בית פורומים עצור כאן חושבים

הבעיה הפירו-פיזית - הצגה והצעה לפיתרון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2011 22:02 לינק ישיר 
הבעיה הפירו-פיזית - הצגה והצעה לפיתרון

את הבעיה הפירו-פיזית (פירו מלשון fire = אש) אפשר להגדיר בקצרה (ביחס לנהרות הדיו שנשפכו עליה...) כך:

אחת התופעות הבסיסיות ביותר בציביליזציה האנושית היא האש.
האש היא כוח שיוצר סביבו חום ואור וכן, באופן בלתי מוסבר, כשהיא מתקרבת לאובייקטים מסוימים היא נתפסת בעינינו כגדולה (=תופסת יותר מקום במרחב), חמה ומאירה יותר ואילו האובייקטים פשוט נעלמים באופן מסתורי.

כאשר המדע המודרני זנח את הניסיון להסביר את ה"מה" והתמקד ב"איך",
הוא ניסח מסקנות מסוימות שעזרו לו לארגן את הידע אודות השאלה: באלו מצבים ניתקל ב'אש'.

העובדות שעמדו לפניו הן:
1. התופעה של גדילת האש והעלמות האובייקטים בעת צימוד אש-אובייקטים (לכל מה שמעבר לשלב של הניצוץ היוצא משפשוף אבנים אני קורא גדילה) מתרחשת יותר ככל שהאובייקטים והסביבה חמים יותר.
2. כמו כן, תופעה זו מתרחשת באובייקטים מסוימים יותר מבאחרים.

באופן כללי יותר, 
יש מערכת כללים שמנבאים מתי תופעה זו תתרחש: צריך שיהיו בסביבה שני חומרים:
א. כאלו שמסודרים באופן כזה כך שבחלקים הקטנים שלהם יהיו מסודרים חלקיקים בעלי מטען חשמלי שלילי*1 ב[כפולה של 8 + 5,6 או 7 חלקיקים כאלו *2]
ב. כאלו שמסודרים באופן כזה כך שבחלקים הקטנים שלהם יהיו מסודרים חלקיקים בעלי מטען חשמלי שלילי ב[כפולה של 8 + 1,2 או 3 חלקיקים כאלו]
ושהם יתקרבו זה לזה.

*1 שימו לב שכדרכו של המדע המודרני זו אינה הגדרה של "מה" אלא תיאור של "איך" - לא ידוע מהם ה'אלקטרונים' (כך המדענים קוראים לחלקיקים האלו) רק ידוע שכשהם מתקרבים לחלקיקים אחרים (למשל - חלקיקים שהמדענים קוראים להם 'פרוטונים') רואים שהם מתחברים זה לזה, ואילו בינם לבין עצמם הם מתרחקים זה מזה. המדע המודרני לא בודק מה המניעים של כל אחד מהם אלא קורא לצד א' בעלי מטען חשמלי חיובי ולצד ב' בעלי מטען חשמלי שלילי, ומתאר את ההתרחקות וההתקרבות ההדדית בהגדרה המעגלית "הכוח האלקטרוסטטי אומר שחלקיקים בעלי מטען מסוים ימשכו למטען המנוגד ויידחו מהמטען הזהה". (מדע מודרני, מה אתם רוצים...)
*2 לא רוצה להתעסק עם מצב של 4 כי שכחתי מה קורה במקרה כזה; ושאף אחד לא יחפור לי על מימן בבקשה.

כמו כן, גם בהינתן תנאים אלו, ניטה יותר לחוות את האש ככל שבטרם האש נרגיש שיותר חם בסביבה, או שכספיות במכשירים מסוימים יעלו יותר גבוה (שוב הגדרה מעגלית. מדע מודרני...) 

עוד עובדה היא שבתנאים מסוימים מכשירים מסוימים מראים תנודות מסוימות כשחושפים אותם לחומר בתנאים מסוימים. לזה המדענים קוראים 'קרינה'. 

