בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מקונצרט - "ולירושלים עירך"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/6/2011 20:44 לינק ישיר 

הרצלק כתב:
ישנו נושא מאד כאוב שהפעם אני חייב לדבר עליו

והוא נושא האיחורים

לא יתכן שכמעט בכל הפסקה בן השירים יכנסו אנשים ויסתובבו באולם

נראה לי שהגיע הזמן שהנהלת יובל תקבל החלטה כי מי שמגיע, כשהקונצרט מתחיל ישאר בחוץ עד ההפסקה.

לא יתכן שאנשים יכנסו יקימו את כל הטור ולבסוף גם יעמדו ויתחילו לנפנף בידיהם.

הגדילו לעשות 3 בחורים צעירים שישבו בשורה החמישית , שלאחר המחרוזת שבחלק השני החליטו אז להכנס לאולם .

חבריה מספיק, זה קונצרט, ולא טיילת ר' עקיבא בערב שבת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 22:37 לינק ישיר 
אכן, אוירת שוק הכרמל

להרצלק,
לא מבין מדוע אתה פונה למאחרים. האם הם אשמים שמאפשרים להם להיכנס?
האשמים הם הנהלת יובל ו/או הנהלת ההיכל,
ולדעתי זו פשוט הפקרות.
האמת שאני מתפלא על סובול. מצד אחד הוא רוצה מהקהל (ובצדק רב) יחס תרבותי, לא לצאת לפני הזמן,
לכבד את המעמד ואת הפילהרמונית וכו' וכו', ומצד שני ממש לא ברור לי כיצד הוא חי בשלום עם אוירת השוק הזו,
ומדוע התופעה המפריעה והמבישה נמשכת כ"כ הרבה שנים.
קשה לי להאמין שבקונצרטים הקלאסיים של הפילהרמונית מתאפשרת תופעה מעין זו.
על האנגר 11 אני לא בונה בהקשר הזה, אבל אולי בעוד שנתיים וחצי, כשנתרווח אי"ה בכורסאות החדישות
והמפנקות שבהיכל - אולי אז האוירה תהיה שונה.
יש לי גם הצעה בונה. לאחר בנית השרותים המודרניים שבקשתי, ולאחר קנית מכונת הקפה המשובחת,
להשאיר קצת כסף למסך ענק שיוצב בלובי,ויעביר במעגל סגור את הקונצרטים. כך יוכלו המאחרים לצפות בקונצרט עד ההפסקה, אולי אפילו תוך כדי פיצוח גרעינים שחורים ושתית בירות...
חודש טוב ושבת שלום, רוני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 00:20 לינק ישיר 

קולני,

אם תוכל להעלות הקלטות לטובת אלו שלא הסתדר להם להגיע אשמח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2011 08:28 לינק ישיר 

לרוני

הדגשתי בצהוב

כדי שתראה שזה בדיוק מה שכתבתי

הרצל

הרצלק כתב:
ישנו נושא מאד כאוב שהפעם אני חייב לדבר עליו

והוא נושא האיחורים

לא יתכן שכמעט בכל הפסקה בן השירים יכנסו אנשים ויסתובבו באולם

נראה לי שהגיע הזמן שהנהלת יובל תקבל החלטה כי מי שמגיע, כשהקונצרט מתחיל ישאר בחוץ עד ההפסקה

לא יתכן שאנשים יכנסו יקימו את כל הטור ולבסוף גם יעמדו ויתחילו לנפנף בידיהם

הגדילו לעשות 3 בחורים צעירים שישבו בשורה החמישית , שלאחר המחרוזת שבחלק השני החליטו אז להכנס לאולם

חבריה מספיק זה קונצרט ולא טיילת ר' עקיבא בערב שבת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 09:03 לינק ישיר 

