בית פורומים עצור כאן חושבים

מה בין כפירה בספר הזוהר לבין כפירה בתושב"ע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2011 16:58 לינק ישיר 

בעלבעמיו

ממך ציפיתי ליותר יושר אינטלקטואלי.

בפוליתאיזם לא תתנהל מערכת משומנת של כפייה אלימה + אינדוקטרינציה אכזרית לבני עם אחד לעשות את הפולחנים של אל של עם אחר (המלחמות היווניות לא היו בשם דין זאוס בסיף או משהו כזה). ולדעתי גם באותו העם יהיה חופש בחירה.

לעומת זאת מונותאיזם יוצר מסעי צלב, גי'האד, שחיטת 400 נביאי בעל ועוד הרבה בכל הרפורמות היהוויסטיות, והזיות של אנשים שבטוחים שהאל הכל יכול ינצח את כל האנשים הרעים (זה ילדותי בדיוק כפי שזה נשמע) בלי שהם בודקים איך זה במציאות. ואנשים שרוצחים את ילדיהם כדי שחלילה לא יעברו לפולחני דת מונותאיסטית אחרת (אירוע שהתרחש במסעי הצלב. ו-כן, אני יודע שלא כל ההוגים היהודיים הסכימו עם מעשה זה)

איש ציפור
אוהב אותך למרות הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 16:59 לינק ישיר 

דה-פרזנט

סתרת את עצמך פעמיים תוך כדי דיבור. המוסר מהיישועים, אבל הם הסתמכו על הנביאים, אך לא מהיהדות.

טוב, אתה כמובן ממחזר את ולהאוזן המיושן (והחשוד במגמתיות כבדה כידוע מכתביו). אך קויפמן כבר הראה שהנבואה הקלאסית התפתחה רק מתורת משה. הוא גם הראה שכל החידוש המוסרי של תורת משה נובע מהמונותיאיזם המיוחד שלה (לא המספרי!) והדוק בה. 

ושוב, אתה לא מסוגל לגמור בלי השלכה לדת הקיימת. שים לב שאני לא הסכמתי לדבריך על "השמדת הכתבים" של ההשקפות האליליות בישראל, ועוד יותר לא ל"מסקנה" הפשוטה והידועה מראש של איחור התורה או אי נאמנותה. ועל כן, מיותר להשליך מהדיון הנקודתי על "השמדת הכתבים" לדבריך - על ההצדקה לקיום הדת בימינו (וכאילו זה שעברו דווקא 2000 או 3000 משנה לענין).

עמך הסליחה, אך כעת אני פורש, ולא אוכל להגיב בזמן הקרוב להודעותיך אלי. כל טוב ותבלה בנעימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 17:01 לינק ישיר 

ומה שיותר חשוב -
מהפוליתאיזם היו מתפכחים מזמן;
רק המונותאיזם שהוא בהגדרה בלתי מופרך (האל המונותאיסטי הוא עושה שלום ובורא רע. כל דבר מיוחס אליו, לא ניתן להפריך את קיומו) ימשיך להטריף את האנושות עוד זמן רב (והרי גם אתה מסכים עם זה שמדובר בטירוף - לפחות לגבי המוסלמים והנוצרים), בטיעונים על אל טרנסצנדנטי שנכנס לאנשים לצלחת ולבגדים האינטימיים עם מקל וגזר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 17:02 לינק ישיר 

פרזנט
אתה בטוח שמאמיני אלילים למיניהם לא נלחמו זה בזה?
האם התיאור שלך של הפולתאיזם אינו אוהד מדי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 17:02 לינק ישיר 