את כל העובדות האלו לקח המדע המודרני ועשה מהן עיסה ספקולטיבית שלמה:
* יש אטומים (=כך המדע קורא לקונסטלציות הבסיסיות של פרוטונים, אלקטרונים ונויטרונים = שזה חלקיקים חסרי מטען [כלומר שלא נמשכים ולא נדחים. הוי הגדרות מעגליות...]).
* באטומים נמצא משהו שהמדע מכנה אותו "אנרגיה" והוא ניתן לחלוקה לפיסות אנרגיה, למשל מה שהמדע מכנה 'פוטונים'.
* הצורה הכי חסכנית ב"אנרגיה" היא מצב בו בקליפה החיצונית (האלקטרונים מסתובבים במעין קליפות ברדיוס גדול סביב גרעין האטום, קליפה מסביב לקליפה. כמו בצל) יש 8 אלקטרונים. "להחזיק" 2 אלקטרונים בקליפה החיצונית (כלומר כפולת 8 + 2) זהו מצב לא יציב (= שוב הגדרה מעגלית - הכוונה היא שאנחנו יכולים לראות שהוא נוטה למסור או להשלים - מה שיותר קרוב - אלקטרונים ממולקולה אחרת כדי להשלים ל8. לתהליך מסירה וקבלה קוראים חיזור וחמצון, בהתאמה) ש"מושקעת בו" "אנרגיה" (רק שתבינו את הטירוף - אף אחד לא ראה/שמע/הריח/טעם את האנרגיה או תיקשר איתה בדרך כלשהי. אבל זה לא מפריע למדענים לדבר עליה כאילו היא קיימת ממש. אין גבול ליומרנות של המדע המודרני)
* לכן, טוען המדע, מה שאנחנו חווים כאש יכול להיות מוסבר כך:
בריאקציית חמצון-חיזור, ה"אנרגיה" המושקעת במצב הבלתי יציב נפלטת אל הסביבה בצורת חום ואור, וזה מה שאנחנו חווים כ'אש'. גם הגדילה של האש מוסברת ע"י כך שהחום מגביר את קצב ויעילות התנגשות המולקולות של האובייקט הנשרף עם חומר מחזר (מל' חיזור) כלשהו (בד"כ חמצן), וממנו נפלטת הרבה אנרגיה בצורת חום ואור, ואנחנו חווים אש גדולה יותר (תסכימו איתי שזה ממש מדע בדיוני בהינתן שעוד לא ראו את האנרגיה באטומים)

הבעיה:
זהו רק תיאור של ה"איך". אלו כללים מתי נצפה לחוות שהאש גודלת במרחב ומפיצה סביבה יותר חום ואור, אבל מהי האש עצמה?
אז אכן התיאור על אנרגיה, מושג שהומצא אד-הוק, הוא נוח ביותר לניבוי. אבל שוב - מהי האש עצמה?
תסתכלו על בקבוק שמן. אתם רואים שם חום? אור? או אפילו, אתם יודעים מה, משהו ששונה מאשר האוויר - שאותו תגדירו כאנרגיה (למרות שגם אם כן, למעבר מהמשהו הזה לאור וחום אין הסבר)?
אף אחד לא רואה את האנרגיה, ואין שום הסבר מהותי מהי האש ומאיפה היא מגיעה. רק קומץ כללים עובדתיים שלמדע המודרני נוח לתאר אותם בעזרת הגדרות מעגליות (מהי האש? צורת ביטוי של אנרגיה. ומהי אנרגיה? ישות תיאורטית שנמצאת בתוך האטומים שמתבטאת באור וחום בחלק מהמקרים [שזה אש לפי המדע]. ממש רציני...)

לא נותר אלא להסכים שהאש היא מימד שונה לגמרי מהמימד הפיזי החומרי המוחשי הרגיל, גם אם ניתן לנסח כללים מתי נחווה אותה.
ובכן - מהי? מאיפה היא באה? ולאיפה היא נעלמת?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 22:17 לינק ישיר 

אז נוסף לך פשט בהגדרת ״לית ביה ממשא״ למה שלא תוסיף את זה לאשכול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 22:20 לינק ישיר 

נו,
איפה המחק המוחק דברים לא רלבנטיים? :)

וברצינות:
אני שואל שאלה פילוסופית רצינית (כפי שאני רואה את הדברים).
יש לי הצעה לפתרון אבל קודם בוא נראה אם אין לי כשל לוגי כלשהו.
אז תעשו טובה ואל תטרללו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 22:34 לינק ישיר 

איזה סוג של הסבר אתה רוצה ?

בכל מקרה בפשטות (וגם קצת פשטנות) האש הוא כח העילוי.
  והסנה איננו אוכל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 23:46 לינק ישיר 

הומוסאפיינסאייב

ביקשתי לא לטרלל. כנראה אינך יכול לעמוד בדרישה זו - עשית לי את זה גם באשכול שיוחד לדיון עם mdabraham.

