז את מצוותיו כמו שההיסטוריה הוכיחה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 01:28 |
|
| |
אתה מניח שחזל דיברו על מזל מאדים לפי הידע האסטרונומי שהיו להם מחכמי האומות,אז אני לא משוכנע בזה כך שאם זה מסורה ולא מחקר ,המציאות לא תשתנה גם עם אלפי עיניים
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 01:31 |
|
| |
מקסמן ,נמשיך בעה מחר,איים גואינג טו סליפ,יישר כח
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 01:35 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | שאלה יפה,האמת שבתורה כתוב לפעמים,לא יהיה לך ולא תשתחוה וכו אשר לא ציוה השם,אז אם נשאל לפי למשל הבעל התניא שיש אלוקות בכל דבר,ונשאל אם כן תשתחוה לספסל,התשובה היא אשר לא ציוה ה,למה ה,שולל את זה,פשוט,כי לא יקיימו אז את מצוותיו כמו שההיסטוריה הוכיחה |
|
התשובה הפשוטה למה אלוקים נגד ע"ז היא כי הם שקר, אדם סומך על אליל X בזמן שאין אליל X
וכן כל דבר שהם שקר אלוקים נגד זה,
אבל למה הכעס הגדול שלו ?
התשובה היא כך,
והיות שאלוקים דורש מאיתנו אחריות על מעשינו, אז חייבים אנו לדעת מהי אמת ומהי שקר,
כלומר הוא אומר לנו לא תרצח,
ומצד הכוכבים נולדתי רוצח, אז מי צודק כאן אלוקים או הכוכבים ?
התשובה שאלוקים צודק שאסור לרצוח, אל כורחך שאסטרולוגיה הם ממש ע"ז,
האלוקים רוצה שאנו נקדם את הבריאה והאנושות ליותר טוב,
יבוא אסטרולוג ויגיד לי שאני כעסן או חרמן וכדומה,
אז האסטרולוגיה בעצם סותר את רצון האלוקים,
כי אלוקים רוצה שאנו נשלוט בעצמינו וכך יהיה אנושות טובה יותר,
באים האסטרולוגים או כל ע"ז אחרת ואומרים לך שנולדתה כך,
האדם הוא העליון הוא השולט בכל הטבע, ולא הטבע שולט בו, זוהי השקפת התורה,
ועובדי ע"ז וכישוף וכדומה עושים בדיוק הפוך מהשקפת התורה,
הם גרמים לאנושות לעצור את התפתחות התבונה,
ולכן באמת מאז שהאנושות התחילה לכפור בכל האמונות הטפילות אז באמת הם מצליחים מאוד בבריאה, בכל המישורים,
ואנו מאמינים שאם רק יחקרו יותר ?! אז יגיעו גם ל"ותמלא הארץ דעה את השם"
|
| נשלח ב-26/5/2011 01:38 |
|
| |
ראיתי ,נדבר מחר א גוטע נאכט צדיק
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 01:41 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | ראיתי ,נדבר מחר א גוטע נאכט צדיק |
|
לילה טוב לך, (אשתי תרגמה לי)
|
| נשלח ב-26/5/2011 02:20 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | | אתה מניח שחזל דיברו על מזל מאדים לפי הידע האסטרונומי שהיו להם מחכמי האומות,אז אני לא משוכנע בזה כך שאם זה מסורה ולא מחקר ,המציאות לא תשתנה גם עם אלפי עיניים |
|
אתה רוצה לטעון שחז"ל דיברו מנבואה או מה ?? אז מה ההבדל בין דרבנן לדאורייתא ??
