|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:05 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | | אין אפשרות לאישה לא לעבוד בחוץ, ואין צורך למנוע ממנה את זה |
|
יש אפשרות, ועוד איך. במשך אלפי שנים, הבעל זן ופירנס את האשה, ולא להיפך.
ומי שמחפשת יכולה למצוא עבודות מהבית, ועבודות בלי גברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:06 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | | אדם, בבית הכי צריך.. אני רוצה למצוא חן בעיני בעלי - ובד"כ אני עם בעלי בבית, לא בחוץ!!!! |
|
וכשאת יוצאת איתו החוצה, את רוצה שהוא יסתכל על אחרות?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:10 |
|
| |
| טיע כתב: |  | | אפחד לא אמר שלהיות צנועה פרושה תהיי מכוערת |
|
כשמתארים עד כמה הפאה יפה, בכל מיני תיאורים צבעוניים וסוטים (ויש גם כאלה שיושבים להמציא סיפורי מעשיות), בסך הכל אומרים לאשה - אל תתייפי בפאה, תלבשי משהו אחר שיהיה פחות יפה. זה הכל. ועל זה אמר הגר"י קאפח:
"פאה נכרית קדושה ומקודשת, והלוואי וכל בנות ישראל ינהגו בה. כי אין שום הלכה אצלנו שיש לקחת את האישה לדקורטור [מעצב] כדי שיבחר ויתאים לה את הלבוש המכער אותה דוקא, אלא מותרת להתנאות בפאה נכרית" (תשובה בכתב יד שהובאה בקובץ תשובות "המשביר").
וכתב עוד, "גם כיום יכולה הכלה לדעתי לחבוש פאה נכרית יפה שביפות ונהדרה שבנהדרות, והכי איתא במשנה, והוי כיסוי ראש מעליא" (הובא בספר של תלמידו, "ברכת משה" על הלכות ברכות פרק מ"ב).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:13 |
|
| |
לא בעיה להפוך את כל איסורי התורה להיתר.. יש לזה פתח מלכתחילה..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:18 |
|
| |
| טיע כתב: |  | ולכן, אין שום חיוב לאשה ללבוש דוקא בגדים מכוערים (או להתכער עם מטפחת ולא ללבוש פאה) כשהיא יוצאת לרחוב, והיא יכולה להתקשט וללבוש בגדים יפים, וראינו שחז"ל התירו לאשה לצאת עם בגדים צבעוניים, למרות שמפורש בגמרא שזה מביא הרהור לגבר הרואה זאת. האיסור היחיד המובא בחז"ל, הוא לא ללבוש בגד אדום - שזה ענין של התבלטות.
מי המציא את זה?
אשמח לדעת איזה רב התיר ללכת כך...
אולי אצליח להוציא ממנו היתר ללכת גם ללא כיסוי ראש או שאר כיסויי הגוף... |
|
את שואלת "איזה רב התיר ללכת כך"? למה את לא שואלת "איזה רב אסר לאשה לצאת בבגדים צבעוניים"? האם שמעת מימיך על "איסור" שכזה?
ראי "בית יוסף" (או"ח סי' תקכ"ט): "ובפרק ערבי פסחים (קט.) תנו רבנן, חייב אדם לשמח בניו ובני ביתו ברגל... ר' יהודה אומר אנשים בראוי להם ונשים בראוי להן, אנשים בראוי להם, ביין. ונשים בראוי להן, תני רב יוסף בבבל בבגדי צבעונין".
ומפורש בגמ' שזה גורם הרהור, דאיתא בגמ' (עבודה זרה כ:) "ונשמרת מכל דבר רע - שלא יסתכל אדם באשה נאה ואפילו פנויה, באשת איש ואפי' מכוערת, ולא בבגדי צבע של אשה... א"ר יהודה אמר שמואל: אפילו שטוחין על גבי כותל".
וכתב רש"י, "לא בבגדי צבע של אשה - שזוכר את האשה כמו שהיא מלובשת בהן שמייפין אותה ומהרהר אחריה".
וראה עוד ביבמות (דף עו.) "אמר אביי: מעברינן קמיה בגדי צבעונין", ופרש"י: "בגדי צבעונים של אשה, והוא מהרהר באשה ונקרי".
וגם האשה לובשת זאת בכוונה שיסתכלו בה הגברים, כדכתב רש"י בפרשת ויחי עה"פ "בני אתונו": "וצבעונין הוא לשון סותה שהאשה לובשתן ומסיתה בהן את הזכר ליתן עיניו בה".
