בית פורומים עצור כאן חושבים

האם היהדות היא דת האמת? שורשי הויכוח.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2013 00:56 לינק ישיר 

אני מתחיל דוקא להאמין שייתכן שחיות [תוכי למשל] פעם היו בני אדם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 01:03 לינק ישיר 

כן היו כאלה מטומטמים שהפכו לקופים, תזהר לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 01:10 לינק ישיר 

???????
אולי כונתך למדרש נעלם בחטא דור הפלגה?
אל תלך רחוק ,עיין במורה חלק א על המטומטמים [חסרי קוני החכמה ככושים וכו,]מתחת לקופים ולמעלה מבני אדם,

הבזיק לי משהו הרגע ,רוצה לשמוע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 01:27 לינק ישיר 

אם זה בנושא האשכול אז למה לא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 11:41 לינק ישיר 

ינוח כתב:
אם אחד מהמפרשים שהבאת כופר בעובדה שיש ישות בעל כח על טבעי המתקשרת עם בני האדם???

החכמים מחזיקים בתורת שלילת התארים, לכן לייחס אל הא-ל הגדרות חיוביות כגון "ישות", "בעל כוח" זוהי כפירה.
"תורה זו שוללת באופן מוחלט ייחוסים של תארים עצמיים לא-לוהים; כלומר, אין בנמצא ישות א-לוהית מרכזית ולה תכונות מסוימות, אלא א-לוהים הוא אחד, והוא הוא עצמו ולא יותר מכך. מכאן שהכינויים המיוחסים לא-לוהים: "רחום", "גיבור" וכן הלאה, אינם יכולים להתפרש כפשוטם."

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

תוקן על ידי ינוח ב- 22/08/2013 19:26:29

what ever
אם זה מה שעושה לך את זה.
אלוהים האחד, הוא עצמו ולא יותר מכך. מתקשר עם בני אדם? מתעניין במעשיהם? כן או לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 12:33 לינק ישיר 

'מתקשר', 'מתעניין', אינם כינויים המתייחסים לאל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 13:22 לינק ישיר 

אדרבא. בחר לעצמך את הכינוי שתאהב. כינוי כל שהו להעברת מסרים בין אל לבין אדם.
יש או אין?

ככל שלדעתו הכבודה של מר ינוח יש, ויש הוכחות לדבר, הרי זו בגדר "עובדה". עובדה אותה ניתן להגדיר כאמת "true" או כ שקר "false".

זהו בדיוק נושא האשכול. הבריחה וטשטוש ההגדרות, נובעות או מהתנשאות או מרצון לבריחה מדיון. 

ככל שלדעתו אין קשר כזה, יופי. פתרנו את הדיון. (הזה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 17:19 לינק ישיר 

eli_s כתב:
 מתקשר עם בני אדם?

גם לא מטלפן :(

אמרתי לך כבר,
תוכל לשמוע בקול הא-ל במצפונך
להשיג אתו בשכל
להיפגש איתו בחלום.

שמעת,
הוי כינרת שלי
ההיית או חלמתי חלום?

אולי יעזור לך ביאור התמונה מאת הרב יעקב אריאל שליט"א במאמרו "הרציונליזם הבעיה ופתרונה":
"ההתנגשות שבין תפיסה זו [רציונליות] לבין עקרונות היהדות היא בלתי נמנעת. אין פלא אפוא שיהודים דתיים-מודרניים חיים במבוכה ובפיצול אישיותם בכל הנוגע לאמונה בא-להים, לתורת הבריאה היהודית, לרעיון תורה מן השמים, לנבואה, להשגחה, למעשי נסים, לנצחיות הנפש, לחופש הבחירה, לגאולה, למשיחיות ותחיית המתים."
הרב נוקב בפתרון:
"לאמיתו של דבר לא פגע המשבר אלא במאמינים השטחיים, באלו שסברו לתומם שה' מפעיל את תופעות הטבע באופן ישיר, ועל פי אמונתם סברו שככל שיתעלמו מחוקי הטבע, שבאמצעותם מפעיל ה' את עולמו, וככל שיפרשו את כל התופעות כמעורבות ישירה של ה', כן תתחזק אמונתם. אולם למעמיקים לא זו בלבד שהאמונה לא התערערה אלא אדרבה, התייצבה והתחזקה יותר. "חוק נתן ולא יעבור". ה' ברא בחכמתו מערכת חוקים מסובכת ומופלאה, שבאמצעותה הוא מפעיל את העולם..."

