| נשלח ב-15/6/2011 01:36 |
|
| |
יהיאור,
מה שאתה אומר נשמע לי כמו פנייה ל-"ראיה" חוויתית (ואני מודה, שאני מזהה משהו ממנה בעצמי). הא-ל קיים כי אני מרגיש, וככה זה. זה לא קביל בתחומים אחרים, אני לא יכול להוכיח, הפרופסורים לא יכולים להוכיח, אי אפשר למדוד שום דבר, החשיבה הלוגית לא מגיעה לשם אבל הוא קיים. למה, ככה. אני יודע.
מישהו כאן מסכים?
איך מגיעים מפה דווקא לסעיף ב'.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 04:29 |
|
| |
יש שני אפשריות. א'-אי אפשר להוכיח שום דבר בנושא הזה כלל. ב'-אפשר להוכיח אבל עדיין לא הוכח [לי] לפי צד א'. הרי בהכרח שתפנה למשהו שאינה הוכחה לפי צד ב' תנסה להוכיח. אם יש כמה צדדים בהוכחה. אולי החוויה תכריע. לסעיף ב' של דבריך שהוא בחר בנו וכו' לא מגיעים במדוייק מזה. מזה נראה לי שמגיעים גם לחוויה שמוכרח שתהיה דת. איזה דת- מה רע ביהדות?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 06:35 |
|
| |
| וולזי כתב: |  | אני רואה שיש הרבה דיונים שעוסקים בשאלה על קיומו של אלוהים. אך אני חושב שחסר שלב אחד קודם שהוא השאלה על "מהו אלוהים"? צריך להגדיר או לפחות לאפיין אותו מכיוון שבלעדי זה לא ניתן לגשת לשאלה על קיומו. זה כמו לנסות להוכיח את קיומו של "זגאדא". בלי שאני יודע מהו,או לפחות מאפיינים שלו, לא ניתן להוכיח את קיומו.
בעצם "אלוהים" זה רק שם אך מה התוכן? זה סימן, מה המסומן? שם לא זהה לתוכן. יכול להיות מספר אנשים שיקראו לתוכן בשמות שונים. (לדוגמא כלב בעברית וDOG באנגלית) צריך לדעת את התוכן כדי שנתווכח עליו. השם הוא חסר ערך עצמי הוא רק נועד שנגיע לתוכן,למסומן.
|
|
מה לא טוב מה שעצתי באשכול זה ? האלוקים ביהדות, מיהו ומהו ? (כן כן גם הוכחה)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 14:19 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מענין אבל לא המוסלמים ולא הנוצרים ולא הדרוזים וודאי לא הסינים וההודים שובתים בשבעי הראשונים מצינים יום אחד בשבוע . הדרוזים והאחרים גם את זה לא. |
|
לא הבנתי, אתה רוצה להגיד כי אין חופש שבויעי בסין והודו?
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 14:30 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | האם יום השבעי זה השיא האמונה הדתית מכאן ההשפעה של היהדות |
|
הדברה הרביעית, נראה כי תואם זה לסקלת חשיבות.
על השפעת היהדות, זה נושא לאשכול נפרד.
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 14:52 |
|
| |
יהי, כתבת, יש שני אפשריות. א'-אי אפשר להוכיח שום דבר בנושא הזה כלל. ב'-אפשר להוכיח אבל עדיין לא הוכח [לי] לפי צד א'. הרי בהכרח שתפנה למשהו שאינה הוכחה. לא הבנתי. אם אי אפשר להוכיח אז כנראה לא מוכח= כנראה לא נכון. מה "ההכרח" לפנות למשהו ומהו אותו דבר שאינו הוכחה אך אפשר "לפנות" אליו. לפי צד ב' תנסה להוכיח. אם יש כמה צדדים בהוכחה. אולי החוויה תכריע. איש בחווייתו יחיה. לסעיף ב' של דבריך שהוא בחר בנו וכו' לא מגיעים במדוייק מזה. מזה נראה לי שמגיעים גם לחוויה שמוכרח שתהיה דת. איזה דת- מה רע ביהדות? מה רע, הוא טיעון מצוין בדיון האם לנוח עכשיו או לטייל. היהדות אותה אני מכיר היא א. מחייבת ולא וולונטרית (גם אם נתעלם לחלוטין מהסנקציות נגד מי שמפר את החוקים). ב. היא כוללת מערכת שלמה ומסועפת של מצוות, פולחנים ואיסורים. אי אפשר לקבל את עולַם בטיעון של "מה רע"? ועוד לא נגענו בבעיות המוסריות שיש בחלק מדיני התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 14:55 |
|
| |
| עץהדר כתב: |  | | שתמיד ניתן יהיה למצא טיעון נגד יצירתי. |
|
נכון, תמיד.
