בית פורומים עצור כאן חושבים

האם היהדות היא דת האמת? שורשי הויכוח.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/6/2011 13:27 לינק ישיר 

פוצימוצי אישציפוריל'ה!!!
יש מילה מתבכיינת ודמגוגית שלא השתמשת בה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 14:19 לינק ישיר 

איש ציפור תודה על הפירוט לגבי אדם,ועיין מה שכתבתי בעמ 13 לענות על כאלו הסתירה ברמבם,לגבי שכר ועונש אני מוכן לפרט יותר בהודעות אחד על אחד ,כדי להוציא מליבן של ....ולא ליתן פתחון פה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 14:25 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
מקסמן,אתה מבלבל בין חסד וערבות שהם אכן היחס הראוי לאדם מישראל, לבין יחס אל אדם שהולך בדרכי רמיה, כביכול רוצה ללמוד ולדון ומבקש את עזרת אנשי הפורום, אבל למעשה נמצא מראש בעמדה שמעונינת ללעוג ולנגח כל דבר שלא מתאים להנחות היסוד שהוא הביא איתו מהבית.  לאדם כזה אסור לעזור כי זה סיוע ישיר להחרבת הקונספט של הפורום. כך שגם אם הפורום ימשיך לתפקד , נתינת מקום ושיתוף פעולה עם גישה והתנהלות כזו תהפוך אותו לחסר משמעות בסופו של יום, או גרוע מכך לבעל משמעות שלילית. 

איש
לא הפורום העניין כאן רק הגלשים הרב מבחוץ, נכון ? אתה מדבר אליהם והם צריכים לדעת זאת שאין לוותר לא על חבר ולא על הבן או בת אפי' הם עושים את הגרוע ביותר,
ראיתי פעם בזוהר משהו נפלא: האדם שבנו יצא לתרבות רעה אין לו מנוחה לעולמים לא בזה ולא בבא,
ואיך שאני הסברתי את זה לעיל בעמוד הקודם, אפשר פשוט להבין זאת כפשוטו,

(הדיונים בין החברים כאן בפורום זה רק ההצגה הבמה, העיקר הם הצופיים = הגולשים הרב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 14:29 לינק ישיר 

אלי
כתבת "הכל בסדר. מלבד זה שזה אקסיומה".

ויקיפידיה: אקסיומה פירושה "עיקרון מובן מאליו", שאינו מצריך הוכחה
איפה ראית שהתייחסתי להוכחות לקיום דבר כזה. אני לא עשיתי חוץ מלהגדיר מהו הדבר הזה בכדי שנוכל בכלל לדון אם הוא קיים
עד שלא נדע דעתך בבסיס לא נוכל להמשיך. האם אתה מסכים שאפשר שתהיה מציאות כזאת או לא? [שוב, לא אם לדעתך יש הוכחה למציאות כזאת, עצם קיום דבר כזה, יתכן בעיניך או לא?] או שתרצה שאלקים יהיה משהו אחר? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 14:49 לינק ישיר 

ירוחם:

העניין היא לא מי אומר או מי מפרש, אתה לעולם לא תאמין בדברים הזויים וכך כל אדם,
אז אמונה לא יכול להיות כפי דרכך כי אף אדם לא מאמין כך,

שאני מספר לך שעכשיו עוברת פיל בבני ברק בגובה 400 קומות לא תאמין לי וכן אף אחד,

אמונה מלשון אימון נהוגים כולם, שאני מאמין באלוקים אני דבר ראשון יש לי אימון באבא שלי כילד ובמלמד וכן עד שאני גודל ולומד ורואה בעצמי שלא יכול להיות שהם לא צודקים, אני רואה שצריך להיות מישהו שהתחיל את כל זה = היקום,
אני כמו כל אדם מתחיל לפקפק אולי יש אלוקים אבל לא מדבר עם אנשים, (כמו הפילוסופיה המצרית וההודית בזמן שיעבוד מצריים) ואחריו משה רבינו הוכיח שהאלוקים כן מדבר עם אנשים,
ואז אני יכול ח"ו לפקפק גם בהוכחה הזאת אולי ח"ו משה רבינו עבד עלינו, ואז נאבד לי לגמרי האימון במשה רבינו,
אבל אני גם יכול להמשיך לתת לו אימון ולחשוב אוקיי עבד עלינו אבל למה ?? האם רצה כסף ? רצה שילטון ?
הרי לא זה ולא זה הוא קיבל במדבר,