לגבי "ברא בחכמתו מערכת חוקים" הייתי מוסיף את דברי הרמב"ם,
"ולפיכך תמצא שאני תמיד בכל מה שחברתי בספרי ההלכות, אם נזדמן לי הזכרת יסודות, אז אעסוק בקיום מציאות ה', הריני מקיימו בדברים הנוטים לצד הקדמוּת... " (מו"נ א, עא)
"אם יסבור אדם את הקדמוּת לפי ההשקפה השניה אשר ביארנו והיא השקפת אפלטון, והיא שגם השמים הווה נפסדות, הרי אין אותה ההשקפה סותרת יסודות הדת..." (מו"נ ב, כה)

אולי תנסה קצת לכבד יהדות ותראה כי זה לא כל כך פרימיטיבי כמו שאצלך בראש (סליחה על קצת אישיות בהצעה).

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2013 17:32 לינק ישיר 

אם המצפון א-לוהיך הייתכן שינויי מצפון בין אדם לאדם או חברה וחברה או תקופה לתקופה ,הרי חוק ולא יעבור?????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2013 20:07 לינק ישיר 

יופי, בחרת מילה. באמצעותה הוא "מפעיל" את העולם.
מפעיל - בהווה.

האם יש לדעתך ישות כלשהי ה"מפעילה" את העולם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2013 23:27 לינק ישיר 

לגבי "ישות" דיברנו כבר.
לגבי "מפעיל", גם כן אי אפשר כפשותו. אפשר אולי להשוות אם ביטוי "חוק אומר", למרות שלא "מדבר" חוק.

הייתי מציין כי מעלה אתה שאלות חשובות.

מבחינתי הא-ל הוא חוק, גם הרב קוק קורא להא-ל חוק, ברור כי חוק לא מפעיל חוק, כי הוא בעצמו חוק. 

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2013 23:45 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
אם המצפון א-לוהיך

לא, א-לוהיי הוא חוק.

תאמר בבקשה, למה אתה מקבל חוקי התורה? הרי יש כול מיני ספרים עם כול מיני חוקים עם כול מיני אלוהים, למה דוקא תורה?
הלא על פי מצפונך? לדעתי, אם האדם מקבל לא שחוב מה בשקר בנפשו, אז שקר זה הכי גרוע שיכול להיות.

תענה בבקשה ואני אענה לשאר שאלותיך.

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2013 01:55 לינק ישיר 

ינוח כתב:
לגבי "ישות" דיברנו כבר.
לגבי "מפעיל", גם כן אי אפשר כפשותו. אפשר אולי להשוות אם ביטוי "חוק אומר", למרות שלא "מדבר" חוק.

הייתי מציין כי מעלה אתה שאלות חשובות.

מבחינתי הא-ל הוא חוק, גם הרב קוק קורא להא-ל חוק, ברור כי חוק לא מפעיל חוק, כי הוא בעצמו חוק. 

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

מדהים איך קל להתחמק.

ההגרות הן אלו שאתה ציטטת. רוצה חוק? שיהיה חוק.

האם יש חוק המפעיל בהווה את העולם ושיש לו עניין מסוג כלשהו בבני האנוש, במעשיהם ובתוצאות.

כדי שלא תברח שוב... תחליף את המילה "חוק" באיזו מילה אחרת שתבחר שתהלום לדעתך את העניין, ואולי גם את המילה "עניין".

במחשבה שניה, תחליף כל מילה שתרצה באחרת, העיקר שתיתן תשובה פוזיטיבית. יש אפשרות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2013 09:11 לינק ישיר 

כך  מושרש בדמי משחר ינקותי ,תורה ציוה לנו משה מורשה קהילת יעקב,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2013 11:25 לינק ישיר 

ולאחרים מושרש להתאבד כדי לקבל 72 בתולות. יופי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם היהדות היא דת האמת? שורשי הויכוח.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 31 32 33 34 לדף הבא סך הכל 34 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.