ודברים אלה מפורשים בדבריו של הגאון רבי בנימין זילבר זצ"ל, חבר מועצת גדולי התורה, בשו"ת אז נדברו (חלק י"ד סי' מ"ז), וזה לשונו:
"אשה מותרת לצאת בבגדי צבעונין, אף שמדינא אסור להסתכל בבגדי צבעונין של אשה, אפי' בתלויות בכותל... וכן ביו"ט משמחה בבגדי צבעונין, ולא אמרו שצריכה להתלבש בחוץ בבגדים שחורים. וכל הפרק במה אשה יוצאת המדובר באיסור יציאה בשבת בתכשיטין, משמע דבחול שרי ולא חוששין להסתכלות, דלאו ברשיעי עסקינן שמסתכלים בכוונה על נשים". עכ"ל.
ושם בסי' מ"ח כתב עוד: "ומה שמעכ"ק שליט"א כותב פשיטא שגורם הרהורים רעים שאסור מן התורה "ולא תתורו" וכו', הלוא גם בגדי צבעונין של אשה גורם הרהורים ואסור להסתכל גם כשתולין בחוץ, והלא אין לך דבר שגורם הרהורים יותר מיופי האשה שע"ז נאמר בעיקר ולא תתורו, וגם אסור משום "ונשמרת" כמבואר בע"ז (דף כ') באשת איש אפי' מכוערת, ואפי' הכי נשים יוצאות בגילוי פנים".
תוקן על ידי גיל19 ב- 01/06/2011 12:23:21
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:19 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | | לא בעיה להפוך את כל איסורי התורה להיתר.. יש לזה פתח מלכתחילה.. |
|
מי את שתדברי בעזות ובחוצפה על גדולי הדור שהתירו ללכת עם פאה, או הורו ללכת דוקא עם פאה?
תוקן על ידי גיל19 ב- 01/06/2011 12:26:12
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:24 |
|
| |
| טיע כתב: |  | עצתי לך,
התחל לחנך את עצמך והפסק להטיף דברי שטויות לבנות תמימות וטהורות שכל חטאן הוא שהן יוצאות לבחוץ
ולא יושבות בביתן... |
|
תייעצי גם לרמב"ם, שיפסיק להטיף "דברי שטויות" לבנות "תמימות" שכל חטאן שיוצאות לבחוץ ולא יושבות בביתן......
"כל אשה יש לה לצאת ולילך לבית אביה לבקרו, ולבית האבל ולבית המשתה לגמול חסד לרעותיה או לקרובותיה, כדי שיבואו הם לה, שאינה בבית הסוהר עד שלא תצא ולא תבוא. אבל גנאי הוא לאשה שתהיה יוצאה תמיד פעם בחוץ פעם ברחובות, ויש לבעל למנוע אשתו מזה. ולא יניחנה לצאת אלא פעם אחת בחודש או כמה פעמים בחודש לפי הצורך. שאין יופי לאשה אלא לישב בזוית ביתה, שכך כתוב כל כבודה בת מלך פנימה".
(הרמב"ם בהלכות אישות פרק י"ג הלכה י"א)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:29 |
|
| |
גיל, מבטיחה שעוד לא הבנתי אתה עמדה שלך. אתה דוס היסטרי שלא מסכים לאשה לצאת לרחוב? כופר- שחושב שהלכות צניעות הן מיותרות?
אם היית שם לב היית רואה שאין לי בעיה עם פאה בכלל. כי מן הסתם זה מה שאני אלבש. יש לי בעיה עם זה שאתה הופך אסור להיתר. לוקח חלקי דברי רבנים ומתייחס למה שנח לך.
מראה לי שהוויכוח מיותר, אתה לא עושה רושם של מי שמוכן לקבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:30 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | ואם יש אשה שגם עם בגד צנוע היא נראית מושכת, אז אסור לה לצאת? P=
|
|
אכן, כמו שכתב מרן הגאון רבי שלום משאש זצ"ל, גדול חכמי מרוקו:
"לא אסרו חכמים לאשה שתתייפה כל מה שתוכל, רק שיהיה בהיתר, ועל האנשים לשמור עצמם שלא יביטו בהם. ואם באנו לזה, הלא כמה נשים יפיפיות שאפי' יכסו ראשן במטפחת ובצעיף, הלא רק מחמת רוב יופיין יש גירוי יצה"ר, האם נאסור עליהם לצאת לשוק, או נאמר להם לכסות פניהם כגויים כדי שלא יביטו בהם אנשים? וגם ישנם היום הלובשים איזה כובעים או מטפחות על ראשן יוצאים מן הכלל ובוחרים בזה יותר משערותיהן, ויש בזה גירוי יותר מהשיער, האם נאסור להם? גם צורת המלבושים של היום נשתנו, ואע"פ שמותרים ע"פ הדין, יש בהם גירוי יצר שמייפים האשה מאד, האם נאסור להם? אלא ודאי כל מה שהוא מותר ע"פ הדין, בין אם תכסה בבגד, או בשיער, העיקר הוא שלא יהיה מגופה, הוי ליה מלבוש על ראשה, ואין לנו להיכנס אם הוא מייפה אותה או לא, דזהו ענין הגברים שחובתם שלא להביט, ואפי' תהיה מכוסה בכובע אין ראוי להביט".
