|
|
| נשלח ב-1/6/2011 17:19 |
|
| |
אלי, הנושא הכללי שם היה האמונה בזהר מול האמונה בתורה שבע"פ. תת הנושא ממנו הענין הזה צמח אכן היה קשור למה שאתה הזכרת, אבל אני ייסדתי את האשכול הזה על יסודות אחרים, בדיוק כדי לחסוך לעיסה חוזרת של הענין אליו אתה מנסה להוביל את הדיון שוב ושוב. ואכן מצער אותי לגלות שעד כה זה לא עזר. (אבל זה בסדר אחרי הכל יש לי לא מעט סבלנות)
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:19 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | וולוזי (ן?)
התפיסה המונותאיסטית היא פצצה גרעינית. כשהיא ניתנת לכיתת ילדים אז התוצאות נראות כפי שהן נראות. וגם כשהיא ניתנת לקבוצת מבוגרים תמיד ימצאו אנשים חסרי עכבות חוץ-דתיות.
|
|
וולזי בשבילך.
"תמיד ימצאו אנשים חסרי עכבות חוץ-דתיות." זה די דומה לטענה שלי. הדת (שמא הקאנון הדתי) הוא לא זה שכופה או חסר מוסרי אלא האנשים. לכן כשהאנשים יהיו מוסריים הם יפרשו אותו בדרכם. כמו שכתבת השיקולים שלהם לא דתיים והם מיישמים אותם על הדת.
פצצה גרעינית היא כלי וככל כלי היא לא מוסרית אך גם לא לא מוסרית. הקטגוריה של מוסר לא תקיפה לגביה. האדם שמפעיל אותה יכול להיות מוסרי ולהשתמש בה למטרות מוסריות. לדוגמא אם יש אדם שרוצח מיליונים חפים מפשע אז המעשה המוסרי יהיה למנוע מימנו לעשות כך גם ע"י הריגתו שיכולה להתבצע על ידי מספר כלים ובניהם פצצת אטום.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 01:28 |
|
| |
Correlation does not imply causation.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 03:42 |
|
| |
and this sentence leads, of course, to the undeniable conclusion that a claim about causation should not be supported by correlation but must, on the contrary, be opposed to the facts (i.e. correlations) and deffended only by claims made of circular logic and delusionary logical-nonsense , as science always conducts.
p.s. limited to cases in which the claim in question is more convenient with your point of view. double standard rulezzzz!!!!
|
| נשלח ב-2/6/2011 03:44 |
|
| |
וולוזין - מה תאמר על אדם שנותן לילדים פצצה גרעינית? אופס התבלבלתי. אלוהים שנותן לבני אדם מפגרים דת?
מלבד זאת, זה לא לגמרי דומה למשל. כי האדם הלא מוסרי יצדיק את עצמו בציווי הדת (לא שקיבלתי בפורום הזה הסבר מוצלח למה הוא לא יצדק בכך - בפשטות הדת טוענת לפעול נגד אנשים אחרים. אתה יכול להגיד שזה כן מוסרי אבל אז הטיעון הוא מעגלי כי אתה מגדיר מוסריות כעולם מונותאיסטי ולפי זה תוכל לראות גם את הקומוניזם כמוסרי אם תגדיר מוסריות כעולם שיוויוני שכל מחיר שווה בשבילו)
תוקן על ידי thepresent ב- 02/06/2011 03:50:51
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 05:01 |
|
| |
נטען כאן שוב ושוב כי היהדות אינה רוצה לכפות את עצמה על העולם, ובוודאי שלא ע'י אמצעים אלימים אני מסופק מאד בזה. מהרבה פסוקים בנ'ך נראה שהתכלית הוא שכל העמים יקבלו דת התורה, ויתגיירו אנחנו מרחיקים גרים רק בשביל שרוצים לבררם שיהיו אמתיים, לא בשביל שאנו נגד גרים באופן כללי אפשר שאם היה לנו היכולת היינו גם כופים על זה, כמו שב'ד היו כופין בישראל ובגרי תושב לקבל הדת. [רק שצריך להבין שהיכולת לכפות לפי התורה היינו שהנכפה יבין בעצם שאנחנו צודקים, וכ'ז שנראה שאין אנו באים אלא בכח החרב, הרי אין כאן קבלת הדת אלא אונס החרב, ומה יש לנו מזה. כל שימוש בכח בשביל הדת אינו תועלתי אלא כלפי יחיד מתוך רבים שמקבלים את הדת מרצונם, אחרת אין כאן דת אלא חרב. וזה מה שקרה עם הדתות שהתנהלו באופן זה]
לאידך גיסא, כתיב אשר חלק ה' אלקיך לכל העמים, וידוע פירוש הרמב'ן שהפסוק הזה כפשוטו. נמצא שבאמת אנחנו גם פלורליסטים ומודים שיש מקום לכל אלהי העמים .
|
|
| נשלח ב-2/6/2011 05:26 |
|
| |
יהי אור, אתה יכול לתת פסוק אחד כזה ? כי אני לא מכיר.
