| נשלח ב-25/5/2011 12:00 |
|
| |
האם רבנים אמורים להתערב?
אז כמו שהמליץ אסיק העברתי את הדיון שהתפתח בסמול לכאן.
הדיון עסק בשאלה, האם נכון וראוי שהרבנים בישיבות מחייבים בחורים לעשות/לא לעשות חדר ייחוד, שהאישה תלך עם פאה/בלי פאה.
תוכלו לראות את התגובות שהיו עד עכשיו בקישור הבא: _________________ בכדי לתת צ'אנס לאושר, חייבים להמשיך לחיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 14:05 |
|
| |
בס"ד
תשובתי בקצרה,
כל בחור כשהולך לישיבה מסויימת קונה לעצמו את הנהגות הישיבה ובד"כ את אורח החיים אשר הוא יונק בישיבה הוא מבקש לאמץ לעצמו,לבית אשר הוא יקים.
ולכן, אם בישיבה כזו או אחרת נוהגים לעשות חדר ייחוד /מעודדים פאות באישה ,אזי גם הבחור עצמו יסכים לכך ויותר מזה ,ירצה זאת. שאם לא ,אין לו מה לעשות בישיבה שאינה בסגנון שלו.
אין פה בכלל חיוב אלא רצון מוסכם.
ואם בכל זאת הבחור מתעקש ללכת נגד ציווי ראש הישיבה אזי יקרא זאת חוצפה ואין לו מה לחפש בסגנון כזה של ישיבה,שילך לחפש לו ישיבה אחרת בסגנון שמתאים לו.
(ולא שאני באה לעודד פאה ,רק ציות לגדולים ממך)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 14:13 |
|
| |
טיע, הרבה בחורים לא חושבים על זה כשהם נכנסים לישיבה בגיל 17. יכוליות שהוא רוצה חדר ייחוד, וכלתו לא רוצה, אז הם מסכמים שלא לעשות. מה הראש ישיבה מתערב פה? לזוג זה טוב, אז מה הוא קשור????.. שיבטלו את השידוך בגלל זה? שהכלה לא תהיה מרוצה ביום החשוב ביותר שלה, כדי שהראש ישיבה יסיג את הרושם שהוא רוצה ליצור?
יותר מיזה, כל מה שאמרו בסמינר שלך היה מקובל עליך?????????..
תוקן על ידי שיר852 ב- 25/05/2011 14:15:22
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 14:25 |
|
| |
טיע, הרבה בחורים לא חושבים על זה כשהם נכנסים לישיבה בגיל 17.
אולי הם לא חושבים,אבל הוריהם כן חושבים ואח"כ ,ירצו או לא, ההרגל עושה את שלו.
בד"כ הורים מתאימים את מוסדות החינוך לילדיהם לפי דרך חינוכם כך שאין פה משהו זר לילד.
יכוליות שהוא רוצה חדר ייחוד, וכלתו לא רוצה, אז הם מסכמים שלא לעשות.
מה הראש ישיבה מתערב פה?
לזוג זה טוב, אז מה הוא קשור????..
שיבטלו את השידוך בגלל זה? שהכלה לא תהיה מרוצה ביום החשוב ביותר שלה,
כדי שהראש ישיבה יסיג את הרושם שהוא רוצה ליצור?
סבורני שבנאדם מחפש לעצמו אחת שתהיה המתאימה לו מכל הבחינות
ולכן ,צריך שתהיה התאמה בין 2 בני הזוג גם בעניין הזה.
אם בכולופן החליט הבחור אחרת,כבר אמרתי זה עניין של בגידה ופריצת מוסכמויות!!!
יותר מיזה, כל מה שאמרו בסמינר שלך היה מקובל עליך?????????..
בואי לא נדבר עלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 14:35 |
|
| |
לאידעת אם יש לך אחים בישיבות- נראה לי שאין לך, אבל זה לא עקרוני. הורים לא עושים חישוב של האם בישיבה הזו כן רוצים או לא רוצים חדר ייחוד או פאה, ולפי זה שולחים את הילד. יש מספיק דברים אחרים והתאמות חשובות יותר לעשות.
טיע, בחיים צריכים להתפשר, וגם בשידוך מתפשרים, ולהתפשר על כאלה דברים זה עוד בקטנה. גיסתי התפשרה ללבוש פאה כי אחי רצה. וזה דבר שקורה המווווווווון. בלי נאיביות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 14:47 |
|
| |
לאידעת אם יש לך אחים בישיבות- נראה לי שאין לך, אבל זה לא עקרוני.
את דווקא כן אמורה לדעת.... (ובאמת אני לא מדברת מנסיון..)
הורים לא עושים חישוב של האם בישיבה הזו כן רוצים או לא רוצים חדר ייחוד או פאה,
ולפי זה שולחים את הילד.
יש מספיק דברים אחרים והתאמות חשובות יותר לעשות.
בוודאי שהם לא עושים חישוב כזה,פאה או חדר ייחוד הינם פרטים שוליים אשר נלווים לצורת החינוך
המתבקשת והנדרשת מכל ישיבה או כל מוסד חינוך.
מובן שהורים אשר שולחים את ילדיהם ללמוד במוסד אשכנזי יודעים שהחינוך האשכנזי יתפס (או שאמור להתפס)
בליבו של הילד שלהם .
כך שאין כאן עניין של חידוש או הפתעה.
טיע, בחיים צריכים להתפשר, וגם בשידוך מתפשרים, ולהתפשר על כאלה דברים זה עוד בקטנה.
גיסתי התפשרה ללבוש פאה כי אחי רצה.
וזה דבר שקורה המווווווווון.
בלי נאיביות.
מה קשור כאן להתפשר?