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:31 |
|
| |
| גיל19 כתב: |  |
כשמתארים עד כמה הפאה יפה, בכל מיני תיאורים צבעוניים וסוטים (ויש גם כאלה שיושבים להמציא סיפורי מעשיות),
לצערנו,אלו לא סיפורי מעשיות,אלו סיפורי חיים!
בסך הכל אומרים לאשה - אל תתייפי בפאה, תלבשי משהו אחר שיהיה פחות יפה. זה הכל
מי אמר את השטות הזו??? יש לך אסמכתאות?
וחוצמזה שיש בנות שיותר מתאים להן מטפחת יפה על הראש ולא פאת קאסטם 100% שיער הודי טבעי
שיושבת להן כמו צמרת בראש העץ...
. ועל זה אמר הגר"י קאפח:
"פאה נכרית קדושה ומקודשת, והלוואי וכל בנות ישראל ינהגו בה. כי אין שום הלכה אצלנו שיש לקחת את האישה לדקורטור [מעצב] כדי שיבחר ויתאים לה את הלבוש המכער אותה דוקא, אלא מותרת להתנאות בפאה נכרית" (תשובה בכתב יד שהובאה בקובץ תשובות "המשביר").
נכון,ומי שינסה לספר לך שיש כזו הלכה ,דע לך שהוא מוכר לך לוקשים!
וכתב עוד, "גם כיום יכולה הכלה לדעתי לחבוש פאה נכרית יפה שביפות ונהדרה שבנהדרות, והכי איתא במשנה, והוי כיסוי ראש מעליא" (הובא בספר של תלמידו, "ברכת משה" על הלכות ברכות פרק מ"ב).
ושכחת להוסיף "ומחטיאה שבמחטיאות..."
תראה לי רב שיהיה מוכן לקחת על גבו את מעשה הנבלה שייעשה בגין אותה פאה יפה שביפות ונהדרה שבנהדרות...
|
|
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:31 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | גיל, מבטיחה שעוד לא הבנתי אתה עמדה שלך. אתה דוס היסטרי שלא מסכים לאשה לצאת לרחוב? כופר- שחושב שהלכות צניעות הן מיותרות?
אם היית שם לב היית רואה שאין לי בעיה עם פאה בכלל. כי מן הסתם זה מה שאני אלבש. יש לי בעיה עם זה שאתה הופך אסור להיתר. לוקח חלקי דברי רבנים ומתייחס למה שנח לך.
מראה לי שהוויכוח מיותר, אתה לא עושה רושם של מי שמוכן לקבל. |
|
exactly!!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:32 |
|
| |
| טיע כתב: |  |
כשמתארים עד כמה הפאה יפה, בכל מיני תיאורים צבעוניים וסוטים (ויש גם כאלה שיושבים להמציא סיפורי מעשיות),
לצערנו,אלו לא סיפורי מעשיות,אלו סיפורי חיים!
בסך הכל אומרים לאשה - אל תתייפי בפאה, תלבשי משהו אחר שיהיה פחות יפה. זה הכל
מי אמר את השטות הזו??? יש לך אסמכתאות?
וחוצמזה שיש בנות שיותר מתאים להן מטפחת יפה על הראש ולא פאת קאסטם 100% שיער הודי טבעי
שיושבת להן כמו צמרת בראש העץ...
. ועל זה אמר הגר"י קאפח:
נכון,ומי שינסה לספר לך שיש כזו הלכה ,דע לך שהוא מוכר לך לוקשים!
ושכחת להוסיף "ומחטיאה שבמחטיאות..."
תראה לי רב שיהיה מוכן לקחת על גבו את מעשה הנבלה שייעשה בגין אותה פאה יפה שביפות ונהדרה שבנהדרות...
|
|
טיע, !!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:34 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | גיל, מבטיחה שעוד לא הבנתי אתה עמדה שלך.
אתה דוס היסטרי שלא מסכים לאשה לצאת לרחוב?
כופר- שחושב שהלכות צניעות הן מיותרות?
אם היית שם לב היית רואה שאין לי בעיה עם פאה בכלל.
כי מן הסתם זה מה שאני אלבש.
יש לי בעיה עם זה שאתה הופך אסור להיתר.
לוקח חלקי דברי רבנים ומתייחס למה שנח לך |
|
אני לא יודע על איזה "הלכות צניעות" את מדברת, שלדבריי זה מיותר. אבל הנה סיכום הדברים שכתבתי עד כה, ואולי זה יעזור לך להבין:
א. גדולי הרבנים התירו ללבוש פאה. יש לא מעטים שהורו ללבוש דוקא פאה.
