בית פורומים עצור כאן חושבים

הגולה הדוויה או מלכות של חסד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/5/2011 13:22 לינק ישיר 

הציונים פושטי הרגל כדבריך, אכן מקיאם על אנשים כמוך, ובעיקר על רבותך שכך חינכו אותך,
למרות שהם בעצם פושטי רגל ולמרות זאת מכלכלים את השונאים שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2011 13:58 לינק ישיר 

ירוחם,
צר לי (מאוד) להודות אבל לגבי חלקים נרחבים מדי בעמינו אתה צודק.

קזיד,
הבעיה אינה באמת שבדבריך, אלא בכך שאתה מייחל לרע רק כדי שיראו כמה חלקים מישראל גרועים, או כלשונך הרעה "מי יתן ובכל העולם תיאסר ללא הרדמה, ואז בטוחני כי הבג"ץ מושא תיפלתך ("שופטיה ויועציה"), ימהר להעתיק זאת גם לכאן כדרכו."
משה אמר "ומי יתן כל עם השם נביאים" ואתה אומר מי יתן ויכשלו.

לגבי חיבור או לא עם חילונים זה נושא שדורש עיון בעצמו, בכל מקרה הטענות שאתה טוען בשם הספר, לא ממש מדויקות (ורק בגלל שאני עדין איתך). וצריכות לימוד, אם תרצה תביא מקורות, אחרים יביאו מקורות אחרים ונראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2011 13:59 לינק ישיר 

.

הציוניסטן פושטי הרגל, מפרנסים אנטי-ציונים פושטי יד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2011 14:42 לינק ישיר 

קזיד כתב:
ציוני פושט רגל! ובית המשפח הישראלי לא אסר על שכן להדליק נר חנוכה בחדר המדרגות של הבניין המשותף? אל תיטול מקרים נדירים כתמיכה למסקנותיך המבדחות. ובאשר לברית המילה, מי יתן ובכל העולם תיאסר ללא הרדמה, ואז בטוחני כי הבג"ץ מושא תיפלתך ("שופטיה ויועציה"), ימהר להעתיק זאת גם לכאן כדרכו.

סוסרטי,
התגעגענו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2011 15:12 לינק ישיר 

קמיע,
גם לי הסגנון הזכיר את סוס ואת רוכבו...
             עכשיו  נותר רק לברר מי הוא בעל הקמיע מוסקט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2011 15:18 לינק ישיר 

מנהל משנה
ראה בין מה שכתבה צענע, ובין מה שנכתב כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2011 16:44 לינק ישיר 

מואדיב. הכותרת צודקת כי בארה״ב בניגוד לכאן המלכות היא מלכות של חסד- למרות הקפיטיליזם החזירי הפושה שם מפעם לפעם- . אצלנו אנו אמנם בין אחים אבל היחס של הממסד לחרדים עונה על ההגדרה חסד רק לפי פירוש רש״י (שם שם) . נכון שאנחנו אשמים בהיותינו טפילים וכו׳ אבל השלטון בארה״ב מסביר פניו לכל אזרחיו בצורה שווה כולל מהגרים מוסלמים אשר מוציאים ממגזרם מפגעים רבים יותר מכל אוכלוסיה אחרת, ואילו אצלנו איני רואה צורך לפרט עד כמה המלכות אינה של חסד. בלא להתייחס לטענתך המקורית שעליה אני חותם בראש״ יהודים עזבו את הגולה הדוויה ועלו לציון״... . טוב לחיות בארצנו ולא רק להקבר שם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2011 17:26 לינק ישיר 

ממש רחמנות על החרדים בארץ
חוטפים את ילדיהם לצבא
הם משלמים מסים גבוהים
ואינם נהנים מקצבאות שהמדינה מחלקת ברוחב יד לשאר האזרחים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2011 17:31 לינק ישיר 

קזיד כתב:
ציוני פושט רגל! ובית המשפח הישראלי לא אסר על שכן להדליק נר חנוכה בחדר המדרגות של הבניין המשותף? אל תיטול מקרים נדירים כתמיכה למסקנותיך המבדחות. ובאשר לברית המילה, מי יתן ובכל העולם תיאסר ללא הרדמה, ואז בטוחני כי הבג"ץ מושא תיפלתך ("שופטיה ויועציה"), ימהר להעתיק זאת גם לכאן כדרכו.

חלילה
בית משפט רק פסק שצריך להדליק בפנים כמנהג אדמו"רים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2011 23:09 לינק ישיר 

קזיד, 
לא זכור לי שכתבתי משהו על עמדתך בענין מילה ללא הרדמה, כתבתי רק שאתה מייחל לרע כדי לראות ברעתם של ישראל וצדקתי.
                    משרש נחש יצא צפע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 02:52 לינק ישיר 

מוואדיב,
"מלכות של חסד" איננה נמדדת אך ורק בגודלם של השטיבלעך אותם היא מקצה לביאלה רבה.
ארה"ב בלי שום ספק, מתוקנת מבחינה מוסרית ואמונית עשרות מונים מעל שאר מדינות המערב, וכ"ש אחיותיהן שבמזרח. 
אין עוד מדינה אחת שעסוקה בלהשית סדר דמורטי בעולם יותר מארה"ב.
אין עוד מדינה אחת בעולם שבה שם ה' [לא ישו]מוזכר על ימין ועל שמאל יותר מארה"ב
וכן.... גם ליהודים ולישראל אין טובה ונוחה יותר מארה"ב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2011 03:57 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מנהל משנה
ראה בין מה שכתבה צענע, ובין מה שנכתב כאן.

