בית פורומים אשדוד החרדית רובע ז- ג

אשדוד: האם שמעון כצנלסון יתמודד על ראשות העירייה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2011 08:42 לינק ישיר 
אשדוד: האם שמעון כצנלסון יתמודד על ראשות העירייה?

*-- ARTICLE_TITLE_END **-- RELEVANTI_ARTICLE_END **-- RELEVANTI_ARTICLE_START **-- ARTICLE_SUB_TITLE_START *

הפרסום על החלטת הפרקליטות שלא להגיש כתב אישום נגד סניה כצנלסון, יו"ר מפעל הפיס לשעבר, העלה גל של ספקולציות לגבי כוונותיו הפוליטיות. ההערכה היא כי האיש שהיה החזק ביותר בעיריית אשדוד בשנים 1998-2003 ינסה להתמודד על ראשות העירייה מול יחיאל לסרי, אך יריביו הפוליטיים הפוטנציאליים לא מודאגים: "הוא איבד את השטח"

*-- ARTICLE_SUB_TITLE_END **-- RELEVANTI_ARTICLE_END *
*--
*-- RELEVANTI_ARTICLE_START **-- ARTICLE_CONTENT_START ******** src="/online/nrg/include/js/wmv_player_small.js" type="text/">******* src="/online/nrg/include/js/slider.js" type="text/"> *--global_section_pic* *******> *--art_global_gallery_picture*מאז שפורסם כי לא יוגש כתב אישום נגד שמעון (סניה) כצנלסון בפרשת הקרטל בין מפעל הפיס לאגודה למען החייל, עוסקים באשדוד רק בשאלה אחת: האם הוא יתמודד על ראשות עיריית אשדוד בבחירות המוניציפאליות? *-- ARTICLE_MAIN_PIC_START *
שמעון כצנלסון*-- ARTICLE_MAIN_PIC_CREDIT_START *
שמעון כצנלסון צילום: נאור רהב
*-- ARTICLE_MAIN_PIC_CREDIT_END *
*-- ARTICLE_MAIN_PIC_END *

עם ההודעה על כוונת הפרקליטות שלא להאשימו, החלו להתכונן בעיר לאפשרות שיו"ר מפעל הפיס לשעבר, שכונה במשך שנים רבות "האיש החזק בעיריית אשדוד", יחזור לזירה הפוליטית.

אמנם הבחירות ייערכו רק בעוד שנתיים וחצי, בנובמבר 2013, אלא שמתחת לפני השטח מועמדים פוטנציאליים כבר מתחילים לתכנן את הקמפיין שלהם. כעת, כצנלסון עשוי לטרוף להם את הקלפים.
*--global_section**--<<>>***--header*
תשעה מנדטים

על מנת להבין מדוע כצנלסון עשוי להכניס את הפוליטיקה המקומית למערבולת, אנחנו צריכים לחזור כמעט 13 שנים לאחור: לבחירות של שנת 1998. ביום הבחירות נקבעה היסטוריה בעיר, כאשר רשימת "אשדוד ביתנו", תחת הנהגתו של כצנלסון גרפה לא פחות מתשעה מנדטים, הישג שכמוהו לא היה בתולדות אשדוד וככל הנראה גם לא יהיה.  

ראש העירייה הנבחר צבי צילקר קיבל רק שני מנדטים, אך הצליח ללהטט ולהרכיב לעצמו קואליציה יציבה, שכמובן הסתמכה על כצנלסון. גורמים פוליטיים טוענים בלהט עד היום כי באותה תקופה צילקר אמנם נשא בתואר ראש העירייה, אך כצנלסון, שהיה ממלא מקומו, ניהל אותה בפועל.

כצנלסון קיבל את ראשות ועדת הכספים החשובה ואת ועדת ההקצבות.

