| נשלח ב-1/6/2011 19:14 |
|
| |
תודה, פרשן מוסמך. כמה צריכים לשלם לך?
תוקן על ידי מתעבשקר ב- 01/06/2011 19:16:05
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 19:23 |
|
| |
דייר, ממתין לתשובותיך למעלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 20:50 |
|
| |
איזה תשובות על מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 20:53 |
|
| |
לי הרעיון בכלל לא ברור, אולי תסבירו אתה. לדעתי דומה הדבר לילדה קטנה ומפונקת שמחליטה מראש שהיא לא אמורה לחשוב ולתת תשובות לאף אחד רק בגלל שהיא מרגישה. את הרגשותיה שלה היא מנסה לכפות על הסובבים.
להבנתי שלי, יש שאלה פשוטה מאוד. מי ברא את העולם. זוהי שאלה פשוטה מילולית ומסובכת לוגית. כל מי שטוען שהוא יודע את התשובה, - עליו חובת ההוכחה. ק"ו כשהוא מעוניין לכפות אחרים לדרכו!!!
ומכאן לשאלותיך.
1.כיצד נברא העולם? דעתי שלי אינה רלבנטית לנידון. אני אוחז בשלב השאלות, לא בשלב התשובות. מכל מקום, להבנתי, איף אחד שיודע איך נברא העולם. יש כאלו שיאמרו "אבולוציה" אך הם לא יודעים מי יצר אותה. יש כאלו שיאמרו "אלוקים". הם שוב לא ידעו מי יצר אותו. (באותה מידה ניתן לומר שהוא היה מאז ומעולם ושהאבולוציה הייתה מאז ומעולם.) למעשה, תשובת כולם היא - אינני יודע. 2.איך עולם כל כך מורכב נוצר? כנ"ל, בתוספת: ישנה אפשרות תיאורטית למתכנן תבוני, וישנה אפשרות תיאורטית לאקראיות. לי, כשלעצמי, לא ברור סטטיסטית איזו אפשרות הגיונית יותר. 3.מה המטרה של היקום והאנושות אם יש כזאת בכלל? כל מי שטוען שיש מטרה, חייב להוכיח אותה. 4.איך נוצרה הדת היהודית? דעתי שלי לא רלוונטית. אפשרויות: 1. ניתנה תורה ע"י המתכנן התבוני. 2. כמו כל שאר הדתות. מי שיטען את אפשרות 1. עליו נטל ההוכחה. 5.מהיכן צמחו כל הסיפורים של יציאת מצרים מתן תורה כיבוש הארץ? אולי מאותו מקום שצמחו אגדות זאוס, אגדות האינדיאנים והאנשים שמאמינים שנחטפו בחללית? 6.באיזה זכות מוסרית אנחנו יושבים בארץ הזאת? להניח הנחה ולשאול שאלה? ייתכן שאנו יושבים פה ללא זכות מוסרית, בדיוק כמו האמריקאים באמריקה. 7.איך נכתב התנ"ך מי ערך אותו מה הם מקורותיו. ראה תשובה ל4. תוספת: יש אפשרות שנכתב ע"י בני אדם בתקופת השופטים (ספר תורה נמצא בביהמ"ק). למסתכל מהצד, נראה כי הוא נכתב ע"י כמה כותבים, חלקם נבערים ובלתי מוסריים על פי הגדרותינו דהיום. 8.איך נוצר העם היהודי? 1. כבסיפור התנ"ך. 2. ככל העמים. 9.למה שלמישהו או לקבוצה מסויימת יהיה אינטרס להחדיר בעם רעיונות כל כך מופרכים לאותו זמן כמו אל אחד? 1. כי זה נכון. 2. שליטה. 3. כי הוא האמין בזה. 4. מאותה סיבה שמישהו הכניס רעיונות מופרכים כמו אל השמש. 10.למה העם לא בעט באותה קבוצה לכל הרוחות ולא שלח אותה להסתכלות פסיכיאטרית. 1. כי זה נכון. 2. החדרה איטית. 3. כפיה. 4. העם היה בור וטיפש. 5. זה נשמע רעיונות יפים וקל היה לשכנע בהם. 7. למה עמים אחרים לא בעטו בשטויות שסיפרו להם, ולמה היום חדשות לבקרים, רוב העם מאמין בשטויות? 11.איך העם היהודי החזיק מעמד לכל אורך ההיסטוריה ולא נעלם? 1. כי הוא העם הנבחר. 2. מה זה אורך ההיסטוריה? 3. אקראיות. 4. הוא לא החזיק מעמד. 12.למה ממשיכים עם הברית מילה כשלפי ההגיון זאת המצווה הראשונה שהיה צריך לזרוק. 1. כי צווינו. 2. גם הערבים ממשיכים. 3. ולמה העבירו ילדים למולך 4. אנשים עושים בשם הדת דברים מטורפים בהרבה. טוב חברה נתתי לכם הרבה עבודה אני מצפה לתשובות טובות ומנומקות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 21:21 |
|
| |
נו באמת אתה רציני תיגש למדף הספרים בסלון תוציא ספר שכתוב עליו תנ"ך ותתחיל לקרוא מהפסוק הראשון דרך צלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 22:01 |
|
| |
טפרזנט,במקום לשלוח את כל יצורי האבולוציה לפסיכולוג ,אולי כדאי קודם לשלוח את האבולוציה עצמו לבדיקה,אבולוציה בכלל הסבירה פעם את נפש האדם?הרי כמו שאני יגיד לך שמלון הילטון בתפארתו עם דלתותיו האוטומטיות והמעלית והשמפו הריחני עם המגבות מסודרים לך יפה באמבטיה נוצרו ב מ ק ר ה,אתה תגיד הנה יש כאן לוגיקה או שהיית לוקח אותי ישר במונית שנוצר במקרה לכפר שאול,התשובה היא שמתכנן לבריאה היא מוכחת ,ומשם לא שייך לרדת בשום אופן ורק או לעלות או לשבור את הראש ויהיו מסקנותיך אשר יהיו ,בהצלחה
|
| נשלח ב-1/6/2011 22:09 |
|
| |
ביליצר,
סתם הנחת כאן הזמנה למלחמה ממוחזרת.
ואיך כתב מישהו כאן? שלא יאמרו "מדשתקי" וכו' - אצהיר דעתי שאמירתך אינה נכונה ואינה מוחלטת. זכותך לאחוז בהגיון זה, אך יש גם הגיון אחר. בוא לא נרד נמוך כל כך לרמת אמנון יצחק ושות'.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 22:10 |
|
| |
ביליצר
איפה לעזאזל כתבתי על אבולוציה?
(הייתי אומר שזה ממש Irreducible complex, אם אתה מכיר את המונח, שלא יכול להיווצר על ידי טעות/מוטציה אקראית...)
|
| נשלח ב-1/6/2011 22:27 |
|
| |
מתעבשקר,כמתעב שקר,ומכלללאו אתה שומע הן,דבר איתי על הלוגיקה האחרת הזו שכל האשכול כאן מצפה בכליון אוזנים כבר לשמוע ואולי הירידה הזאת תהיה לצורך עליה.ואגב לא מכיר את א י,רק את נויגרשל,ולהגיד עליו שהוא יורד נמוך שיכלית,זה לרדת נמוך או להיות שם.
|
| נשלח ב-1/6/2011 22:36 |
|
| |
יש פה איזו הנחה סמויה שאם משתמשים במילים סטטיסטיקה והסתברות ודוחפים כמה נוסחאות ועולמות מקבילים ועוד כמה ירקות שורש זה נראה אמין ואינטילגנטי אז זהו שלא. לפעמים ההגיון הפשוט והפרימיטיבי מנצח לא כל דבר צריך לסבך.
תוקן על ידי דייר ב- 01/06/2011 22:37:37
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 22:46 |
|
| |
דייר -
קח את המחשב שלך וזרוק אותו לזבל.
שבור גם את הברז.
גם את המכונית.
קנה סוס ועגלה ולך לשאוב מים מהבאר.
כשתהיה לילד שלך דלקת אוזניים תפנה לאופטאלקער שירקח לך אשכי איל צעיר מסורס עם שחלות חתולה שחורה בכורה מעורב בגללי אדם בלונדיני עם מעט דם מהמחזור הראשון - ואת כל זה תדחוף לו בחוקן. לאחר מכן תקריב ליהווה 7 אילים ותבקש ממנו לרפא את הילד.
|
| נשלח ב-1/6/2011 22:47 |
|
| |
דייר יפה ונכון כתבת,והלוואי שאתה יודע כ מ ה אתה צודק,חבל שלא מצאו מילה יותר גבוהה למילה מ ק ר ה,אולי היו מצליחים לשכנע מישהו יותר שזה נקרא לעלות ולא לרדת אוי כמה נמוך לוגית
|
| נשלח ב-1/6/2011 23:18 |
|
| |
ב י ל י צ ר ! ! ! 1 1 1
|
| נשלח ב-1/6/2011 23:24 |
|
| |
נוכחי בדרך כלל אני נהנה מההומור אבל הפעם זה היה סתם משעמם ולא קשור לכלום.
|
| נשלח ב-1/6/2011 23:48 |
|
| |
דייר. "ההגיון הפשוט והפרימיטיבי מנצח"
א י פ ה ה ו א ? ? ?
הגיון פשוט ופרימיטיבי, הוא בד"כ אחד כזה שניתן להסבירו. פתח פיך ויאירו דבריך!
|
|
|
|
|