|
|
| נשלח ב-29/5/2011 13:16 |
|
| |
רב בישיבה הוא מורה. נכון מורה. ואני לא חושבת שבגלל שהוא מורה יש לו את הזכות לקבוע בכאלה דברים. יכוליות שהוא יודע ללמוד וללמד גמרא בצורה נפלאה, אבל מכאן ועד לחייב אחרים על פי אילו הלכות ללכת??? נכון יש ישיבות שבאמת 'גדולים' עומדים בראשם, אבל יש הרבה מאד ישיבות שזה לא ככה.
אני חושבת ששידוכים אמורים לרדת על דברים יותר משמעותיים מאשר הרצון של הראש ישיבה..
תוקן על ידי שיר852 ב- 29/05/2011 13:27:45
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2011 21:17 |
|
| |
וואו, כנסו!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 09:53 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | אתה יכול לומר במילים פשוטות מה בעצם אתה רוצה להגיד?
שצניעות זה דבר מיותר?
שלנשים אסור לעבוד עם גברים? שנשים צריכות להיות בבית, אז בואו נפסיק לעבוד?
שאשה תעשה מה שבא לה, כי גם ככה מסתכלים עליה?
לא ירדתי לסוף דעתך, ויש לי תחושה שגם אחרים לא |
|
אני חוזר על מה שכתבתי קודם:
צניעות היא דבר חשוב ביותר, אבל עיקר הצניעות היא ההתנהגות, ולא הלבוש (אף שכמובן - הלבוש צריך להיות לפי גדרי ההלכה). צניעות איננה כיעור.
ולכן, אין שום חיוב לאשה ללבוש דוקא בגדים מכוערים (או להתכער עם מטפחת ולא ללבוש פאה) כשהיא יוצאת לרחוב, והיא יכולה להתקשט וללבוש בגדים יפים, וראינו שחז"ל התירו לאשה לצאת עם בגדים צבעוניים, למרות שמפורש בגמרא שזה מביא הרהור לגבר הרואה זאת. האיסור היחיד המובא בחז"ל, הוא לא ללבוש בגד אדום - שזה ענין של התבלטות.
וכמו שלפי ה"משנה ברורה", ורוב הפוסקים, מותר לאשה ללכת בלי גרביים, במקום שנהגו ללכת כך (ונוהגים בכל אופן להחמיר וללבוש גרביים), ויכולה לצאת רק עם חצאית שמכסה את הברך, ולא נתייחס לאחד שיבוא ויצעק בקול גדול שהרגליים גורמות לו הרהורים והאשה הזאת היא פרוצה וכו', כך גם בענייני לבוש אחרים, גם אם יבוא מישהו ויצעק שהפאה (או כל פריט לבוש אחר) גורמת לו הרהורים, לא מתייחסים אליו, וממליצים לו ללמוד ספרי מוסר ולא להסתכל על אף אחת.
וכמו שכתבתי קודם, עיקר הצניעות היא "כל כבודה בת מלך פנימה", ולכן אם מישהי רוצה להתחזק בצניעות, שתשב בבית ולא תהיה כל היום בחוץ, וקל וחומר שלא תעבוד בחוץ, ובפרט שלא תעבוד עם גברים זרים באורח קבע, כי במקרה כזה, גם אם היא תלבש רעלה, יכולות לצאת מכך תקלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 10:10 |
|
| |
גיל... את כל הכפירה שלך תשמור לעצמך. אתה לא יותר טוב בכלוםםםם מהגדולים ממך ומגדולי ישראל שפסקו את פסקיהם. בא לך שאשתך תהיה פרוצה? שיערב לך. שתלך בלי גרבים ועם פאה ועם מה שבא לך, אבל אל תכניס את השטויות האלה לכאן!!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 11:03 |
|
| |
גיל, אפחד לא מדבר על כיעור! יש לך בעיה רצינית מאד שאתה חושב צניעות לכיעור! אין אפשרות לאישה לא לעבוד בחוץ, ואין צורך למנוע ממנה את זה.