תקשיב, אין תמיד עינינו בכל. כשאנו רואים שיש מה לתקן, אנו מתקנים, וכשלא לא. זה שאיננו מתקנים במקום אחד לא אמור לאסור עלינו לתקן במקום אחר.

הקושיה הגדולה היא לא עלינו, אלא עליך, ירוחם, ועל כל השאר כאן שהגיבו לסוסרטי-קזיד. אילו הייתם מתעלמים מהודעתו הראשונה, שאר הודעותיו לא היו באות לעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2011 10:10 לינק ישיר 
והפעם - ידיעה טריה מצרפת

http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=28327&cat=1&scat=3

השופט הורה לרב: "תוריד הכיפה!"
הרב רפאל בנון, שהגיע להתדיין בבית משפט צרפתי, הופתע מגזירת השופט: הורד את כיפתך! • הרב בירר את החוק, וסירב להוריד את הכיפה • בתגובה - הוצא מן האולם
יוסי כץ, בחדרי חרדים 13:11 03/06/2011
שוטר צרפתי.
הדפס שלח לחבר סלולר
12

סערה בצרפת מעסיקה את כלי התקשורת המרכזיים: מרסל פולון, אב בית הדין לערעורים בפריז, דרש ביום שלישי השבוע מהרב רפאל בנון, לשעבר הרב הראשי של טולוז, והיום איש עסקים בפריז העוסק בשיווק של בשר כשר בצרפת, להוריד את הכיפה - כתנאי לכניסתו לאולם בית המשפט ולדיון בעניינו.

משסירב בנון להוריד את הכיפה בטענה שההנחיה מנוגדת לחוק, איים השופט לקרוא למשמר בתי המשפט שיוציאו אותו בכוח.

בנון ועורך דינו הודיעו שהם ייצאו בכוחות עצמם.

הסיבה לדרישה המוזרה אינה ברורה. יכול להיות שמדובר בשאיפה להפריד לחלוטין דת ממדינה או שמא מדובר פשוט באנטישמיות. בינתיים הרב בנון לא קיבל הסבר לדרישה.

בנון מעורב במאבק משפטי מול עמותה המספקת אישורי כשרות בעיר ליון. כבר בדיון לפני שנה הנחה ראש הרכב השופטים את הרב בנון להוריד את הכיפה בדיון, והרב אכן עשה זאת.

לקראת הדיון שהתקיים השבוע התייעץ הרב בנון עם עורך דינו כריסטיאן שרייר - לשעבר נשיא לשכת עורכי הדין ואחד מעורכי הדין הידועים בצרפת - שאמר לו שהוראת השופט מנוגדת לחוק. לפי החוק הצרפתי, אין מניעה לשאת סממן לבוש דתי ברשות הרבים. בנון טוען כי השופט פולון הוא היחיד שדורש ממנו בכל דיון להוריד את הכיפה ואין לכך כל הצדקה.

האזרחים תומכים ברב

לפני הדיון נכנסו עורכי הדין של שני הצדדים ללשכתו של השופט, ואמרו לו שהרב בנון מתכוון להיכנס לאולם בית המשפט כשלראשו כיפה. השופט התנגד.

ואכן, כשנכנסו הרב בנון ועורך דינו עם כיפה לאולם עצר מיד השופט את הדיון, ואמר לרב בנון: "אדוני, תוריד את מה שיש לך על הראש." בנון השיב: "אדוני הנשיא, אני מכבד אותך, אבל אני יודע מה החוקים ואני לא מוריד כלום".

השופט אמר: "אני זה שמחליט".

עורך דינו של בנון הודיע כי אם זו הדרישה לא יתקיים דיון ויוכח ששהשופט גרם עוול למרשו. מאז יום שלישי רואיין הרב בנון לכל כלי התקשורת המרכזיים בצרפת, ואלה הביעו תמיכה בעמדתו ותקפו את עמדתו של ראש הרכב השופטים.

בראיון שנערך לאחר הדיון אמר עו"ד שרייר: "זה 55 שנה לא קרה מצב ששופט צרפתי מעז לקרוא לשומרים להוציא יהודי מאולם בית המשפט". הוא הסביר כי הנוהג הוא לאסור על עורכי דין לחבוש כיפה או כיסוי פנים, אך אין זה הנוהל לגבי אחרים.

כרגע בוחנים הרב בנון ועו"ד שרייר כמה דרכי פעולה: לדרוש החלפת הרכב השופטים, פנייה לבית הדין לזכויות אדם בשטרסבורג ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הגולה הדוויה או מלכות של חסד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.