******* language="">window.CM8TplntSync['0.4301124912429039']=true******* language="" defer>window.CM8TplntAsync['0.4301124912429039']=true
******* language="">window.CM8TplntSync['0.14614472474706847']=true******* language="" defer>window.CM8TplntAsync['0.14614472474706847']=true
******* language="" event="FSCommand(cm8FlashCmd,cm8FlashArgs)" for="ad_917293"> if (typeof(cm8FlashCmd)!="undefined") DoFSCommand_917293(cm8FlashCmd,cm8FlashArgs);
סיעתו קיבלה ראשות של עוד שבע ועדות: מכרזים, קליטה, הנחות במסים, חינוך, רווחה, בריאות תחבורה. באותם ימים הוא הוביל מהלכים רבים, כאשר צילקר, מתוך בחירה או מתוך מצב של חוסר אונים, נותן לו יד חופשית.

כצנלסון ביצע לא מעט תרגילים פוליטיים במהלך הקדנציה שבה שלט בעירייה. באחד מהם הוא מנע מש"ס, בהנהגת עמרם כנפו הצעיר, להשתלט על המועצה הדתית, באמצעות העברת החלטה לפיה חמשת נציגי העירייה בהנהלת המועצה יהיו א-פוליטיים. כנפו קיווה כי הנציגים ייבחרו לפי מפתח סיעתי, וכי סיעתו, השנייה בגודלה במועצה, תקבל לפחות חבר אחד, שיחד עם חמשת החברים שימנה שר הדתות יהוו רוב. אלא שהמהלך לא יצא לפועל, בזכות פעילותו של כצנלסון.

חלק ניכר מזמנו השקיע כצנלסון בטיפוח הקשר עם אוכלוסיית יוצאי חבר העמים ודאג להוציא עיתון בשפה הרוסית. לקראת הבחירות של שנת 2003 הודיע כצנלסון כי הוא מתכוון להתמודד מול צילקר על ראשות העירייה, אך חצי שנה לפני הבחירות, הימם את כולם כאשר נבחר לתפקיד הנחשק של יו"ר מפעל הפיס ועזב את בניין העירייה.

כמו כל פוליטיקאי טוב, גם כצנלסון שמר את הקלפים צמוד לחזה עד לרגע האחרון. בסוף חודש מרץ 2003, כאשר נחשפה מועמדותו של כצנלסון לתפקיד הרם במפעל הפיס, הוא התחמק ואמר: "אני רץ לראשות העירייה, ומי שמנסה להדביק לי תפקידים ציבוריים, מנסה להכשיל אותי ולגרום למתחרים שלי לצבור כוח. כרגע אני עסוק בריצה שלי לראשות העירייה".

בחודש מאי של אותה השנה, זמן קצר לפני שעזב את הפוליטיקה האשדודית, אמר כצנלסון: "מדיניותה של אשדוד ביתנו הייתה במשך כל תקופת פעילותה נגד התחרדותה של אשדוד. בהתאם לכך, אני ממשיך להוביל קו זה לסובלנות ונגד כפייה דתית על פי הכלל: 'איש איש באמונתו יחיה'. כפי שפעלנו, כך נמשיך לפעול בעתיד".

צבי צילקר
צבי צילקר  צילום: זמן הדרום

על יומרותיו הפוליטיות אמר: "כתושב ותיק באשדוד, במשך יותר מ-30 שנה צברתי ניסיון ועשייה, המכשירים אותי למלא את תפקיד ראש העיר אשדוד. אני מאמין בתבונתם של תושבי אשדוד, שיבחרו בראש עיר לפי כישוריו, מקצועיותו, אמינותו והניסיון שצבר, ולא לפי ארץ מוצאו".

אבל למרות כל ההצהרות הללו, כצלנסון לא התמודד לבסוף ונבחר לתפקיד יו"ר מפעל הפיס. עם זאת, הבהיר כי עוד יחזור לפוליטיקה המקומית ויכהן בתפקיד ראש העירייה. "לא היה לי קל לקבל את ההחלטה הזאת", אמר אז כצנלסון לזמן הדרום.