שלום לכם ידידי המלומדים חברי פורום ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳
קיבלתי באיחור קל את ההקלטה מקונצרט ״ולירושלים עירך״
הרפרטואר מגוון ואינו סטנדרטי, ניתן לקרוא לערב זה קונצרט חזנות ׳כבד׳, וזה חלק מסגולותיו של מחייה החזנות בדורינו דוקטור מרדכי סובול, הוא יודע לטפטף את החזנות הכבדה במסווה של שירה, וכך כולם יוצאים מרוצים.  
היתה יצירה ששבתה את ליבי ועוררה בי רגשות, ויצירה זו נקראית - ״ממקומך״ שהלחין אברהם ברקוביץ.  
מעט קשה לי מדוע יצירה זו נפתחת כל כך נמוך כאשר מקומו של הקב״ה כל כך גבוה?
ישר כח לחברים על הדיווחים המפורטים,  
שבוע טוב וחג שמח, צבי

נ.ב, אני מחפש את הביצוע המקורי של ולירושלים עירך של גרינברג, אודה בכל ליבי למזכה הרבים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 09:14 לינק ישיר 

zvi_054 כתב:
שלום לכם ידידי המלומדים חברי פורום ׳לשמוע אל הרינה ואל התפילה׳
קיבלתי באיחור קל את ההקלטה מקונצרט ״ולירושלים עירך״
הרפרטואר מגוון ואינו סטנדרטי, ניתן לקרוא לערב זה קונצרט חזנות ׳כבד׳, וזה חלק מסגולותיו של מחייה החזנות בדורינו דוקטור מרדכי סובול, הוא יודע לטפטף את החזנות הכבדה במסווה של שירה, וכך כולם יוצאים מרוצים.  
היתה יצירה ששבתה את ליבי ועוררה בי רגשות, ויצירה זו נקראית - ״ממקומך״ שהלחין אברהם ברקוביץ.  
מעט קשה לי מדוע יצירה זו נפתחת כל כך נמוך כאשר מקומו של הקב״ה כל כך גבוה?
ישר כח לחברים על הדיווחים המפורטים,  
שבוע טוב וחג שמח, צבי

נ.ב, אני מחפש את הביצוע המקורי של ולירושלים עירך של גרינברג, אודה בכל ליבי למזכה הרבים. 

וכבר אמרתי לד"ר סובול הנכבד עם תום הקונצרט,כי בהחלט אפשר לכנותו ה"גרשום שלום" של החזנות (ומי שלא הבין, אוכל להסביר לו בפנימי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 17:15 לינק ישיר 

יש בעיה קשה ביותר עם הקהל הישראלי באופן כללי. הקהל של הקונצרטים לחזנות הוא לא שונה. אנשים באים באיחור, יושבים ומדברים אחד עם השני במהלך הקונצרט, פותחים סוכריות מתוך הצלופן, ואפילו ראיתי שמדברים בסלולרי. והכי מעצבן זה שכשהם מתחילים לערוך דיון על החזנים והלעיר את ההערות שלהם, עוד בזמן שהחזן שר. הייתי פעם גם בקונצרט שאישה אחת ישבה שתי שורות מאחורי, ושרה את כל הקונצרט עם החזנים וזה היה פשוט מרגיז.
החינוך בישראל היום לא מטפל בבעיה של חוסר כבוד הדדי והתחשבות בזולת, ורואים את התופעה הזאת גם בקונצרטים. אבל אנשים דתיים שבאים לבית-הכנסת ומשוחחים בשעת התפילה - ויש המון כאלו, לצערנו - אני לא מצפה מהם לשתוק בזמן קונצרט חזנות ולכבד את המעמד ואת אלו שיושבים סביבם.
לכל אלו שמדברים, מאחרים ומפריעים בקונצרט, צריך לומר דבר אחד: חוץ מזה שהם מפגינים זלזול ב"ואהבת לרעך כמוך", הם גם חוטאים בדין גזל. גזל הוא כל דבר שלוקחים מן האדם או שגורמים לו נזק. אם למשל אני משלם כרטיס לקונצרט חזנות - מגיע לי לקבל את התמורה לכסף בזה שלא יפריעו לי לשמוע את הקונצרט ולהנות. מי שמפריע לי - גורם שאני לא אוכל להנות מהקונצרט, ואז בעצם הוצאתי כסף על כלום כי לא נהנתי, והאיש הזה שהפריע הוא גזלן. בתפילת נעילה כתוב "למען נחדל מעושק ידינו", ופירשו רבותינו שעושק ידינו זה גם גזל, וגזל שאנשים עושים מבלי שהם אפילו מבינים שהם גזלנים. אז שיקחו את הנקודה הזאת לתשומת-ליבם.