מישו דיבר על עמידה על העקרונות?רק אמרתי שאדם בוחר לעצמו את המתאימה לו מכל הבחינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 14:55 |
|
| |
יפה טיעונת, אז ההורים רצו חינוך אשכנזי, ושלחו את הילד והכל. ואז הגיע הכלה הנחמדה ואמרה: נכון, אני גם הייתי רוצה לעשות חדר ייחוד, אבל אבא שלי לא רוצה, מה קורה אז?????
מה שאני רוצה לומר זה, שגם אם לא מתאימים מכל הזוויות, עדיין יכולה להיות חתונה. הבנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 15:21 |
|
| |
בס"ד
קודם כל,עם כל הכבוד להורים,ברגע שהם מחתנים ילדים הם אמורים לדעת שעד כאן תחום שבת. זהו,עד עכשיו הם החליטו וכיוונו את ילדיהם אך מעתה הבחירה נתונה בידי הילדים האם לנהוג כך או אחרת. "ויעזוב איש את אביו ואימו ודבק באישתו..."
חתונה יכולה להיות בכל מצב,גם חילוני יכול לקדש חרדית. השאלה מה יהיה אח"כ...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 15:23 |
|
| |
טיע עד איפה הגבול מתי חייבים להקשיב לראש הישיבה? הרי כשהוא מתחתן הוא כבר מחוץ לישיבה, מה עוד שעכשיו יש עוד מישהו (מישהי, בעצם) בחיים שלו שחייבים להתחשב גם בה.
האם תגידי ג"כ שמי שלמדה בסמינר מתחייבת לשים את הבת שלה (שתיוולד בעז"ה) בבית יעקב? או לשים פיאה לאחר החתונה?
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 25/05/2011 15:30:29
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 15:26 |
|
| |
את מדברת תיאוריות יופי! אבל כמה הורים מחליטים לילדים שלהם גם אם זה לא הכי נכון לעשות את זה. מדובר בחתונה עצמה ולא אחרי, ככה שזה בכלל נפוץ. ואם ההורים לא יכולים להתערב, אז למה הרב כן???????????????????????????????????????
את קצת מגזימה, להתפשר על פאה/חדר ייחוד זה באמת ממש כמו חילוני וחרדית.. אפשר לחיות יופי, גם אם חלמתי תמיד את פאה ובסוף לא. אפשר לחיות מצוין אם חשבתי שאני לא יעשה חדר ייחוד ובסוף כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 15:30 |
|
| |
בס"ד
אדם הראשון,
יש לך טעות בחשיבה.
לא מדובר כאן על חובה ,ציווי מתוך כפיה אלא על רצון מהלב.!
כשבחור הולך ללמוד במקום כלשהו הוא נדבק בהרגלים של המקום ,כך שציוויי ראש הישיבה
אינם נתפסים עבורו כציווי אלא כעוד נוהג המקום.
ומכיוון שכל בחור ירצה להתאים עצמו למסגרת אליה הוא משתייך הוא יעדיף לאמץ לעצמו את
הנהגות הישיבה .
אוקי???
כך גם לגבי בת סמינר.
אחת שלמדה בסמינר ונהנתה שם מוכרח שתאמץ אף היא את החינוך שהתוו לה מורותיה.
כי בשבילה החינוך הזה הוא "the best".
תוקן על ידי טיע ב- 25/05/2011 15:31:06
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 15:37 |
|
| |
בס"ד שיר, אם היו אנשים מאמצים את התאוריות האלו לא היו וויכוחים בין ראשי ישיבות לתלמידיהם. בחורים היו יודעים איפה הם עומדים וכך גם תופעת ה"נשירה", הייתה נפתרת. לא כך?
ושוב, הרב לא מתערב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זוהי לא התערבות אלא עוד מנהג של המקום.
מתי תקלטו את זה???
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 15:42 |
|
| |
| טיע כתב: |  | בס"ד
אדם הראשון,
יש לך טעות בחשיבה.
לא מדובר כאן על חובה ,ציווי מתוך כפיה אלא על רצון מהלב.!
כשבחור הולך ללמוד במקום כלשהו הוא נדבק בהרגלים של המקום ,כך שציוויי ראש הישיבה
אינם נתפסים עבורו כציווי אלא כעוד נוהג המקום.
ומכיוון שכל בחור ירצה להתאים עצמו למסגרת אליה הוא משתייך הוא יעדיף לאמץ לעצמו את
הנהגות הישיבה .
אוקי???
|
|
בואי תסבירי לי איפה בהווי היומיומי של בחור ישיבה מתבטא "הרגל המקום" של חדר ייחוד?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 15:42 |
|
| |
טיע!!!!!!! אם הבחור היה רוצה אז הוא היה עושה את מה שהרב אמר, קראת את הקישור של אדם? אם הבחור לא רוצה לעשות חדר יחוד אז זהו? כל הבחורים מהישיבה עוזבים את החתונה שלו... מהזה הדברים האלו? זה בנאדם לחברו? זה ערכים? קצת פרופורציות!
בסמינר הלכתי עם חצאית פליסה (תלבושת) זה אומר שאני כל החיים אלבש כזו חצאית? אני רואה בזה את פיסגת השלמות?
טיע, אני ירביץ לך!!!!!!! 
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 15:50 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | בואי תסבירי לי איפה בהווי היומיומי של בחור ישיבה מתבטא "הרגל המקום" של חדר ייחוד?
|
|
בס"ד
זה לא חלק מההווה.אבל בוודאי ובוודאי חדר ייחוד הוא חלקו של העתיד בהווי אשכנזי!
כל בחור מישיבה אשכנזית עושה חדר ייחוד ולכן זה נהפך לנוהג המקום.
|
|
|
|
|