מה שכן שאיפה לכך שהאנושות כולה תכיר בכך באמת ובמלכות השם זה ודאי יש. אבל אין קשר בין זה לבין קיום תרי"ג מצוות , מספיק שהעמים יקיימו את עקרונות היסוד. דהיינו 7 מצוות בני נח.
|
| נשלח ב-2/6/2011 05:33 |
|
| |
איש פסוק מפורש אני לא זוכר כרגע, ופסוקים אפשר לפרש איך שרוצים אך בדברי רז'ל מצינו בפירוש שיהיו כל הגויים נעשים גרים גרורים וכו' במגילת אסתר כתיב לשבח ורבים מעמי הארץ מתיהדים כן בליקוטי מוהר'ן אני זוכר את השאיפה הזאת בפירוש
מה אתה אומר על האידך גיסא שלי?
|
| נשלח ב-2/6/2011 05:37 |
|
| |
וגם, [וגם אם תפרש בכל מקום גר כגר תושב] לענין נושא האשכול מה זה משנה תרי'ג מצוות או שבע. והרי דין השבע מצוות חמור בהרבה מהתרי'ג [ב'נ נהרג בעד א' ודיין א'] וכולל מאד הרבה, אם עיינת פעם בסוגיא זו.
|
| נשלח ב-2/6/2011 05:40 |
|
| |
המקורות שאתה מביא מכוונים להבנתי לכך שהגויים יהיו מושפעים ונגררים אחרי התפיסות של ישראל, לא שכולם יטבלו ויקיימו תרי"ג מצוות בפועל. וזה לא סותר את האידך גיסא, כי הם ימשיכו לשמור על יחודם כעם גם ובעצם ביתר שאת אחר שיכירו במציאות השם ובמעלת צלם הא-להים שטבועה בהם, ובדרכי ביטויה. (ע"י הקמת חברה ראויה שמושתת על קיום 7 מצוות בני נח)
|
| נשלח ב-2/6/2011 12:51 |
|
| |
הוי הדמגוגיה... "יהודי מחויב ב613 מצוות ובן נח רק ב7"
יהודי רגיל (אישה, או גבר שאינו כהן או דיין) מחויב בפועל בהרבה פחות מצוות, כאשר חלק גדול מהן כלול בתוך מצוות בני-נח-יות כמו 'דינים'. תחפש בספר המצוות הקצר של החפץ חיים מה נוגע לימינו ותראה שזה ממש לא הרבה. וזה בלי קשר לעובדה שרבות מהמצוות (לולב, תפילין, בשר בחלב, ועוד) הן המצאות פרושיות פר אקסלנס, ולא נהגו לפני 2000 שנה (ולהשוות, כך שההבדל בין יהודים לאינם יהודים לא היה כה גדול. וגם המנהיגים שלהם היו יכולים עקרונית לתקן להם מצוות חדשות מאותן סיבות שלחז"ל היה - לפי מי שחושב כך - את הכוח לעשות זאת) והחומרה על בני נוח במצוות שלהם היא מזעזעת - נהרג על שימוש במחק (=נהרג על פחות משו"פ) וללא צורך בעדים והתראה (הרפורמות של חזלנו לא תקפות לגבי בני נח). הייתי אומר שאף אחד לא יקבל חוק כזה וקשה לומר שלתבוע מקבוצה להתנהג לפי הכללים שקובעת קבוצה אחרת ואם לא למות בחרב זוהי דרישה לא-ג'יהאדיסטית (גם המוסלמים כמדומני לא דורשים מהיהודים שגרים אצלם לקיים מצוות כמוסלמי ממש אלא רק להודות בנבואת מוחמד ולהכיר בנחיתותם. משהו כזה)
|
| נשלח ב-2/6/2011 12:59 |
|
| |
הו פרזנט חזר סוףסוף משחרית... בכל מקרה זה לא נושא השרשור , ונידון כבר בעבר אם אתה רוצה לפתח את זה תנסה לעשות את זה באשכול המתאים לכך.
|
|