|
|
| נשלח ב-31/5/2011 18:15 |
|
| |
הנוכחוש
לא הבנתי את דבריך האחרונים. האם אתה מתכוון ליישם את כללי ביקורת המקרא כדי לזהות ממה מורכבות הודעותיו של סיינפלד?
זה נחמד, מפני שזו תהיה הדגמה לכך שאפשר ליישם כללים של חיתוך במספרים כדי ליצור הפרדה בין דמויות בתוך אותו אדם...
(בשכבר הימים הביא מואדיב ניתוח בנוסח ביקורת המקרא של "שר הטבעות" הקלאסי. הנה ניסוי מס' 2 משלך. שכוייח).
אם ההומור של סיינפלד אינו לרוחך, לא נורא. ממה שאני מכירו, הוא אינו מקפיד. ובכלל, מדוע לא תכתוב הומור משלך? אם יהיה טוב, כולנו נהנה וגם נחלק לך איקונים ירוקים.
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 18:29 |
|
| |
מיימונוש אכן כן. היא מורכבת מתוכן רדףהשיגי עם מאפיינים לשוניים של רב סיינפלד (וכמה מילים שמעידים על מקורן הרדףהשיגי וכן קריטריונים שהם אינטרס מרכזי של רדף השיג - למשל הקריטריון על אשכולות ייעודיים)
ומאחר ואני, כפסטרפריאני דתי אורתודוקסי אינני מאמין בצירופי מקרים חלילה (שבדיוק אחרי שמנהלי משנה החדש הסתבך פתאום התעורר לו רב סיינפלד מהבית זקנים שלו), אני מניח שיש קשר בין השניים - וההנחה היא שהודעה מקורה ברדףהשיג, לפחות חלקית. מה אומר חצקל קויפמן? שהאידיאה העצכחית זורחת מההודעה של עצכח (גזירה לוגית של מיימוני: ולכן ברור שזה האל עצכח = קרי, רב סיינפלד, ולא רדף השיג המדבר מגרונו של רב סיינפלד - דברים שקויפמן לא אמר בשום אופן)?*
העקיצה כאן היא קצת מורכבת, ואני לא אתעקש שכולם יבינו אותה.
|
| נשלח ב-31/5/2011 18:35 |
|
| |
פרזנט,
מה שלא יהיה סיינפלד היה עקבי וכיבד את החוקים שנקבעו בתקנון הפורום - ונקמנות אישית היתה רחוקה ממנו -הבריון הזה לא מחשבן לחוקים הוא מחליט מתי ואם החוק יכובד !
|
| נשלח ב-31/5/2011 18:51 |
|
| |
הרב מיימוני, תנאי בסיסי למנהל פורום הוא היותו חבר בפורום. אם הן וטו והן שיינפלד כבר אינם חברים בפורום (ולא, הודעה פעם בכמה חודשים זה לא נקרא) אז אתה המנהל הבכיר מבין חברי הפורום ועיקר האחריות הניהולית מוטלת על כתפיך, לטוב ולרע. אני חושב שדבריך משקפים במידת מה הבנה כזו, אבל אני לא חושב שאתה צריך לחכות שחברים יתלוננו אצלך בפרטי כדי ללבן את מדיניות הניהול ברמת המיקרו עם מנהלי המשנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 19:30 |
|
| |
אום וכאשר מנהלי המשנה יבצעו מחיקות לא ראויות, זה יעלה לדיון בין חברי הניהול. יותר מכך איני יכול להבטיח ולא נראה לי שאני אמור להבטיח.
זהותם של מנהלי המשנה אמורה להיות חסויה בדיוק מהסיבה שמתעוררת כאן. איש אינו אוהב שמוחקים את דבריו. (אני מחקתי שתי הודעות באשכול זה בגלל שהכילו עלבון אישי, לדעתי כמובן).
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 19:34 |
|
| |
שתי הערות נוספות:
אשכולות ייעודיים - אם הכונה שאשכול יישאר בתחום ונושאים מתפצלים יעברו לאשכול חדש, זו תקוותי מזה זמן (למרות שזה קשה מאד ליישום). והדבר נראה לי נכון, גם אם קשה מאד ליישום ברב שיח.