אם היית מסתכל באשכול הסמוך, היית רואה שזה מה שכתבתי שם:
אני לא אקנה פאה מכוערת לרחוב כי זה גם לא צנוע!
אם בעלי ירצה (לעניין פאה יפה בבית)- אז ברור שזה מה שאני אעשה, הוא יוכל לקבל בבית כל מה שהוא ירצה. בעז"ה. וברחוב הוא יקבל אישה עם מראה מכובד ומכבד אבל לא מנקר עיניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 11:15 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | | אם בעלי ירצה (לעניין פאה יפה בבית) |
|
צריך פאה בבית?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 11:27 |
|
| |
אדם, בבית הכי צריך.. אני רוצה למצוא חן בעיני בעלי - ובד"כ אני עם בעלי בבית, לא בחוץ!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 11:45 |
|
| |
| גיל19 כתב: |  | אני חוזר על מה שכתבתי קודם:
צניעות היא דבר חשוב ביותר, אבל עיקר הצניעות היא ההתנהגות, ולא הלבוש (אף שכמובן - הלבוש צריך להיות לפי גדרי ההלכה). צניעות איננה כיעור.
נכון,צודק. אפחד לא אמר שלהיות צנועה פרושה תהיי מכוערת.
אולי זה מוגדר כך אצלך במילון לא אצל כולם..
ולכן, אין שום חיוב לאשה ללבוש דוקא בגדים מכוערים (או להתכער עם מטפחת ולא ללבוש פאה) כשהיא יוצאת לרחוב, והיא יכולה להתקשט וללבוש בגדים יפים, וראינו שחז"ל התירו לאשה לצאת עם בגדים צבעוניים, למרות שמפורש בגמרא שזה מביא הרהור לגבר הרואה זאת. האיסור היחיד המובא בחז"ל, הוא לא ללבוש בגד אדום - שזה ענין של התבלטות.
מי המציא את זה?
אשמח לדעת איזה רב התיר ללכת כך...
אולי אצליח להוציא ממנו היתר ללכת גם ללא כיסוי ראש או שאר כיסויי הגוף...
וכמו שלפי ה"משנה ברורה", ורוב הפוסקים, מותר לאשה ללכת בלי גרביים, במקום שנהגו ללכת כך (ונוהגים בכל אופן להחמיר וללבוש גרביים), ויכולה לצאת רק עם חצאית שמכסה את הברך, ולא נתייחס לאחד שיבוא ויצעק בקול גדול שהרגליים גורמות לו הרהורים והאשה הזאת היא פרוצה וכו', כך גם בענייני לבוש אחרים, גם אם יבוא מישהו ויצעק שהפאה (או כל פריט לבוש אחר) גורמת לו הרהורים, לא מתייחסים אליו, וממליצים לו ללמוד ספרי מוסר ולא להסתכל על אף אחת.
וכמו שכתבתי קודם, עיקר הצניעות היא "כל כבודה בת מלך פנימה", ולכן אם מישהי רוצה להתחזק בצניעות, שתשב בבית ולא תהיה כל היום בחוץ, וקל וחומר שלא תעבוד בחוץ, ובפרט שלא תעבוד עם גברים זרים באורח קבע, כי במקרה כזה, גם אם היא תלבש רעלה, יכולות לצאת מכך תקלות.
באמת???
ואני חושבת שאם בחור רוצה לשמור על עצמו ממראות אסורות ולא לבא לידי חטא "ולא תתורו"
שישב בביתו ולא יצא כלל בחוץ שהרי המראות בחוץ ..מי ישורם....
אתה לא באמת חושב שזו הדרך הנכונה ,נכון?
עצתי לך,
התחל לחנך את עצמך והפסק להטיף דברי שטויות לבנות תמימות וטהורות שכל חטאן הוא שהן יוצאות לבחוץ
ולא יושבות בביתן...
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 11:53 |
|
| |
| טיע כתב: |  | אני חוזר על מה שכתבתי קודם:
נכון,צודק. אפחד לא אמר שלהיות צנועה פרושה תהיי מכוערת.