לא רק שלא דברו בנבואה, רק גם נביא לא ידע יותר מה שצריך היה לדעת,
הנה אפי' משה רבינו חשד בני ראובן וגד, כלומר אפי' נביא לא ידע מה שלא אמרו לו,
ולכן באמת בענינים אלה עדיף חכם מנביא, כי חכם לומד ממחקר ובדיקה אמיתית,
מה שאין כן נביא,
לפי העומק גם נביא ידע בעצם מהחכמה, כמו שהרמב"ן מסביר כך
כידוע יש בלגן שלם במפרשים מתי אמר האלוקים "בקרובי אקדש" משה רבינו אומר אֶל אַהֲרן הוּא אֲשֶׁר דִּבֶּר יְקוָק לֵאמר בִּקְרבַי אֶקָּדֵשׁ וְעַל פְּנֵי כָל הָעָם אֶכָּבֵד וַיִּדּם אַהֲרן:
ומתי אמר השם דברים כאלה ? שואלים כל המפרשים וחז"ל,
וכאן ראה מה אומר הרמב"ן
"ולדעתי בדרך הפשט אין צורך לכל זה, כי דבר השם, גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו, והדבור יאמר בכל אלה, דברתי אני עם לבי (קהלת א טז), חשבתי מחשבה זו. וזה הדבר אשר מל יהושע (יהושע ה ד), זה הענין, על דבר הכסף (בראשית מג יח). וכן ותהי אשה לבן אדוניך כאשר דבר ה' (שם כד נא), גזר"
כלומר: דיבור של האלוקים היא דרכיו כמו לא להכניס את היד לאש,
כלומר איך נביא יודע את דבר השם ?! פשוט רואה מה שהשם עושה, הוא הרג את נדב ואביהוא, כנראה רצה לקדש את עצמו בקרובו, ומכאן משה אמר הוא אשר דיבר השם בקרובי הקדש,
והרמב"ן מביא ראיה מפרשת חיי שרה ששם כתוב (בראשית כד' נא') הִנֵּה רִבְקָה לְפָנֶיךָ קַח וָלֵךְ וּתְהִי אִשָּׁה לְבֶן אֲדנֶיךָ כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר יְקוָק: הרי לא דיבר השם כלל רק אליעזר עשה ניחוש,
אבל והיות שמשפחתה של רבקה הבינו שהניחוש של אליעזר הוכיח את עצמו אז זה כאילו אלוקים אמר בעצמו, ולכן אמרו כאשר דבר השם,
וכך נהגו כל הנביאים, על פי הרמב"ן וכך השקפת היהדות ליודעי חן,
יוצא לנו מכאן שחוקי הטבע הם הם דבר האלוקים,
עכשיו מובן למה אלוקים נגד ע"ז ואמונות טפילות, כי הם שקר וכשקר הם לא החוקים הנכונים בטבע, ואז האנשים נכשלים במעשים רעים,
למשל ללמוד כל היום בלי לפרנס את המשפחה, זה ע"ז ממש, כי חוק טבע\אלוקית שאין נופל אוכל משמים, אז צריך לעבוד בכדי שיהיה אוכל, ומי שלא עובד בעצם גונב מאחרים, הרי לא נופל משמים אז מנין לו אוכל ?
אל כורחך שגנב, לא ממש גנב רק שיכנע עשירים שזה מצווה ויהיה להם עולם הבא וגן עדן,
זה בדיוק העניין של ע"ז שהם מבטיחים דברים בלי להוכיח,
ואמרנו שדווקא מה שאנו רואים הם הם הנבואה ודבר האלוקים, ואנו רואים שבלי לעבוד אין לחם,
זה שיש גן עדן לא אומר שאפשר לדבר בשמו כל מה שעולה על ליבינו, במיוחד שאנו רוצים לתבוע ממון מאחר שאז בוודאי חייב להוכיח,
וזה עומק הדבר שאלוקים נגד עבודה זרה, והבן את עומקם של דברים ואז תצליח בכל מעשיך אמן ואמן,,,,
תוקן על ידי maxmen ב- 26/05/2011 02:31:23
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 08:20 |
|
| |
א,עיין גם ברמבם שאדם נולד עם טבעיים ותכונות,וגם לפי חזל בנולד במאדים,יש לבן אדם שליטה על מעשיו,ב,דאורייתא זה רק מסיני עד סוף 40 שנה,לא תוסיפו ולא תהא מוחלפת,ג,אברהם מתנבא שאברהם ולא אברם מוליד ,וגר יהיה זרעך בארץ לא להם וכו וכן כל נבואות משה ליהודים במצרים,ולפרעה על המכות,ומהחודש הזה לכם וכו והמשכן וכו,כל זה ממעשי ה למדו?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 13:34 |
|
| |
זכור לך על המן שנפל משמים,ועיין רמבן שמפי דבריו יוצא שהכול מן,ותלוי ברמת אמונתו,ומה רע בגן עדן עלי אדמות לפי שיטתך,אם בחוקותי תלכו ונתתי גשמיכם בעיתם,גם יששכר וגם זבולון,וגם הרמבן לא היה כאן משוחד מאסטרונום
|
|
|
|
|