|
|
| נשלח ב-13/6/2011 15:32 |
|
| |
איש התגובה לדבריך הם הפסוקים מקהלת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2011 15:59 |
|
| |
אה. הבעיה היא שאת הפלפול הזה הגישה שלך כפתה. באופן פשוט אפשר לומר שהקב"ה רוצה , ולהבין למה הכוונה, בלי להכינס לכל הפילפולציה הפלספנית הזו, בדיוק כמו שנביאים וחכמים עשו מאז ומעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2011 16:15 |
|
| |
בלי פלפול אי אפשר להגיד- ולשוללי ההגשמה- אסור להגיד ה' רצה. רצון זו תכונת בשר ודם.
הוא נתן את התורה- נתן אותה לבני אדם. לאדם יש רצון לקיים או לא לקיים.לאלוקים אין רצון, אוסיף אומר- אם לאלוקים יש רצון, הוא לא אלוקים.
כתוספת תיקון- אפשר לאמר ה' רצה. אי אפשר לאמור ה' רוצה.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 13/06/2011 16:28:17
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2011 16:28 |
|
| |
אני לא חושב, בכל מקרה חז"ל כתבו כך, אז או שהם לא שוללים הגשמה (מה שלא נראה לי נכון) או שאתה טועה...
"אשה ריח נחוח להשם" אמרו חכמים שאמרתי ונעשה רצוני. ואגב כך (+דיקדוק לשוני קל ומתבקש) גם מתרגם אונקלוס מתנגד ההגשמה שהרמב"ם מגדל ומפאר "קורבן דמתקבל ברעווא קודם ה'"
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2011 16:49 |
|
| |
ודאי שחז"ל לא שוללים את ההגשמה- ההפך- אצל חז"ל אלוקים מניח תפילין, בוכה, מבקש ברכות.וכו' וכו'
את דעתי הפרטית כתבתי. חז"ל כתבו להמוני בית ישראל, הזקוקים לסופרלטיבים, אני חושב שאיני זקוק לסופרלטיבים הללו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2011 16:54 |
|
| |
איני יודע אם לעקל או לעקלקלות אבל, שיהיה כרצונך.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2011 17:01 |
|
| |
ירוחם, האר"י הקדוש מביא דעה דומה לשלך ואומר עליה "אשר יומרוך למזימה", כלומר מגביהים ומרחיקים אותך לצורך מזימה. אבל גם עליו אתה בודאי חולק.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2011 19:28 |
|
| |
שותף אני יכול לחלוק עליך, איני יכול לחלוק על האר"י הקדוש, אני יכול לא לקבל את דעתו, אגב אני לא הבנתי בדיוק מי הם המגביהים ומרחיקים.
מתוך סקרנות גרידא- ציציותך מחוץ למכנסך? האם אתה אומר תהילים בלילה?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 01:01 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | השאלות הקודמות נכתבו בהקשר מסוים שקשה לי לשחזר, אם אתה רוצה שאל אותם שוב, ובע"ה אענה לך. אגב דומני שהסגנון המקנטר לא מוסיף לדיון כלום, בטח שלא משהו טוב. (בהזדמנות זאת אני משתדל לקבל על עצמי להימנע מכך ככל הניתן) 5. לא פתורים, אלא מבינים שזהו מושג שאין לנו כלים אמיתיים להתמודד איתו. כאמור בסעיפים הראשונים אנחנו לומדים דרך כלי החשיבה וההכרה שבידינו, כדי להשתמש בהם נכון, עלינו להכיר ולהבין אותם בכלל ואת מוגבלויותיהן בפרט. 6. לא שברים ולא תרועה הסברתי מושג. אם לא הבנת תשאל, אם הבנת ונראה לך לא נכון תשאל גם. מהצד שלי אני כותב דברים ברורים כשמש ויותר מכך, אני לא יכול לדעת איך הדברים נתפסים מהצד שלך,אלא אם תעיר ותשאל שאלות (רצוי בנימוס) כך אפשר לדון בנושא תוך ניהול משא ומתן בו שני הצדדים שומרים על העמדה שלהם, ומתקדמים ממנו לטובת קידום אינטרסים משותפים. (בהקשר הנידון בירור הנושא) |