לגבי רמת הניצוח של מרדכי סובול, ש"לאמהשחשתבם" הזכיר - היא פשוט איומה ונוראה. אולי הוא מחייה החזנות, אבל את הניצוח הוא הורג. ושמעתי מחבר שמנגן בפילהרמונית, שהתזמורת ממש ממש לא אוהבת את הקונצרטים האלו, והסיבה העיקרית היא הניצוח של סובול. אבל הם עושים את זה כי התזמורת במצב כספי שהיא חייבת לקבל כל 'עבודה'. בתקופה הטובה יותר של התזמורת, כמו לפני 30 ו 40 שנה - הם בחיים לא היו נותנים למישהו כמו סובול לנצח עליהם בקונצרטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2011 19:12 לינק ישיר 

טעות

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 05/06/2011 19:14:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2011 08:30 לינק ישיר 

הרב_אלחנן כתב:
גזל הוא כל דבר שלוקחים מן האדם או שגורמים לו נזק.

נזק וגזל ≠ מילים נרדפות
מניעת הרווח ≠ גזל
אנשים שמפריעים בקונצרט הם אולי מזיקים, אבל לא מדובר בגזל

אתה בטוח שאתה רב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2011 13:22 לינק ישיר 

להלן כתבה ב"שלאגר" +המון ,,,המון תמונות ( אולי גם אתם בתמונה,,,,, ) :

http://www.shlager.net/?articleID=2806

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 07/06/2011 13:23:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2011 15:48 לינק ישיר 

[quote]
להלן כתבה ב"שלאגר" +המון ,,,המון תמונות ( אולי גם אתם בתמונה,,,,, ) :

http://www.shlager.net/?articleID=2806

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 07/06/2011 13:23:16

[/quote]

רב תודות לך שרגאפייבל על שלל התמונות המרהיב שהואלת בטובך להציגם לעין כול וכן תשואות חן חן לאתר שלאגר - המקור לכל אלה.
ברוח הפס' "וכל העם רואים את הקולות" יוכל כל בר בי רב לחוש את עומק ההרמוניה שנוצרה כבר בתחילת הקונצרט בין המנצח, החזנים, התזמורת, הקהל וכמובן שתי המקהלות המפוארות "יובל" ו"זמרת יה" בניצוח ד"ר אורי אהרן. אין זו הפעם הראשונה ששתי מקהלות אלה מופיעות בצוותא חדא מעל בימה אחת (במקרה זה, בהיכל התרבות בת"א) ועוד נכונו להן תוכניות משותפות בעתיד בס"ד. ברור עתה כשמש - מקהלת "זמרת יה" עלתה לליגה הלאומית של מבצעי השירה הליטורגית והחזנות; ועל כולם המאסטרו ד"ר מרדכי סובול, אשר לבטח מגיע לו התואר "גרשום שלום של החזנות בימינו". אשרינו שזכינו לכך.

תוקן על ידי מהולל ב- 07/06/2011 15:55:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2011 16:48 לינק ישיר 

הקלטות יש ?
בבקשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2011 17:20 לינק ישיר 

צר לי להגיד ועד עכשו התאפקתי, אבל הקונצרט היה פשוט משעמם ומלא טעויות . או בקיצור "לאמהשחשבתם"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2011 00:20 לינק ישיר 

בס"ד

שבוע טוב,

לא רציתי להגיב מיד אחרי הקונצרט כדי שלא יקשרו את דברי עם נושא אחר...\\אבל אני ח י י ב   להצטרף לענתאור.
היה מיגע וטרחני, ואכן עם טעויות רבות.    מי שמצליח לראות "הרמוניה" בתמונות, עליו נאמר :"עיניים להם ולא יראו אזניים"

מקווה שבסוף החודש בפ"ת יהיה מוצלח, כרגיל. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מקונצרט - "ולירושלים עירך"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.