אדםעליון כתב:
מקס,נהניתי מאוד לקרוא את דבריך. אני חייב לומר לך, שאתה דרשן ויוצר מוכשר ומלהיב במובן הטוב והיפה של ההגדרה.בכל זאת, נראה לי שעירבבת דברים שאינם קשורים.אני דיברתי על גיהנם וגן עדן? יש בתורה שימוש כלשהו במושגים אלה?האם אלוהים אצלך =הפחדה, או שזו אינטואיציה טבעית של ההמון הבריא?וצר לי. לפחות בטווח הנראה לעין, אינני תולה תקוות בהמון. זה שההמון חפץ בחופש, זה עדיין לא אומר כלום על חכמה, להיפך, החופש יכול להיות מנוצל לרוע ולהפקרות.אני מזכיר לך את מה שאתה רגיל לומר: אם יש טעויות, ויש הרבה, בהתפתחות של הדת - בשביל זה אנחנו כאן, כדי לתקן אותה. לתקן זה לא למחוק, לתקן זה לברר עיקר מטפל, מקורי ממאוחר, פנימי מחיצוני.לבסוף, אני מצטרף לתפילתך הנרגשת.

תודה צדיק על הפירגון, (היום זה נדיר במיוחד לנוער ונערות\בנות)
אני התחתנתי עם משפחת ירושלמית, מלא ילדים ב"ה,
בימים הראשונים שהיית בבית חמי, ראיתי דבר מוזר, שניהם חמי וחמותי יש להם כל בוקר מלחמה של ממש להעיר את כולם ללכת לחידר ולבית ספר לבנות,
ואני שאלתי את אשתי מה הם עושים שיתנו להם לאחר יום יומים והם יקומו לבד בסוף,
וכך עשו בסוף (אחרי שיכנוע רב מצידי) והצליחו באמת,

זה רק דוגמא להראות לך שתתן אחריות להאדם הוא יהיה אדם, תחנך שיש אדון\משטרה\אלוקים וכדומה אז הוא אף פעם לא יהיה חופשי ומלך בעצמו, רק עבד,

אם לא היה לנו ניסיון היסטורי הייתי שותק, אבל יש לנו ניסיון מר,
יש בעיה איך אנו מאמינים באלוקים, (זה כבר גם תשובה לנושא האשכול, איך הצליחו להכניס במסורת את הקבלה)
אנו מאמינים באלוקים אישי שהוא בעצם בייביסיטר כביכול,
ואז לא עושים כלום לטובת האומה, (ראה אלפיים שנות גלות, והיום לא משתתפים אפי' על הגנת המדינה כי הלימוד מגן עלינו)
גם לא עובדים לפרנסה, כי אלוקים נותן משמים,
מזלזלים במדעי הרפואה וכל מדע כי יש אלוקים שהוא הבייביסיטר
כל דבר מיסטי מתקבל אצלינו כי הרי ההוא צדיק יסוד עולם, במילא מקבלים כל תורה חדשה שהוא ימציא אם זה הזוהר אם זה האריז"ל ואם זה החסידות ואם זה כת ההשקפה,

מה שקורה שאנו מוותרים מתחילה על העתיד שלנו וצאצאינו כי יש לנו בייביסיטר, ולכן היינו כל כך הרבה שנים בגלות,
ולכן גם הלכנו כצאן לטבח בהשכלה ובשואה, כי זה גזירה מהביייביסיטר ואין מה לעשות,
אין למנהיגים אחריות לדורם ולהעתיד,
ברוחניות כן את זה הם עושים בגדול כל דור מתחדש תורה חדשה,
השל"ה הקדוש הכניס את הקבלה להלכה ומאז אין גבולות גם בזה,
בשולחן ערוך החדש בהלכות שבת יהיה כתוב שבליל שבת אחרי האוכל נהגו ללכת לטיש רבו, ומי שלא ?! אין לו חלק לעולם הבא,

לסיכום: 1,טעותינו היא שעשו מהאלוקים בייביסטר, 2, אין לנו אימון בנוער ובההמון העם במילא הם עבדים לעולם,
ולא פלא שאנו מפסידים אותם בכל דור ודור, (הרי היינו צריכים להיות היום מיליארדים לפחות כמו ההודים הסינים ועוד)
נכון שגם העוני וההשמדות הגופניות היו סיבות למצב הזה, אבל זה גם באחריות המנהיגים של האומה,