"בפגישה שלי עם ראש הממשלה אריאל שרון אמרתי לו שאני מתכוון להתמודד על ראשות העירייה. הוא אמר לי שהוא מטיל עליי את התפקיד הכי חשוב מבחינה לאומית למדינת ישראל, תפקיד אמון של ראש הממשלה. לא יכולתי לסרב פקודה. אני לא חושב שיש פה פגיעה במוניטין שלי. ההתמודדות שלי על ראשות העירייה לא בוטלה, אלא נדחתה. אם הייתי ממשיך בהתמודדות הייתי גם מנצח".

רשימה עדתית

כאשר כצנלסון התכוון להתמודד לראשות העירייה, עשה את צעדיו הראשונים בתחום הפוליטי ד"ר יחיאל לסרי, האיש שהיום עומד בראש המערכת. השניים כיהנו סביב אותו שולחן מועצה בין השנים 1998-2003, ואהבה גדולה לא שררה ביניהם.

לסרי אמר על כצנלסון בזמנו את הדברים הבאים: "אנשים אומרים שיוצאי חבר העמים הם אנשים יוצאים מהכלל, והם תרמו ותורמים לעיר ולמדינה. באו שני מנהיגים פוליטיים, צילקר וכצנלסון, ואיחדו אותם סביב העניין העדתי. עד כדי כך הם יצרו בדלנות ביניהם לבין שאר תושבי העיר. המתח הקיים כיום בין הוותיקים לעולים החדשים, הוא בעיקר על רקע תוצאות הבחירות, כי הוותיקים מרגישים שלקחו להם את העיר".

יחיאל לסרי ואילן בן עדי
יחיאל לסרי ואילן בן עדי  צילום: זמן הדרום

לסרי אף אמר כי הוא לא היה מעוניין בהצלחה של כצנלסון, אם המחיר להשיגה הוא הקמת רשימה עדתית. "קשה לי להבין את היומרה המוסרית שלו כראש רשימה עדתית, להיות בעתיד ראש עירייה", אמר לסרי. "לעולם לא הייתי מנסה להקים רשימה עדתית של מרוקאים.

"הרשימה של סניה לא פרסמה אף מודעה בעברית. הוא אמר לעולים 'אני רוסי כמוכם, ואני אייצג את האינטרסים שלכם'. היום כצנלסון מנהל את העיר, והתושבים בכלל לא יודעים מה כתוב במצע שלו ומהן התכניות שלו לגבי העיר. זאת בעצם התרמית וזהו לב לבו של המעשה הלא מוסרי שעשה ראש העירייה (צילקר), בכך שהביא לתושבים שלטון שלא בחרו בו".

לסרי הוסיף: "מפחיד שאנשים מתארגנים על בסיס אתני. זה מוביל בסופו של דבר לגזענות. קל מאוד לשלהב את הציבור ולמכור לו אלמנטים רגשיים. אנחנו, כמנהיגים, צריכים לעמוד על המשמר ולדאוג לשיתוף פעולה בין עולים לבין ותיקים".

שותפו הוותיק של כצנלסון בניהול העיר הוא ראש העירייה לשעבר צבי צילקר. כשועל פוליטי ותיק, הוא מריח את השטח, וברגע הנכון יודיע אם יתמודד שוב לתפקיד. לזהות המועמדים האחרים יהיה משקל רב בהחלטה. "דיברתי עם סניה לפני שנה וחצי", מספר צילקר השבוע.

"הוא דיבר על הכוונה לחזור לפוליטיקה. זו זכותו. הוא היה בתפקידי מפתח בעירייה וגם בארץ. הוא בחור מוכשר, והשאלה מה אומר הניתוק שלו מהציבור במשך כשמונה שנים. לפחות חלק גדול מדור הקשישים הלך לעולמו והצעירים כבר נמצאים בצבא. הוא יצטרך לעבוד קשה. ברגע שהוא יחליט ממש על רצונו נשב נדבר ונראה במה דברים אמורים".

ולדימיר גרשוב
ולדימיר גרשוב  צילום: אורי מילר

האם לדעתך לכצנלסון עדיין יש השפעה משמעותית על הרחוב הרוסי בעיר?
"היום הדברים שונים. ישנן שתי קבוצות עם יריבות רצינית, שיחד מונות שבעה מנדטים. זו ירידה ב-20 אחוז מהקדנציה שלו. השאלה אם הוא יוכל להשלים בין הקבוצות, האם לא יתחרו נגדו בשוק. תשעה מנדטים זה לא ריאלי, אם כי הכל אפשרי.

