|
|
| נשלח ב-26/6/2011 01:29 |
|
| |
הישראלים גם שרים יפה, כל המקהלה וגם הסולנים.
אבל לא הבנתי מה הקטע בהתחלה להשמיע את הסולנים עם מבטא כזה מוזר קצת, הם מנסים פתאום לעשות מבטא אמריקאי או משהו כזה? וזו הסיבה שזה פחות ברור.
לגבי רבינא - זה באמת די מעצבן שהוא נהיה לפעמים עם 'אף סתום'. זה בעיקר בהופעות, כי כנראה בדיסק יכלו קצת להסתיר את זה, חוץ מהשיר מלך למשל. בכל אופן, היה עדיף שהוא היה נשאר כמו פעם, כשהוא היה יותר קטן, הוא היה סולן ממש מושלם. (בפרשנות של יבא ירחמיאל מאד מתלהב ממנו וכולם מתפעלים איך הוא שר ועולה לטונים גבוהים - למשל במהרה. הוא גם עשה קולות שניים בצורה מושלמת בלי להתבלבל - למשל באשא עיני עם דיויד.)
תוקן על ידי CHEDVA ב- 26/06/2011 01:35:39
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2011 08:08 |
|
| |
רבינא. אין מה לעשות הקול של לא מה שהיה פעם...
ומישהו יכול להגיד לי מי שר ב"הטוב"? לפי החוברת זה יאיר קניג, סול אייל, בנימין רבינא, יהודה גורקין וכו' אז בהתחלה שמעתי את יאיר ואז את סול וכאילו אחרי סול יש מישהו אחר... זה גם סול? כי הוא נשמע קצת שונה...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2011 14:37 |
|
| |
בעקבות שמיעת הדיסק כמה וכמה פעמים, עלו לי כמה תובנות: א. הקול של שרולי רובין מזכיר את הקול של יאיר. אם כי הקול של יאיר מרגש ויפה יותר. ב. הקול של דוד צ׳רנדוף מזכיר את יושי. ג. לדוד פירלמן יש קול מתוק מאד, אבל טיפה צרוד מדי פעם. ד. הקול של בנימין - עדיין יפה, מיוחד ומוסיף מאד לדיסק. ה. ג׳רמי - משום מה לא אהבתי את הקול שלו, והאמת שאף פעם לא התלהבתי ממנו (מהקול) יותר מדי... ו. יהודה גורקין - הקול שלו נשאר מדהים כשהיה, ולא נוצל עד תום! 3 סולואים? ירחמיאל, באמת! ז. סול - הקול המתוק שלו התבגר והתייפה והוא שר בצורה מקצועית יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2011 16:50 |
|
| |
| עידודודו כתב: |  | רבינא. אין מה לעשות הקול של לא מה שהיה פעם...
ומישהו יכול להגיד לי מי שר ב"הטוב"? לפי החוברת זה יאיר קניג, סול אייל, בנימין רבינא, יהודה גורקין וכו'
אז בהתחלה שמעתי את יאיר ואז את סול וכאילו אחרי סול יש מישהו אחר... זה גם סול? כי הוא נשמע קצת שונה... |
|
יכול להיות שזה הקלטות שונות, אבל חשבתי גם שיכול להיות שהחלק הראשון זה אלברט ואחריו סול, כמו שהיה בהופעות הראשונות שהם שרו את השיר (סוכות).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2011 17:05 |
|
| |
אז למה ירחמיאל לא כתב שזה אלברט? הרי הוא כתב את יאיר...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2011 17:32 |
|
| |
זה הכל השערות, אבל אולי בגלל שהסולו קצר יותר, והוא העדיף לא לכתוב סתם ילדים שכבר עזבו, אז הוא כתב רק את יאיר.
אולי יש עוד סולואים קטנים כאלה, ושמא, אולי, גם חלק מהמקומות שכתוב שרולי רובין זה בוגר אחר שעזב כי יש שירים (לא זוכרת איזה בדיוק) ששרולי נשמע שונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2011 19:16 |
|
| |
| CHEDVA כתב: |  |
אבל לא הבנתי מה הקטע בהתחלה להשמיע את הסולנים עם מבטא כזה מוזר קצת, הם מנסים פתאום לעשות מבטא אמריקאי או משהו כזה? וזו הסיבה שזה פחות ברור.
|
|
זה לא שהם מנסים רובם פשוט ממוצא אמריקאי זה הכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2011 19:25 |
|
| |
א"א לדעת באמת לגבי הסולואים. לפעמים הם משתנים בדקה התשעים, ולפעמים הפוך, מוקלטים הרבה מראש כך שאח"כ בעריכת הדיסק 'משפצים את הסולואים' וכך הסולואים בחלקם עלומים. ויתכן ןאף ירחמיאל לא יוכל לדעת... (ההוכחה לכך היא מיבוא מעזרי מעם ה', הסולואים בסטודיו, בדיסק, ובהופעה שונים!)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2011 21:27 |
|
| |
רבינא התבגר, הבשיל ומעולה!!! הישראלים - מסכימה עם עידודו שחסרים להם קולות בוגרים... לא נורא, מסתבר שזה ישתפר עם השנים. :) מי שר ב"הטוב"? שאלה טובה - - - . לא מחייב ששם הסולן הושמט בכוונה (אם הושמט), ייתכן שפשוט התפספס שם משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2011 21:57 |
|
| |
| כוחאש כתב: |  |
זה לא שהם מנסים רובם פשוט ממוצא אמריקאי זה הכול. |
|
כתבתי מוזר כי זה לא מבטא אמריקאי רגיל, זה משהו שונה קצת לא ברור, ואם הם היו רוצים הם היו יכולים לשיר את הכל במבטא אמריקאי כמו שירה חדשה, אבל לא נראה שזו המטרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2011 23:10 |
|
| |
אז בקשר לדיסק...... קודם כל!!! ד.פרלמן מזכיר לי מאד את קולו של שפירא הקטן.....צרוד מעט ויפה!!!!! ודבר שני- ג'רמי השתפץ לאין ערוך! סול-יפה מאד רק שבאחד השירים (אנלא זוכרת כרגע איזה...משהו שקט) הקול שלו פתאום מתחספס כזה כאילו הוא מתרגש...(וזה בטוח הוא.אהה זה השיר ישיש...לקראת סוף הסולו שלו..)..רבינא-אולי לא מה שהיה אבל בהחלט מעולה! את הקטע של יאיר גם אני לא כ"כ הבנתי.....אהבתי את ריבוי הסולואים לאורך הדיסק!!!! בשבוע שעבר היה לי מבחן וכל זמן המבחן הזדמזם לי השיר תורה תבלין......אני מתה על השירים באנגלית! (איזה כיף שיש 2!!! (פיצוי על משיח ששם לא היה אף שיר באנגלית....)) וזהו בינתיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2011 14:05 |
|
| |
עוד שאלה לי אליכם: בשיר מלך, מי שר ראשון? לפי החוברת זה ריצ'י אייל. לפי האוזן זה לא הוא... מה הולך פה??
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 02:30 |
|
| |
כן ,אז גם אני לאחר חרישת האלבום יכולה להעיד על עוד אלבום מוצלח מאת ירמיאל ביגון ופרחי מיאמי! אין מילים: השירים: יפים יש תוססים ויש יותר בעלי רגש( זה כל כך הם!!) הסולנים :טובים הישנים- צברו יותר ניסיון ונשמעים בהרבה יותר מקצועים ,והחדשים-קולם כל כך ילדותי וקטן שבא לאכול אותם, הם פשוט מעוליםםםם! שמתם לב שבאלבום הזה יש 2 שירים באנגלית ?! לעומת שיר 1 בכל אלבום? ועידודו אם כבר שאלת על השיר הזה אז גם לי יש שאלה על אותו שיר: האם יתכן שיש רק 3 סולנים בכל השיר?!!? אני חושבת ששכחו לכתוב אחרי ריצ'י את סול -לדעתי הוא אחריו ואז ג'רמי ואז רבינא...... כך זה נשמע ....... מה אתם אומרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 14:13 |
|
| |
| CHEDVA כתב: |  |
כתבתי מוזר כי זה לא מבטא אמריקאי רגיל, זה משהו שונה קצת לא ברור, ואם הם היו רוצים הם היו יכולים לשיר את הכל במבטא אמריקאי כמו שירה חדשה, אבל לא נראה שזו המטרה. |
|
נכון, זה נשמע מבטא צרפתי או משהו כזה אבל זה רק סולן אחר, אני מקווה שבשירים של הפסוקים הוא ישיר יותר יפה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2011 14:14 |
|
| |
ד.א. יש לישראלים סולן במי לד' אלי שאינני יודעת את שמו אבל הוא שר כ"כ יפה וצלול, כמעט חשבנו שזה בת.
|
|
|
|
|