כלומר: יש מצב אבסורדי, מנהיגי האומה לא לוקחים אחריות כי יש בייביסטר קרי האלוקים,
לא לוקחים אחריות לא על העוני ולא על הרוחני לדורות, ולא להפסד ילדינו לטובת ההיתבוללות,
לא לקחו אחריות שאנו בגלות וצריכים לחזור מיד לארץ האבות,
הגדוילים בעצמם עושו זאת, בכל הדורות כמו הרמב"ם הרמב"ן ועד תלמידי החסידים,
אבל לא לקחו עימם את ההמון,

כך בדיוק היום בכת ההשקפה, תנסה לכנס לאחד הגדוילים ותתדרוש את דרשי (ועשיתי זאת) ותשובתם היא בדרך כלל איזה סיפור מגדול הדור קודם, הכל בנוי על סיפורים, כל תורת ההשקפה בנויה על סיפורים (למי שמכיר על מה אני מדבר)
סיפור של חיים עוזר סיפור של ר' אלחנן סיפור של החזו"א,

אין תורה סדורה אין כלום בעצם, מזל שיש קצת אנשי חיל בענייני רפואה ועוד כמה עניינים, אחרת היינו עוד משתמשים עם תרופות הגמ' כי איך נפקפק בהם ח"ו,
גם חייבים לציין לטובה את האנשי חיל בעניין חינוך (לא התוכן שנשאר בכת ההשקפה) הדרך לחנך בטוב, ולא במקל,
זה החידושים האחרונים לטובה,
גם בענייני בינו לבינה יש הרבה השכלה והבנה אצלינו ב"ה,

אבל חסר מנהיג עם ראש ענק, ושגם יקח אחריות לדורות כנ"ל,
אבל לא יתנו לו כנ"ל כי יש את האלוקים הבייביסיטר,

בוודאי שצריך רק לתקן וח"ו למחוק, כי למחוק מחקנו כל הדורות, הרי איך עוד אנו המעט בעמים ? אחרי 4000 שנה ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 17:04 לינק ישיר 

פרזנט,
לפי התנ"ך (וגם לפי ההסטוריה) גם (ואולי בעיקר) לפוליתאיסטים יש סיבות לכפות את דרכם על ההמון, כי בסופו של דבר אין מה שמרסן את תאוותיהם ורצונם לכח. עיין למשל בדמותה של איזבל, אבל לא פחות בכך בתלודות האימפריה היוונית והרומית...

בכל מקרה בתקוה שאתה לא ציני משמח לשמוע שאתה אוהב אותי בתור התחלה זה בהחלט מעורר תקוות, אבל זה עדין לא מחפה על התעלמותך משאלות שלא עולות בקנה אחד עם האג'נדה שלך.
אמנם "על כל פשעים תכסה אהבה" כתיב, אבל זה מדבר על האוהב ולא על הנאהב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 17:07 לינק ישיר 

אדם עליון

בפעם העשירית אתה תוקף איש קש בשם דה פרזנט
לא קראתי במקור לא את וולהאוזן ולא את קויפמן  - אני מכיר את הרעיונות הכלליים של שניהם, וזה מה שאני רואה

"קויפמן הוכיח" נו באמת... "הציג עמדה והביא לה תימוכין" עלול להיות ניסוח יותר מוצלח

אגב גם קויפמן מונע מאידיאולוגיה [אם כי הפוכה בדיוק - להוכיח שהדת היהודית היא מונותאיסטית מאז ומעולם ולעשות את הכשל הלוגי שהיא הביאה את המוסריות. ראו במאמרים שכתבו עליו באתרו - GOOGLE IT)

אכן - הרוח העולה מהנביאים שונה מזו של התושב"כ, ודומה יותר לזו של ישוע מאשר של התושב"כ - גם אם הוד רוממותו קויפמן חושב אחרת (ואני בכלל לא בטוח שזה מה שהוא אומר)