יוסקה לייב
כמדומה שאתה חדש, אז אינך מכיר את ידו המהירה על ההדק של סיינפלד ואת מחיקותיו שלא היה להן דמיון. אבל למה לי לשכנע אותך?
אם אתה סבור שנמחקת יותר מדי, כתוב לי עם הציטוט והלינק.
הבא בחשבון שאולי אולי אולי יתברר שגם אני חושב שהמחיקה היתה מוצדקת.
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 20:25 |
|
| |
כמדומה שאתה חדש, אז אינך מכיר את ידו המהירה על ההדק של סיינפלד ואת מחיקותיו שלא היה להן דמיון. אבל למה לי לשכנע אותך?
אם אתה סבור שנמחקת יותר מדי, כתוב לי עם הציטוט והלינק.
הבא בחשבון שאולי אולי אולי יתברר שגם אני חושב שהמחיקה היתה מוצדקת. _________________
מיימוני,
מה שבאתי לומר היה לשבחו של סיינלפד שהמחיקות שלו היו ענייניות, ואין לי שום בעיה עם מחיקות של דברים שהיו בניגוד לחוקת הפורום - כך שחבל על המאמצים שלך לשכנע אותי. התלונה שלי נגד מנהל המשנה הבריון שמינית היא, שהוא זה שמחליט אם ומתי לקיים סעיף בתקנון הפורום שאומר, שאין לדון לגופו של אדם אלא רק לגופו של נושא -
אין לי שום עניין לבזבז את זמני בהתכתבויות באישי, אם אתה מעוניין להיווכח בנכונות דבריי אתה מוזמן לעיין באשכול זה
כאן: http://www.bhol-forums.co.il/topic.asp?whichpage=15&topic_id=2894437&forum_id=1364
אגב, אם אינני טועה, זאת הודעתו האחרונה של סיינפלד :
"רוב רובו של אשכול זה ימחק כאשר אתפנה. באמת שלא מעניין אותנו מה אתם חושבים על אברום בורג ועל סבתו לבית סלונים. בידכם הרשות להתייחס למה שהוא כתב על השואה או להתעלם."
http://bhol-forums.co.il/topic.asp?whichpage=7&topic_id=1366661&forum_id=1364
מצא בעצמך את ההבדלים, ומקווה שהבהרתי את עצמי.
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 14:55 |
|
| |
המלך ריצ'ארד, הידוע כריצ'ארד לב-ארי, הספיק רבות בחייו הקצרים. הוא אמנם מת בן 42 בלבד, אבל בזמן הזה הספיק לערוך מלחמות רבות באנגליה, בצרפת, בקפריסין ובארץ-ישראל. הוא חתם בריתות שלום עם צאלח א-דין, וגם עם נסיכים אירופיים רבים. הוא הצליח להפר יותר בריתות מאלה שחתם עליהן, הוא חזר בתשובה בפומבי בערך פעם בשבועיים, והוכתר פעמיים למלך אנגליה.
דווקא התואר הזה, מלך אנגליה, הוא המצחיק מכולם. ריצ'ארד קיבל את התואר רק בגלל שאביו ואחיו מתו, חלקם - תוך כדי מלחמה זה בזה על התואר. הוא עצמו החזיק בתואר 10 שנים, לא דיבר מילה בשפה האנגלית-הסכסונית, ולא שהה כלל באנגליה. למרות שנולד שם, לחם שם וכאמור - הוכתר שם פעמיים למלך, לא שהה באנגליה בכל התקופות יחד, במצטבר, אפילו לא 6 חודשים.
למרות זאת, כולם יודעים, שריצ'ארד לב-ארי הוא מלך אנגליה.
ולמה כל ההסטוריה בגרוש הזו? בשביל ההשוואה ולימוד הלקח. שהרי גם לנו יש מלך שכזה, מלך בשלט רחוק. פעם בחצי שנה מפציע כאן הוד מלכותו, מלכא לעלם חיי, הרעבע מסיינפעלד. הוא אינו דורש בשלום נתיניו, לא מכריז על חנינה כללית לעצורי המהומות, ולא שופט בין איש לבין רעהו. כל מה שיש לו לעשות, הוא לנזוף בנו על דלות הלכותינו, להזכיר לנו את חוקי הפורום, לוחות הזהב שמצא במערה, ולאיים, כדברי דבורה הנביאה, שימחק, ימחץ, ויחלף את דברי הכותבים הבלתי-מנומסים.
