| נשלח ב-3/6/2011 00:59 |
|
| |
שאני אבין... במקום לבחור להאמין בחוקרי היהדות, וממשיכי המסורת שלה. שיש הטוענים שזאת הוכחה בלתי ניתנת להפרכה לאמיתות התורה. אפי' שאני לא מסוגל להתעמק בזה ולהבין את זה לגמרי.
אני יכול לבחור להאמין לחוקרים מסוגו של סטיבן הוקינג, ועוד, ולומר שאני סומך עליהם. וכנראה אין אלוקים, עפ"ל. הגם שאני לא מבין לגמרי, איך יכול להיות דבר בעל 11 מימדים..
ובשני האפשרויות, אני נתלה באילנות גדולים, שכל אחד טוען שהאמת האבסולוטית אצלו. ובכל מקרה אין סיכוי שאני אבין את שני הגישות עד הסוף. ובטח שלא אוכל להתמודד מול חוקר בכיר מהאסכולה שכנגד.
אז אם כך הכל חוזר לבחירתו של כל אדם במה ובמי להאמין. אם יהודי שבוחר להאמין לשיטה השניה, הוא פשוט טיפש. הרי אין בצעד הזה שום הגיון. זה לא שהוא הגיע לרמת ידע שמסוגלת להבחין מה האמת מבין השנים. הוא פשוט בוחר במה שנראה לו נוח, או קל יותר ליישום.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 01:02 |
|
| |
| הקטנוני כתב: |  | קרדיולוג, אתה מציע לו לעבור עבירות אבל להשאר בשכונה החרדית?
|
|
לכאורה זה כך אכן אמור להיות במצב טבעי. כך הרבה יותר קל לחזור לתלם אחרי הפיכחון.
ומה יעשו הללו בעתיד הלא רחוק כאשר כל ישראל בארץ ישראל ישמרו תורה ומצוות ?
תוקן על ידי יראשמים ב- 03/06/2011 01:02:42
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 01:23 |
|
| |
| B127 כתב: |  | שאני אבין... במקום לבחור להאמין בחוקרי היהדות, וממשיכי המסורת שלה. שיש הטוענים שזאת הוכחה בלתי ניתנת להפרכה לאמיתות התורה. אפי' שאני לא מסוגל להתעמק בזה ולהבין את זה לגמרי.
אני יכול לבחור להאמין לחוקרים מסוגו של סטיבן הוקינג, ועוד, ולומר שאני סומך עליהם. וכנראה אין אלוקים, עפ"ל. הגם שאני לא מבין לגמרי, איך יכול להיות דבר בעל 11 מימדים..
ובשני האפשרויות, אני נתלה באילנות גדולים, שכל אחד טוען שהאמת האבסולוטית אצלו. ובכל מקרה אין סיכוי שאני אבין את שני הגישות עד הסוף. ובטח שלא אוכל להתמודד מול חוקר בכיר מהאסכולה שכנגד.
אז אם כך הכל חוזר לבחירתו של כל אדם במה ובמי להאמין. אם יהודי שבוחר להאמין לשיטה השניה, הוא פשוט טיפש. הרי אין בצעד הזה שום הגיון. זה לא שהוא הגיע לרמת ידע שמסוגלת להבחין מה האמת מבין השנים. הוא פשוט בוחר במה שנראה לו נוח, או קל יותר ליישום.
|
|
נראה לי שלרוב העולם קל יותר ופשוט יותר ליישום, להשאר בדיוק איפה שהם. בחברה ובמקום אליהם התרגלו, ואליה חונכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 01:36 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 01:43 |
|
| |
אמנון יצחק, הוא דוגמה קלאסית של אחד שלא שואל שאלות הוא דמגוג ואינו משתמש בלוגיקה. יכול להיות שבאופן אישי הכל ברור לו אבל בהרצאות הוא לא משתמש בלוגיקה, אלא יותר במדגוגיה ופאתוס. אם כי אפשר להבחין שהוא מתבסס על הוכחות לוגיות ידועות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 02:00 |
|
| |
מהכרותי האישית היומיומית את הבחור רעייתו וילדיו, אוכל לומר לכם שהרצון לצאת מהמחנק של ברכפלד הוא זה שהניע אותם לברוח משם ולפתוח פרק חדש בחיים ללא פיקוחה של קהילה ופחד מה יאמרו. ואכן הוא מצא את זה בפ"ת, והדרדור.. הדרדור כבר הגיע בהמשך ללא תכנון מוקדם זה פשוט קרה.. ראיתי זאת במו עיניי.
מה שאוכל לומר על יהודי כזה (אגב, מדובר בזוג עדין נפש ויקר ) זה רק חבל. חבל שבבריחתכם מהמחנק נידחתם אל בורות נשברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 02:14 |
|
| |
ברור שזה מה שהיה, יש אידיאולוגיה ויש רצונות ודחפים.
בשם האידיאולגיה אדם לא עוזב חברה משפחה וחיים. אלא מאי, קשה לו פה שם, לציבור החרדי שוליים רחבים מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 02:26 |
|
| |
| B127 כתב: |  | אמנון יצחק, הוא דוגמה קלאסית של אחד שלא שואל שאלות
הוא דמגוג
ואינו משתמש בלוגיקה.
יכול להיות שבאופן אישי הכל ברור לו
אבל בהרצאות הוא לא משתמש בלוגיקה, אלא יותר במדגוגיה ופאתוס.
אם כי אפשר להבחין שהוא מתבסס על הוכחות לוגיות ידועות. |
|
יכול מאוד להיות אבל אין תשובות לאף אחד על הדמוגוגיה הזאת...
אפרופו דמוגוגיה:
שאל פעם טרדן בהרצאה לחוזרים בתשובה למה אסור להדליק תנור בשבת? הרי האיסור הוא רק על מבעיר ואין כאן אש? (לא נכנס לשיטת החזו"א שחשמל בכלל מלאכת בונה).
תשובות:
מרדכי נויגרשל: תבין, אש הוא לא הכוונה אש מתלקחת, ברגע שמתחברים חיובי ושלילי נוצר ניצוץ והניצוץ מוליך את הזרם החשמלי לגוף החימום ועי"ז נוצרת טרמפטורה קבוע במשטח הפלטה, אבל תחילת התהליך הוא מניצוץ אש.
אמנון יצחק: זה לא אש? אז שב על זה, בוא נראה אותך...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 02:57 |
|
| |
ושטויות רדודות כאלו קונים אותך?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2011 04:20 |
|
| |
אני בכלל לא בטוח שהמידע מדויק ושהם יצאו בשאלה, לפי המידע שהגיע אלי הם ממשיכים לשמור על אורח חיים דתי.
|
|
|
|
|