בכל מקרה השאלה היא פשוטה:
כפי שהארכתי לבאר, האש היא מימד אחר לחלוטין שאינו נובע בשום דרך מהחומר הפיזי איתו היא נמצאת במתאם על ציר הזמן לפי תנאים מסוימים שניסח המדע המודרני.
ובכן,
1. מהי?
2. מה מקורה?
3. לאן היא נעלמת כאשר התנאים המתואמים איתה מפסיקים להתקיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 23:54 לינק ישיר 

אני חושב שלאור העובדה שהאש היא חוויה מאוד מרכזית בציבילזציה האנושית,
כל אדם בר דעת חייב לתת לעצמו תשובה על השאלה הזו.
זה לא מטריד אתכם?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 23:55 לינק ישיר 

למה נגררת עד לאש. אף אחד מעולם לא ראה אלקטרונים בכלל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 23:56 לינק ישיר 

ולמה כל בר דעת אמור לתת את דעתו, איזו נפקא מינה יש לאדם שאינו חוקר ספציפי של הנושא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2011 23:56 לינק ישיר 

אתה תקוע בעולם הגדרות לא רלוונטיות שהמצאת לעצמך, ולא מעונין לוותר זו זכותך, אבל למה אתה חושב שמישהו יוכל לעזור לך בזה ?
          אתה מגדיר את הדברים באופן לא נכון ממילא אתה לא מבין את שורשי הדברים.
            מה שכן יאמר לזכותך שאתה לפחות סוףסוף מבין שהמדע המודרני לא אומר שום דבר משמעותי על המציאות. זו התקדמות די משמעותית למרות שעדין יש כברת דרך די רצינית ללכת.
                     צעידה נעימה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 00:02 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 00:26 לינק ישיר 

אלי ס

האלקטרונים אינם תופעה נתפסת אלא ישות תיאורטית שהומצאה אד הוק כדי להסביר משהו - ולכן זה לא קשור לעניין.
מלבד זאת האלקטרונים קיימים תמיד ללא תנאים מסוימים שאפשר להפעיל אותם ואז אאוט אוף דה בלו נוצר אלקטרון שהוא מימד אחר מהתנאים שהופעלו.

הקישור שהבאת מתאר שוב את ה"איך", אותו הסברתי בעצמי בהודעה הפותחת (פוצי מוצי! נעלבתי!) אבל הנקודה היא מהי האש עצמה ואם היא לא נובעת מהחומר ומהתנאים של ה"איך" אז מאיפה היא מגיעה ולאיפה היא הולכת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 00:35 לינק ישיר 

פרזנט,
בתור אדם די אינטליגנט (אם יותר לי להחניף לך לרגע...) תמהני איך אתה לא מעז לעלות בדעתך בעקבות הדברים האלו, את האפשרות שהנחת היסוד של המדע שכביכול כל מציאות מוגדרת היא בהכרח "סוג של" חומר פשוט מוטעית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 00:41 לינק ישיר 

טוב, לעזאזל,
אפשר תגובות יותר לעניין?
לא הגדרות מעגליות ולא הגדרות לא מוגדרות (אם כי אפשר לראות ברעיון של הומוסאפיינסאייב קירבה כלשהי לפיתרון שאני מציע)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 09:16 לינק ישיר 

הוא עושה פארודיה על ספרו של הרב מיכאל אברהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 11:56 לינק ישיר 

בעלטש כתב:
הוא עושה פארודיה על ספרו של הרב מיכאל אברהם

לא יודע אם הפארודיה על הספר, אבל אם גם לי יש תחושה עמוקה שמדובר בפארודיה :-)

ואם לא, אז אין לי אלא לומר: גוועלד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2011 13:16 לינק ישיר 

לא קראתי את הספר של אברהם (למעט הקטע עם האקטוארים שהוא הביא פה - זה נראה לכם קשור?)

יש כאן שאלה פילוסופית משמעותית - גם אם הדרך שהגעתי אליה היא פארודיה (נניח)

הובס - אני מבין שתשובתך לשאלה היא "געוואלד"?
באר פרט נמק הסבר!
איך זה עונה על השאלה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבעיה הפירו-פיזית - הצגה והצעה לפיתרון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext