|
|
| נשלח ב-1/6/2011 17:46 |
|
| |
איש,
זה בדיוק הענין, שכל השיח הזה שלך נראה זר מנוכר ומיותר ולא שייך, למי שתקוע עדיין רק בקטע האובססיבי של "האמת האבסולוטית העובדתית-שכלתנית-היסטורית" וכיו"ב (מבלי לזלזל בעצם הצורך והמחקר הזה). בשביל זה אמרתי שצריך להתחיל במקצוע של חקר האדם, להוכיח להראות ולהגדיר את כל מה שדיברת עליו ואת הרלוונטיות שלו.
תוקן על ידי אדםעליון ב- 01/06/2011 17:48:56
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 17:59 |
|
| |
אדם, אני לא רואה צורך ואני גם לא חושב שזה נכון מבחינתי לרוץ ולתת להם הכל עם כפית לפה. (מה גם שסביר שהם ידחו אותה בבוז) אבל להציע אלטרנטיבה יש הכרח , כדי לאפשר להם בחירה, ירצו יקחו היום לא ירצו יקחו בעוד 5 או עשר שנים (או יותר או אם להיות אופטימי פחות...) או ימשיכו ללעוס את אותם חומרים שוב ושוב עד שימאס/יתאישו וכד'. זה לא ענין שלי. מאידך אני בהחלט כן משתדל להנגיש ולהקל על מי שרוצה למצוא את הדרך, אבל קודם אני רוצה להיות בטוח שאכן יש רצון כזה ולא פחות מכך שנושאיו מודעים לו ובוחרים לשתף איתו פעולה.
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:08 |
|
| |
אדם עליון
אשכול שלם? התשובה היא בשתי אותיות. כ.ן. או ל.א.
אלי ס
כפי שהבנת,
התשובה לדת נעוצה בצרכים של האדם:
הצורך בלהאמין שיש איזה אינביזיבל מאן ליבינג אין דה סקיי שנורא אוהב אותך ואכפת לו ממך גם אם כולם שונאים אותך והוא דואג לך ומגונן עליך
חלאס עם הניסיון הפתטי והמיושן לחפש אחר אמת היסטורית-עובדתית-אמפירית-לוגית. תתקדם ל Atzkach model 2012!!! זה הכי קוּלִי!!!111
ברצינות - עזוב. חכה שאוברמנטש והומוסאפיינסאייב ילכו, אולי יבואו אנשים יותר לוגיים (או לפחות פסאודו-). למשל אברהם או מיימוני (כ"א וכשל דיליה)
אישציפור
מעניין לדעת שגם במילים ובוחרים לשתף איתו פעולה יש משמעות נסתרת שידועה רק ליודעי (אליאור) ח"ן.
ליל מנוחה.
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:12 |
|
| |
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:14 |
|
| |
ד'ה-פרזנט,
אני כבר הלכתי. שים לב שלא התערבתי כאן ולא הבעתי דעה לעצם הענין. ניסיתי רק להבהיר לאישציפור מה לא מובן בדבריו.
ולמעשה, אין קשר בין דיעותיי, שהבעתי כאן או במקום אחר ושלא הבעתי, לניסוח האמוציונאלי והלא-לוגי שהואלת לייחס אותו (גם) לי.
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:19 |
|
| |
סורי מאמי.
אתה לא חושב שפרזנטה באמת התכוונה להעליב את בייבי, נכון?
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:21 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | אלי, צר לי אבל כתבתי את ההתחלה , אבל איכשהוא קשה לך לקבל את זה ההתחלה היא אתה (אם תבחר בכך). האמת לא צומחת על העצים , היא קודם כל נמצאת בך, אם תבחר ללכת איתה ולתת לה לצמוח תוכל להבין איך היא מופיעה גם בעולם, אם אתה מעדיף לפסוח על הקיום שלך, ולחפש איזו אמת שתבוא מבחוץ ותכפה עליך את עצמה הר כגיגית , אני לא הכתובת המתאימה, אבל אולי סימנר של ערכים או אמנון יצחק או ריצ'רד דוקינס יוכלו לעזור לך. השאלה היא מה אתה רוצה ? במה אתה בוחר ? כל עוד אין לך אמירה ברורה בהקשר הזה, אני לא יכול ובעיקר לא רוצה להעמיס עליך תפיסות שלי שממילא סביר שיובנו באופן לא בשל, ויתבררו כמיותרים. אני מעדיף להתעכב 40 שנה על השלב הראשון והעקרוני ולא לרוץ קדימה ולגלות שמהלכים שלמים שנעשו הם חסרי משמעות... מצפה לתגובתך.
אני מצטער. עד עכשיו זה סתם נראה כערפול לשם התחמקות או מסיבה אחרת.
פשוט תניח את הקלפים על השולחן. לא נח לך כולם ביחד? תניח את הקלף הראשון, עם הגדרות ברורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:21 |
|
| |
בפרט שבייבי כבר הלכה לדרכה (למיטה) למרות שהיא עדיין מגיבה...
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:22 |
|
| |
חברה,גם דפרזנט רוצה שתוכיחו לו שיש אלוקים ,ולכן הוא כאן,באותה ציניות שהוא דוחה את הכול תשאירו לו הכול.
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:23 |
|
| |
| אדםעליון כתב: |  | איש,
זה בדיוק הענין, שכל השיח הזה שלך נראה זר מנוכר ומיותר ולא שייך, למי שתקוע עדיין רק בקטע האובססיבי של "האמת האבסולוטית העובדתית-שכלתנית-היסטורית" וכיו"ב (מבלי לזלזל בעצם הצורך והמחקר הזה). בשביל זה אמרתי שצריך להתחיל במקצוע של חקר האדם, להוכיח להראות ולהגדיר את כל מה שדיברת עליו ואת הרלוונטיות שלו.
תוקן על ידי אדםעליון ב- 01/06/2011 17:48:56
|
|
כתבת "להתחיל להוכיח, להראות ולהגדיר". יש אפשרות שתתחיל כנ"ל?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:30 |
|
| |
ביליצר,
הכל ידוע, אך למעשה קשה כך לנהל דיון אמיתי. מה לעשות?
אלי,
באמת מצטער, אין לי זמן וכוח. תוכל כמובן לפרש זאת כהתחמקות או "מפלט נוח" כמו שהגדיר זאת מישהו אחר. כרצונך. אני יכול רק להמליץ לך מה שלא אהבו כאן לשמוע. לך ללמוד, ללמוד ולחשוב, ללמוד ולחשוב, כל החיים. אין דרך אחרת. בינתיים.
כמובן שבכל שלב שהוא, תוכל לשתף כאן את החברים בחידושים, וכך יתפתח דיון נקודתי ומודרג. זה בהחלט יכול להיות מועיל לכולנו.
תוקן על ידי אדםעליון ב- 01/06/2011 18:32:43
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:30 |
|
| |
ביליצר -
אשמח להוכחות כלשהן, אבל בוודאות של 99.9999% לא מעצור כאן חושבים תצא הישועה.
הסיבה שאני פה כי זה התמכרות כמו הפייסבוק, וגם נחמד לראות את צורת החשיבה (?) של כל מיני אנשים כאן, להריץ דאחקות על חשבונם, ולצבור מעריצים חסויים או מעריצים בהכחשה.
אם יש או אין אלוהים זה פחות מעניין אותי (כל עוד אני לא צריך להאכיל אותו) - לא אכפת לי להשאר אגנוסטיקן. אין שום הוכחות לוגיות לקיומו אבל לך תדע... גם קשה לי - פסיכולוגית - להכריז על עצמי כאתאיסט.
השאלה היא רק אם הוא נכנס לי לצלחת ולבגדים-שמתחת-למכנסיים. זה מה שכדאי לברר, וזה צריך להיות נושא הדיונים כאן (עם אותו סיכוי אבל עם 8 בסוף) _________________
תוקן על ידי thepresent ב- 01/06/2011 18:33:55
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:41 |
|
| |
דפרזנט ,זאת הטעות,צורך האדם באלוקים,לא מתחילה בשעה של בדידות חברתית ,חוסר אהבה או בעיתות של צרה,האדם מחפש מ ש מ ע ו ת,ולכן רוב העולם מאמינים באלוקים או שמחפשים להם איזשהו אידיאולוגיה או פלוגת כדור רגל ומפלגה בתור אליל המשמעות,והתשוקה הזאת לא מצאנו באף בעל חי חכם שיהיה,ואת משמעותך כאידיאולוגיה אתה מחפש כאן
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:57 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | ביליצר -
אשמח להוכחות כלשהן, אבל בוודאות של 99.9999% לא מעצור כאן חושבים תצא הישועה.
הסיבה שאני פה כי זה התמכרות כמו הפייסבוק, וגם נחמד לראות את צורת החשיבה (?) של כל מיני אנשים כאן, להריץ דאחקות על חשבונם, ולצבור מעריצים חסויים או מעריצים בהכחשה.
אם יש או אין אלוהים זה פחות מעניין אותי (כל עוד אני לא צריך להאכיל אותו) - לא אכפת לי להשאר אגנוסטיקן. אין שום הוכחות לוגיות לקיומו אבל לך תדע... גם קשה לי - פסיכולוגית - להכריז על עצמי כאתאיסט.
השאלה היא רק אם הוא נכנס לי לצלחת ולבגדים-שמתחת-למכנסיים. זה מה שכדאי לברר, וזה צריך להיות נושא הדיונים כאן (עם אותו סיכוי אבל עם 8 בסוף) _________________
תוקן על ידי thepresent ב- 01/06/2011 18:33:55
|
|
נראה לי שאפשר לטעון בוודאות של 100% שלשם לכולנו הוא נכנס.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 19:00 |
|
| |
ביליצר
זה מדהים איך אתה, אדם עליון ואישציפור (ועוד כמה),
לוקחים את הטיעונים האתאיסטיים הידועים לסיבות שבגללן "בראשית ברא האדם את אלוהים" (הצורך במשמעות, במושלמות, באהבה, בתחושת שליטה על המצב, הפחד מהמוות, וכו' - בעוד שכל אלו לא הוכחו לוגית/אמפירית מעולם ונותרו wishful thinking ילדותי מסוג אם אני אוכל אני אהיה גדול וחזק ואנצח את אמריקה ואם לא אוכל יבוא שוטר),
והופכים את הסיבות לסיבה למה בפועל כדאי/צריך/חייבים/מטבע-הדברים/כך-היא-המציאות שעובדים את אלוהים הדמיוני (בהיותו חסר כל הוכחות לוגיות) דרך טקסים פגאניים שנוצרו מהשלכה של הפסיכולוגיה האישית על הישות הכל יכולה, האינסופית, הבלתי משתנה, בלתי מושפעת ובלתי תלויה בזמן במרחב,
במקום לקחת כדור קטן שמטפל בצרכים אובססיביים או בהזיות, או ללכת לטיפול פסיכולוגי שיוציא אתכם מחשכת הפחדים והצרכים הילדותיים.
|
|