|
|
| נשלח ב-1/6/2011 10:52 |
|
| |
ספרו
ההגבלה לתושב"כ אינה רק בטעמי המצוות??
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 10:56 |
|
| |
מה הקשר בין מצוות למטר ארצכם בעתו? וידועים דברי הרמב"ן על הנסים הנסתרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 11:01 |
|
| |
תלמיד, לכאורה כן. זו רק היתה תוספת ע"ד הדרש. מ"מ העובדה בעינה עומדת שאין איזכור בתושב"כ. כך או כך, שאלה זו עדיין לא מכריעה את הפרשנות של גודמן הממשיכה ונסמכת על גדולים וטובים מיום שהופיע מוה"נ ואילך. אכן קשה לדעת אם הרמב"ם עצמו סבר כמותה, או שהעלה אפשרות לגיטימית בעיניו עבור המבקש שלא לזוז מן ההיבט הרציונאלי.
|
| נשלח ב-1/6/2011 11:02 |
|
| |
תהיה לך בעיה רצינית, כי לפני כל הדיונים תצטרך לענות על כמה שאלות. 1 מהו יהדות 2 מהי דת 3 מה זה אמת או לפחות הגדרת שלושת המונחים לצורך דיון זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 11:06 |
|
| |
בעל, כמדומה שנשכחו ממך לרגע הדברים הדברים המפורשים שבראש פרק תשיעי בהלכ' תשובה.
|
| נשלח ב-1/6/2011 11:07 |
|
| |
ספרן
זה לא פותר את הבעיה כי גם אם זו לא התכלית אלא האמצעי עדיין צריך להבין את הקשר ואליבא דגודמן אני לא רואה דרך להסביר את הקשר.
אני מצטרף לתלמיד. יש כאן תפיסת חבל בשתי קצוות, או שלדברים יש ערך עצמי ואז הטעמים והסבות אינם רלבנטיים, או שיש זהב מתחת לבלטות (כלשונו של שנרב) ואז עדיף לחפש את הזהב מאשר לשכב על הבלטות.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 01/06/2011 11:09:54
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 11:10 |
|
| |
(פרספקטיבה, הייתי לפחות הופך את הסדר ברשימה ... ואגב, על כגון דא הציע לאחרונה אחד מחכמי הפורום, פשוט לעיין בויקיפדיה וכו')
|
| נשלח ב-1/6/2011 11:16 |
|
| |
ספרן
באגרת תימן המציא הר"מ (אם היא שלו) נימוק להעדר אחר המות בתורה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 11:19 |
|
| |
ספרן, הלכתי לפי סדר השאלה האם יהדות דת אמת. ויקיפדיה יכול להיות פתרון מצוין לפעמים, לא תמיד אפשר באמת לסמוך על הנכתב שם.
זה יכול לשמש כפתרון מוסכם שכל דיון על מונח מסויים באשכול מבוסס וצמוד למה שנכתב עליו בויקיפדיה זה לא גרוע יותר מכל מסגרת אחרת שתקבע משמעות למילים הללו בדיון הנוכחי (בתקוה שבאמצע לא ישתנו שם הגדרות המונחים).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 11:21 |
|
| |
ספרן
ליהודי יש בעיה בהבנה בעניני אמונה- האם לדעתך זה שלהרמב"ם או לאחרים לא היתה בעיה זו, או שפתרו אותה, האם זה גם יפתור את הבעיה ליהודי שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 11:32 |
|
| |
ספרן עד עכשיו לא ראתי את כל הנאמר באשכול, ועניתי ישירות לפותח האשכול.
לפי הגדרתך את תפיסת התורה משמים הרמבמית לפי גודמן, היא אינה מחייבת תשובה חיובית לשאלה האם הדת אמת. כי אם אמת לדעת פותח האשכול היא אמת מוחלטת, הרי שאין כזאת, בטח היא לא כזאת המתבססת על פרי דמיונו של אדם אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 11:34 |
|
| |
תלמיד, נא זכה את הרבים במובאה.
ירוחם, כמדומני שכדי להתחיל לענות לשאלתך, צריך שתפרט ותדגים.
פרספקטיבה, אכן, בערך, זו היתה הכוונה.