בקיצור, אין סוף לאימון ואין סוף לאי אימון, 
אני למשל נותן למשה רבינו ולחז"ל אימון מלא, אפי' אם הם שיקרו לי, כי האימון שאני נותן בהם היא בגלל שהשקר היה לטובתי, ולא לטובתם, מה שאין כן כל פירסומת מסחרית\מפלגתית\קהילתית וכו'  שמשקר לי לטובתם הם ולא לטובתי,

לסיכום: אין חיה כזו אמונה, יש חיה כזאת אמונה מלשון אימון, ולא משנה מי אמר, זה פשוט כך במציאות, אף אחד לא מאמין בדבר הזוי, אין אפשרות כזאת, (יש אפשרות שאני כבור ועםארץ, ויבוא חכם שאני נותן בו אימון שיספר לי דבר הזוי (שאני כבור לא מבין ששזה הזוי) ואז אני מאמין בזה כי יש לי אימון בחכם ולא בגלל שאני מאמין בדבר ההזוי שאני לא מודע כלל שהיא דבר הזוי, וההגשמה בתורה תוכיח, שאנו מאמינים בהגשמה כי יש לנו אימון בתנ"ך אבל ברגע שהשכלנו ולמדנו ?! אז אנו מבינים שזה הזוי ומפסיקים להאמין בהגשמה, אבל ממשיך לתת אימון בתנ"ך כי מלחתחילה שיקר לטובתי כי צריכים לדבר כלשון העם,)

תוקן על ידי maxmen ב- 03/06/2011 14:55:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 14:49 לינק ישיר 

ממש "במקרה" נתקלתי עכשיו בסרטון הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 15:01 לינק ישיר 

מקס,
הכל טוב, לא אמרתי לדחות בשתי הידים.
מה שכתבתי שלא נכון להתעלם מכך שצריך להציג עמדה עקרונית ולהשתמש גם בשמאל דוחה כשצריך.
            למי שיש עקרונות של אמת וצדק לא יכול לאפשר שירמסו אותם והוא יבוא עם כל מיני פוצימוצי "לקרב" וכד'.
             אמנם הגישה הבסיסית היא של חסד והיא לעולם לא ננטשת עד הסוף (עד יום מותו אחכה לו...) אבל מי שלועג לחסד , יש גם דין ויש דיין, ואין שום סיבה שנחפה עליו.
               מי שרוצה למדוד ולשחק עם מידת הדין, בבקשה, בדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכין אותו,
               והריני כאן רק בשביל לפתוח לו את כל הדלתות בשביל זה. (אם כי לסייע לו בכך כמובן לא אסייע, שאת הרעה הוא יביא על עצמו, או עדיף מבחינתי שיעשה תשובה אפילו אחרי הרגע האחרון... ) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 15:09 לינק ישיר 

thepresent כתב:
ממש "במקרה" נתקלתי עכשיו בסרטון הזה

תודה, דברים פשוטים ונכונים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 15:10 לינק ישיר 

מקס,
כתבת " אבל למה ?? האם רצה כסף ? רצה שילטון ?
הרי לא זה ולא זה הוא קיבל במדבר,"
 על כסף אולי נסכים [לא חמור א' מהם נשאתי ] אבל שילטון, הוא לא קיבל שלטון במדבר??

בעיני. מי שחשוד לנו שאומר שקר כבר מאבד את כל האימון שלי, ולא משנה אם השקר הזה הוא לטובתי או לא. והרי הטובה הזו אינו אלא לפי דעתו, כי אם היה גם לפי דעתי לא היה צריך לשקר, אז אינו לטובתי ואין לי בו אימון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 15:23 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
מקס,כתבת " אבל למה ?? האם רצה כסף ? רצה שילטון ? הרי לא זה ולא זה הוא קיבל במדבר," על כסף אולי נסכים [לא חמור א' מהם נשאתי ] אבל שילטון, הוא לא קיבל שלטון במדבר??בעיני. מי שחשוד לנו שאומר שקר כבר מאבד את כל האימון שלי, ולא משנה אם השקר הזה הוא לטובתי או לא. והרי הטובה הזו אינו אלא לפי דעתו, כי אם היה גם לפי דעתי לא היה צריך לשקר, אז אינו לטובתי ואין לי בו אימון. 