ב. הפאה צריכה להיות באורך סביר ולא מוגזם, ולא בתסרוקת פרועה, כי אז יהיה דינה כמו בגד אדום - שאסור לצאת איתו, כי הוא גורם לאשה להתבלט.
ג. סתם בגדים יפים, ופאות יפות, לא נאסרו, כי מותר לאשה להתקשט ולהתייפות ברשות הרבים, כשהיא יוצאת. ולא רק לבעלה, אלא גם לחברותיה, ואפילו כדי להרגיש טוב עם עצמה בפני הגברים (כך מפורש בגמרא "לך ולחברך ולחברורך").
ד. עיקר הצניעות הוא שאשה לא תהיה הרבה בחוץ (כמובן שאי אפשר לקיים את הרמב"ם הנ"ל בימינו, אבל אפשר להבין את הרעיון), ולא תעבוד עם גברים זרים. כשאשה נמצאת כל היום עם גברים זרים, "הלכות צניעות" של פריטי לבוש ע"פ התקנון המעודכן של עסקן פלוני, לא יעזרו לה להימנע מחטא.
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:38 |
|
| |
| טיע כתב: |  | כשמתארים עד כמה הפאה יפה, בכל מיני תיאורים צבעוניים וסוטים (ויש גם כאלה שיושבים להמציא סיפורי מעשיות),
לצערנו,אלו לא סיפורי מעשיות,אלו סיפורי חיים! |
|
"סיפורי חיים" כאלה אני יכול לספר לך על כל פריט לבוש אחר.
לדוגמא, סיפור נפוץ ומפורסם (שלא היה ולא נברא) על ערבי שנדלק על אשה חרדית ואמר לה "השערות שלך מושכים אותי" (כנראה כל החילוניות מסביב שלא לבושות בכלל, לא עניינו אותו, רק השיער של הפאה).
אותו סיפור אפשר לספר, על ערבי שנדלק על החצאית של אשה פלונית, ועל הבנדנה של אשה פלמונית, ועל הגרביונים של אשה אחרת, ובקיצור - על כל פריט לבוש אחר.
וכל ה"סיפורים" מתחילים ונגמרים במפגשים של גברים עם נשים נשואות במקומות עבודה וכיו"ב, ולא בגלל ה"פאה" שהיא לבשה והוסיפה לה יופי.
|
| נשלח ב-1/6/2011 12:39 |
|
| |
| גיל19 כתב: |  | גיל, מבטיחה שעוד לא הבנתי אתה עמדה שלך.
אתה דוס היסטרי שלא מסכים לאשה לצאת לרחוב?
כופר- שחושב שהלכות צניעות הן מיותרות?
אם היית שם לב היית רואה שאין לי בעיה עם פאה בכלל.
כי מן הסתם זה מה שאני אלבש.
יש לי בעיה עם זה שאתה הופך אסור להיתר.
לוקח חלקי דברי רבנים ומתייחס למה שנח לך
אני לא יודע על איזה "הלכות צניעות" את מדברת, שלדבריי זה מיותר. אבל הנה סיכום הדברים שכתבתי עד כה, ואולי זה יעזור לך להבין:
א. גדולי הרבנים התירו ללבוש פאה. יש לא מעטים שהורו ללבוש דוקא פאה.
ב. הפאה צריכה להיות באורך סביר ולא מוגזם, ולא בתסרוקת פרועה, כי אז יהיה דינה כמו בגד אדום - שאסור לצאת איתו, כי הוא גורם לאשה להתבלט.
ג. סתם בגדים יפים, ופאות יפות, לא נאסרו, כי מותר לאשה להתקשט ולהתייפות ברשות הרבים, כשהיא יוצאת. ולא רק לבעלה, אלא גם לחברותיה, ואפילו כדי להרגיש טוב עם עצמה בפני הגברים (כך מפורש בגמרא "לך ולחברך ולחברורך").
ד. עיקר הצניעות הוא שאשה לא תהיה הרבה בחוץ (כמובן שאי אפשר לקיים את הרמב"ם הנ"ל בימינו, אבל אפשר להבין את הרעיון), ולא תעבוד עם גברים זרים. כשאשה נמצאת כל היום עם גברים זרים, "הלכות צניעות" של פריטי לבוש ע"פ התקנון המעודכן של עסקן פלוני, לא יעזרו לה להימנע מחטא.
לעניינו של דבר, יש בדבריך הגיון, אך לא הלכה למעשה.
תוקן על ידי אנוני_מוס ב- 01/06/2011 12:40:08
|
|
|
|
|