תוקן על ידי ספרן ב- 01/06/2011 11:37:17
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 11:48 |
|
| |
ספרן סליחה, טעות. לא אגרת תימן אלא אגרת תחה"מ והיו בני אדם כולם בזמן ההוא מכת הצאב"א, אומרים בקדמות העולם שהם היו מאמינים שהשם רוח הגלגל, כמו שבארנו ב"מורה הנבוכים" ומכזיבים הגיע הנבואה מאת השם לבני אדם. וכן יתחייב להם לפי אמונתם הכזבת המופתים, וייחסו אותו לכישוף ולתחבולה. הלא תראה אותם משתדלים לחלוק על מופת משה רבינו ע"ה בלהטיהם וישליכו איש מטהו. והלא תראה איך אמרו, מתמיהים, "היום הזה ראינו כי ידבר אלהים את האדם וחי". הורה שהייתה הנבואה אצלם מכת הנמנע. ואיך יסופר למי שלא התבארה אצלו הנבואה בדבר שאין ראוי עליו אלא האמנת הנביא, והוא גם כן נמנע אצלם לגמרי לפי אמונתם בקדמות העולם, כי לולי המופתים לא הייתה אצלנו תחיית המתים מכת האפשר. וכאשר רצה השם יתעלה לתת תורה לבני אדם, לפרסם בהם מצוותו ודתו ואזהרתו על ידי הנביאים בכל העולם, כמו שאמר "ולמען ספר שמי בכל הארץ". חידש המופתים הגדולים הכתובים בכל התורה, עד שהתאמת בהם נבואת הנביאים וחידוש העולם. כי המופת האמיתי ראיה ברורה על חידוש העולם כאשר בארנו ב"מורה הנבוכים". ולא הוציאם מענייני העולם הזה בגמול ובעונש, ומהעניין אשר הוא בטבע והוא השאר הנפש או היכרתה, כמו שזכרנו רצוני לומר העולם הבא וכרת. ולא נכנס לזולת זה מעניין התחייה.
והתמיד העניין כן, עד שנתחזקו אלו הפינות והתאמתו בהמשך הדורות, ולא נשאר ספק בנבואות הנביאים ובחידוש המופתים. ואחרי כן ספרו לנו הנביאים מה שהודיעם ה' יתעלה מעניין תחיית המתים, והיה קל לקבלו.
ואתה תמצא כמו התחבולה הזאת בעצמה עשה השם יתברך עם ישראל, אמר עליהם "ולא נחם אלהים דרך ארץ פלשתים כי קרוב הוא כי אמר אלהים" וגו'. ואם הורגלו בענייני העולם מפני שחשש עליהם שישובו למצרים ויבוטל מהם המכווין בהם, כן חשש עליהם עוד שלא יקבלו זה הדעת, רצוני לומר התחייה, ויבוטל בו התכלית המכוון בהם ומהם. ואיך לא יורגלו גם כן באמונות והמנהיג והמרגיל להם אחד. וידוע שהאנשים שרצה השם יתברך שתראה התורה בימיהם התיישבו בהם דעות נפסדות מאוד, אמר עליהם בסוף המאמר, אחר כל מה שראוהו ממעשה השם הגדול, "ולא נתן השם לכם לב לדעת" וגומר [דברים כ"ד]. וידע הוא יתברך, שאם יאמר להם חידוש תחיית המתים, היה אצלם נמנע וירחקו ממנו מאוד. וגם היו העבירות קלות בעיניהם, אחר שהעונש עליהם אחר זמן ארוך, ולזה הפחידם וייעדם הטוב והרע בעניינים ממהרים לבוא: "אם ישמעו ואם לא ישמעו". והיה מפני זה יותר קרוב לקבלה ויותר מועיל. וזה ג"כ תועלת גדולה רצוני לומר היות השמיעה מתקנת עניני עולמות והמרי מפסידם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 11:54 |
|
| |
ספרן
עם יתר חברי הפורום גם אני מתחבט בשאלות אמוניות. המורה ופירושי הרמבם למשנה או אחרים, לא עונים לי. אומר את זה כך. אולי בגיל הילדות תשובותיו היו אקטואליות, אבל היום כלל וכלל לא. ולכן זה משונה תמיד בעייני כשמצטטים אותו כאילן הגורו האולטימטיבי לפתרון התהיות והבעיות.
ולגופה של שאלה- איני יודע אם הדת היהודית היא אמת. בשלב זה בחיי איני מכיר דת אחרת שהיא אמת, ולכן יש לי את האמונה, אני מאמין=איני בטוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 11:55 |
|
| |
ירוחם אל תתיחס למובאות כאל סמכות, תתיחס אליהם כאל נקודה למחשבה (גם אני נהיתי פוסט מודרני  )
|
|
|
|
|