וזה הדדי - גם אני לא ממש נהנה מההודעות שלך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 17:08 לינק ישיר 

אש"צ
משום מה אני מוצא את עצמי מגן עלפרזנט ואתו הסליחה.
הפולתיאיסטים לא כפו את דתם על ההמון (לפחות לשיטת פרזנט), אין מי שחולק שהם היו בעלי יצרי ממון ושלטון ורצחנות, אך זה לא נבע מדתם או מרצון לכות את דתם. הפולתאיזם בהגרה מוכן לקבל עוד אלים לפנתיאון (וקצ"ע מסוקרטס).
לגבי ריסון התאוות, גם המונותיאסטים לא תמיד הצטיינו בכך, ואדרבא הדת היוותה בשבילם תירוץ טוב לכך.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 30/05/2011 17:10:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 17:13 לינק ישיר 

בעלבעמיו
נלחמו בשם החלת חוקי השריעה על העולם וגאולת אדמות מיד הכופרים (צלבנים)? או בשם רצון לטריטוריה, אגו ונשים? ואיזה גורם יכול לגרום לעם לבכר מלחמה עד מוות על פני שלום? ולצאת למלחמות שבדרך הטבע הן אבודות (אם לא אמונה על שכר נצחי, 72 בתולות, פגישה באהבה האינסופית של ישוע או זיו השכינה, וכן אמונה=תקווה שהאל הכל יכול ישחק אותה בגדול)?
אולי היתה איי פעם מלחמה בשם אל פוליתאיסטי - אבל אנחנו מדברים סטטיסטיקה. מה יותר?

תוקן על ידי thepresent ב- 30/05/2011 17:16:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 17:17 לינק ישיר 

צדיק זה נושא חדש לך (רואים את זה) אז אולי כדאי שתלמד ותקח לפחות שנה להכיר טוב את העניין, ואז תבוא בריא יותר, כי זה נשמע סתם ניגוח, כמו רץ  לשם לעיין וחוזר לתקוף וחוזר חלילה, נוווו ? זה לא רציני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 17:17 לינק ישיר 

"טוב, הספיק לי להיום. במיוחד עם המנהלי משנה החדש. "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 17:23 לינק ישיר 

שאלת מנהל: אינך מסוגל להמנע כליל מתקיפות אישיות?

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 30/05/2011 17:36:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 17:32 לינק ישיר 

בעל בעמיו,
זה מאוד לא מדויק הפער בין הצהרות של פלורליזם (או פלורלתאיזם... למען הסר ספק, השיבוש מכוון ומודע) לבין מעשים הוא לעתים עמוק מאוד.
בפרט אם מנגד עומדת גישה מאיימת שבה יש רק אמת אחת.
         דומני שהמאבק בין איזבל לאליהו הוא אב טיפוס לענין, אבל בצורה כזו או אחרת הוא חרוז לאורך כל ההסטוריה היהודית (ומן הסתם לא רק) התפיסה היהודית איימה על היוונים (לדעתם) והם השתדלו לרמוס אותה וכן אצל הרומאים, פולותאיזם יכול הליות מאוד ליברלי בתאוריה כשאין איום על ההגמוניה שלו, מעשית כאשר יש איום הוא הופך לעתים לרצחני  כמו שאף פאנט דתי לא יוכל להיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 17:34 לינק ישיר 

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 30/05/2011 17:37:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2011 17:36 לינק ישיר 

אש"צ
תבדוק האם התגובה הפולתאיסטית לא היתה בגלל אי המוכנות של המונותיאיסטים להשתלב בחברה פולתאיסטית. לכאורה אם היהודים היו משלבים גם את רבש"ע עם פולחנים נוספים, ליוונים לא היתה עם כך בעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה בין כפירה בספר הזוהר לבין כפירה בתושב"ע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.