|
אין בעיה, אני אשאל מהתחלה. הגרה לשונית הינה הנחש שבד"כ שני הצדדים לויכוח מקבלים אותה. הגדרה מהותית, יכולה להיות עליה מחלוקת, ובנידון דנן עליך להביא ראיה לדבריך. טענת כי אנחנו לא מבינים את הא-ל אך יכולים להבין את מעשיו. שאלתי, מה ההוכחה שלך לכך שאנחנו יכולים להבין את מעשיו. אם תאמר שלא מבינים כלום, טוף. אתה מגדיר את הא-ל כישות בלתי מובנת. אם תאמר שמבינים הכל, טוף, אנחנו נתין להסברים. אם מבינים חלק, יש להגדיר למה, ולהוכיח שאכן מבינים חלק. ב ב ק ש ה, מה ההוכחה??? 5. מהם הנושאים אותם אנו אמורים להתמודד ולפתור, ומה הם אלו שלא. מניין אנו יודעים כי בנושאים אותם אנחנו לא אמורים להבין, ההסבר שלך הוא הנכון. מה ה ה ו כ ח ה?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 10:02 |
|
| |
טוב, שוב אין הוכחה זו הגדרה/הנחת יסוד שלחלקה הרלוונטי כרגע שנינו שותפים. אנחנו (כלומר גם אתה) עוסקים דה-פקטו בהבנת העולם (=בריאה= מעשי הקב"ה) אם במדע אם בפילוסופיה ואם בתורה. ולכן זו הנחה שלמעשה מקובלת על כל מי שעוסק בחקר המציאות, שזה ודאי כולל את מי שכותב באשכול כמו זה. לגבי הא-להים למעשה ניטרלתי את מציאותו מן הדיון , אמרתי שהוא מציאות בלתי מושגת כלומר לצורך הענין אין כרגע משמעות לקיומו בהקשר הזה. כלומר מה משעסיק אותנו עכשיו זה מעשה ידיו=הבריאה=העולם. ולא הוא עצמו. כמובן יש השלכות לקביעה שהעולם הוא מעשה ידיו אבל כרגע זו קביעה חד צדדית שלי שאתה לא חייב לקבל. מצד שני זכותי לומר אותה כי בעיני היא קביעה בעלת משמעות שתתברר בהמשך. 5. עם כל נושא אפשר להתמודד ולפתור, זה תלוי בתחומי הענין ובמאמץ שמוכנים להשקיע. אבל יש מושגים שמעצם הגדרתם פרדוקסליים , וככאלה במקום לעזור להתמודד עם נושא הם יוצרים בלבול ומבוכה בנוגע אליו, מושג ה"כל יכול" הוא אחד מאלו. (ולו בשל הפרדוקס המפורסם על הרמת אבן שא"א להרים , שלמעשה מסתיר מאחריו פרדוקס קונספטואלי הרבה יותר משמעותי)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2013 12:58 |
|
| |
האם אפשר בכלל להוכיח אמת האמונה?
הוכחה ניתנת במסגרת של שיטה מסוימת. במדעי הטבע [פיסיקה] מוכיחים דבר על ידי ניסיון חוזר במתאים לשיטה. במתמטיקה על סמך משפטים קודמים וטענות לוגיות. המאמינים שואפים להוכיח אמיתות אמונתם מתוך מישור אחר, שאינו אמוני, כך שתחזק את אמונתם שלהם, גם שתקבל תוקף אצל הלא מאמין, הן מהתגוננות, הן ממגמה מיסיונרית. במיוחד יש לאמונה שאיפה טוטאלית, להחזיק באמת מוחלטת, לתת חסות לכל ההכרה האנושית ולכל מעשי האדם. אבל אותו מישור אחר, אשר בו הם מבקשים הוכחה לאמונתם, כנראה אינו יכול להוכיח טענות הנמצאות מחוץ לתחומו. ואיני חושב כי האמונה, מתוך מסגרתה שלה, יכולה להוכיח את אמיתותה. הערה נוספת בשולי הדברים האלה.