"גם הקבוצות הרוסיות לא יוצאות מעורן כדי לשרת את הקהל הזה, והמריבות ביניהן פגעו בתדמית של עולי ברית המועצות. הצעירים לא אוהבים להתחכך בדברים האלו. קשה מאוד לנחש מה יהיה. בבחירות האחרונות לא הגיעו העולים כמו שהם רגילים. השאלה היא האם הם הפכו להיות ישראלים, כי יש לזה משמעות".

בלי מערבולות

מי שהיה יד ימינו של כצנלסון בתקופתו בפוליטיקה המקומית הוא ולדימיר גרשוב, שבשתי הקדנציות האחרונות עומד בראש רשימת "אשדוד ביתנו". גם בשנת 2003 וגם בשנת 2008 הוא קיבל חמישה מנדטים, ולא בטוח שהוא מתגעגע ליו"ר הקודם של הרשימה.

גורמים פוליטיים ידעו לספר כי היחסים בין גרשוב ובין כצנלסון הצטננו מאוד בעיקר סביב רצונו של האחרון לנהל את הסיעה מרחוק, מהלך שגרשוב התנגד אליו בכל תוקף. "אני לא מתעסק בספקולציות" אומר השבוע גרשוב. "אני לא מסוג האנשים שמתחיל להיכנס למערבולת פוליטית בחצי קדנציה. היום אני שייך לקואליציה ואעשה הכל כדי שהקדנציה תהיה מוצלחת. זה מה שדורשים המצביעים שלי. חצי שנה לפני הבחירות, הכל יתהפך, ויהיה ברור מה קורה. עכשיו זה לא מעניין".

אתה חושב שאם סניה יחזור תוכלו לשחזר ביחד את ההישג ההיסטורי?
"ב-1998 היו תנאים אחרים, מצביעים אחרים ולא היו לנו כמעט תחרויות. עכשיו דברים השתנו".

דיברתם עם סניה לאחרונה?
"ראיתי אותו לפני כמה חודשים. הוא ביקר מישהו בעירייה. אני מכיר את המשפחה שלו. לא דיברנו על הרשימה על מה שקורה ברשימה. סתם שיחה בין חברים ותיקים".

תישאר בראש הרשימה אם סניה חוזר?
"אתה עוד פעם מכניס אותי לספקולציות. אני מקום ראשון מהיום ועד 2013. זה מאה אחוז. גם ב-2013 אני נשאר בראש הרשימה".

יריבו הפוליטי של גרשוב, ממלא מקום ראש העירייה בוריס גיטרמן, לא מוצא סיבה לדאגה. "אני משוכנע שבסופו של דבר סניה לא יתמודד", אומר גיטרמן. "אני מכיר אותו היכרות ארוכת שנים, עוד מהתקופה שבה שירתנו יחד בבסיס תל נוף. לפני שהוא עושה מהלכים כאלו משמעותיים, הוא בודק את השטח ועכשיו הוא יודע שאין לו שום סיכוי לנצח את לסרי.

"ברגע שהוא יודע את זה, הוא לא יתמודד. אין לו פעילים, הוא איבד את השטח, שכרגע נמצא אצלי או אצל גרשוב. אני, על כל פנים, עובד כרגיל. אנחנו מזמינים אותו לנסות את מזלו. אם הוא לא יכול לעשות הערכת מצב נכונה, שיתמודד ויראה בדיוק מה קורה. אנחנו לא מוטרדים".

ומה אומר כצנלסון עצמו? הוא מאשר שבכוונתו לעשות קאמבק: "אני חושב לחזור לפוליטיקה לקראת הבחירות של 2013. אני אעשה בדיקה, ואם התושבים ירצו בי, אני בהחלט אהיה מוכן לשרת אותם".

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אשדוד החרדית רובע ז- ג > אשדוד: האם שמעון כצנלסון יתמודד על ראשות העירייה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext