בית פורומים עצור כאן חושבים

האם היהדות היא דת האמת? שורשי הויכוח.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2011 23:42 לינק ישיר 

אלי,
לדעתי נקודת הפתיחה היא שהאמת (במיוחד בענינים ערכיים מוסרים וכד') היא תלוית הקשר ומטרה. 
                  דיבור על אמת מבלי להתייחס להקשר הוא מנותק מהמציאות ומוטעה מעיקרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 23:45 לינק ישיר 

תסביר את עצמך. אם אני מעוניין לדעת האם התורה ניתנה ע"י היהדות, כן או לא. איך אני צריך להגדיר את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 23:47 לינק ישיר 

לא הבנתי את השאלה.
          מה זאת אומרת ניתנה ע"י היהדות, איזו שאלה יש לברר כאן ?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 00:04 לינק ישיר 

סליחה. טעות שניה שלי היום... עייפות החומר. ניתנה ע"י הבורא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 00:12 לינק ישיר 

אתה צריך לשאול קודם כל מה המשמעות של האמירה "ניתנה ע"י הבורא" לשיטתך ?
ואח"כ (בהתאם להגדרה הזו) איזה קרטריון לדעתך יכול להוכיח כזה דבר ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 00:19 לינק ישיר 

אלי,
רק הערה שלימה קטנה לפני שאלך לדרכי.
לי יש קרטריונים להגדרות הנ"ל אבל אני מעריך שבגלל פערים מושגים וכיו"ב היא תהיה מבלבלת וחסרת משמעות בעבורך ולכן אני מעדיף קודם לנסות להבין איך אתה מגדיר את המושגים הנ"ל שקשים ומבלבלים לבירור מצד עצמם. (ויוכיחו עשרות השרשורים סביב מושג הבריאה ומציאות הבורא, שעפ"י רוב טוחנים את אותם מים פחות או יותר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 00:20 לינק ישיר 

ניתנה ע"י הבורא - כפשוטו. קובץ הוראות שמקורה אלוהי. להבדיל מקובץ שמקורו בדעת בני אדם.
קריטריון? יש כמה אך הראשון והמרכזי שבהם הוא נבואה לסוגיה.
זה יכול להיות נבואה על העתיד או אפילו קודקס תנכ"י.
כל דבר שיוכיח כי התורה אינה ספר מעשיות משולב בחוקי חמורבי.
למצער אפילו הוכחה כי היה מעמד הר סיני וכי מיני אז כל העם שמרו על התורה.
הוכחות היסטוריות לסיפורי התורה יכולות להוות התחלה.
הפרכת הסתירות בתורה הם חלק חשוב.

יש לך משהו אחר? לפחות אותו תביא!

אפשר אפילו להתחיל רק במתכנן תבוני, זהותו והיותו מעוניין בנו. קריטריון? לוגי או פילוסופי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 00:32 לינק ישיר 

אלי,
ההגדרות שלך בלתי אפשריות , כי הן מסובכות מתחילתן סביב הגדרות העקרוניים של יחסי בורא-ברואים לא פתורים. (שכפי שכתבתי הפורום וכמובן לא רק הוא, מאבד את ידיו ורגליו בנושא הזה כבר זמן רב) 
נבואה, זה אכן קרטריון טוב. אבל קודם צריך להבין בכלל מהי נבואה לרמותיה וכו', עוד נושא שרוב הסיכויים להיכנס בו לסבך שאין ממנו יציאה...

לכן אני הייתי ממליץ בשלב הזה על דרך אחרת בתכלית, בכיוון אקזיסטלנציאלי ואישי יותר שפחות מתיימר לעסוק במופלא ממנו.  הרציונל הבסיסי לגישה הזו, הוא שהעיסוק בגדולות ובמופלאות הוא מתכון לאובדן דרך כשלא בשלים אליו, אחרי הכל האדם תופס את עצמו כקטן ביחס לבריאה (ובסה"כ די בצדק) כך שהניסיון "לקפוץ" ישירות אל תפיסת הבריאה כולה ויותר מכך להבין דרך זה גם את הבורא, הוא לא אפשרי.
וזו אגב אחת הסיבות בשלן התורה ניתנה באופן בו היא נתנה, כדי לייצר מציאות של אדם או ליתר דיוק עם שלם של בני אדם עם תודעה נכונה יותר בבסיסה שיכולה להבין ולהכיל את המורכבות של קיום אדם כבן ברית של הבורא, וע"י זה להתחיל להבין אט אט את הבריאה (ואת משמעות מציאות הבורא ביחס אליה) באופן נכון שלם ואובייקטיבי יותר.
אם תרצה לפתח את הכיוון הזה אשמח להשתדל בכך יותר מחר.
                   ליל מנוחה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 00:36 לינק ישיר 