אולי זה מוגדר כך אצלך במילון לא אצל כולם..
מי המציא את זה?
באמת???
ואני חושבת שאם בחור רוצה לשמור על עצמו ממראות אסורות ולא לבא לידי חטא "ולא תתורו"
שישב בביתו ולא יצא כלל בחוץ שהרי המראות בחוץ ..מי ישורם....
אתה לא באמת חושב שזו הדרך הנכונה ,נכון?
עצתי לך,
התחל לחנך את עצמך והפסק להטיף דברי שטויות לבנות תמימות וטהורות שכל חטאן הוא שהן יוצאות לבחוץ
ולא יושבות בביתן...
|
|
יישר כוח!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 12:08 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | | אדם, בבית הכי צריך.. אני רוצה למצוא חן בעיני בעלי - ובד"כ אני עם בעלי בבית, לא בחוץ!!!! |
|
התכוונתי כמובן שאין חובת כיסוי ראש בבית, לא עם מטפחת ולא עם פאה..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 12:09 |
|
| |
| טיע כתב: |  | ולכן, אין שום חיוב לאשה ללבוש דוקא בגדים מכוערים (או להתכער עם מטפחת ולא ללבוש פאה) כשהיא יוצאת לרחוב, והיא יכולה להתקשט וללבוש בגדים יפים, וראינו שחז"ל התירו לאשה לצאת עם בגדים צבעוניים, למרות שמפורש בגמרא שזה מביא הרהור לגבר הרואה זאת. האיסור היחיד המובא בחז"ל, הוא לא ללבוש בגד אדום - שזה ענין של התבלטות.
מי המציא את זה?
|
|
לא הבנתי, טיע, את אומרת שאסור לאשה ללכת עם בגדים צבעוניים? אני מקווה שרק הבנתי אותך לא נכון...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 12:28 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אדם, בבית הכי צריך.. אני רוצה למצוא חן בעיני בעלי - ובד"כ אני עם בעלי בבית, לא בחוץ!!!!
התכוונתי כמובן שאין חובת כיסוי ראש בבית, לא עם מטפחת ולא עם פאה..
|
|
אבל אני כן ארצה בנים כמו בני קמחית..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 12:29 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | ולכן, אין שום חיוב לאשה ללבוש דוקא בגדים מכוערים (או להתכער עם מטפחת ולא ללבוש פאה) כשהיא יוצאת לרחוב, והיא יכולה להתקשט וללבוש בגדים יפים, וראינו שחז"ל התירו לאשה לצאת עם בגדים צבעוניים, למרות שמפורש בגמרא שזה מביא הרהור לגבר הרואה זאת. האיסור היחיד המובא בחז"ל, הוא לא ללבוש בגד אדום - שזה ענין של התבלטות.
מי המציא את זה?
לא הבנתי, טיע, את אומרת שאסור לאשה ללכת עם בגדים צבעוניים? אני מקווה שרק הבנתי אותך לא נכון...
|
|
נראלי שהיא מתכוונת לבגדים אדומים ומושכים
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 12:35 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | ולכן, אין שום חיוב לאשה ללבוש דוקא בגדים מכוערים (או להתכער עם מטפחת ולא ללבוש פאה) כשהיא יוצאת לרחוב, והיא יכולה להתקשט וללבוש בגדים יפים, וראינו שחז"ל התירו לאשה לצאת עם בגדים צבעוניים, למרות שמפורש בגמרא שזה מביא הרהור לגבר הרואה זאת. האיסור היחיד המובא בחז"ל, הוא לא ללבוש בגד אדום - שזה ענין של התבלטות.
מי המציא את זה?
נראלי שהיא מתכוונת לבגדים אדומים ומושכים |
|
מה זאת אומרת אדומים ומושכים? גם גיל אומר שאדומים זה אסור... ואם יש אשה שגם עם בגד צנוע היא נראית מושכת, אז אסור לה לצאת? P=
|
|
|
|
|