מתוך אותה שאיפה טוטאלית, בעלי אמונה, המתימרים להיות בעלי ידע ודאי בענינים השייכים לתחומי מחקר אחרים, טוענים בתוקף רב לאמיתות טענות מסוימות, הבאות ממקור אמוני, ועוסקות במציאות הנחקרת במישורים אחרים, למשל טענות על המציאות הפיסית, אשר בהן עוסקת הפיסיקה. הם נותנים לטענות אלו שלהם משמעויות אמוניות חזקות, ודורשים לכפות אותן על ההכרה השייכת למישורים אחרים.
כאשר השתחררו אותן חקירות מן התלות באנשי האמונה ועמדו על רגליהן, הופרכו טענות שנכפו מטעם בעלי האמונה ונזרקו. לא רק הטענות הופרכו, אלא ראית העולם ותפיסתו השתנו לחלוטין. שינוי זה אינו בהכרח מיטיב עם האדם, או שטרם עלה בידו להסתגל אליו כראוי. מצב עניינים זה הראה כי בעלי האמונה, אשר התימרו להיות בעלי ידע ודאי גם במישור של המציאות, אחזו ביומרות שוא, והוליכו שולל את עצמם ואת האחרים. דבר זה החליש מאד את תוקף האמונה בעיני המשכילים. בעלי אמונה משכילים הוציאו עיסוקים זרים ממסגרת אמונתם. כנגד זה עשו בעלי אמונה מסוימים את הצעד הגרוע ביותר ואסרו על ההשכלה.
עודד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2013 15:55 |
|
| |
לא מדוייק. יש בין המאמינים אנשים (חלקם שרלטנים) הטוענים כי יש להם הוכחות רציונאליות לחלקית מהדת.
יש מי שטוען כי יש לו הוכחות למעמד הר סיני, להתגלויות וכו'. דוגמא לכזה אדם היא נויגרשל.
יש כאלה המקבלים את דבריו וחושבים כי אכן יש לו הוכחות לוגיות לחלקים מהדת. אותם אנשים מתעלמים מהעובדה שהוא פשוט לא טורח להתווכח ולהתעמת עם מי שיכול להפריך את "הוכחותיו" וכי הוא מציג אותן רק בפני אומרי הן.
אשכול זה, מלכתחילה, נפתח על מנת לברר את אותה שאלה רציונאלית. במציאות - אין אף אחד שהרים את הכפפה וטען כי הוא מסוגל להוכיח את הדת היהודית.
לי, ברור למה... ולכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2013 20:15 |
|
| |
אלי נדמה לי כי כבר דיברנו על כך. כל מאמין היודע להוכיח את אמונתו, הוא מפסיק להיות מאמין, והופך ליודע.
אי אפשר להאמין בדבר שיודעים ובדבר שרואים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2013 00:00 |
|
| |
גם אם תאמר זאת עשר פעמים הדבר לא יהפך לנכון. נתקעת בויכוח מהו פירושה המילולי של המילה אמונה ועל זה אתה בונה תילי תילים של פרשנויות ודחיות. ממש מקסמן.
האשכול דן באלו אשר לדעתם מאמינים בגלל שיש הוכחות רציונאליות לאמונתם. לא מתאים לך? לא נורא.
אתה מכחיש שיש כאלו? לא נורא.
לדעתך זהו פרדוקס מילולי? לא נורא.
זהו הדיון וזה הנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2013 01:55 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | אמת יש רק אחת, בין דעות שלוגית לא יכולות לשכון יחד.
|
|
סליחה, תזכיר לי, לגנוב זה אמת או שקר?
|
|
|