התולה באילן גובה שמעת מן הסתם בחז"ל, או שמעת אל בתחבולות תעשה מלחמה זה משה בדורו ויהושע בדורו וכו'
 אז מהיום אתה תסגור את הגמ' ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 15:28 לינק ישיר 

מקס
נדאוג על הגמרא מאוחר יותר אגב יתלה באילן גדול שמעתי, צריך לברר בדיוק הגדרין והכוונה בזה, בתחבולות לא שמעתי, מראה מקום בבקשה]
עכשיו תענה ענינית. זו הסברא שלי, וחושבני שנימקתי אותה היטב. תוכל לענות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 15:30 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
              מי שרוצה למדוד ולשחק עם מידת הדין, בבקשה, בדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכין אותו,             

איש היקר
אתה מדבר על חסד ודין ואני מדבר על כדאיות על "תורת המשחקים" נכון ששמואל הנביא הרג בסוף את הגג אבל הוא (הגג) הספיק בינתיים להוליד את המן, זה נקרא "תורת המשחקים"

לכן אמרתי לעיל שאי אפשר כהיום להתנהג בהגות שלנו כמו פעם, = דין וחסד וכדומה,
היום ההגות חייבת להיות כפי ההבנתינו היום, והיום אנו יודעים שלא כדאי לנו, (חוץ כמובן מעניין החסד והמוסר)

ואם זה ירגיע אותך, יש לי גם לומר אליו כמה מילים,
פרזנט היקר:
נכון שאתה אוהב את זה (כך כתבת באיזה אשכול) אבל קח בחשבון שיש הרבה גולשים לכאן, ואחד מהם אחד מצאצאיו ימכור לצאצאיך סמים, כלומר הכל חוזר עלינו בסוף,
ואז תשאל (אם תשאל) מה אסור לצחוק או מה ? תשובתי לך היא שיש מקום לצחוק ואנשים מודעים ששם צוחקים אז באמת אין בעיה לצחוק על כולם,

אבל כאן בפורום הנושא זוהי דת ואמונה וכדומה והגולשים לכאן באים בשביל זה דווקא לא בשביל צחוקים,
ואז יכול ח"ו שצעירים יקבלו את דבריך ברצינות (בלי שתתן להם משהו אחר ביד, וזה הבעיה של צחוקים שהם לא במקום הנכון) ואז אתה או צאצאיך יסבלו מזה,

תוקן על ידי maxmen ב- 03/06/2011 15:31:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 15:44 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
מקס נדאוג על הגמרא מאוחר יותר אגב יתלה באילן גדול שמעתי, צריך לברר בדיוק הגדרין והכוונה בזה, בתחבולות לא שמעתי, מראה מקום בבקשה]עכשיו תענה ענינית. זו הסברא שלי, וחושבני שנימקתי אותה היטב. תוכל לענות.

זה מאוד שיטחי ושקרי לומר דברים כאלה "שאני מאבד את האימון לגמרי למי שמשקר"
ששקרן בא אלי ואומר לי תראה אתה חייב הפעם להאמין לי אני בצרות ותעזור לי, אז בוודאי אני ילך לבדוק שוב, אני לא יגיד לעצמי שלום עלי נפשי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 15:46 לינק ישיר 

אגב: שלא תבין שאני אומר ששקרו ח"ו רק נתתי הסבר מהי אמונה\אימון, ואיך אדם חושב ונותן אימון או לא נותן אימון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 16:01 לינק ישיר 

מקסמן,
זה לא "הגות" זו המציאות, יש דין ורחמים בעולם וכו'.
        עצימת עינים או שינוי והסתרה מסיבות טקטיות לא תשנה את זה.   (הבן שלי רצה לשים כאן אייקון של קשת, אולי כרמז לברית שהקשת מייצגת ואכמ"ל)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם היהדות היא דת האמת? שורשי הויכוח.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 ... 32 33 34 לדף הבא סך הכל 34 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.