ואני אומר - או שאתה איתנו, נושא סבלנו, לוקה בחוליינו, מוחל לחטאינו, או שאתה בחוץ.
לא שיש לי משהו נגד סיינפלד. אני לא מאלה שזורקים אבנים על עורכי דינים ומכנים אותם כלבים. אני סתם מעיר כאן הערה לסדר. ההיפך, מי כמוני חפץ בשיבתו אלינו. התירוץ המקובל, מפי בא כוחו מיימוני, הוא שסיינפלד פרש לבית אבות, למושב זקנים, ושם הוא מלהג באידיש עם שאר העויבער-בוטעלס, ומשתף אותם בתובנותיו על העולם ועל הנכדים.
אני לא קונה את זה. מצטער. יתכן שהוא פשוט מסתתר שם, אולי מעביר איזה שיעור משנייעס בין מינחע למייריב, אולי מנגב מדילדולי זקנו את שארית הרסק-תפוחים-בלי-סוכר, אבל בלבב פנימה, כך אני מקווה, הוא מתכנן קאמבק. וכאן התפקיד שלנו, כמו שלימדונו זקני חב"ד, המשיח לא בא בלי שלטי חוצות וקריאות משיח נאו. הוא לא יודע את הדרך לבד. ומכאן הקריאה היוצאת, על דעת המקום ועל דעת הקהל – אברשה, חזור הביתה!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 18:29 |
|
| |
השכן
אכן, כולנו נצעק: אנו רוצים סיינפלד עכשו!
*** לגבי ריצ'רד לב הארי, איני מבין. הרי זה סיפור ילדים ידוע כיצד ריצ'רד חזר וחנן את רובין הוד ואולי נתן לו תואר אצולה?
(טוב, אני יודע שלא היה מעולם רובין הוד).
*** הסיפור על סיינפלד בבית אבות הוא של סיינפלד בבית אבות. אני רק סיפחתי אותו לצרכי.
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 18:31 |
|
| |
שכחתי: סטיקרים להדביק על המכונית להשיג בפניה לועד עצכח. משלחת של גדולי הרבנים תצא לקבר הרמב"ם והתנא קמא ביום המסוגל לכך כדי לקרוא את הספר "סיינפלד והפילוסופיה". תרומות יתקבלו. תמורת תשלום נאות, סיינפלד מבטיח לעמוד בראש המשלחת.
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 18:59 |
|
| |
בשביל לתת חנינה לרובין הוד ריצ'ארד לב ארי לא היה צריך להיות באנגליה. יש אימייל.
[אגב לב ארי - לפי האגדה, לבו הוצא לאחר מותו ונקבר בנפרד]
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2011 23:28 |
|
| |
הרב מימוני!! האם זה רק נדמה לי- או שהודעות נעלמות בלי כל זכר- פעם השאיר מנהל המשנה זכר לחורבן על המחיקה- לפעמים מנומקת ולפעמים לא. אבל היום אתמול ושלשום, הודעות גם שלי נעלמות כמו קרח או כמו הפרות השמנות -ולא נודע כי באו לקרבה- אם נכתבו בכלל. ההיתי או שזה רק חלום? גוועלד!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 00:48 |
|
| |
ירוחם
אני עצמי עשיתי סדר באחד האשכולות ומחקתי הרבה הודעות שהיו רק חילופי דברים אישיים, וכך גם על שלך עלה הכורת. מצטער.
אכן הייתי צריך להשאיר הודעת הסבר. מקוה שלא יהיה צורך למחוק כך. אם יהיה, אזכור להעיר. (אם כי לדעתי עדיף לא להשאיר זכר כולל איזכור המחיקה). טוב ששאלת בכל מקרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 10:36 |
|
| |
הרב מימוני
עם כל הענווה המזויפת שלי- בהודעה שנמחקה לא היה כל הזכר ורמז למשהו כנגד מישהו,
|
|
|