הייתי מציע, בואו נחפשה אמת, ולא תירוצים.
שאלת "מהו אלוהים?", האם מסכים אתה עם תשובתי?
כמובן, אם מעניין אותך לא אמת אלא יצירתיות טיעונים ותירוצים, אז שיחה כזאת לא בשבילי.
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 15:12 |
|
| |
חבל שיש כאלה שאוהבים להפריח אמירות לא מבוססות.
מישהו כאן כתב כאילו דתות המזרח הן קדומות ליהדות.
לגבי בודהא וזרתושתרא ידוע שהם מאוחרים בהרבה למשה רבינו. על שאר הדתות אינני יודע.
במחשבה שניה: מה אומר לעניננו קדמות או איחור?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 15:18 |
|
| |
מב שנכתב היה -כי לא היתה כל השפעה של תורת משה על דתות המזרח.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 15:26 |
|
| |
ולכן הן נשארו אליליות ונבערות. לכן הדתות הסיניות והיפניות אינן כוללות ביסודן את מושג הרחמים והחסד.
גם אם יש רעיונות יפים או מעניינים בכולן, אך מבחינת הבסיס והרמה והשאיפה הכלליות - תורת משה נמצאת למעלה למעלה מעל כולן. גם אם נטיה נפשית מסוימת גורמת ליהודים להרגיש לא נוח עם דעה כזו.
תוקן על ידי ישעיהשני ב- 15/06/2011 15:26:44
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 15:36 |
|
| |
אתה מומחה לתורת המזרח?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 15:40 |
|
| |
נאמר היה, ירוחםשמ, "על עמים" ולא על דתות. בודהיזם אולי לא השתנה, אבל בסין, למשל, שולטת עכשיו המרקסיזם ושובתים ביום שביעי.
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 15:44 |
|
| |
"מומחה" אינני עדיין. אבל בפירוש למדתי ואני מתעניין, גם כחלק מבדיקת השקפת החיים שלי.
בכל אופן, כולנו צריכים להשתדל לומר בדיונים רציניים רק דברים שאנחנו יודעים, ולא לשלוף מהבטן תחושות או סברות לגבי נתונים עובדתיים או תחומים שצורכים ידע מקצועי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 15:53 |
|
| |
ינוח
הכל השתנה ולא רק הבודהיזם. אני דיברתי על דתות ולא מדינות. היום השבעי יום א- הוא יום מנוחה לא דתי, כך בכל העולם.
באמונה הדרוזית למשל -היא מאד מאוחרת- לא קיימת מצוות מנוחה דתית. הם מאמינים כ העולם נברא בשנה אחת. ולא בשבוע ולכן אין יום מנוחה דוגמאת השבת ויום א.
באסלם יום השישי אינו יום מנוחה. ואיסור עבודה. הוא נקרא בקוראן- יום ההתכנסות- ולכן זה לא נכון להגיד כי יסודותיה ביהדות,
ודאי בדברים היסודיים של המוסר האוניברסליים, היא דומה ליהדות. כמו לנצרות ולדתות אחרות.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 15/06/2011 16:00:48
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 16:05 |
|
| |
פשוט אמרת על דתות בתגובה לדבריי כאשר אמרתי על עמים. והשפעה על העמים היא עובדה, כמו שאמרתי.
|
|
|
|
|