|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:08 |
|
| |
שותפי,
אני רוצה לדעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:08 |
|
| |
נקודה נוספת. נניח שבני ירצה להיות בודהיסט, והבת באהית. במה אני אהיה יותר טוב מהם? הרי אין הוכה נגד הבאהיזם או נגד הסיינטולוגיה או כל שטות אחרת. הרצון מספיק בשביל לקיים דת?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:16 |
|
| |
ייתכן, שאלתי האם אתה רוצה שיהיה אלקים או אינך רוצה ? ענית אני רוצה לדעת. לא הבנתי את תשובתך.
אלי, המפגש עם אלקים הוא מעבר לזמן ולמקום מסויימים, הוא מלווה אותנו לכל אורך חיינו. לכן איננו דומה לכרטיס לוטו ושאר ירקות, כמו שאתה בודאי מבין. אם בניך ירצו להיות בודהיסטים, ולא תמצא הוכחה חיובית שאינם צודקים, אכן הם יעשו את רצונם. שוב, הרצון איננו הסיבה לקיום הדת. הרצון הוא המגדיר מה השאלה הנדרשת בהתמודדות עם מציאות הדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:24 |
|
| |
מה לא מובן? אני רוצה לדעת אם יש אלוהים אם אין.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:26 |
|
| |
אני מעוניין לדעת האם התשובה לשאלה האם יש אלוקים היא חיובית או שלילית. אנחו לא מדברים על איך עליי להתנהג לפני או אחרי השאלה, ואיך עליי לחיות את חיי. רק על התשובה לשאלה. יש, או אין.
יש לך תשובה? הוכחה? משהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:28 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | מה לא מובן? אני רוצה לדעת אם יש אלוהים אם אין. |
|
אני שואל האם אתה רוצה שיהיה אלקים, כלומר אם יתגלה לך ברוח הקודש שיש אלקים זו תהיה בשורה טובה ומשמחת עבורך, או האם אתה רוצה שלא יהיה אלקים, כלומר אם יתברר ברוח הקודש הנ"ל זו תהיה לך בשורה מרה ועגומה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:30 |
|
| |
אולי אשמע מקודם מה תשובתך לשאלה (בהיפוך כמובן).
ברמה העקרונית אשמח מאד לגלות את צופן הקיום.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:36 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | אולי אשמע מקודם מה תשובתך לשאלה (בהיפוך כמובן).
ברמה העקרונית אשמח מאד לגלות את צופן הקיום. |
|
אני רציתי שיהיה אלקים.
לכן כשנוכחתי לדעת שאי אפשר יהיה להוכיח שאין אלקים, מילאתי את רצוני.
צופן הקיום זו הגדרה כללית מאד.
התורה מציעה צופן קיום מסויים.
האם היית רוצה שזה יהיה צופן הקיום שלך ? אם כן ראה מה קרה לי לעיל.
האם היית רוצה שזה לא יהיה צופן הקיום שלך ? אם כן לא ניתן יהיה להכריח אותך לקבל אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:39 |
|
| |
שותפי, עיין נא בכללי "יכולת לקיים דיון".
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:40 |
|
| |
יופי. הבנו אותך. לא ניתן להוכיח את האלוקים ולכן כל אחד עושה מה שליבו חפץ. אתה במקרה חפץ בזה שיהיה אלוקים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:44 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | | יופי. הבנו אותך. לא ניתן להוכיח את האלוקים ולכן כל אחד עושה מה שליבו חפץ. אתה במקרה חפץ בזה שיהיה אלוקים. |
|
מי זה הבנו ? אתה וייתכן מדברים בקול אחד ?
למה רק לכם מותר להציב את מסגרת הדיון, כדי שתתאים למסקנותיכם המוכתבות מראש ?
הדיון האמיתי הוא מה אדם רוצה שיקרה ומפה נגזר ההמשך כנ"ל.
תמשיכו לגלגל עיניים ולנסות לפתות נפשות תמימות להסתבך בקורי העכביש שלכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:47 |
|
| |
ואל תשכח לעשות אינדוקטרינציה לילדים המבוססת על מקל וגזר (ואין דבר כזה בלי. אין. אם לא תגיד בבית יגידו לו בחוץ, או כך הוא יבין מהתורה [ע"פ הפשט הארור והחשוך זה בדיוק מה שהיא מתמקדת בו] וכשהוא שומע על ישויות שמרוצות או לא מרוצות ממעשיון זה מתפרש אצלו בצורה מאוד מסוימת), כדי להגביר אצלו את הבחירה החופשית.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:47 |
|
| |
שותפי, סורי, הדיון הוא לא מה "אדם רוצה שיקרה" אלא מה קורה בפועל.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:51 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | שותפי, סורי, הדיון הוא לא מה "אדם רוצה שיקרה" אלא מה קורה בפועל. |
|
סוגיית מציאות הבורא איננה משהו ש"קורה בפועל".
זו סוגיה של איך אנחנו צריכים או לא צריכים להתייחס לאפשרות קיומו, וזו כבר סוגייה של קבלת החלטות בתנאי ספק.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2011 20:56 |
|
| |
גם במצב ספק אני רוצה לקבל החלטה מושכלת המבוססת על שיקולי קבלת החלטה במצבי ספק ולא על רצון שהוא בעצם כינוי מכובס לאינטרס או ל"ככה" או לכל צורה של הכרעה לא רציונלית. יש דברים בחיים בהם ניתן ללכת אחר נטיית הלב. אני לא חושב שהאמונה היא אחת מהן. פתחתי את האשכול לקביעת כללי דיון למי שמעוניין לדון לפי הכללים. אינני מחייב איש לדון. תלונתך לא רצינית.
|
|
|
|
|