אישציפור
אתה יכול לשים את ה "ליל מנוחה" כחתימה שלך, הרי בכל מקרה אתה תקוע מול המחשב או האייפון שעות אחרי שאתה כותב את זה ו"הולך לדרכך" (איזה משפט קסום! רק חבל שהוא מתייחס להליכה אל המיטה)

אם תצעק כל הזמן ציפור ציפור איך נדע כשתבוא ציפור אמיתית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 00:40 לינק ישיר 

איש, תתחיל מאיפה שאתה רוצה. העיקר שבסוף הדרך נבין שיש חיוב אלוהי לקיים את התורה (או לא...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 05:25 לינק ישיר 

אלי,

כמאמרם ז"ל "נתחיל מהסוף"

קטע מספרו החדש של מיכה גודמן "סודותיו של מורה הנבוכים" עמ' 187

"האנלוגיה שבין התורה לטבע היא העיקרון הסמוי המארגן את תפיסת התורה של הרמב"ם. משה התבונן בטבע, הבין לעומק את חוכמת אלוהים שבו ותירגם אותו לחוקים המעצבים חברה אידיאלית ובני אדם אידיאליים. לא אלוהים כתב את הספר. על פי הרמב"ם, לא רק שאלוהים נמצא מעל השפה אלא שהוא גם אינו משתמש בה. הוא אינו מדבר, אינו כותב ואינו מכתיב ...אלוהים ברא את הטבע, ומשה כתב את התורה. ואולם, מאחר שמשה כתב את התורה כשיקוף של הטבע, ניתן להסיק כי חכמת אלוהים שבטבע שוכפלה בהצלחה אל תוך התורה. לסיכום ניתן לומר כי על אף שאלוהים לא לא כתב את התורה, התורה אלוהית"

כמובן שגם לכך עדיין אין הוכחה מהסוג שהנך מבקש מלבד המסורת שיש הסבורים שאינה אמינה כל הצורך. אך בודאי יודו שהצורך בהוכחה ניצחת, בכל זאת פוחת מעט לאור הדברים.

עכשיו תשאל מי אומר שיש בכלל מישהו שהטביע בטבע את חכמתו ? אכן זו כבר שאלה של פרשנות ואמונה שבעקבותיה. היא עכ"פ בהחלט אינטואיטיבית, כתגובה לשגב ולמסתורין שביקום של מי שאין ליבו אטום ותוהה למקורן של הללו.

ושוב תשאל, טוב אני מבין ומעריך את פרשנותך, אף שאינני מקבלה, אבל חוקי משה שאולי היו בזמנו "שמיים בתורה" כבר לא רלוונטיים, תשובתו של הרמב"ם תהיה: ככל חוקה, גם לתורה כללים משלה, על אפשרויות השינוי. אכן בעבר, עד לחתימת התלמוד, נעשה בהם שימוש נרחב יותר. כיום אין ביכולת או ברצון החכמים להמשיך בכך. אף שאכן זהו תפקידה העיקרי של "תורה שבעל פה" להתאים עקרונות ניצחיים למציאות משתנה.

ושוב תשאל, בסדר, אבל היכן ה"מחייב" של כל זה ? התשובה שלדעת הרמב"ם כנראה שבאמת אין כזה. ואם תמצאנו בספריו, הריהו בכלל "אמונות הכרחיות" עבור ההמונים. אלא שמי שלא מחייב את עצמו, ההפסד כולו שלו ... (בלשון אחר "עונש" בחייו ובמותו ו"שכר" על להיפך) 

ושוב כמעט הגענו לאמונה = הכרעה בנוסח ישעיהו השלישי ...

תוקן על ידי ספרן ב- 01/06/2011 05:56:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 07:53 לינק ישיר 

ספרן

לפרשנות הזו במורה

1. למה דווקא ליהודים?

2. למה לשמור על כללי אי השינוי?

3. יצאה "פשלה" נוראה, בגלל "שמים בתורה" של כ 2000 שנה אנו תקועים עם אי התאמה לדורי דורות.

4.  פועל יוצא מ 3 – אם אין מחייב אז באמת שטות להמשיך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 08:21 לינק ישיר 

אכן זו בערך טענתם של אלו שאינם אורטודוקסיים, והבוחר יבחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 09:20 לינק ישיר 

ספרן, שכר ועונש במותו מתוך התבוננות ב ט ב ע  הייתכן?פרשן זה על המורה התבונן בטבע ,וירא כי לא טוב היות האדם תחת עול מחמיר,הרציונליות הארורה הורידה ממנו כל זיק של רציו,עיין בפירוש האפודי והאברבנאל במורה חלק ב פרק לג ,ואנוכי הקטן לא הבנתי אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 10:49 לינק ישיר 

ביליצר, שלאחר מותו אכן נראה רחוק. אולי משום כך אינו מופיע בתורת משה שבכתב. וכבר ביאר המורה בפרקי טעמי המצוות שנתכוון לבאר רק לפי זו האחרונה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם היהדות היא דת האמת? שורשי הויכוח.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 32 33 34 לדף הבא סך הכל 34 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.