בית פורומים חרדים מתוקים

רעיון להצעת חוק חדשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2011 12:39 לינק ישיר 
רעיון להצעת חוק חדשה

לחייב את כל יצרני המזון לציין על האריזה את האינדקס הגליקמי של המזון 
זה חשוב לחולי סכרת ולכל מי שמעוניין להזהר ולהמנע ממחלה מסוכנת זו 

קצת הסבר:

האינדקס הגליקמי (Glycemic Index או בקיצור GI) היא שיטה המדרגת את ההשפעה של המזונות השונים על רמת הסוכר (גלוקוז) בדם. האינדקס הגליקמי של כל מזון נמדד ביחס לשני מזונות- לחם לבן=100 או גלוקוז=100. תוצאת החישוב במחשבון מראה את 2 ערכי הייחוס של המזונות השונים, כאשר הקביעה לגבי מזון אם הוא בעל אינדקס נמוך, בינוני או גבוה היא ביחס לגלוקוז.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2011 14:36 לינק ישיר 

קדימה, מלא את האשכול עם בעד והעבר למשרד התמ"ת ומשרד הבריאות (ליצמן יעשה משהו בנידון ויקח לעצמו את הקרדיט)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2011 16:22 לינק ישיר 
פתחתי עצומה בנושא - כל מי שהנושא חשוב לו שיחתום בבקשה

http://www.atzuma.co.il/glycemicindex

נ
א להפיץ לחברים במייל, פייסבוק וכו' 

תוקן על ידי ehuh ב- 06/06/2011 16:31:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2011 21:37 לינק ישיר 

חברים מי מתחיל לשלוח לחכי"ם אימייל על חוק חדש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2011 22:15 לינק ישיר 

חברים: אני בוחרת להיות פרקליט השטן. לא כי אני נגד. אני דוקא בעד. וגם אחתום בל"נ.
אז למה? קודם, להכין אותך למה שאתה עומד לחטוף, שתוכל להכין תשובות. וגם, כדי שנלמד כולנו יותר על הענין החשוב הזה, ששמו אינדקס גליקמי.

אז ככה: טרם הוכח כי האינדקס הגליקמי משפיע על איזון סוכרת. אין עדיין מחקר חד משמעי בנושא (שידוע לי שהתקבל ע"י הCE או הFDA).
לבד מזאת, נראה כי האינדקס הגליקמי משתנה מאדם לאדם, ואולי אף אצל אותו אדם בזמנים שונים ובצירוף מזונות שונה. כך שאין דבר כזה אינדקס גליקמי מדויק, אלא יותר מעין הערכה גסה. דוגמאות נפוצות הן תירס, ענבים ומוצרי חיטה למיניהם, שאצל אנשים שונים מתפרקים אחרת לחלוטין.
נקודה נוספת: הוספת שומן למזון משנה לגמרי את האינדקס הגליקמי, ומאטה את פירוק המזון מאוד, ושוב-תלוי בכמות השומן ואיכותו. לדוגמא: מעט שמן זית ימנע מלחם להתפרק במהירות מוגזמת, ויאט את הפירוק מעט. 30 גרם מרגרינה, לעומת זאת, ישאירו את אותה פרוסה בבטן לפרק זמן ארוך ממש, עד 5 שעות אפילו.

חשוב על כל זה, לפני שאתה משקיע אנרגיות בפרוייקט, שבכל אופן יש לו חשיבות מרובה בהכנסת מודעות לנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2011 01:11 לינק ישיר 

אני יודע אבל די בזה שיצויינו ערכים גבוה, בינוני ונמוך. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > רעיון להצעת חוק חדשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext